laminált padló konyhábaÁllandó viták tárgya, hogy laminált padló konyhában megállja-e a helyét. Van, aki magasztalja, van akit még a gondolattól, hogy a konyhába laminált padló kerüljön, borzongás fog el. Könnyen belátható, hogy aki éppen azon töpreng, hogy tegyen-e laminált padlót a konyhába, azon ezek a viták nem fognak segíteni.

Ne olvass több fórumot, több gyakori kérdést, mert egyszer s mindenkorra letisztázzuk a nagy kérdést:

Laminált padló konyhában megállja a helyét?

Igen, és nem!

Komolyan! A helyzet az, hogy már maga a kérdés rossz. Mert nem az a kérdés, hogy a laminált padló konyhába jó választás-e, hanem hogy a laminált padló a TE konyhádba, a TE életedbe passzolni fog-e.

És a laminált padló mellett meg lehetne említeni a többi fa parkettát (svédpadló, bambusz parketta, parafa parketta, szalagparketta, hajópadló). Egyelőre maradjunk a laminált padlónál.

laminált padló konyhába

Egy konyha más-más szerepet tölt be egy család életében, és másként használják azt a háziasszonyok (vagy férfiak) is. Mások a rutinok, a körülmények, a szokások. Ezekkel szinte sosem foglalkoznak, pedig  jellemzően ezek  szokták eldönteni, hogy a laminált padló konyhában meg fogja-e állni a helyét, vagy sem.

A kérdések, amiket fel kell tenni:
1.) Hány tagú a család?
2.) Milyen szerepe van a konyhának a családban?
3.) Hányan használják rendszeresen a konyhát?
4.) Ki mire használja a konyhát a családban?
5.) Milyen takarítási szokásaitok vannak?
6.) Milyen gyakran ültök asztalhoz?
7.) Van-e valamilyen háziállatotok?
8.) Mennyire vagytok hajlandóak kompromisszumokat kötni (1-10)?
9.) Mit jelent nálatok az, hogy úszik a konyha?

Ezeket a kérdéseket megválaszolva, és a laminált padló és más parketták tulajdonságaiba jobban beleásva magát, az ember könnyen ráérezhet majd arra, hogy nála mi lesz a tökéletes választás.

Amit a laminált padlóról tudni kell:

A laminált padló széles minőségi skálán kapható. Alacsonytól a magas kopásállóságig. Karcállóságuk minőségtől függően változó. A felületük vízálló, de az illesztéseik nem, csak bizonyos típusnak. A felületi keménységük rendkívül jó. A felső koptatórétege bizonyos fokig cigarettaálló. Könnyen tisztán tartható, de csak a teljesen vízálló mosható fel, a többi nedvesen tisztítható.

Laminált padló és laminált padló között óriási minőségi különbségek lehetnek.

De nem kell csak laminált padlóban gondolkodni. Konyhában más parketták is jól érezhetik magukat. Sőt. A trópusi fa parketták hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkeznek, kivéve, hogy sokkal magasabb minőséget képviselnek. Többszörösen felújíthatók. Jobban bírják a nedvességet és a párát. A megjelenésükben pedig utánozhatatlanok. Érdemes tehát szétnézni, mert a laminált padló csak a kezdet.

laminált padló konyhába

A leggyakoribb félelmek:

1.) Meglátszik rajta minden?

Ez részben választás kérdése. Egy magas fényű, sötét, alacsonyabb kopásállóságú padlón jobban meglátszanak a foltok, karcolások, mint egy matt felületű, közepes árnyalatú, magas kopásállóságú laminált padlón, parkettán.

Kérdés persze, hogy mit kell kibírni? Néha egy 3 fős család rosszabb dolgokra képes a konyhában, mint egy 3 generációs 6 fős család. A szó jó értelmében persze. A szokásokon, a napi rutinokon nagyon sok múlik. Ez pedig minden családban más.

2.) A fröcsögő olaj tönkre teszi majd a padlót?

A laminált padló néhány másodpercig nyom nélkül tűri az égő cigaretta parázst. A lakkozott parketták is elég jól viselik a meleget, és ne felejtsük el azt sem, hogy a forró olajcseppeknek, amik valójában nem is olyan nagy cseppek, legalább 80 cm-t kell zuhanniuk ahhoz, hogy padlót érjenek. Addigra sokat veszítenek a hőmérsékletükből.

Racionális körülmények között ez nem történhet meg. Ráadásul erre már van megoldás. Ez már inkább higiéniai kérdés.

3.) A járólap jobb választás?

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A konyha is csak egy helyiség. A használóitól függ, hogy a laminált padló, parketta helyt fog-e ott állni, vagy sem.. Mások vagyunk, másképp élünk, mások a szokásaink.

Nem az a fontos, hogy a végső döntés járólap lesz-e vagy laminált padló, hanem, hogy az végül a maximumot nyújtsa a számodra, jelentsen is az neked bármit. Praktikusságot, melegséget, látványt, kényelmet…

laminált padló konyhába

Talán más válaszra számítottál, de nincs általános igen-nem válasz arra a kérdésre, hogy a fa parketta, laminált padló konyhában ideális választás-e. Ha továbbra is bizonytalan leszel, ne feledd, állunk rendelkezésedre.

Parketta stúdiónkban közel 150 laminált padló található, amik közül a legtöbb nagyon jól megállja a helyét a konyhába. A laminált padlókat online is eléred, de üzletünkbe érdemes ellátogatnod, mert konyhára szabott tervező is vár rád a tökéletes választás érdekében.

Ha sikerült döntened, te végül mit választottál a konyhádba? Megbántad azóta, ha igen miért? Oszd meg velünk a tapasztalatodat!