Parketta pácolás: Új színt egy réginek

Elhasználódott, vagy meguntad? Mielőtt végleg lemondanál régi fa parkettádról, néz meg mihez tudsz vele kezdeni.

ID), get_the_title($post->ID), ‘fb_tw_p1_sc’); ?>

parketta pácolás10 évvel ezelőtt még oda voltál ezért a színért, és úgy érezted sosem tudnál lemondani róla? De mára megváltozott az ízlésed? Már nem vagy annyira oda a bükkért? Sem pedig a parkettádért, ami mostanra már nyikorog is? Megértelek, a dolgok változnak!

Ilyenkor a kérdés azonnal felmerül: mit kezdj vele?

És akkor rögtön jön is az első gondolat, tegyünk rá laminált padlót. De inkább legyen ez a második.

Megváltoztathatod a mostani tömör fa parkettád színét, és még a nyikorgásukat is meg lehet szüntetni.

Mielőtt Te is a laminált padlóra szavaznál, érdemes elgondolkodnod azon, hogy nem lenne-e jobb megoldás a felújítás. A tömör fa padlók szinte minden esetben teljesen felújíthatóak. Egy csiszolással eltüntethetőek róluk a karcolások és kopások nyomai. Megszüntethetőek a repedések.

A színük pedig a alapozással, pácolással megváltoztatható.

A parketta felületének felcsiszolása után alapozással, pácolással több különböző árnyalatúra is változtathatod a színét.

Néhány alapozó, pác szín a Bona gyártól:

parketta pácok

Magyarországon sajnos azonban kevesebb szín szerezhető be. Mindössze kilenc.

bona parketta színező

De az olasz Milesi parketta pácok is alkalmasak parketta színezésére.

A felújítás persze körülményesebb, mint gyorsan rádobni egy laminált parkettát, de minőségükben ezek teljesen más színvonalat jelentenek. Utóbbi nem is annyira elegáns megoldás. És ugyanakkor komolyabban utána számolva a felújítás talán még kevesebbe is kerül.

Ha meguntad a tömör fa parketta színét csere helyett először gondolkodj inkább pácolásban, és ha végül elvedet is, akkor még mindig jöhet a csere.

Hívj fel minket a döntés előtt!

Ha szeretnéd a parkettát felújítani, és pácolással új színt adni neki, akkor keress meg minket bátran. A parketta pácolás sajnos nem épp a házilag is megoldható kategóriák közé tartozik. Számtalan, hosszú évek óta a szakmában dolgozó parkettás van úgy, hogy parketta pácolást alapvetően nem is vállal.

A parketta pácolást is lehet foltosan csinálni, nem beszélve arról, hogy már a parketta felcsiszolás minősége is döntő jelentőségű.

© Copyright 2017

MENNYIBE KERÜL A PARKETTÁZÁS?!

(Használd regisztráció nélküli kalkulátorunkat)

A költségek tervezése mindig hasznos, hiszen tervezhetőbbé válik tőle a parkettázás. A kalkulátor az igényeidre szabottan kiszámolja a parkettázás várható munkaköltségeit kevesebb mint 5 perc alatt.

KALKULÁTOROK:
Új parketta/padló lerakása esetén>>
Lépcső parkettázása esetén>>
Meglévő parketta felújítása esetén>>

Nem kell regisztrálni, és kevesebb mint 5 perc!