• 7988
  • 0

Laminált padló lerakása házilag? Ezekre szükséged lesz!

toolsforlayinglaminateKorábban már kielemeztük a laminált padló házilagos lerakásával foglalkozó oktató videókat, és tegnap, mikor épp egy laminált padló lerakása előtt cipeltük fel a szükséges szerszámokat, jutott eszembe, hogy arról, hogy pontosan milyen eszközök is kellenek a lerakáshoz, még nem írtunk.

Mert amit a videókban írnak (kapalács, fűrész) elég kevés, ráadásul csak igénytelen munka lesz a végeredménye.

Mire lesz szükséged a laminált padló lerakása során:

1. Sniccer: Amivel a padló alátéteket (párazáró fólia, polifoam, esetleg xps) vágni fogod. Az alátétekről is írunk..

2. Beütővas: Oké, hogy kell kalapács, de beütő vas is kell, hogy ne verd szét a laminált padló klikk rendszerét.

3. Dekopírfűrész: A laminált padló vágásánál kézi fűrésszel nem sokra mész. Beugró falrészeknél, ajtókereteknél sokszor sokkal komplexebb vágást kell csinálni, mint egy egyszerű egyenes szabás. A dekopírfűrész elengedhetetlen.

4. Körfűrész: A hosszanti vágásoknál a körfűrésszel nagyon szép dolgokra leszel képes. Ráadásul lényegesen gyorsabb, mint a dekopír. De jól jön a körfűrész, ha a padlószint növekedés miatt nem záródik az ajtó, és annak le kell szabni az alját.

5. Kézi fűrész: Az ajtófélfák levágásához elengedhetetlen egy kézi fűrész. PL: rókafarkú.

6. Gérvágó: De nem ám egy kézi fűrész, mert azzal iszonyatosan csúnyán lehet csak vágni, még a 4 cm-es szegőt is, pedig az egy kicsit sem testes. Ráadásul annál, ha nem 45 fokban kell vágni (ami elég gyakori), meghalt az egész. Elektromos gérvágó kell tehát.

7. Fúró, vagy kinyomópisztoly: Ha klipszel rakod fel a szegőt, fúró kell, ha ragasztva, akkor kinyomópisztoly, és megfelelő rugalmas szilikon ragasztó.

8. Műanyag ragasztó pisztoly: Ha külső sarkon kell szegélyezni, és nem szeretnéd azokat a ronda sarokprofilokat, akkor a sarkokat műanyag ragasztópisztollyal is őssze kell kötnöd. (Jé, ezt egy videóban sem említik.)

9. Fugázók: Ez már extra, de ha a szegélynél fugázni szeretnéd a részeket, ami egyébként óriásit dob egy egyszerű szegélyezésnél, különösen a fehér esetében, akkor kellenek a különböző fugázó anyagok is.

És az apróságok:

10. Ceruza: amivel megjelölöd, hogy hol kell elvágni a laminált padlót.

11. Mérőszalag: Amivel megméred, hogy mennyit kell leszabni a laminált padlóból.

12. Ék: Hogy tudd tartani a dilatációs hézagot, legalább az első sornál, ha utána már ügyesen használod az ujjadat.

13. Fémfűrész: Mert a burkolatváltó profilokat, indító, végelzáró profilokat biztosan be kell majd szabnod.

Ha ezek megvannak, kényelmesen tudsz majd dolgozni, amivel már képes leszel megfelelő minőségben parkettázni. Nem mondjuk, hogy ezek nélkül nem megy, bár hajlunk rá, viszont biztos vagyok benne, hogy ezek nélkül sokkal több hibát, sokkal több időt, verejtéket fogsz pazarolni.

Nem kevés dolog ez igaz, nem is akarunk haza beszélni, és azt mondani, hogy parkettást keress meg, és ne akard lerakni házilag. De nagyon sokat láttunk már. Ráadásul ebben a 13 pontban most csak az eszközökről beszéltünk, pedig számos más probléma is felmerülhet.

Ilyenek, mint…

Hogyan szegélyezel le egy falat, aminek íves a sarka?
Mit teszel, ha a falak nem párhuzamosak, egyenesek?
Hogy futtatod át a laminált padlót folyosóra dilatáció nélkül?
Hogy raksz be egy billenő klikkes laminált padlót gázcső alá, ami 1 cm-re van a padlótól?
Le tudod-e zárni a szegélyezést gérvágással, műanyagprofilok nélkül?

És ezek még a legegyszerűbb „problémák” szoktak lenni. Mert az aljzattal még egy percet sem foglalkoztunk. Most nem is fogunk. Az aljzatkiegyenlítésről külön cikkük van.

TUDOD MÁR HOL VESZEL PADLÓBURKOLATOT?

(Vigyázz, szakmai elhivatottságot nem mindenhol kapsz)

Tőlünk minden segítséget megkapsz, hogy ki tudd választani az álmaid parkettáját, padlóját otthonodba, de mi nem árulunk parkettákat, padlókat. Ha szeretnél olyan helyen padlót, parkettát vásárolni, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, tőlünk megszokott szakmai alázattal szolgálnak ki, Megtaláltuk azt az üzletünket, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, és szaktudással találkozhatsz.

 

Nézz be online a kínálatba
 

Ha Zuglóban jársz nézz be az IPS-be, alig 5 percre vannak az Örs vezért téri IKEÁ-tól. Tényleg vizálló laminált padlótól, prémium LVT-n át, I. osztályú svédpadlóig igen széles a választék. Induló középkategóriától felfelé több 100 laminált padlót fogsz találni. 🙂

parketta üzletpartnerünk

Miért az IPS?

Bérelhető eszközpark parkettázáshoz

(Ha magad parkettáznál, béreld ki a profi eszközparkunkat.)

Minden eszközt megkapsz tőlünk, sőt rengeteg hasznos tudást is, hogy olyan minőségben, olyan profizmussal tudd lerakni a laminált padlót, lvt-t, vagy más úsztatott (klikkes) padlót, amit talán nem is nézel most ki magadból.

(Több mint 15 különböző eszköz, amik a kezed alá fognak dolgozni.)

 

ÉRDEKEL?

 

TOVÁBB

INSPIRÁCIÓS ATOMBOMBAŐRÜLTEKNEK, MINT ÉN

(22.000.000 kép szobára, színre, méretre, stílusra, költségre szűréssel)

Imádsz inspirálódni, képes vagy órákig ötleteket keresve képeket nézni, de a Google képkeresőjébe nem tudsz úgy keresni, hogy jó találatokat adjon ki? NEM IS KELL!

Facebook, Google képkereső, Pinterest.. Sokkal jobb lesz, amit mutatni fogok. A kedvenc eszközöm, és sosem volt inspirációs gondom. A sírba akartam vinni magammal, de inkább kiadom. Több mint 22 millió inspirációs kép! Biztos fogsz tudni úgy szűrni, hogy megtaláld álmaid inspirációját legyen szó egy hálószobáról, konyháról, nappaliról vagy akár mosókonyháról.

(19 féle helyiségre nappalitól a mosókonyháig, több féle színre, stílusra, méretre, költségvetésre is tudsz szűrni. Egy inspirációs atombomba, mert elsöpri az egyhangúságot, és tele leszel ötlettel inspirációval már 1-2 perc után.)

 

HOVÁ KÜLDJEM A LINKET?

 


PARKETTÁT VENNÉL?

Gyere partnerüzletünkbe, az IPS-be, mert ott nemcsak hogy a szakcikkeink kötelező olvasmányok, de szívvel dolgoznak azon, hogy te trendi lenyűgöző padlót tudj venni akár laminált akár tömörfa mellett voksolsz. Nem fogsz csalódni!

Hol találod?

MAGAD PARKETTÁZNÁL?

Bérelj tőlünk profi eszközöket a lerakáshoz. Ezzel az eszközparkkal a lehető legjobb énedet fogod tudni kihozni magadból, és a végén lesz egy szuper padlód, amire büszke lehetsz.

DIY ESZKÖZÖK

KALKULÁTOROK

Mennyibe kerül a parkettázás? Mennyi vágási veszteséggel kell számolni? Használd kalkulátorainkat DÍJMENTESEN!

KALKULÁTOROK
MÁSOK OLVASSÁK

Kérdezz! Már 400x írtunk! Jön válasz neked is!

(Ha csak annyit írsz, hogy tetszett a cikk, nekem az is sokat jelent. De ha van kérdésed, akkor azzal mindenképpen keress meg.)

Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
© Copyright 2017