Parketta kalauz | 2 Jepetto | 2 Jepetto
parketta varázsló

Bemutatkoznak a parketták, melegburkolatok. Mit kell tudni róluk még a vásárlás előtt:

bambusz parketta

bambusz parketta

Egy keményfa padló a trópusokról. Számunkra több tulajdonsága miatt is világbajnok. Valójában nem is fa az anyaga, hanem fű. Izgalmas?

Bambusz parketta>>

laminált padló

laminált parketta

A legnépszerűbb padló típus, mégis alig tudják csak, hogyan kell igazán jól laminált padlót választani. Ebben segítünk!

Laminált padló>>

ipari parketta

ipari parketta

Ipari parketta azoknak, akik igazán forgalmas helyet szeretnének exkluzívvá varázsolni. Üzletek, éttermek: laminált padló helyett

ipari parketta kell>>

svédpadló

svédpadló

Felújítható valódi 100% faparketta. A klasszikus csaphornyos parkettára hasonlít a legjobban, de annál elegánsabb a megjelenése.

Svédpadló>>

szalagparketta

szalagparketta

Egy felsőkategóriás, és többszörösen felújítható 100% fa alapanyagú parketta fajta. Lamellás szerkezetű. Kevés ellenérvünk van.

Szalagparketta>>

parafa parketta

parafa parketta

A fa kérgéből nyert parketta fajta. Ezáltal társaihoz képest sokkal környezetbarátabb. Szerkezetét tekintve jót tesz a gerincnek.

Parafa parketta>>

magic floor

magic floor

Bár ez egy szintetikus padló, felső mintázata teljesen megegyezik a faparkettákéval. Sőt, mi több lap kiszerelésben kapható.

Magic floor>>

pvc, linóluem

pvc, linóleum

Kétségtelen, hogy lakásban már nem igazán van szerepe, bár az új eklektikus stílushoz jól kiegészítő lehet. De inkább iparosoknak!

PVC, linóleum>>

padlószőnyeg

padlószönyeg

Mivel bemutatni nem kell, az egyetlen kérdés, hogy padlószőnyeg, vagy más fa padló mellett döntsünk? Döntsön a józan ész.

Padlószőnyeg>>

Keressük a legkeményebb fa parkettát!

parketta kaménységFa parketták esetében a felületi keménység egy igen fontos szempont a választáskor. Ha szeretnéd tudni, melyik fa hogyan szerepel a Brinell féle teszeten, itt egy összefoglaló eredmény.

keménységi teszt

Környezetbarát melegburkolatok: köztük a nagy kedvencünk!

környezetbarát parkettákA fenntartható fejlődés nagyon fontos a számunkra. Milyen parkettát válassz, ha ez számodra is mindennél fontosabb? Mit csinálj ha még véletlenül sem akarod támogatni az illegális erdőkiirtást?

környezetbarát parketták

Parketta padlófűtésre: milyen parkettát válassz!

környezetbarát parkettákKritériumok, amiknek meg kell, hogy feleljen a parketta, hogy padlófűtésre rakható legyen. A legfontosabb szempontok parketta padlófűtésre történő kiválasztásakor.

parketta padlófűtésre

Kire bízd a parkettázást! Ezermesterre, burkolóra, magadra?

parkettázás kivelHa nehezen tudsz dönteni, nézd meg kinek milyen előnye, hátránya van. És azt, hogy kivel mit kockáztatsz! Igyekeztünk őszinték, és objektívek maragni a témában. Döntsd el Te, mennyire sikerült!

kivel parkettázz

Gyilkos módszerek a laminált padlóval szemben

laminált padló merényletekHa nem szeretnéd, hogy a laminált padlód néhány év után úgy nézzen ki, mint amin egy hadsereg ment végig, akkor került el ezeket a hibákat. Lehet, hogy épp észre sem veszed őket.

laminált padló merényletek

 

Ajánló a parkettás blogunkból…

 1. Laminált padló lépcsőre
  A laminált padló lépcsőre is tökéletes megoldás lehet. Mint parkettások az elmúlt években számtalan alkalommal burkoltunk már laminált padlóval lépcsőt. Mivel a laminált padlók kopásállósága rendkívül magas, és sűrűségük a merbau
 2. Színazonos szegőléc helyett hófehéret!
  A parkettázás, parketta kiválasztás során hajlamosak vagyunk elfeledkezni a szegőlécekről. “Csapjunk a parkettához 50 m színazonos szegőlécet, azt kész!”

  Igaz, mi is keveset foglalkoztunk ezzel a témával, tehát ebben mi is hibá

 3. Skandináv hangulatban (fehér és a tölgy)
  Egy leendő munkához kapcsolódóan kerestünk jó példákat fehér-tölgy kombinációkra. A svédeknél ez egy igen gyakori párosítás, szóval a keresgélés közben elfogott a skandináv életérzés. Azért (is) szeretjük ezt a stílust, mert ehhez