Itt megtervezheted a lakásod színeit, és padlóját!

Felejtsd el hogy egy zsebkendő méretű textilből, egy 2×10 cm-es parketta mintából, és egy tenyérnyi felületnyi festékből kelljen megálmodnod a lakásodat!

UPDATE: Bár online színtervezőt keresel, egy sokkal jobb lehetőséget is tudunk adni. Megnyitottuk interaktív stúdiónkat Budapesten, ahol 6 helyszínen közel 600 valódi textúrával (parketta, festék, bútorfront, bútorszövet) komponálhatod össze lakásod színeit. 1 óra használat ingyenes, gyere el!)

padló tervezésElképzelni egy parkettát a szobába, és gondolatban hozzá párosítani egy színt sajnos a legtöbb embernek nem megy könnyen. Ráadásul a fantázia sosem elég részletgazdag, és nem állandó. Így amit egy pillanatban megálmodsz, az a következőben már elszáll.

Ezen segítünk most Neked! Itt az interneten elérhető legjobb online tervező programokat gyűjtöttük össze Neked.

1.) QUICK-STEP FLOORADVISOR:

https://www.quick-step.com.au/en-au/stories/archive/news/2013/quickstep-floor-advisor

Elsősorban padlótervezésre készült. A programba beépített képek közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt. Megváltoztathatjuk a padlót, a falak színét, és a bútorok színét is.

Előny:

Magyar kezelőfelülete van, könnyű használni, és rengeteg padló árnyalattal rendelkezik. Plusz pont, hogy esti fényre is lehet váltani. Megváltoztatható a padló iránya.

Hátrány:

Nem használhatunk saját fotót, kevés szín áll rendelkezésre a falak festéséhez. Kevés a beépített kép.

 

2.) SHERWIN-WILLIAMS COLOR VISUALIZER:

https://www.sherwin-williams.com/visualizer

Ez kizárólag színtervezéshez készült. Választhatunk beépített képekből, de lehetőség van saját fotót is feltölteni. Vázától kezdve, a bútorokon át a plafonig bárminek adhatunk egyedi színt. Az egyik legjobb színtervező, amivel valaha is találkoztunk.

Előnye:

Saját fotót használhatunk. Bármit átfesthetünk vele, egy szobában. Rengeteg szín közül lehet választani. Előre összeállított színsémák közül is választhatunk.

Hátránya:

Angol nyelvű. Nincsenek benne beépített padlók. Padlótervezésre nem alkalmas.

 

3.) ARMSTRONG DESIGN A ROOM:

http://www.armstrong.com/flooring/design-tools.asp

Padlótervező eszköz, de lehetőség van falak bútorok átfestésére is. Beépített képek közül válogathatunk. Szinte nincs olyan padlóárnyalat, amit itt ne találnál meg.

Előnye:

Szinte biztos, hogy minden árnyalatú padlót megtalálunk itt, ami csak létezik. A falakra is sok színt alkalmazhatunk.

Hátránya:

Angol nyelvű, kevés a beépített kép. A bútorok átszínezése korlátozott. Nem használható saját fotó.

 

4.) SWATCHBUILDER TOOLS:

http://www.swatchbuilder.com

Négy különböző alkalmazásuk is elérhető. De csak demo verzióban. Amit érdemes kipróbálni az a The Furniture & Flooring Depot. Szintén beépített képekkel dolgozik. A padló, a fal, a kárpit, és esetenként a textilek is megváltoztathatóak rajta.

Előnye:

Általános igényeket kielégít. A szín, és padló paletta részletessége elfogadható. A beépített képek közelebb állnak a “magyar” szokásokhoz.

Hátránya:

Demo, és a böngészési előzmények törlése nélkül csak egyszer indul el. Angol nyelvű. Saját kép nem használható

Melyiket próbáld ki?

Ha időd engedi, szerintem mindegyikre érdemes egy-két pillantást vetni. Igyekeztünk mindegyiknek kiemelni az előnyét és a hátrányát. Természetesen vannak még más eszközök is, de mi ezt a 4-et találtuk a legérdekesebbnek. Ha mégis ki kellene emelnek egyet, akkor a Sherwin-Williams lenne a saját fotó használása miatt, és a Quick-step. Ugyanis utóbbi magyar.

De ne feledd!

Bármennyire is szép a mai monitorok képe, és bár hihetetlen képességű nyomtatók vannak, a számítógépen visszakapott kép, és a nyomtatott fotó nem fogja teljesen a valóságot tükrözni.

KALKULÁTOR

Ha szeretnéd megtudni, nagyjából mennyibe kerül, használt kalkulátorunkat!

KALKULÁTOR

HOL VAGYUNK?

Bárkinek segítünk bárhol is legyen, de parkettásaink csak Budapest (+20km) körzetben dolgoznak.

FELMÉRÉST KÉREK
© Copyright 2017

UGYE TE SEM AKARSZ 10 ÉVIG EGY ROSSZUL LERAKOTT PARKETTÁT NÉZNI?!

(Megmutatjuk, hogyan kerüld el)

Több 100.000, talán millió forint elköltését tervezed a parkettádra, és lehet, hogy a kivitelezés fogja az egészet tönkretenni, miközben naívan azt gondolod, "ugyan már, velem ez nem történhet meg"!

Vannak jó kattintások a neten! Ez az!