• október

  28

  2011
 • 67
 • 37

Laminált padló konyhába

laminált padló konyhábaÁllandó viták tárgya, hogy laminált padló konyhában megállja-e a helyét. Van, aki magasztalja, van akit még a gondolattól, hogy a konyhába laminált padló kerüljön, borzongás fog el. Könnyen belátható, hogy aki éppen azon töpreng, hogy tegyen-e laminált padlót a konyhába, azon ezek a viták nem fognak segíteni.

Ne olvass több fórumot, több gyakori kérdést, mert egyszer s mindenkorra letisztázzuk a nagy kérdést:

Laminált padló konyhában megállja a helyét?

Igen, és nem!

Komolyan! A helyzet az, hogy már maga a kérdés rossz. Mert nem az a kérdés, hogy a laminált padló konyhába jó választás-e, hanem hogy a laminált padló a TE konyhádba, a TE életedbe passzolni fog-e.

És a laminált padló mellett meg lehetne említeni a többi fa parkettát (svédpadló, bambusz parketta, parafa parketta, szalagparketta, hajópadló). Egyelőre maradjunk a laminált padlónál.

laminált padló konyhába

Egy konyha más-más szerepet tölt be egy család életében, és másként használják azt a háziasszonyok (vagy férfiak) is. Mások a rutinok, a körülmények, a szokások. Ezekkel szinte sosem foglalkoznak, pedig  jellemzően ezek  szokták eldönteni, hogy a laminált padló konyhában meg fogja-e állni a helyét, vagy sem.

A kérdések, amiket fel kell tenni:
1.) Hány tagú a család?
2.) Milyen szerepe van a konyhának a családban?
3.) Hányan használják rendszeresen a konyhát?
4.) Ki mire használja a konyhát a családban?
5.) Milyen takarítási szokásaitok vannak?
6.) Milyen gyakran ültök asztalhoz?
7.) Van-e valamilyen háziállatotok?
8.) Mennyire vagytok hajlandóak kompromisszumokat kötni (1-10)?
9.) Mit jelent nálatok az, hogy úszik a konyha?

Ezeket a kérdéseket megválaszolva, és a laminált padló és más parketták tulajdonságaiba jobban beleásva magát, az ember könnyen ráérezhet majd arra, hogy nála mi lesz a tökéletes választás.

Amit a laminált padlóról tudni kell:

A laminált padló széles minőségi skálán kapható. Alacsonytól a magas kopásállóságig. Karcállóságuk minőségtől függően változó. A felületük vízálló, de az illesztéseik nem, csak bizonyos típusnak. A felületi keménységük rendkívül jó. A felső koptatórétege bizonyos fokig cigarettaálló. Könnyen tisztán tartható, de csak a teljesen vízálló mosható fel, a többi nedvesen tisztítható.

Laminált padló és laminált padló között óriási minőségi különbségek lehetnek.

De nem kell csak laminált padlóban gondolkodni. Konyhában más parketták is jól érezhetik magukat. Sőt. A trópusi fa parketták hasonlóan jó tulajdonságokkal rendelkeznek, kivéve, hogy sokkal magasabb minőséget képviselnek. Többszörösen felújíthatók. Jobban bírják a nedvességet és a párát. A megjelenésükben pedig utánozhatatlanok. Érdemes tehát szétnézni, mert a laminált padló csak a kezdet.

laminált padló konyhába

A leggyakoribb félelmek:

1.) Meglátszik rajta minden?

Ez részben választás kérdése. Egy magas fényű, sötét, alacsonyabb kopásállóságú padlón jobban meglátszanak a foltok, karcolások, mint egy matt felületű, közepes árnyalatú, magas kopásállóságú laminált padlón, parkettán.

Kérdés persze, hogy mit kell kibírni? Néha egy 3 fős család rosszabb dolgokra képes a konyhában, mint egy 3 generációs 6 fős család. A szó jó értelmében persze. A szokásokon, a napi rutinokon nagyon sok múlik. Ez pedig minden családban más.

2.) A fröcsögő olaj tönkre teszi majd a padlót?

A laminált padló néhány másodpercig nyom nélkül tűri az égő cigaretta parázst. A lakkozott parketták is elég jól viselik a meleget, és ne felejtsük el azt sem, hogy a forró olajcseppeknek, amik valójában nem is olyan nagy cseppek, legalább 80 cm-t kell zuhanniuk ahhoz, hogy padlót érjenek. Addigra sokat veszítenek a hőmérsékletükből.

Racionális körülmények között ez nem történhet meg. Ráadásul erre már van megoldás. Ez már inkább higiéniai kérdés.

3.) A járólap jobb választás?

Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. A konyha is csak egy helyiség. A használóitól függ, hogy a laminált padló, parketta helyt fog-e ott állni, vagy sem.. Mások vagyunk, másképp élünk, mások a szokásaink.

Nem az a fontos, hogy a végső döntés járólap lesz-e vagy laminált padló, hanem, hogy az végül a maximumot nyújtsa a számodra, jelentsen is az neked bármit. Praktikusságot, melegséget, látványt, kényelmet…

laminált padló konyhába

Talán más válaszra számítottál, de nincs általános igen-nem válasz arra a kérdésre, hogy a fa parketta, laminált padló konyhában ideális választás-e. Ha továbbra is bizonytalan leszel, ne feledd, állunk rendelkezésedre.

Parketta stúdiónkban közel 150 laminált padló található, amik közül a legtöbb nagyon jól megállja a helyét a konyhába. A laminált padlókat online is eléred, de üzletünkbe érdemes ellátogatnod, mert konyhára szabott tervező is vár rád a tökéletes választás érdekében.

Ha sikerült döntened, te végül mit választottál a konyhádba? Megbántad azóta, ha igen miért? Oszd meg velünk a tapasztalatodat!

Érdemes elolvasni

Sötét füstölt tölgy parketta variációk A tölgy parketta, tölgy laminált padló alapvetően egy klasszikusan jó választás. Bár a laminált padlók esetében találkozni lehet néhány nem túl kellem...
Magasfényű vagy matt laminált padló Rengeteg cikkben foglalkoztunk már a laminált padlóval, de még sosem ejtettünk szót arról, hogy melyik a jobb választás a matt és a magasfényű laminál...
A szinkron struktúrás laminált padlókról hölgyekne... Mit is jelent a szinkron struktúra a laminált padlóknál? Erre hoztam most egy igen szemléletes példát, elsősorban hölgyeknek. De férfiként is tetszeni...
Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

37 HOZZÁSZÓLÁS

 • Sanyi
  2011-10-28, 22:01 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Nekem laminált padló van a konyhában, nem bántam meg, nagyon jól mutat, szerintem oda lehet figyelni főzésnél, mosogatásnál, hogy ne nagyon érje nedvesség, bár igaz, hogy én csak egyedül élek.
  Ez a padló 7 mm vastag, ha most kellene választanom, akkor azért legalább 8 mm-eset és/vagy keményebb felületűt választanék.

  Üdv.,
  Sanyi

 • Ágnes
  2011-10-30, 17:49 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto!

  Már jó ideje kapom tőletek a leveleket jobbnál jobb ötletekkel és információkkal. Ezt nagyon köszönöm.
  Az ebben a cikkben tárgyalt esetben nem lenne jó megoldás a “Magic floor”? Ha jól emlékszem ajánlottátok vizes helyiségekbe is és azt írtátok kinézetét tekintve jól utánozzák a fapadlókat. Így felmosható, meleg és még jól is néz ki.
  Ti mit gondoltok erről?
  Üdv:
  Ágnes

  • 2 Jepetto@Ágnes
   2011-10-30, 19:50 VÁLASZ

   Kedves Ágnes!

   A Magic floor is megállja a helyét a konyhába. Őt azért nem említettük, mert a nagy vita mindig a fa padlók körül szokott kialakulni.

   A Magic floor vinil, sem víz, sem magasabb pára nem tesz benne kárt. Nagy a kopásállósága, a sérüléseket laponként lehet cserélni.

   A szívünk természetesen a fa padló felé húz, de ha a ti konyhátokba, a ti életetekbe a magic floor passzol, mi áldásunkat adjuk:)

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Kata
  2011-10-30, 17:58 VÁLASZ

  Nagyon igaz, hogy a használattól függ. Nekem még az örökölt ronda mákos padlólap van a konyhában, de eszembe se jut lecserélni. Nálunk a konyha az egyetlen olyan hely, ahol akár még disznót is lehet vági, férjem télen gyakran barkácsműhelynek használja, mert itt elég nagy a hely és meleg van. 😀
  Szóval bármennyire szeretnék, szép “úri” konyhát, be kell látnom, nálunk ez nem működik….

  • 2 Jepetto@Kata
   2011-10-30, 19:33 VÁLASZ

   Kedves Kata!

   Köszi, hogy megosztottad ezt velünk. Nem egyszer volt már, hogy valakit le kellett beszélnünk a fa padlóról, pontosan azért, mert nálunk ez nem működött volna olyan jól, mint a járólap.

   És ha ezeket nem tesszük meg, akkor most csak egy nagy csalódás lenne a konyhában a parketta, amit utána nehéz belül helyre rakni, nem beszélve arról, hogy ilyenkor az ember természetes reakciója, hogy mást is lebeszéljen a fáról, pedig csak egyszerűen neki volt való. Csak hát nem mondta senki!

   Ez a mi – szakmabeliek – felelősségünk!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • stephen
  2011-11-01, 15:13 VÁLASZ

  Sziasztok 2 Jepetto!

  Mi 2 és fél éve költöztünk akkor már kaptam a sok hasznos tanácsot és épp valamelyik nap beszéltünk róla itthon h lecserélném szívem szerint a nappali-konyhában a járólapot parkettára. Amennyi egy szép járólap annyiért nagyon jó minőségű parkettát kaptunk volna. Ugyanis a járólap hideg a parketta meleg(burkolat).

  • 2 Jepetto@stephen
   2011-11-01, 20:36 VÁLASZ

   Kedves Stephen!

   Ha a cserére kerül a sor és tanácsra lesz szükségetek, állunk rendelkezésre. Reméljük, hogy egy a cikk segít majd nektek a gondolkodásban.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Bandó
  2011-11-01, 20:46 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Mi tölgy svédpadlót tettünk a konyhába. Először gondolkodtunk azon is, hogy laminált padló legyen a konyhában, de végül elvetettük.

  Jól döntöttünk!

  Ü.
  Bandó

© Copyright 2017