Parketta csiszolás, lakkozás Budapesten és környékén SZÍVVEL-LÉLEKKEL!

Megmentjük a parkettád, de vigyázz, mert lehet, hogy az egész parketta csiszolás nem neked való. Mindjárt az is eláruljuk, miért.

Akár még vacillálsz, vagy akár már el is döntötted, hogy új padló lerakása helyett inkább a régi parketta felújításával, a parketta csiszolás lehetőségével élnél, akkor jó helyen jársz. A régi parketta felújítása egy nagyon jó alternatíva, de azt is tudjuk, hogy nem érdemes mindenkinek a felújításra költeni, azt is el fogjuk árulni miért látjuk ezt így.

Kinek való a parketta csiszolás, felújítás?

Neked, ha tudod, és elfogadod hogy a végeredménynél nem lesz minden milliméter pontos geometriai csoda. Egy padló természetellenes tökéletességét a laminált padlóban megtalálod, de egy 50-70 éves fa parkettában az élet köszön vissza. Minden parketta felújítást úgy végeznek parkettásaink, mintha magunknak csinálnák, de sajnos lehetetlen azt elérni, hogy egy ilyen parkettából, olyan legyen, mintha az ember laminált padlót rakatna, aminek a szabvány szerinti illesztési pontossága maximum 0,1 mm, és az egyes lapok közötti méretkülönbség sem több ennél.

Persze vannak jobb, és rosszabb állapotban lévő parketták, mindazon által fontos, hogy tudd, a parketta csiszolás akkor való neked, ha tudod, hogy a végeredmény nem olyan lesz, mintha egy új 12.000-28.000 Ft-os parkettát tennél le. Ez nagyon fontos, mert nem akarjuk, hogy a végén csalódnod kelljen, annak ellenére, hogy a munkába  mindenki a szívét-lelkét, legjobb szaktudását beleteszi.

parketta csiszolás, lakkozás

Szóval, ha te az a típus vagy, akinél fontos a letisztult megjelenés, a tökéletes geometria, nem szereted a használt dolgokat, akkor inkább cseréld le a parkettát. De ha te hagyományőrző vagy, akinek fontos hogy a múlt jegyei visszaköszönjenek a jelenben, ha neked egy műemlék ház faláról nem az jut eszedbe, hogy „jaj, de romos”, hanem, hogy itt a falak mesélnek, akkor a legjobb, ha felújítod a parkettát, mert te biztosan nagyon fogod szeretni.

Képzeled el, hogy az a fa, amiből a parkettád készült, mit meg nem élt még fiatalon! Tartotta magát, szélben, hóban háborúban.Talán még látta a történelmi Magyarország felbomlását, de biztosan ott volt a német megszállás idejében. Talán még menedéket is nyújtott valakinek a golyók elől. Aztán kivágták, és feldolgozták. Mindennek már 50-70 éve is lehet.

Te pedig most itt állsz előtte, hogy megmentsd! A legjobbat teszed vele. Ha felújítod, részese leszel te is ennek a már 100 éves történetnek.

Ha úgy érzed ránk van szükséged:FELMÉRÉST KÉREK

Hogyan történik a parketta csiszolás?

Minden egyes felújítást megelőz egy személyes felmérés. Nem lehet kihagyni. A parketta egészségi állapotától függ, hogy hogyan lehet azt megmenteni. Gondolom, te sem szívesen mennél műtőbe, előzetes diagnózis nélkül. A felmérésre elsősorban online tudsz bejelentkezni, és hozzávetőlegesen 1 héten belül meg is lesz. A parketta csiszolás előtt végzett felmérés után ígérjük, hogy sokkal okosabb leszel. Ha most még nem tudod eldönteni, hogy cseréld, vagy felújítsd, a felmérés után biztosan minden tudásod meglesz, hogy döntésre juss.

Ha megvolt a felmérés, rövidesen érkezik majd az árajánlat is róla. Miután pedik elérkezett a parketta felújítás pillanata, először jön a munkaterület szabaddá tétele. És kezdődhet a tényleges munka. Bár a parketta csiszolás során megy a porelszívó, nem lehet azt kijelenteni, hogy pormentes. A pormentes ugyanis 0 gramm port jelent. Bár látjuk, hogy sokan ígérnek pormentes csiszolást, én ez nem tehetem meg. Mióta lisztérzékeny van a családba ahol a 35mg/kg max glutén alatt hívhatunk valamit MENTESNEK, mi nem tudjuk a parkettacsiszolásra azt mondani, hogy pormentes.

Porelszívós, saját parkettacsiszoló géppel dolgozunk, de a kezemet a szívemre téve, inkább nem kiáltanám a világba, hogy ez pormentes lesz. Lényegesen, lényegesen kevesebb porral, sokkal élhetőbb körülményekkel fog történni a parkettacsiszolás, mintha más géppel dolgoznánk, ezt viszont megígérhetjük.

Ahogyan azt is, hogy a parketta csiszolás során parkettásaink minden tőlük telhetőt meg fognak tenni, hogy a parkettából a lehető legtöbbet kihozzák. A minimális hézagtömítéstől, a párnafák javításán át, a teljes nyikorgásmegszüntetésig minden lehetőséget bevetnek, hogy a parkettád újabb 30-40 évnek nézzen elé. Ha a parketta csiszolás előtt még rendbe kell tenni a parkettát, az sem akadály akadálya. A parketta felszedése, párnafák javítása, igazítása, a parketta visszarakása, falkibontásból eredő pótlása, sőt esetleges pácolása sem okoz gondot.

A felmérés során mindent át fogsz tudni beszélni, azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnél. El tudunk menni a legmesszebbre is, ahová már kevés parkettás merészkedik a vele járó nyűg miatt.

A parkettacsiszolás folyamatából egy dolgot emelnék ki neked, amiről jó ha tudsz, akár minket választasz, akár nem.

A parkettacsiszolás során a durvább csiszolókorongtól haladnak az egyre finomabb korongokig. Először a durva szennyeződéseket, durva hibákat kell eltüntetni, majd egyre finomítani a felületet. Fontos, hogy mi nem hazardírozunk az értékes milliméterekkel. A parketta csiszolás során a még megmenthető parketta felülete folyamatosan elvékonyodik, és egyre kevesebb marad belőle, hiszen csiszolódik le a felülete.

Szerinted melyik a jobb szakács? Az aki elsőre oda tesz eléd egy tökéletes wellingtont, vagy aki csak 5. 6. próbálkozás után? Minden egyes feleslegesen lecsiszolt mm a parkettád lehetséges élettartamából évtizedeket vehet el. Szóval nálunk nincs pazarlás. (De, ha őszinte akarok lenni veled, ez az amit sosem fogsz megtudni. Úgysem tudod lemérni, és mi sem tudjuk igazolni feléd, de fontos, hogy tudd. Mi nem pazarlunk!)

Hogyan alakul a parketta csiszolás ára?

A parketta csiszolás ára voltaképpen lényegesen alacsonyabb a többi megoldásnál, amivel otthon egy minőségi tömörfa parkettád lehet. Szép padlód lehet parketta csiszolás nélkül is. Ehhez viszont kell egy jobb minőségű faburkolat. Vegyük a szalagparkettát, aminek négyzetméter ára 14000-25000 Ft, a munkadíj további 3000-4500 Ft, vagyis ez a megoldás négyzetméterenként akár 29.500 Ft-ba is kerülhet.

Gondolkozhatsz laminált padlóban is, de ahhoz, hogy 15-20 éves tartósságot érj el, erre 7000-10000 Ft/m2-t biztosan költened kell, ami még 2500 Ft-os munkadíjjal jár, vagyis 12500 Ft/m2 is lehet. És mint tudjuk a laminált padló nem parketta.

A parketta csiszolás ára ezzel szemben nálunk csupán 7200 – 8500 Ft/m2 anyaggal együtt. 7200 Ft, ami tartalmazza a lakkok, és az elhasznált csiszoló korongok árát is. A parketta csiszolás ára az esetleges plusz munkafolyamatok (pl: hézagtömítés, szegélycsere, pácolás, pótlás) emelkedhet, de ennek pontos kiszámításához kalkulátor áll majd a rendelkezésedre kicsit lejjebb. Ennél persze fogsz találni olcsóbbat is a piacon, de ha neked a minőség helyett inkább az ár a fontos, akkor nem vesztegesd itt az idődet, javasoljuk, hogy itt nézz körbe.

7200-8500 Ft/m2, ami már tartalmazza a csiszolókorongok, a csiszolás, az (oldószeres) lakkot, és a lakkozás árát. Ha úgy érzed megéri ezt az összeget 25 évre befektetned a padlódba, akkor nincs más dolgod, mint kérni parkettásainktól egy felmérést. Erre azért van szükség, hogy megnézzük mik a lehetőségeid, hogyan lehet a maximumot kihozni a padlódból. A felmérés 3500 Ft (Budapesten, vidéken megállapodás szerint), amit természetesen később jóváírunk. Mivel a felmérés az utazással, helyszíni szemlével, árajánlatírással egy több órás munkafolyamat, nem adhatjuk ingyen.

PRÓBÁLD KI ÁRKALKULÁTORUNKAT

Nem kell regisztrálni! Azonnali komplett parketta csiszolás ár kalkuláció 1 perc alatt.

PRÓBÁLD KI!

Parketta csiszolás árak (2023)

Parketta csiszolása + 3x lakkozása (oldószeres lakkal) 7200 - 8500 Ft/m2
Parketta csiszolása + 3x lakkozása (vizesbázisú lakkal) 7200 - 8500 Ft/m2
Szegélyezés 400 Ft/fm
Hézagtömítés 350-550 Ft/m2
Hézagtömítés (gyantás) 800-1200 Ft/m2
Parketta pácolása 4.900 Ft/m2
Bútormozgatás 15.000 Ft/óra

A parketta csiszolás ára nem minősül konkrét ajánlatnak. Néhány m2 esetén nem tudjuk tartani. Az árak  tartalmazzák a segédanyagokat (kivéve szegőléc: 350-550 ft/fm), parkettásaink szívét-lelkét, évtizedes tapasztalatait, de az ÁFÁT nem.

Gyakran kérdezitek a parketta csiszolásról:

Hol vállalnak parketta felújítást?

Sajnos csak Budapesten és annak 10-20 km-es vonzárkörzetében tudunk segíteni a parketta csiszolásban. Egy parkett felújítás minimum 3 kiszállásból fog állni. Mivel mi is Budapest mellől indulunk, így nagyon messzire nem tudunk ingázni. Bár szeretünk vezetni, de parkettázni jobban.

Milyen lakkot használnak a felújításkor?

Általában oldószeres lakkal dolgoznak, mert a több 1.000 m2-nyi tapasztalat azt mutatja, hogy a több évtizedes korú parketták tartós egyenletes lakkozására még mindig az oldószeresek a legjobbak. De persze lakkozhatunk vizes-bázisú lakkal is. A lakkok költsége sajnos nagyot ugrott és sokat is ingadozik, a legjobb megoldást közösen fogjuk kiválasztani.

Mennyire lesz zajos a parkettacsiszolás?

Sajnos ez egy zajos tevékenység, mindenképpen érdemes szólni előtte a szomszédoknak, főleg az alsóbb szinten lakónak, mert a zaj felé is áramolni fog. Viszont a legtöbb esetben a csiszolás csak 1 napot fog igénybe venni, és a területtől függően az is lehet, hogy egy napból is csak órákat.

Mennyi időn belül tudják elvállalni a parketta felújítást?

Mivel a parkettázás, parketta felújítás mindig egy építkezés, bővítés, felújítás utolsó szakasza, sajnos addigra sokan megcsúsznak már. Ahhoz, hogy még kiszámítható legyen a beosztásunk mi 2 hétre előre szoktuk lekötni magunkat fixen. Ennél hosszabb időre nem. Vagyis 2 hetet biztosan várnod kell ránk, de azért olyan, hogy „fél év múlva tudunk kezdeni” nálunk nem jellemző.

Pormentes lesz a csiszolás?

A pormentes szerintem azt jelenti, hogy szó szerint POR nélküli az irtás. Az élelmiszeriparban egy ilyen „mentes” kifejezést nagyon szigorúan kell venni. Ezért inkább én úgy fogalmaznék, hogy a parkettacsiszolás nyomokban port tartalmazhat. Hiába van elszívó a gépen, sajnos valamennyi por a kültérbe is fog kerülni.

Mennyi idő múlva lehet majd használni a padlót?

Nagy odafigyeléssel, és mérsékelt használattal lehet, hogy másnap esetleg harmadnap már használható lesz. De ilyenkor még kerülni kell minden tolással járó mozgatást, mert a lakk még nem keményedett ki rendesen. Ahhoz ugyanis kb 15 napra van szükség.

Ha úgy érzed ránk van szükséged:FELMÉRÉST KÉREK

KALKULÁTOR

Ha szeretnéd megtudni, nagyjából mennyibe kerül, használt kalkulátorunkat!

KALKULÁTOR

HOL VAGYUNK?

Bárkinek segítünk bárhol is legyen, de parkettásaink csak Budapest (+20km) körzetben dolgoznak.

FELMÉRÉST KÉREK
© Copyright 2017