Rusztikus stílusú parketták v-horonnyal

Ismerd meg azt a kis plusz, amivel a parketták a rusztikus stílus ékköveivé válnak.

ID), get_the_title($post->ID), ‘fb_tw_p1_sc’); ?>

A rusztikus stílus egy durván megmunkált felületet kíván meg. És bár ennek a stílusnak a lételeme a természetes anyagok, a legtöbb parketta nem illik ehhez a stílushoz.

Ahhoz kell egy kis plusz! Hogy mi is ez arra rögtön rátérek, de előbb egy kicsit a rusztikus stílusról.

rusztikus-konyhaA rusztikus stílus a természet durva megmunkáltságát viszi be a lakásba. Itt egy bútornak nem kell, sőt nem is szabad hogy tökéletes éle legyen, a színek lehetőleg egyszerűek legyenek, a textilek pedig mellőzzék a mintát.

A rusztikus stílust szokták még népiesnek, mediterránnak is nevezni. Vagyis ez nem a modern bútorokra épül. A műanyagot egy rusztikus szobában el lehet felejteni. A kovácsolt vas viszont annál jobban illik hozzá.

A padlóra gyakran kő kerül, ami szintén durva megmunkáltságú. Ez még egy konyhában elmegy, de a egy rusztikus szobában azért csak ne legyen kő.

Ilyenkor érdemes a parketták felé nézni.

A parketta azonban nem lehet egy egyszerű laminált parketta, aminek tükör sima a felülete.

A v-horony szinte kötelező a rusztikus stílusnál:

A v-horony nem más, mint az parketták illesztései mentén lévő “V” alakú rések. Egy parketta lehet, minden oldalán v-hornyos, illetve csak hosszában. A rusztikus stílus kiemeléséhez legjobban a minden oldalán v-horonnyal ellátott parketták kellenek.

rusztikus parketta

A v-hornyok mindezek mellett ugyanakkor szélesíthetik is a teret, ugyanis itt kiemelkednek a vízszintes illesztések. Ami a mintázatát illeti, legyen minél durvább, és nem annyira letisztult, mint mondjuk a bambusz parketta.

A v-horonyos parketta tehát egy rusztikus szobában szinte kötelező.

Néhány gyakori rusztikus parketta szín:

rusztikus parketta színek

© Copyright 2017

UGYE TE SEM AKARSZ 10 ÉVIG EGY ROSSZUL LERAKOTT PARKETTÁT NÉZNI?!

(Megmutatjuk, hogyan kerüld el)

Több 100.000, talán millió forint elköltését tervezed a parkettádra, és lehet, hogy a kivitelezés fogja az egészet tönkretenni, miközben naívan azt gondolod, "ugyan már, velem ez nem történhet meg"!

Vannak jó kattintások a neten! Ez az!