Parketta csiszolás, lakkozás | 2 Jepetto

Parketta csiszolás, lakkozás egy új parketta árának töredékéért!

Új életre kaphat a parkettád a csiszolással, de vigyázz, mert lehet, hogy az egész nem neked való. Mindjárt az is eláruljuk, miért.

Ha eldöntötted, hogy új padló lerakása helyett inkább a régi parketta felújításával, a parketta csiszolás lehetőségével élnél, akkor jó helyen jársz. Főleg ha nem egy kóklert keresel erre, hanem egy megbízható, és lelkiismeretes szakembert. A parketta csiszolás, parketta lakkozás a parkettás szakma egyik legnehezebb munkafolyamata.

Miért bízd ránk a parketta csiszolást?

Ha ránk bízod a parketta csiszolást, akkor biztos lehetsz abban, hogy mi nem fogunk sem rossz munkát végezni, sem felszívódni. Számunkra nagyon fontos, hogy ott legyünk az interneten, hiszen ügyfeleink döntő többsége ezen keresztül talál ránk. Ott vagyunk a facebookon is, vagyis felvállaljuk magunkat. Ezt az utat pedig nem égetjük fel magunk mögött. Mindig megtalálsz majd minket.

De meglehetősen nagy szakmai tapasztalat van a hátunk mögött is. Már rekordidős, 110 éves (!) parkettát is újítottunk fel, amit a mi képbe kerülésünkig 3 parkettás sem mert elvállalni.

Amiért még érdemes ránk bíznod a parkettázást az az őszinteségünk. Korrektül el fogjuk mondani, hogy a parketta felújítás során mire számíthatsz majd, mit lehet kihozni a jelenlegi parkettádból. Vagyis nem fogunk hazudni neked, szakmailag kifogásolható ígéreteket tenni neked, csak azért, hogy meggyőzzünk téged.

Érdemes tudnod, hogy a parkettádra értékként tekintünk. Mindig arra törekszünk, hogy csak a szükséges mennyiség legyen lecsiszolva a felületéről, és nem marjuk agyon a parkettád értékes millimétereit. Nem mindegy, hogy 10-15 év múlva újra felcsiszoltathatod a padlót, mert lesz még rajta elegendő felület, vagy dobhatod ki, mert a lélektani csap-horony határig lecsupaszították a parkettát.

(Tipp: Ha el akarod kerülni, hogy a parkettások össze vissza ígérgessenek neked, hívd ki őket egy idejű felmérésre. Mi bátran kimegyünk több parkettással megmérettetni magunkat.)

Hogyan történik a parketta csiszolás nálunk?

A parketta csiszolás során minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy a parkettából a lehető legtöbbet kihozzuk. Az igényektől, és a költségvetéstől függően igyekszünk, ahogyan csak lehet a parketta csiszolást személyre szabni.

A minimális hézagtömítéstől, a párnafák javításán át, a teljes nyikorgásmegszüntetésig szabadon variálható a parketta csiszolás szolgáltatásunk. Ha a parketta csiszolás előtt még rendbe kell tenni a parkettát, annak sincs akadálya. A parketta felszedése, párnafák javítása, igazítása, a parketta visszarakása, sőt esetleges pácolása sem okoz gondot.

A parkettacsiszolás során a durvább csiszolókorongtól haladunk az egyre finomabb korongokig. A csíkozások elkerülése érdekében körtárcsás géppel dolgozunk. Az utolsó csiszoláskor egy 120-as koronggal akár tükörsima felületet is el lehet érni. Csak tőled függ, mit szeretnél, és mennyit tudsz áldozni rá. A legfontosabb, hogy tükörsima, csíkmentes aljzatot kapjunk. A száradás miatti hézagok lehető legjobb zárására, amit végül az alapozás után lakkozással zárunk le, aminél szintén fontos a hosszú élettartam.

A célunk, hogy legyen egy szép parketta felületed, és egy strapabíró lakk réteg rajta, ami nemcsak addig bírja míg a garanciánk tart, hanem jóval tovább. Ez persze azt is jelenti, hogy akármilyen lakkot mi nem használunk fel.

Kinek nem való a parketta csiszolás?

A parketta csiszolás egy alapvetően nagyon jó lehetőség, mégsem való azonban mindenkinek.

Egy ilyen felújítás ugyanis nem azt jelenti, hogy egy vadiúj parkettád lesz. A mostani elhasználódott parketták jellemzően 40-50, vagy akár 60 évesek is megvannak. Minden parketta felújítást úgy végzünk, mintha magunknak csinálnák, de sajnos lehetetlen azt elérni, hogy egy ilyen parkettából, olyan legyen, mintha az ember újat rakatna.

Persze vannak jobb, és rosszabb állapotban lévő parketták, mindazon által fontos, hogy tudd, a parketta csiszolás akkor való neked, ha tudod, hogy a végeredmény nem olyan lesz, mintha egy új 7.000-10.000 Ft-os parkettát tennél le.
Ez nagyon fontos, mert nem akarjuk, hogy a végén csalódnod kelljen, annak ellenére, hogy a munkába a szívünk-lelkünk, legjobb szaktudásunk beletettük.

Mennyibe kerül a parketta csiszolás?

A parketta csiszolás szolgáltatásunk voltaképpen a legolcsóbb megoldás, hogy otthon egy minőségi tömörfa parkettával büszkélkedhess.

Csak nézzük meg, milyen lehetőségeid vannak még a parketta csiszolás mellett:

  1. Szép padlód lehet parketta csiszolás nélkül is. Ehhez viszont kell egy jobb minőségű faburkolat. Vegyük a szalagparkettát, aminek négyzetméter ára 7000-10000 Ft, a munkadíj további 1500-2000 Ft, vagyis ez a megoldás négyzetméterenként akár 12.000 Ft-ba is kerülhet.
  2. Gondolkozhatsz laminált padlóban is, de ahhoz, hogy 15-20 éves tartósságot érj el, erre 5000-6000 Ft/m2-t biztosan költened kell, ami még 1000 Ft-os munkadíjjal jár, vagyis 7000 Ft/m2 is lehet. És mint tudjuk a laminált padló nem parketta.
  3. A parketta csiszolás ezzel szemben csupán 3200 Ft/m2 anyaggal együtt. 3200 Ft, ami tartalmazza a lakkok, és az elhasznált csiszoló korongok árát is. Csak akkor lesz több, ha extra igényeid is vannak.

    Ennél persze fogsz találni olcsóbbat is a piacon, de ha neked a minőség helyett inkább az ár a fontos, és sajnálod azt a pár 100 Ft többletet, amit egy profi munkáért elkérünk, akkor nem raboljuk tovább az idődet, javasoljuk, hogy itt nézz körbe.

Csak addig ennyi, míg nem gondoljuk meg magunkat!

Őszinte leszek veled. A parketta csiszolásnak sokkal többe kellene kerülnie, mint ez a 3200 Ft/m2. Egy ilyen munka, ami a parkettázás szakma legnehezebbike, nagyon alul értékelt. Egy többszörös, tükörsimára történő csiszolás után 3 rétegben történő lakkozás, mint munkafolyamat legalább 4.500 Ft/m2 kell hogy legyen.

Bármennyire is hiszünk a szakértelmünkben, és abban, hogy a minőségi munka többet ér, sajnos a piaci árnak ennyire felé nem mehetünk. De te jó, ha tudod, hogy amit 3200 Ft/m2 áron nálunk a parketta csiszolásért, és lakkozásért kifizetsz az valójában legalább 4.500 Ft/m2-t ér.

Ha úgy érzed megéri ezt az összeget 25 évre befektetned a padlódba, akkor nincs más dolgod, mint kérni tőlünk egy felérést. Erre azért van szükség, hogy megnézzük mik a lehetőségeid, hogyan lehet a maximumot kihozni a padlódból. A felmérés 2500 Ft (Budapesten, vidéken megállapodás szerint), amit természetesen később jóváírunk. Mivel a felmérés az utazással, helyszíni szemlével, árajánlatírással egy több órás munkafolyamat, nem adhatjuk ingyen.

Felmérés parketta csiszolásra

Teljes neved

Email címed

Telefonszámod

Irányítószámod

Mekkora területről van szó (m2):

Milyen pluszokat kérsz:
 Hézagtömítés, fugázás Pácolás Olajozás (viasz fedőréteg) Pótlás (pl:elbontott falszakasz parkettázása) Párnafák igazítása, javítása Recsegés megszüntetése Parketta újrarakása

Olyan munkát ahol a csiszolás-lakkozás egy-egy fázisát más kivitelező végzi a garancia vállalhatósága miatt mi nem vállaljuk.

Mikorra kéne ütemezni

A felmérés díja Budapesten 2500 Ft, vidéken megegyezés szerint, amit megrendelés esetén természetesen visszafizetünk.

Bejelentkezés telefonon!

Te is biztosan egy olyan parkettást keresel, aki a te általad kifizetett időt nem állandó telefonálgatással tölti. Mi ilyenek vagyunk. Ha szeretnél telefonon bejelentkezni, kérlek mindenképpen kérj visszahívást, amiről mi rögtön kapunk egy értesítést, és amint a nap egy nyugodt fázisába érkezünk, keresni fogunk. Vagy amikorra a visszahívást kéred.

Ha egyetértesz azzal, hogy a parkettás csak akkor tud jó munkát végezni, amikor a munkára koncentrál, és nem kell percenként a telefonért nyúlnia, akkor kérj visszahívást.