PARKETTÁZZ MAGAD, VAGY CSINÁLD MÁSSAL, DE JÓL - TUDÁSTÁR

(Több órányi videós útmutatók, ellenőrzési naplók, leírások, költségtervezők magyar nyelven a parkettázásról, és előkészületeiről)

Azt akarjuk, hogy a parkettázás nálad gördülékeny legyen, és problémáktól mentes függetlenül attól, hogy magad csinálod, vagy egy szakember. Hogy tudd, mikor akarnak valami kókány munkára rábeszélni, és hogyan ismerd fel, ha valaki mögött tényleg szakértelem van.

Hogy elkerüld azokat az eseteket, amik általában több 100.000 Ft-os károkat hoztak maguk után. Hogy tudd élvezni, és ha magad fogod csinálni, akkor kellő magabiztossággal állhass neki, biztos tudással a hátad mögött, és ne arra az “ideális” kirakatvideóra építve, ami lerakási útmutatóként a youtube-on fent van.

Amit a youtube-on megtalálsz lerakási útmutató, az sajnos közel nem elég ahhoz, hogy jól le tudd rakni a laminált padlót. Az aljzatelőkészítéstől az utolsó elem beszabásáig durván 2 órás videós segédletet raktunk össze csak a laminált padló lerakásáról.

JELENLEG EZEKET KAPOD MEG

(Folyamatosan bővítjük, mégis csak 1x-i minimális ára van.)

1. Ellenőrző napló:

Ezzel a két oldalas (+ 3 oldalas megoldókulccsal rendelkező) naplóval a melegburkolás, parkettázás során előforduló hibázási lehetőségek 80-85%-t garantáltan el fogod kerülni. Recseg? Felpúposodik? Szétválik? Mozog? Ilyenkor az fog történni, hogy a kivitelező vagy felszívódik, vagy a gyártóra, esetleg rád fog mutogatni. A gyártó pedig a kivitelezőre. Beindul egy ördögi kör, ami felőrli az idegeid, és általában a pénzed is. Javítani mindig sokkal költségesebb, mint elsőre jól megcsinálni.

Ha követed a naplót máris óriási pofonoktól menekülsz meg! Bárcsak minden szakipari munkánál lenne ilyen!

Hasonló, de még akkor sem ennyire pontos, és részletes dokumentációt azok a nagy beruházók szoktak csinálni (Swietelsky, Strabag), akik mögött több 100 milliós, vagy milliárdos építőipari beruházások vannak. Mert ők egyszerűen biztosra mennek.

2. Lerakási kép/videótár:

A laminált padló lerakásáról már írtunk egy 20.000 karakteres útmutatót. Abban csak az első sor lerakásáig jutottunk. Sehol máshol ez a téma ennyire még nem volt kivesézve. Elkészült ennek a videótára is, és a folytatása.

Hogyan válaszd ki a lerakási irányt, hogy ne szívj a lerakás végén, vagy hogy szebb legyen az eredmény?Kielemzünk néhány alaprajzot, de beszélünk az aljzatról, az alátétekről, majd jönnek a gyakorlatias videók. Beszélünk az eszközökről, mi az ami biztosan kell, mi az ami elhagyható, vagy helyettesíthető.

Rámegyünk a nem ideális szituációkra, vágásokra. Mi van, ha a fal nem egyenes, hanem ferde, mi van ha van 2 pozitív sarok, egy cső a sarokba, vagy egy oszlop középen.

A videótár bármely úsztatott (padló, amit nem kell ragasztani) fa padló lerakására átültethető.

3. Lakásfelújítás költségvetés-figyelő és kalkulátor:

A legfőbb oka, amiért a lakásfelújítások költségei elcsúsznak, és amiért már szállóigévé vált a “szorozd meg kettővel” kifejezés, az azért van mert a lakásfelújítás kiadásait a legritkább esetben tervezzük meg, és követjük nyomon.

A legtöbb esetben csak gondolunk egy számra. Ez a költségvetés-figyelő, és kalkulátor segít neked abban, hogy meg tudd tervezni a lakásfelújítással járó kiadásaidat munkafázisonként (bontás, gépészet, kőművesmunka,festés,burkolás…stb.), és figyelemmel kísérd a tervhez képesti eltérést a tényleges kiadásnál.

Az excel számol helyetted is. Én ezzel a segédlettel a legutóbbi 6.000.000 Ft-os felújításnál 500.000 Ft-ot tévedtem, amiből 250.000 Ft csak abból a “hülyeségből” eredt, hogy a felújítás során volt éppen gázellenőrzés, és akkor épp le volt szedve a cirkó, így rögtön levették a gázórát, és jött egy herce-hurca.

4. Színek a lakásban – színharmónia puska:

Nagyon sokan félnek a színválasztástól, pedig ez a folyamat egyszerűbb mint az ember gondolja. A színharmóniák megalkotása, vagyis az, hogy melyik színhez mi illik ezzel a puskával már már gyerekjáték lesz.

A segédletben mutatunk 6 különböző színharmónia-tipust, aminek a segítségével úgy olvasod le az egymáshoz passzoló színeket, mint más a villanyórát. Gyorsan és egyszerűen.

Ezen felül megmutatjuk melyik az az egyszerű, mindenkiben ott rejlő képesség, amire szükséged van ahhoz, hogy valóban harmonikus színek díszítsék az otthonodat, irodádat.

És egy tipp: A szín, mindenhol szín. Ha a lakásod színeit össze tudod rakni, akkor ezt a tudást az öltözködésnél is hasznát veszed. Nem végeztem képzőművészetit, de ezen tudás birtokában én már egy cseppet sem félek a színválasztástól. Sőt, annyi színkombinációm van, amit úgy alkalmaznék, de nincs hozzá elég helyiségem otthon.

5. Visszaszedési útmutató:

Nem vált be a lépészaj-csökkentő alátét? Nem lett jól kiöntve az aljzat? Megsérült egy szál a szoba közepén, és ki kell cserélni? Számtalan oka lehet, hogy a lerakott laminált padlót felszedéséről kell gondoskodni. Ebben a 12 lépéses képekkel illusztrált útmutatóban minden apró mozzanatot sorra veszünk, hogy probléma nélkül, visszarakhatóan fel tudd szedni a laminált padlót, vagy bármely úsztatott melegburkolatot.

Az útmutatóval gyorsabban, és sérülés nélkül vissza fogod tudni szedni a fapadlót, így akár fél egy napot, és egy új csomag padló árát is megspórolhatod, amit azért kellene megvenned, hogy a felszedés során sérült elemeket pótold.

6. Tanácsadás szakértőnkkel:

Az előfizetéseddel együtt az oldalon több mint 150 cikket fogsz elérni, köztük elég részletes segédletekkel. De kerülhetsz olyan speciális helyzetben, mikor egyéni segítségre lesz szükséged. Az egyszeri előfizetésed mellé online szakértői tanácsadás is elérhető a számodra.

Van aki azért veszi igénybe, mert szeretne egy konkrét kérdésre választ kapni, de nincs ideje a 150 cikk között megtalálni azt. Vak, aki csak szeretné velünk visszaellenőriztetni a szakiját.

A minőség, és a precizitás nagyon meghatározó nálunk, így számolhatsz azzal, hogy a feltett kérdésedre kimerítő választ fogsz kapni.

EZEK ELKERÜLHETŐEK LETTEK VOLNA

(Az e-mail fiókunkban százával vannak ilyen levelek!)

 • a parkettát pár éve rakták le nálunk, a ház festését végző brigád, akik mint utólag kiderült nem értettek hozzá kellőképpen, se aljzat kiegyenlítés se dilatációs hézag nem volt így a kezdetektől recsegett ropogott a laminált parketta. Mivel kicsi gyerekekink vannak, a legrosszabb az volt, hogy altatás után egy rossz lépés máris óriási reccsenést okozott, amitől azonnal felébredtek... Emellett a hullámos felület ronda is volt, így az összkép egy nagyon igénytelen és olcsó hatású burkolatot mutatott.

  M. Zsolt
 • A laminált padló rettenetesen hangos, nyikorog, recseg, ropog. Sajnos nem lehet közlekedni halkan és ez kisbabával már nagyon problémás.

  B. Péter
 • 3 éve a családi házam három szobájában (összesen kb 60m2) saját kivitelezésben 8mm-es laminált padlót raktam le. Minden szobában teljes aljzatkiegyenlítést csináltam, ami tökéletesre sikerült. Mára szinte lehetetlen csendben mozogni rajta, főként este hallani igazán bárhova lépek nagyon recseg.

  S. Krisztián
 • Újépítésű lakásban a lerakást követő 1 évvel erős recsegés volt érzékelhető. A kivitelező és a gyártó közösen a laminált padló termékhibáját állapította meg, így az cserélésre került. Az egész lakást érintő recsegés az újbóli lerakással szinte megszűnt, azonban új jelenségként több helyen a laminált padló lapok között rés figyelhető meg, amely résekre való rálépésnél egy erős koppanó hang hallatszik.

  S. Olivér
 • Tavaly áprilisban 8mm Kaindl parkettát raktak le nálunk a hozzá tartozó+padlófűtéshez megfelelő párazáróval és alátéttel. Sajnos többszöri javítás után is recseg a padló, és van, ahol hullámzik.

  B. Zsolt

AKÁR MAGAD PARKETTÁZOL, AKÁR SZAKEMBERREL, MINDENKÉPPEN HASZNOS LESZ

EGYSZERI 4990 FT-ÉRT

ENNYIÉRT MANAPSÁG FELMÉRNI SEM JÖNNEK KI

Az alapcsomag 4990 Ft, ami egy jobb laminált padló 1 m2 árával egyenértékű, mégis megmenthet attól, hogy az egészet a rossz kivitelezés miatt cserélned kelljen, vagy olyan esztétikai hibák legyenek a parkettázás során, amik  javíthatatlanok. De az a magabiztosság, amit egyes “tananyag” jelent, szerintem pénzben ki sem fejezhető.

Neked őszinte szívvel ajánljuk ezt, ha…

Magad parkettázol

Ha saját magad fogod lerakni a parkettát, laminált padlót, akkor feltétlenül szükséged van erre az anyagra. Már az ellenőrzési napló önmagában hatalmas segítség lesz. Hogyan számíts jó dilatációs hézagot? Miért nem elég “csak” akklimatizálni a parkettát? Mikor rossz az aljzat?

Nem akarsz csalódni

Akár magad, akár szakember parkettázik nálad, sajnos a rizikó, hogy valami nem fog jól elsülni, mindig ott lesz feletted. Profi csapattal ez persze kisebb valószínűséggel történhet meg, de jó, ha tudod, hogy ha nem vagy elég felkészült, és a padlóval valami baj lesz (akár gyári hiba miatt), hogy leszel képes érvényesíteni annak jogosságát?

Szeretnéd érteni, ami körülötted van

Ha nem szereted azt az érzést, mikor szakemberek átbeszélnek a fejed felett, és te az sem tudom miről van szó, akkor érdemes megvenned legalább az alapcsomagunkat. Ráadásul, ha lesz rálátásod a témára, sokkal könnyebb lesz a kivitelezővel együtt dolgozni. (Köztünk szólva, még az is lehet, hogy ha látja mögötted a tudást, jobban össze fogja szedni magát.)

Ki akarsz állni magadért

Ha nem akarod, hogy te légy az, akit palira vesznek. Ha nem akarod, hogy a garanciális hibákról meggyőzzenek, hogy az nem is hiba. Ha nem akarod, hogy kimagyarázzák, hogy az miért nem lesz jó, vagy épp tényleg megértsd, hogy miért nem lesz jó, akkor ez a tudástár sok mindenben fog segíteni.

CSAK EGYSZERI 4990 FT A DÍJA

Ebben a tudástárban évtizednyi tapasztalatok vannak, több hónap munkája. Már 20 perc befektetett idő hasznos lesz a számodra, hiszen az ellenőrzési napló vezetése 80-90%-kal csökkenti a hibázási lehetőségeket, de a teljes tudástár felér egy több napos képzéssel.

Ilyet nemhogy 4990 Ft-ért nem találsz, de 90.000 Ft-ért sem. Csak mi vagyunk ennyire fanatikusok, hogy a tudásunkat az elhivatottságunk miatt képesek vagyunk ilyen áron oda adni neked, amiért manapság vacsorázni sem tudsz egy jót.

De hiszünk abban, hogy a parkettázási szakma imádnivaló. Szeretnénk, hogy a parkettázásban a sikerélmények határoznának meg, hogy megéld az alkotás örömét.

Ne úgy érjen éget a parkettázás, hogy a “francba, VÉGRE!”, hanem “ez de jó volt”! Az építőiparban, az építkezésben, felújításban ilyet elképzelni is alig lehet manapság. Amikor mindenki a fejét fogja, szenved, és talán te is így vagy vele, pedig igen is lehetne másképp.

Azt nem tudom ígérni, hogy az egész lakásfelújításodat megkönnyítem, de a parkettázásban ezzel a tudástárral nagyon sokat tudok neked segíteni.

SZERETNÉM A TUDÁSTÁRAT!

(A tartalom elkészült, előregisztrációz fogadunk. Már csak technikai finomítások vannak. Feb. elején nyitunk!)

A 4990 Ft-os egyszeri előfizetői díj az arra előregisztrálók részére garantáltan nem fog változni.

HA NEM TETSZIK? INGYEN VOLT!

Ha előfizetsz (egyszeri díjjal) a tudástárunkra, és nem tetszene, amit kapsz, jelezd felénk és visszafizetjük a teljes díjat. Az egyetlen kérésünk, hogy adj nekünk 1 hónapot! Olvasd át, kezd el használni a tudást, és csak utána dönts felőle. Ha egy hónap után is úgy érzed, hogy ez nem ért meg ennyit, akkor visszautaljuk a pénzedet.

© Copyright 2017

PARKETTÁZZ MAGAD TUDÁSTÁR

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre útmutatók, online tanácsadás. Csak néhány dolog, amit megkapsz tőlünk. Ne öregedj 5 évet 2 hónap alatt, ne szenvedj több 100.000 Ft-os kárt egy elkerülhető kivitelezési hiba miatt. Légy magabiztos csináld akár magad, csinálja akár egy (szak)ember neked!

Tartalomjegyzék megnézése