Kire bízd a parkettázást? Előnyök, hátrányok, kockázat!

Egy rövid cikk arról, hogy kivel mikor jársz a legjobban, és kivel mikor érdemes leállnod!

Mint parkettások biztos arra számítasz tőlünk, hogy most felháborodva azt fogjuk hangoztatni: csak burkolóval, csak burkolóval. Hát ez nem egy olyan cikk lesz. Sőt ez nem is egy cikk lesz, inkább pár tanács.

Röviden és tömören!

Parkettázás melegburkolóval:

A végeredményt, és a profizmust szem előtt tartva számodra is biztosan egyértelmű, hogy vele jársz a legjobban. A parkettás specifikusan szakosodott, így a parkettád nála biztos kezekben lesz.

Egy parkettás sokrétű és folyamatos tapasztalattal rendelkezik. Vélhetően minden szituációval találkozott már, ami ebben a szakmában előfordulhat.

Mikor érdemes őt választani?

Ha Te a legjobb kezekben akarod tudni a parkettádat, és megérted, hogy ezért egy kicsivel többet kell fizetned, akkor válaszd őket. Ha a helyzeted már most látszik, hogy nem olyan egyszerű, vagy különleges kívánságod van, akkor feléjük fordulj. Ha felsőbb kategóriás parkettát választottál, válassz hozzá profi szakembereket.

Előny:

A legjobb tudást kapod!

Hátrány:

Drágábbak úgy 10%-al, és esetenként többet kell rájuk várni.

Parkettázás ezermesterrel:

Ne legyen drága, de azért legyen jó. Az ezermesterek azok, akik szinte mindent elvállalnak, így a tudásuk széles körű, ám felszínesebb, mint egy profi parkettásé. Mivel a munkaidejük csak egy részét töltik parkettázással, nem biztos, hogy minden szituációval találkoztak már.

Mikor érdemes őt választani?

Ha nem tudsz megfizetni egy profi parkettást, de magad sem szeretnéd elvégezni ezt a feladatot. Ha a helyzeted, és az elvárásod nem túl különleges, vagy mondhatni egyszerű. Ha az aljzatoddal nincs különösebb tenni való, és a parketta, amit választottál nem felső kategóriás.

Előny:

Olcsóbbak, mint egy profi parkettás.

Hátrány:

Nem annyira tapasztalt, mint egy profi parkettás. Nagyobb a kockázat.

Parkettázás önállóan:

Ez a megoldás azért kézenfekvő, mert a szerszámokon kívül ez csak időbe kerül, és bármikor rendelkezésre áll, amikor csak kell. Viszont ez a legkockázatosabb megoldás, hiszen a tapasztalat sok esetben kevés. A tervezettnél több időt elvihet, és szakmai hibák előfordulásának is nagyobb a valószínűsége.

Mikor érdemes magadat választani?

Alapvetően csak akkor, ha a kinézett melegburkolat lerakásával kapcsolatban már van közvetlen tapasztalatod. Lesz legalább 1 fő segítséged, megfelelő szerszámaid, amikkel jól tudsz bánni, nincs különösebben gond az aljzatoddal, és mersz kockáztatni. Ha mindenképp házilag fogsz parkettázni, kérd a segítségünket.

Előny:

Nagyon olcsó megoldás!

Hátrány:

Időigényes, kevesebb tapasztalat, nagyobb rontási valószínűség.

Mit kockáztatsz?

Sose felejtsd el, hogy bárkit is bízol meg a parkettázással, akkor a legnagyobb kockázat nem a kifizetett munkadíjad lesz. A legnagyobb kockázat mindig a parkettában van. Vagyis, ha valaki rosszul rakja le, akkor a legnagyobb károd nem az ő munkadíja lesz, hanem a parketta, amit ezáltal tönkretett.

Szakmailag rosszul lerakott parkettára ugyanis nem vonatkozik a gyártói garancia.

Ilyenkor érdemes azon is elgondolkodni, hogy ha magad végzed a lerakást, és ne adj isten hibázol, akkor nem mehetsz vissza a boltba kicseréltetni a parkettát, hanem csak újat venni, ami még annál is drágább lesz, mintha már az elején egy profi parkettásra bíztad volna a lerakását.

Ezzel nem magunk mellett akarunk kampányolni, bár megtehetnénk, de nem egyszer találkoztunk már olyan helyzettel, hívtak ki olyan esetben, amikor a házilagos lerakással nem boldogultak. És ilyenkor se mondani, se hallani nem kellemes, hogy mehet minden a kukába.

Persze a kockázat mind a profi parkettásnál, mind az ezermesternél jelen van, de a valószínűségük, hogy a baj megtörténik, egymáshoz képest sokkal alacsonyabbak.

Egy kis önreklám:

Ha úgy döntesz, hogy profi parkettásra bízod a munkát, akkor érdemes lenne megkeresned minket. Nagyon igyekszünk, hogy szakmai rátermettségünket bebizonyítsuk Neked. Velünk kockáztatsz ugyanis a legkevesebbet, hiszen mi 100% pénz-visszafizetési garanciát vállalunk a munkánkra. Parkettázás a 2 Jepettoval>>

© Copyright 2017