• 8794
  • 8

Aljzatkiegyenlítés házilag (eszközlista)

Egy korábbi cikkünkben már részletesen írtunk az aljzatkiegyenlítésről, és az aljzatkiegyenlítőkről. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a megfelelően előkészített aljzat a parkettázáskor. Ha van, amin nem lehet spórolni akkor az az aljzatkiegyenlítés.

A következő cikkben összegyűjtöttük azokat az eszközöket, amikhez szükséged lesz, ha az aljzatkiegyenlítést házilag, magad szeretnéd elvégezni. Ha szerencséd van, akkor több eszköz már a rendelkezésedre áll, vagy ismerősök által be tudod gyűjteni.

Amiről nem lesz szó, és elengedhetetlen az aljzatkiegyenlítéshez az egy megfelelő kondi. 25 kg-os zsákok kikeveréséről van szó. Derék-, és hátfájósoknak nem ajánlott. De ennél még fontosabb a jó szemmérték. Ha a családban te vagy, akinek a ferdén felrakott kép fel sem tűnik, akkor nem biztos, hogy az aljzatkiegyenlítéssel érdemes házilag próbálkozni. Ha mégis, akkor neked mindenképpen szükséged lesz egy eszközre. Térjünk is rá az eszközökre.

Amire mindenképpen szükséged lesz, ha aljzatkiegyenlítést szeretnél végezni:

Keverőszál:
Az aljzatkiegyenlítőt minden esetben jól el kell keverni. Egy 25 kg-os zsákot 5,5 l vízben elkeverni keverőszál nélkül lehetetlen. A keverőszál kb 3.000 Ft, ha nincsenek nagy igényeink, és nem tervezünk vele hosszú távra.

Keverőgép:
Ha van ütvefúród, vagy tudsz szerezni, és nem kell sok zsákot kikeverned, akkor lehet, hogy megelégszel egy ütvefúróval, de ez elég rizikós. Pech, ha pont most fog tönkremenni, mert egy fúró nem erre való. Egy olcsó, semmi komoly keverőgép 40.000 Ft. Mivel keverőgépre nem biztos, hogy sokszor szükséged lesz az életben, érdemes a bérlésen is elgondolkodni. A bérleti díja egy ilyen gépnek kb. 4-5000 Ft/nap.

(2 napnál több időre nem hiszem, hogy szükséged lesz. Feltéve, hogy nem több 100 m2-t akarsz több rétegben önteni. De az már nem a do-it-yourself kategória. Remélem a te esetedben 10-40 m2-ről van szó.)

Teddy henger:
Az aljzatot a kiöntés előtt alapozni kell. Ehhez szükséged lesz egy teddy hengerre. Itt nem kell semmi extrára gondolni. Legyen elég széles ahhoz, hogy ne kelljen az alapozással sokat szöszmötölni. Egy ilyen teddy henger kb 2.000 Ft-ból már megvan.

Hosszabbítószár:
Ha csak nem akarsz földön kúszva alapozni, akkor érdemes egy hosszabbító szárat, festőnyelet venned, és akkor állva, egyszerű sepró-pózba fogsz tudni alapozni. Ha mázlid van a felmosód, partvisod nyele alkalmas lesz, ha nincs, akkor ezt be kell szerezned. Ennek ára kb. 2000 Ft.

Glettvas:
A kiöntött önterülő aljzatkiegyenlítőt a nevével ellentétben nem szabad magára hagyni. Megfelelően el kell simítani. Ehhez kell egy megfelelő glettvas, amivel kényelmesen tudsz majd dolgozni. ennek az ára kb 5.000 Ft. Ha rossz szemmértékkel kezdesz neki, akkor inkább vízmértékkel dolgozz.

Keverővödör (30l):
Egy egyszerű 10 l-es felmosóvödörben nem lehet kikeverni 25 kg-os aljzatkiegyenlítőt. Egy stramm 30l-es vödörre lesz szükséged, amivel tényleg kényelmesen lehet majd dolgozni. Ennek ára kb. 5.000 Ft, de nem lennék meglepve, ha csak 10e Ft körül találnál. Ennek az árával nem vagyok tisztában, mert amit a kivitelező használ elég rét óta nála van, és eredetileg más valaminek a göngyölege volt.

ÖSSZESEN: kb. 57.000 Ft (Bérléssel kb 27.000 Ft)

Hát kb. ennyi! ezek az alapigények, mert itt is lehetne komolyabb gép-, és eszközparkról beszélni, de tényleg bízom benne, hogy te csak 10-40 m2-rel kell szembe nézz.

De mielőtt elrohannál egy barkácsboltba, nézd meg az aljzatkiegyenlítésről szóló cikkünket is, hogy tudd, mit is vállalsz majd. Egyetlen dolgot nem javaslok. Ne tedd le a padlót rossz aljzatra, és nem gondolj arra, hogy valami alátéttel majd kompenzálod az aljzat hibáit. Írtunk neked az alátétekről is, amiben meg fogd érteni miért lesz azzal gond.

 

ALJZATKIEGYENLÍTÉS VIDEÓ:
Ha szeretnél többet megtudni az aljzat lehetséges hibáinak felismeréséről, annak javításáról, és magáról az aljzatkiegyenlítésről, akkor nézd meg prémium tudástárunkat, ahol közel 1 órás videóban beszélünk, és több oldalas írott anyagban írunk erről a folyamatról. Részletek>>

TUDOD MÁR HOL VESZEL PADLÓBURKOLATOT?

(Vigyázz, szakmai elhivatottságot nem mindenhol kapsz)

Tőlünk minden segítséget megkapsz, hogy ki tudd választani az álmaid parkettáját, padlóját otthonodba, de mi nem árulunk parkettákat, padlókat. Ha szeretnél olyan helyen padlót, parkettát vásárolni, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, tőlünk megszokott szakmai alázattal szolgálnak ki, Megtaláltuk azt az üzletünket, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, és szaktudással találkozhatsz.

 

Nézz be online a kínálatba
 

Ha Zuglóban jársz nézz be az IPS-be, alig 5 percre vannak az Örs vezért téri IKEÁ-tól. Tényleg vizálló laminált padlótól, prémium LVT-n át, I. osztályú svédpadlóig igen széles a választék. Induló középkategóriától felfelé több 100 laminált padlót fogsz találni. 🙂

parketta üzletpartnerünk

Miért az IPS?

Bérelhető eszközpark parkettázáshoz

(Ha magad parkettáznál, béreld ki a profi eszközparkunkat.)

Minden eszközt megkapsz tőlünk, sőt rengeteg hasznos tudást is, hogy olyan minőségben, olyan profizmussal tudd lerakni a laminált padlót, lvt-t, vagy más úsztatott (klikkes) padlót, amit talán nem is nézel most ki magadból.

(Több mint 15 különböző eszköz, amik a kezed alá fognak dolgozni.)

 

ÉRDEKEL?

 

TOVÁBB

INSPIRÁCIÓS ATOMBOMBAŐRÜLTEKNEK, MINT ÉN

(22.000.000 kép szobára, színre, méretre, stílusra, költségre szűréssel)

Imádsz inspirálódni, képes vagy órákig ötleteket keresve képeket nézni, de a Google képkeresőjébe nem tudsz úgy keresni, hogy jó találatokat adjon ki? NEM IS KELL!

Facebook, Google képkereső, Pinterest.. Sokkal jobb lesz, amit mutatni fogok. A kedvenc eszközöm, és sosem volt inspirációs gondom. A sírba akartam vinni magammal, de inkább kiadom. Több mint 22 millió inspirációs kép! Biztos fogsz tudni úgy szűrni, hogy megtaláld álmaid inspirációját legyen szó egy hálószobáról, konyháról, nappaliról vagy akár mosókonyháról.

(19 féle helyiségre nappalitól a mosókonyháig, több féle színre, stílusra, méretre, költségvetésre is tudsz szűrni. Egy inspirációs atombomba, mert elsöpri az egyhangúságot, és tele leszel ötlettel inspirációval már 1-2 perc után.)

 

HOVÁ KÜLDJEM A LINKET?

 


PARKETTÁT VENNÉL?

Gyere partnerüzletünkbe, az IPS-be, mert ott nemcsak hogy a szakcikkeink kötelező olvasmányok, de szívvel dolgoznak azon, hogy te trendi lenyűgöző padlót tudj venni akár laminált akár tömörfa mellett voksolsz. Nem fogsz csalódni!

Hol találod?

MAGAD PARKETTÁZNÁL?

Bérelj tőlünk profi eszközöket a lerakáshoz. Ezzel az eszközparkkal a lehető legjobb énedet fogod tudni kihozni magadból, és a végén lesz egy szuper padlód, amire büszke lehetsz.

DIY ESZKÖZÖK

KALKULÁTOROK

Mennyibe kerül a parkettázás? Mennyi vágási veszteséggel kell számolni? Használd kalkulátorainkat DÍJMENTESEN!

KALKULÁTOROK
MÁSOK OLVASSÁK

Kérdezz! Már 400x írtunk! Jön válasz neked is!

(Ha csak annyit írsz, hogy tetszett a cikk, nekem az is sokat jelent. De ha van kérdésed, akkor azzal mindenképpen keress meg.)

Subscribe
Visszajelzés
guest

8 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Szarka Dániel
Szarka Dániel
4 éve

Remek

Szepesi David
Szepesi David
4 éve

Haho
Epiteszforumon olvastam a következőt

"A belső tér padlófűtéssel ellátott, az ajzat kézzel húzott padlókiegyenlítő anyagból öntött, melyet olajjal fixáltak. A padló így nyers faburkolathoz hasonló, meleg tónusú színt kapott."

E megoldást részletesen le tudnad írni?

http://epiteszforum.hu/a-meglepo-janus

köszönettel

d

Romolo
Romolo
4 éve

üdv! Van egy régi fürdőszoba aminek hullámos a padlója. Néhol 2cmvastagságban kellene aljzatkiegyenlítővel kitölteni. Tüskés henger nélkül is meg lehet csinálni?

Nagy Lajos
Nagy Lajos
4 éve

Üdv . Szeretném megkérdezni , hogy mennyi lehet a reális ára az aljzatkiegyenlítő leöntésének ? Úgy , hogy az előkészítést én megcsinálom , csak le kell önteni az anyagot . Választ előre is köszönöm .

Rédai Gábor
Rédai Gábor
3 éve

Üdv!

Épp egy faparkettára szeretnénk lerakni vinyl padlót. Minden nagyon szépen ment, egészen egy körülbelül 100×60-as téglalapban, ami az ajtó előtt ‘belejt’ a küszöb felé. De vagy másfél centivel mélyebben van a parketta, ahol találkozik a küszöbbel, mint a szoba többi része. A parketta jól egyben van, le van lakkozva, stabil. A szoba többi részén szép vízszintes mindenhol a parketta. Ezt a kis fokozatosan süllyedő téglalapot érdemes lehet ‘kiönteni’ aljaztkiegyenlítővel? Vagy egy ilyen ‘kis’ munkára kijönne bármilyen szakember? Nagyon köszönöm, ha van megoldási javaslatotok!

Üdv

Gábor

Oszkár
Oszkár
2 éve

Lehet, hogy kérdésem nem jutott el, így ismét megkísérlem:
Aljzatkiegyenlítésen túl vagyok, illetve mégsem. A kifogásolható végeredmény okán még egy réteget kiöntenék.
A második réteg aljzatkiegyenlítő lehet-e más gyártó terméke?
Az első réteg – speciális körülmények okán Murexin – teljes kötését követően elegendő egy átlagos mélyalapozó?
A választ előre is köszönöm, és igen, tetszett a cikk, valamint a szemléletmód is.
Üdvözlettel,
Oszkár

© Copyright 2017