A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • április

  21

  2009
 • 189
 • 3

Gumikesztyű hadművelet+szavazz!

Mielőtt bemutatnánk a Gumikesztyű hadműveletet…
(még mindig a Föld napjához kapcsolódva – a héten utoljára)

Nem hagynak nyugodni a számok! Azt már tegnap megbecsültük, hogy 1 ember 30 év alatt több mint 3 tonna felesleges szeméttől szabadítja meg a Földet, ha szelektíven gyűjti a hulladékot.

De vajon hányan vagyunk?

Kérlek, szavazz egyetlen kattintással, hogy Te szelektálod-e a hulladékot, és segíts minket azzal, hogy megtudjuk hány TONNA szeméttől fogjuk megszabadítani idén a Földet.


Szavazz, és kisérd figyelemmel az állást. Pénteken nyilvánosságra hozzuk a becsült számokat.

*** GUMIKESZTYŰ HADMŰVELET ***

 Bevallom őszintén engem bánt, hogy bár holnap itt a világméretű Föld napja, hatalmas megmozdulások lesznek, Nekünk azonban “sajnos” dolgoznunk kell.

Mindig irigyeltem azokat, felnéztem azokra, akik ilyen közérdekű megmozdulásokkor teljes erőfeszítéssel megpróbálnak segíteni. Akik árvíz esetén önkéntesen homokzsákokat cipelnek, csakhogy a számukra teljesen idegen embereken segítsenek.

MI, akik április 22-én négy fal közé leszünk zárva, mert dolgoznunk kell, hogyan segíthetnénk. Hogyan vállalhatnánk szerepet a Föld napján?

 Csatlakozz a gumikesztyű hadművelethez!

Április 22-én, vagy bármikor a hét egyik napján legyen nálad egy gumikesztyű. Ha a városban jársz és szemétbe botlassz, kapd fel a gumikesztyűvel, és hajítsd ki a legközelebbi kukába. Csupán egyetlen napig.

 Nagyon sok emberben ott motoszkál a gondolat, valahányszor szemétbe botlik, hogy: “Nem kéne fölvennem?! De hogy fognak akkor rám nézni?” Légy Te az, aki most fel is veszi, és hidd el nemcsak, hogy jó érzés lesz, mindenki Rád fog csodálkozni, és talán egyesek követni is fognak később.

Csatlakozol hozzánk a Gumikesztyű hadműveletünkhez?

Egyetlen napig, csak munkába jövet-menet!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

3 HOZZÁSZÓLÁS

 • Bernadett
  2009-04-21, 14:48 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Jó ötletnek tartom, és szerintem ezt nem csak az év egy napján kellene csinálni. Biztos sok ember van úgy, hogy elszégyelli magát amikor szanaszét heverő szemetet lát, de nem mer tenni semmit. Ilyenkor nyugodtan vegyük fel azt a szemetet és dobjuk bele a legközelebbi kukába! Nem csak a Földünkön segítünk ezzel, de más embereknek is jó példát mutatunk. Nem ciki a szemetet a kukába dobni, sokkal inkább cikibb hagyni a földön heverni! Biztos lesz egy-két ember, aki majd utánadnéz, ők nem lenéznek téged, hanem becsülnek azért, mert te meg merted tenni azt, amit ők nem! Lesznek akik oda sem mernek majd nézni, emrt annyira szégyellik magukat, hogy nem ők vették fel az a szemetét, és dobták a kukába. És lesznek olyanok, akik követni fogják példádat, és legközelebb, ha ilyen helyzetbe botlanak, ők maguk fogják felvennia földön heverő szemetet! Merjünk mi is tenni valamit a környezetért! És nem csak ezen az egy napon! 🙂

  • Szalay-Bognár@Bernadett
   2009-04-22, 08:14 VÁLASZ

   Kedves Bernadett,

   teljesen egyet értünk veled. De nem akarunk ajtóstúl rontani a házba. Ahogy Te is írtad, a legnagyobb akadály, amit le kell győzni, hogy elhatározza magát az ember.

   Először ezt a gátat kell áttörni. A hullámvasúton is csak az első kör félelmetes, onnantól kezdve már kész buli minden egyes kör.

   Szóval lesz ebből még több nap is:)

   A szavazás eredménye is egész jól áll. Ez már közel 2,5 tonna szelektált hulladék. Hamarosan azt is elárulom (pénteken), hogy ez pontosan milyen környezetvédelmi eredményeket takar.

   Megdöbbentő lesz!

   • Bernadett@Szalay-Bognár
    2009-04-22, 14:32 VÁLASZ

    Kedves Fiúk,
    nagyon köszi a választ. Legnagyobb örömömre, egyetlen szemét se került ma az utamba. Mindenfelé rendet és tisztaságot láttam, és örültem neki, hogy a jelek szerint mások is törődnek a környezetünkkel.
    Kíváncsi vagyok a szavazás eredményére is! 🙂 Szép napot mindenkinek!

© Copyright 2017