Energiavámpír színek a lakásban: milyen színek alkalmazhatóak a lakásban, hogyan legyen jobb közérzeted a színharmónia segítségével?

Gyakran van fejfájásod? Rendszeresen rossz közérzettel ébredsz, és nem tudod megmagyarázni magadnak, hogy miért? Úgy érzed valami “parazita” költözött beléd, ami állandóan elszívja az energiádat?

ID), get_the_title($post->ID), ‘fb_tw_p1_sc’); ?>

Nos, nem biztos, hogy benned van a baj. Talán észre sem veszed, de “energiavámpír” színek vesznek körül, amik nemcsak, hogy elszívják minden életerődet, de még a lakásodat is úgy összezsugorítják, hogy egyenesen nyomasztó lesz otthon lenned!

Ha változtatni akarsz ezen, vagy nem akarsz beleesni a csapdába ideje belemerülnöd a színek világába, és megismerned milyen színharmóniát kell megteremtened ahhoz, hogy reggelente sokkal energetikusabban ébredj!

Ehhez nem is lesz másra szükséged, mint cikkünk segítségével megvizsgálnod, hogy rossz közérzetedhez mennyiben járulnak hozzá a színek a lakásban.

(TIPP: Interaktív parketta stúdiónkban speciális tervező vár téged, amikkel több 100 parketta, közel 200 falszín, 80 bútordekor, és számtalan bútorszövet segítségével szabadon variálhatod a színeket valósághűen. Gyere el egyszer!)

Vágjuk is bele a közepébe! Kis elmélet!

A színek hatása a testünkre!

Remélem, egyet értesz velem, ha azt mondom, hogy a színek óriási jelentőséggel bírnak hétköznapjainkra. Néha még a gyógyulásba is besegítenek.

Hogyan lehet leküzdeni a fejfájást pusztán színek segítségével, vagy lehetünk kiegyensúlyozottabbak, sőt, hogyan parancsolhatnak álljt a hölgyek az étvágyuknak egyszerűen egy villanykörtével? Most minden kiderül!

A színek igen egyszerű elven működnek:

Minden színnek megvan a maga hullámhossza. Ezeket az energiabombákat a testünk különböző érzékelések révén veszi fel, legjelentősebb azonban a szem, a látás. A környezetünk különböző ingereinek több mint háromnegyedét a szemünkkel vesszük fel, amit a látóidegek közvetítenek tovább az agyba.

Hogy milyen hullámokat közvetítsenek az agyba ezek az idegek a nap 16 órájában, míg ébren vagy, az nagy mértékben függ Tőled is.

Vegyük őket sorra!

Lila színek a lakásban: Kreatív ötletekre van szükséged?

Koncentrálj a lila színre! A lila a kék és a piros színek keveréke, aminek együttes hatása a nyugtatót, és az energizáló közé helyezi ezt a színt. Ha komor a hangulatod, vagy kreatív ötletekre van szükséged, támaszkodj bátran erre a színre.

A lakásod dolgozószobáját úgy alakítsd ki, hogy abban a lila szín domináljon. Ez ugyanis serkenti az agyad kreatív központját, és segít koncentrálni. Nem utolsó sorban pedig segít megszüntetni a fejfájást!

Ha jó ötletekre van szükséged, kapaszkodj bátran a lilába!

Hogyan használd a lila színt a lakásban?

Nagy tömegben nyugtalanító, és már-már kellemetlen lehet. Ezért ha teheted ne fess egy teljes falfelületet erre a színre. Különösen, ha Te vagy valamely lakótársad hajlamos a depresszióra.

Ha úgy döntenél, hogy ennek ellenére lilára fested a falat, csak a sárgával közösen használd. Kontrasztja a zöld és a fehér bizonyos árnyalatai lehetnek. Különösen a natúr, világos színű fabútorok illenek hozzá.

Sárga színek a lakásban: Javítsd a gondolkodásod!

A sárga szín jobb kedvre derít. A sárga szín vidámságot hoz az életedbe. A sárga szín megnevettet. Kevesen tudják, és most még talán Te is köztük vagy, de a sárga szín nemcsak a hangulatodat képes befolyásolni.

E szín, ahogyan azt a tudósok is bebizonyították, serkenti a gondolkodást. Ez a szín ugyanis aktiválja agyunk vizuális központját. Ami sárga, azt megnézzük, és jobban megjegyezzük. Ez akár a tanulásban is segíthet téged. A zöld, és a kék szövegkiemelők helyett használj sárgát, és máris jobb esélyeid lesznek a megmérettetéskor.

De e szín segíti méregteleníteni a májat, és képes növelni a vérnyomást.

Hogyan használd a sárga színt a lakásban?

Azt már tudod, hogy a lilával komplementerként viselkedik. De ha Te dominánsabb színként akarod használni, figyelj oda arra, hogy a sárga szín az északi fekvésű helyiségekben mutat igazán jól. Amellett, hogy vidámságot hoz a laktérbe, világos árnyalatával a plafonon a belmagasságot optikailag megemeli.

Krémszínű kárpitokkal, világos fa bútorokkal egy klasszikus elegáns hangulatot teremthet otthonában.

Kék színek a lakásban: Viszlát torkosság!

A legtöbb ember idegességből, és feszültségből eszik, és nem azért, mert az étvágya erre vinne. Az evés sok emberben csak egy pótcselekvés. Ha úgy érzed, néha Te is többet eszel a kelleténél, vizsgáld meg magad, hogy valóban az éhség visz arra, hogy azt a kis tízórait “benyomd”, vagy csak az idegesség miatt van szükséged arra, hogy egyél!

Végeztek egyszer egy kis fogyókúrás tanulmányt, ami pont erre a megállapításra épít. Mégpedig, hogy sokan csak a stressz miatt esznek. (Ha nem szereted az ilyen történeteket, ezt a bekezdést ugord csak át.)

A kísérlet abból állt, hogy verbuváltak két csoportot. A tesztalanyok felénél a hűtőszekrénybe a hagyományos “fehér” világítást hagyták bent, míg a másik félnek egy kék villanykörtét csavartak a hűtőbe. Akik a kék színnel találkoztak a kísérlet alatt, jóval kevesebbet fogyasztottak a hűtőből, mint a másik csoport.

Hogyan történhetett ez? Nos a válasz nagyon egyszerű! A kék szín nyugtató hatással bír, és csökkenti az emberben felgyülemlett stresszt. A kevesebb stressz, pedig csökkenti az evési kedvet. Viszlát torkosság!

A rózsaszín ennek teljes ellentéte! Serkenti az étvágyat, növeli a pulzusszámot, és a vérnyomást. Egy rózsaszínű terítékkel ellátott asztalnál a vendégek mindent el fognak pusztítani.

Migrénnel, magas vérnyomással, állandó idegeskedéssel küszködőknek jó választást tartogat a kék szín. Nem utolsó sorban pedig a kék szín segíti leküzdeni az alvászavarokat. Ha rosszul alszol, és nincs rá magyarázat, hogy miért, vegyél egy kék színű ágyneműhuzatot, és teszteld a saját bőrödön!

Hogyan használd a kék színt a lakásban?

A kék szín nyugtató hatással bír. A friss levegő, és a tiszta tenger képzetét hozzák a lakásba. Világos, napfényes szobákban álmodni sem lehetne jobb választást. Sőt, sőt, sőt, sőt.és ebből még nagyon sok lesz, e szín remekül tágítja a teret.

Élénk színek számára a kék remek háttérül szolgál. Égszínkék kárpitok, ágyneműhuzatok fehér bútorokkal kombinálva kiváló lehetőségeket rejtenek a lakberendezés szerelmeseinek.

Narancssárga színek a lakásban: Rossz a kedved?

A narancssárga biztosan feldob. E szín ugyanis boldogságot, életvidámságot sugároz magából. A félős, szégyellős embereket bátrabbakká, kezdeményezőbbekké teszi. A meleg, erotikus árnyalat stimulálja a vágyat, de erősíti az emésztőszerveket és az ellenálló képességet is.

Hogyan használd a narancssárga színt a lakásban?

A narancssárga egyik legközkedveltebb árnyalata a terrakotta. A barna és a vörös keveréke a mediterrán életérzést kelti az emberben. Sokat kipróbált szín, ezért igen változatos módon lehet használni a lakásban.

Natúr anyagokkal, fával, náddal, gyékénnyel, fonott ülőgarnitúrákkal remek összhangot teremtenek. Falszínként alkalmazva remekül kiemeli az elé állított világos színű, fehér tárgyakat. A legharmonikusabb párost azonban a kovácsoltvas bútorokkal alkotja meg.

Zöld, ami kiegyensúlyoz!

Ha jártál már zöldségesnél, biztosan tudod, nincs is megnyugtatóbb látvány, mint egy szépen elrendezett, rakat zöldalma. A zöld azonban nemcsak nyugtat. Kiegyensúlyozottá teszi a lelket. Amellett, hogy a zöld szín magához vonzza a tekintetet, nyugtatja is azt. Emlékszel még az iskolatábla színére? Nem véletlenül volt az is zöld!

A szem retinájának ugyanis különösen sok receptora fogékony a zöldre. Ha zöldbe öltözöl sok tekintetet, és figyelmet vonzhatsz magadra, ami ugyanakkor segíti leküzdeni a lámpalázat is.

Hogyan használd a zöld színt a lakásban?

A zöld egy igen kényes szín. Annak ellenére, hogy igen lenyűgöző hatást lehet vele elérni, könnyen el lehet szúrni. A zöld tudniillik önmagában egy unalmas, szerény szín, ami kékkel kombinálva még hidegebb összhatást kelt majd.

Óvatosan kell vele bánni!

Ha lehet, nyugati tájolású lakások falaira alkalmazd ezt a színt. Kerüld a kék színnel való kombinálást, mert ezek így együtt a teret is le fogják szűkíteni.

Zöld mellé kiváló kiegészítő szín a sárga. Ezek a színkombinációk a citrusok világát vagy a füves rétek lágy nyugalmát esetleg a zöldalma izét idézik meg a szemlélőben. A konyhában étvágygerjesztő hatása van. A bükk, kőris, juhar faszínek remek összhangot teremtenek.

Érdekelnek még gyakorlatias tanácsok a színekkel kapcsolatban?

Összeállítottunk egy 5 részes színtervezős tanfolyamot, amin akár a komplexebb színharmóniák használatát is ellesheted. Ha szeretnéd élesben tesztelni, hogy milyen szín hogyan passzol egymáshoz, akkor nézd meg videónkat, amiben erre adunk neked lehetőséget. Magyarországon eddig sehol máshol nem láthattál ilyen lehetőséget.

© Copyright 2017

UGYE TE SEM AKARSZ 10 ÉVIG EGY ROSSZUL LERAKOTT PARKETTÁT NÉZNI?!

(Megmutatjuk, hogyan kerüld el)

Több 100.000, talán millió forint elköltését tervezed a parkettádra, és lehet, hogy a kivitelezés fogja az egészet tönkretenni, miközben naívan azt gondolod, "ugyan már, velem ez nem történhet meg"!

Vannak jó kattintások a neten! Ez az!