Parketta kalauz | 2 Jepetto | 2 Jepetto
parketta varázsló

Bemutatkoznak a parketták, melegburkolatok. Mit kell tudni róluk még a vásárlás előtt:

bambusz parketta

bambusz parketta

Egy keményfa padló a trópusokról. Számunkra több tulajdonsága miatt is világbajnok. Valójában nem is fa az anyaga, hanem fű. Izgalmas?

Bambusz parketta>>

laminált padló

laminált parketta

A legnépszerűbb padló típus, mégis alig tudják csak, hogyan kell igazán jól laminált padlót választani. Ebben segítünk!

Laminált padló>>

ipari parketta

ipari parketta

Ipari parketta azoknak, akik igazán forgalmas helyet szeretnének exkluzívvá varázsolni. Üzletek, éttermek: laminált padló helyett

ipari parketta kell>>

svédpadló

svédpadló

Felújítható valódi 100% faparketta. A klasszikus csaphornyos parkettára hasonlít a legjobban, de annál elegánsabb a megjelenése.

Svédpadló>>

szalagparketta

szalagparketta

Egy felsőkategóriás, és többszörösen felújítható 100% fa alapanyagú parketta fajta. Lamellás szerkezetű. Kevés ellenérvünk van.

Szalagparketta>>

parafa parketta

parafa parketta

A fa kérgéből nyert parketta fajta. Ezáltal társaihoz képest sokkal környezetbarátabb. Szerkezetét tekintve jót tesz a gerincnek.

Parafa parketta>>

magic floor

magic floor

Bár ez egy szintetikus padló, felső mintázata teljesen megegyezik a faparkettákéval. Sőt, mi több lap kiszerelésben kapható.

Magic floor>>

pvc, linóluem

pvc, linóleum

Kétségtelen, hogy lakásban már nem igazán van szerepe, bár az új eklektikus stílushoz jól kiegészítő lehet. De inkább iparosoknak!

PVC, linóleum>>

padlószőnyeg

padlószönyeg

Mivel bemutatni nem kell, az egyetlen kérdés, hogy padlószőnyeg, vagy más fa padló mellett döntsünk? Döntsön a józan ész.

Padlószőnyeg>>

Keressük a legkeményebb fa parkettát!

parketta kaménységFa parketták esetében a felületi keménység egy igen fontos szempont a választáskor. Ha szeretnéd tudni, melyik fa hogyan szerepel a Brinell féle teszeten, itt egy összefoglaló eredmény.

keménységi teszt

Környezetbarát melegburkolatok: köztük a nagy kedvencünk!

környezetbarát parkettákA fenntartható fejlődés nagyon fontos a számunkra. Milyen parkettát válassz, ha ez számodra is mindennél fontosabb? Mit csinálj ha még véletlenül sem akarod támogatni az illegális erdőkiirtást?

környezetbarát parketták

Parketta padlófűtésre: milyen parkettát válassz!

környezetbarát parkettákKritériumok, amiknek meg kell, hogy feleljen a parketta, hogy padlófűtésre rakható legyen. A legfontosabb szempontok parketta padlófűtésre történő kiválasztásakor.

parketta padlófűtésre

Kire bízd a parkettázást! Ezermesterre, burkolóra, magadra?

parkettázás kivelHa nehezen tudsz dönteni, nézd meg kinek milyen előnye, hátránya van. És azt, hogy kivel mit kockáztatsz! Igyekeztünk őszinték, és objektívek maragni a témában. Döntsd el Te, mennyire sikerült!

kivel parkettázz

Gyilkos módszerek a laminált padlóval szemben

laminált padló merényletekHa nem szeretnéd, hogy a laminált padlód néhány év után úgy nézzen ki, mint amin egy hadsereg ment végig, akkor került el ezeket a hibákat. Lehet, hogy épp észre sem veszed őket.

laminált padló merényletek

 

Ajánló a parkettás blogunkból…

 1. Laminált padló + padlófűtés = IGEN
  Vannak egyértelmű dolgok az életben, amikkel nem lehet vitatkozni, amiket az egyszerűségükből kifolyólag kár túlbonyolítani. Az ég kék, a fű zöld, a föld gömbölyű.

  A laminált padló pedig padlófűtésre rakható.

  Csekély kivét

 2. Fehér laminált padló, fehérített parketta
  A fehér szín újra hódít. Igaz, elsősorban a falakon, de ennek nem feltétlenül kell így lennie. Egyre jobban terjed a fehér, fehérített parketta és laminált padló. A katalógusokat lapozgatva szinte nincs olyan kollekció, ahol ne sz
 3. Fekete padló, sötét parketta
  Ha múltkor már szó volt a fehér padlóról, nem mehetünk el a másik véglet a fekete padló mellett sem.

  A sötét árnyalatú laminált padlók és parketták már megszokottnak tekinthetők, de azok az színek, melyek már nagyon közelítenek