• 3500
  • 1

A padlószőnyeg gyerekszobába öngyilkos akció

Kezdjük rögtön azzal, mások (anyukák) mit mondanak a gyerekszoba padlószőnyegezéséről:

„Nálunk padlószőnyeg van. Ne tudd meg. Borzalmas. Már nagyon megbántuk. A nagyobbik gyerek már iskolás (ráadásul fiú) nem győzöm szedegetni a radír darabkáktól kezdve mindent.”

„Eredetileg szőnyegpadló volt, naponta porszívóztam alaposan, így is porosodott hamar a szoba, minden meglátszott rajta, a foltokat alig lehetett kiszedni. Meg nem is lehetett mindent.”

„Ahogy nőtt a gyerek, úgy kerültek rá a kitisztíthatatlan foltok. kaja, kakaó, vízfesték, gyümölcslé, volt, hogy rá is pisilt, gyurma és még sorolhatnám. A végén olyan katasztrofális állapotba került, hogy felszedtük és kidobtuk”

Amikor gyermeket vár az ember az első és legfontosabb szempont a gyerekszoba burkolatának kiválasztásakor, hogy a padló biztonságos legyen a kicsi számára. Ha elesik, ne essen nagyot, és ha tél van, ne fázzon fel míg játszik. Mint szülő tökéletesen megértem, hogy ezek a szempontok mennyire fontosak. Megértem, ha a padlószőnyeg a gyerekszobába ezért ideális választásnak tűnik

Pedig nem! A padlószőnyeg gyerekszobába egy igazi öngyilkos akcióval ér fel. Azzal nem vitatkozom, hogy puha. Bár emlékszem, mikor a kislányom járni tanult, és épp elesett, nem azon izgultam, hogy ne fejjel érkezzen a parkettára, hanem, hogy az esés közbe ne legyen ott az asztal sarka, vagy hogy kikerülje azt a fa építőkockát.

A padlószőnyeg gyerekszobába egészségtelen választás. Néhány kevés kivételtől eltekintve a padlószőnyegek jelentős része óriási nyűg lesz a szülőnek, és a tapasztalat nagyon azt mutatja, hogy néhány év múlva a legtöbbjük a kukában végzi.

Miért nem való gyerekszobába padlószőnyeg?

Még a legtisztább háztartásban sem kerülhető el, hogy a padlószőnyegre lehulljon valamilyen étel. A szobatisztaságot sem könnyű megtanulni, így előfordulhatnak kellemetlenebb balesetek is. De bármikor kilöttyenhet egy kis kakaó, feljöhet egy kisebb böfi, vagy egy rosszabb hányásos vírus esetén… Hát, előbújhat a róka rudi.

Aztán ott vannak a poratkák, és a házipor. Az előbbit a háztartási porszívókkal lehetetlen lesz eltávolítani, és még ha az ember rendszeresen is porszívózza (akár napi szinten) még akkor sem lesz tökéletes. Rengeteg padlószőnyeget szedtünk már föl az évek során, és bizony sokszor elképesztő dolgokat találtunk alatta.

A tisztán tartása rettenetes munkával jár. Amit egy parkettáról egyszerűen egy zsebkendővel feltöröl az ember, az a legtöbb padlószőnyegből csak hosszadalmas sikálásokkal hozható ki, ha egyáltalán kihozható.

A padlószőnyeg gyerekszobába tényleg meredek választás.

De ne érts félre. Nem akarunk olyanoknak tűnni, akik csak ócsárolni tudják a padlószőnyeget. E bejegyzés ellenére el kell, hogy mondjuk, hogy szeretjük a (minőségi) padlószőnyeget. Ha a karrierünkre visszatekintünk ezzel a burkolattal volt a legnagyobb tapasztalatunk. Szeretjük, ha otthoni konditermekbe választják, vagy szállodai szobákba, irodaházakba. Nem mondom, hogy nem akad náluk jobb, de megfelelőek oda.

De gyerekszobába biztosan nem. Oda sokkal inkább való a parafa padló. Hogy miért tökéletes választás a parafa padló gyerekszobába, arról egy külön cikkben már szó volt. Persze ez már lényegesen magasabb árkategória, amiért lehet most szidni minket. De sokszor látjuk azt, hogy egy 12-15 m2-es gyerekszobába némi átcsoportosítással, sokszor ki lehet hozni a parafát.

Egyébként ez gyakori. A legtöbb esetben a parkettázás költségvetéséhez egy kicsit hozzáadva lényegesen jobb választási lehetőségek adódnak. Megéri várni, és összespórolni, megéri a pénzt átcsoportosítani, a lakásfelújítás/építkezés felesleges költségeit, nagyzolásait kicsit visszafogni, mert akkor a végén, amikor a parkettára kerül a sor a lakás megkoronázható lesz egy strapabíró, hosszú életű, szép padlóval. De erről majd egy későbbi cikkben lesz szó.

TUDOD MÁR HOL VESZEL PADLÓBURKOLATOT?

(Vigyázz, szakmai elhivatottságot nem mindenhol kapsz)

Tőlünk minden segítséget megkapsz, hogy ki tudd választani az álmaid parkettáját, padlóját otthonodba, de mi nem árulunk parkettákat, padlókat. Ha szeretnél olyan helyen padlót, parkettát vásárolni, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, tőlünk megszokott szakmai alázattal szolgálnak ki, Megtaláltuk azt az üzletünket, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, és szaktudással találkozhatsz.

 

Nézz be online a kínálatba
 

Ha Zuglóban jársz nézz be az IPS-be, alig 5 percre vannak az Örs vezért téri IKEÁ-tól. Tényleg vizálló laminált padlótól, prémium LVT-n át, I. osztályú svédpadlóig igen széles a választék. Induló középkategóriától felfelé több 100 laminált padlót fogsz találni. 🙂

parketta üzletpartnerünk

Miért az IPS?

Bérelhető eszközpark parkettázáshoz

(Ha magad parkettáznál, béreld ki a profi eszközparkunkat.)

Minden eszközt megkapsz tőlünk, sőt rengeteg hasznos tudást is, hogy olyan minőségben, olyan profizmussal tudd lerakni a laminált padlót, lvt-t, vagy más úsztatott (klikkes) padlót, amit talán nem is nézel most ki magadból.

(Több mint 15 különböző eszköz, amik a kezed alá fognak dolgozni.)

 

ÉRDEKEL?

 

TOVÁBB

INSPIRÁCIÓS ATOMBOMBAŐRÜLTEKNEK, MINT ÉN

(22.000.000 kép szobára, színre, méretre, stílusra, költségre szűréssel)

Imádsz inspirálódni, képes vagy órákig ötleteket keresve képeket nézni, de a Google képkeresőjébe nem tudsz úgy keresni, hogy jó találatokat adjon ki? NEM IS KELL!

Facebook, Google képkereső, Pinterest.. Sokkal jobb lesz, amit mutatni fogok. A kedvenc eszközöm, és sosem volt inspirációs gondom. A sírba akartam vinni magammal, de inkább kiadom. Több mint 22 millió inspirációs kép! Biztos fogsz tudni úgy szűrni, hogy megtaláld álmaid inspirációját legyen szó egy hálószobáról, konyháról, nappaliról vagy akár mosókonyháról.

(19 féle helyiségre nappalitól a mosókonyháig, több féle színre, stílusra, méretre, költségvetésre is tudsz szűrni. Egy inspirációs atombomba, mert elsöpri az egyhangúságot, és tele leszel ötlettel inspirációval már 1-2 perc után.)

 

HOVÁ KÜLDJEM A LINKET?

 


PARKETTÁT VENNÉL?

Gyere partnerüzletünkbe, az IPS-be, mert ott nemcsak hogy a szakcikkeink kötelező olvasmányok, de szívvel dolgoznak azon, hogy te trendi lenyűgöző padlót tudj venni akár laminált akár tömörfa mellett voksolsz. Nem fogsz csalódni!

Hol találod?

MAGAD PARKETTÁZNÁL?

Bérelj tőlünk profi eszközöket a lerakáshoz. Ezzel az eszközparkkal a lehető legjobb énedet fogod tudni kihozni magadból, és a végén lesz egy szuper padlód, amire büszke lehetsz.

DIY ESZKÖZÖK

KALKULÁTOROK

Mennyibe kerül a parkettázás? Mennyi vágási veszteséggel kell számolni? Használd kalkulátorainkat DÍJMENTESEN!

KALKULÁTOROK
MÁSOK OLVASSÁK

Kérdezz! Már 400x írtunk! Jön válasz neked is!

(Ha csak annyit írsz, hogy tetszett a cikk, nekem az is sokat jelent. De ha van kérdésed, akkor azzal mindenképpen keress meg.)

Subscribe
Visszajelzés
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
7 éve

[…] és dilemmában van bizonyos dolgokkal? Akkor máris itt a segítség egy fontos témában. A szőnyeg gyerekszobába nem ajánlott, legalábbis a padlószőnyeg esetében érdemes elvetni ezt a gondolatot. Nagyon […]

© Copyright 2017