Lépcső burkolás beltéren elégedettségi garanciával bármilyen parkettával, vagy melegburkolattal

Ha szeretnéd, hogy az otthonodban a lépcsőd ne törje meg a teret, kérj fel minket a lépcső burkolására, és a lakásban lévő parkettával leburkoljuk neked a lépcsőt.

Nemcsak a parketta fektetésben tudunk segíteni, de a lépcső burkolás során is számíthatsz ránk. Ha szeretnél egy egységes teret az otthonodba, akkor a padlón lévő parkettával, vagy melegburkolattal a lépcső burkolását is elvégezzük.

Számtalan lépcsőt burkoltunk már kezdve a laminált padlótól, padlószőnyegen át, akár a bambusz parkettáig.

A lépcső burkolása parkettával, vagy melegburkolattal közel harmadába kerül, mintha arra asztalost kérnél fel.

Ha asztalosra bízod a lépcső burkolását, természetesen biztos elégedett leszel, de ne felejtsd el, hogy a lépcső burkolat fajlagos előállítási költsége (egyedi legyártás miatt) lényegesen drágább lesz, mintha parkettával, melegburkolattal végeztetnéd a lépcső burkolását.

Nem kertelek, a legtöbb esetben a leadott árajánlataink átlagosan 35-50%-kal kedvezőbbek, mint az egyedi gyártású burkolásnál, pedig nem vagyunk olcsó Jánosok. Az egyetlen amit jól át kell gondolnod, hogy a lépcső parkettázásakor az élvédést el tudod-e fogadni. A Magic floor, és a padlószőnyeg kivételével parkettázott lépcső esetén az éleknél a lépcső széleit védni kell. Ezt fa pipaléccel, vagy fém profillal lehet megoldani.

A lépcső élvédéséről itt érdemes jobban utána olvasni>>

Mégis mennyibe kerül a lépcső parkettázása?

Sok minden függ a te igényeidtől, mert nem mindegy, hogy csak a taposó felületét akarod parkettázni a lépcsőnek, vagy a rugdosót is, de még az sem, hogy pontosan milyen lépcsőid vannak. Szinte biztosan olcsóbb lesz, mintha egyedi lépcsőt csináltatnál egy asztalossal, de nem akarlak megvezetni sem.

A lépcső parkettázása azért nem olcsó.

Egy átlagos 270-300 cm-es belmagasságot átfogó (17-18 lépcsőfokos) lépcső parkettázásának munkadíja 170.000 – 250.000 Ft szokott lenni, a segédanyagok (tapadóhíd, aljzatkiegyenlítő, élvédők, lábazat, alapozó, ragasztó) hozzávetőlegesen 100.000 Ft, és a parketta, ami 18 lépcsőfok esetén belépő, rugdosó együttes burkolásával kb 45-50 szál. 128×19-es laminált padló esetén ez kb 14 m2. A lépcső parkettázását a hagyományos parkettázás négyzetméter árán nem tudjuk vállalni.

Időnként előfordul, hogy a lépcsőfokok felületét kiszámítják, és a kapott m2-rel megkeresnek minket a parkettázásra. De kérlek, te ne tedd! A lépcső parkettázásánál nem érvényesek a hagyományos m2 árak. Bár lehet, hogy a 17 lépcsőfok felülete csak 6 m2, ami a parkettázás átlagos 2500 Ft-os m2 árával kb 15000 Ft lenne, itt azért sokkal többről van szó, mint 6 m2 összefüggő felület parkettázása esetén.

Nézz meg néhány részletesebb példát

A teljes referenciánk között már több mint 600 foknyi lépcső található. Adatvédelmi, és üzleti titok végett sajnos nem mindegyik osztható meg, de néhány elkészült munkába szívesen adunk bepillantást.

Miért bízd ránk a lépcső parkettázását?

A lépcső parkettázása az egyik kedvencünk. Rengeteget csináltunk már az elmúlt évek során. Mondhatnánk, hogy megszámlálhatatlanul sokat, de meg lehetne számolni, csak mi már nem tudjuk követni. Amiért szeretnek minket, és amiben nem szoktunk kompromisszumot kötni, azok a gérvágások. Lépcsőnél különösen fontos a találkozási pontok precíz összevágása. Egy szobában a szegélyezéskor általában 4 sarokban van egy gérvágás, az sem szem előtt. De egy lépcsőnél 50-100 gérvágást is csinálni kell, és ezek szem előtt lesznek. Nem megy bútor a sarokba, mint egy szobába.

A lépcsőelemeknél a találkozási pontoknál nagyon szépen kell dolgozni, főleg ha az valamelyik oldalról nyitott, esetleg még lábazatot is kap a lépcső. Úgy gondolom, hogy mi ebben vagyunk igazán erősek. Lépcsőt szintezni, lépcsőt burkolni többen is tudnak, de jól gérbe vágni már sokkal kevesebben.

ÁRAK

Lépcső parkettázás (min 15 fok) 2000 - 6000 Ft/fok
Előkészítés (szintezés, öntés) 2000 - 3000 Ft/fok
Szegélyezés 1500 Ft/fok-tól
Élvédőzés (élvédőtől, lépcsőtől függően 1500 Ft/fok-tól

PRÓBÁLD KI ÁRKALKULÁTORUNKAT

Nem kell regisztrálni! Azonnali komplett költségvetés becslés 1 perc alatt.

PRÓBÁLD KI!

A lépcső parkettázásakor sok minden függ a lépcső típusától (teljesen zárt, félig nyitott, teljesen nyitott), tartalmaz-e fordulót, ha igen, hogyan van megoldva, milyen az állapota. A teljes lépcsőt parkettázni kell, vagy csak a járó felületet, és a rugdosót nem? Rengeteg kérdés nyitott, így a feltüntetett árak is csak irányadóak (bármennyire is utáljuk ezt a szót).

Milyen melegburkolatok, és parketták ideálisak a lépcső burkolására:

A lépcső burkolására ideális egy 32-es kopásállóságú DS csúszásálló szabványú R9-R10-es osztályú laminált padló (Pl: Krono Original laminált padló), de egy jobb kopásállóságú padlószőnyeg is megállja a helyét. De egy magasabb Brinell keménységű (>3.8) szalagparketta, parketta, vagy fonott bambusz padló is ideális lehet. De ideális akár a WRT lakkozású parafa padló is (pl: Wicanders).

Számos laminált padló márka gyárt a saját padlóihoz (mással sajnos nem kompatibilis), lépcsőprofilt, mint a Kährs, Quick-Step, és az Egger. A Quick-Step lépcsőmoduljaival nagyon sokat dolgozunk, ha lehet azt a rendszert mindenkinek ajánljuk. Ezek az élvédők szintben teljesen egybe vannak a padlóval. Akit zavar a fém-fa profil adta 1-3 mm szintkülönbség, vagy az eltérő szín, annak mindenképpen ajánlott a fenti márkák közül padlóburkolatot választani a lépcsőre.

MIÉRT A MI PARKETTÁSAINK?

Alapvetően nagyon kevés parkettás van az országban. Szépen dolgozni tudó meg még kevesebb. Mi büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legjobb parkettásával dolgozunk. Egy elég hosszadalmas kiválasztás során (4 oldalas pályázat, tesztírás, személyes interjú, gyakorlati teszt…stb.) találtunk rá.

 • Munkadíj-visszafizetési garancia
 • Anti-kókler garancia
 • Garantáltan jó csapat
 • Értéket adnunk át
 • 15 éves szakmai múlt
 • Őszinte segítség, nincs félrebeszélés

GYAKORI KÉRDÉSEK

 • Hol vállalnak munkát?

  Sajnos csak Budapesten, és annak szűk (10-20km-es) körzetében tudnak parkettásaink munkát vállalni, és még itt is csak a megkeresések 1/3-ára jut idő. Sajnáljuk, ha te kívül esel, sajnos nem találunk emberileg, szakmailag is helytálló parkettást vidéken. (Ha te olyan vagy, jelentkezz nálunk.)

 • Milyen burkolatot válasszak a lépcsőre?

  Az igénybevétel miatt magas kopás, és ütésálló, 850 kg/m3 feletti sűrűségű fa burkolatot, vagy megfelelően erős padlószőnyeget, vagy akár vinilt. Ha ebben a kérdésben elakadtál, bátran kérdezz. A rendkívüli nagy választék miatt konkrét terméket nem szeretnénk javasolni.

 • Mennyi időn belül tudják elvállalni?

  A parkettásaink nagyon népszerűek, így 2-3 héttel mindenképpen számolni kell. A lépcső burkolás az egyik kedvenc területük, így ezeket szeretik előnyben részesíteni. Mivel rengeteg megkeresést kapnak hetente, sajnos kénytelenek is válogatni.

 • SOS munkára is van lehetőség?

  Nincs! Havonta annyi megkeresés érkezik be hozzánk, ami 3 hónapra is elég lenne. Sajnos nagyon feszített a tempó. Nagyon rövid határidős munkát szinte sosem tudnak elvállalni parkettásaink.

 • Mennyi időt vesz igénybe?

  Nagyon függ az igényektől. 1 emeletre felvezető lépcső 3-4 munkanap alatt kész is lehet. De ezt ne vedd konkrét ajánlatnak!

Ha úgy érzed rájuk van szükséged:FELMÉRÉST KÉREK

KALKULÁTOR

Ha szeretnéd megtudni, nagyjából mennyibe kerül, használt kalkulátorunkat!

KALKULÁTOR

HOL VAGYUNK?

Bárkinek segítünk bárhol is legyen, de parkettásaink csak Budapest (+20km) körzetben dolgoznak.

FELMÉRÉST KÉREK
© Copyright 2017