Parketta csiszolás, lakkozás Budapesten és környékén SZÍVVEL-LÉLEKKEL!

Megmentjük a parkettád, de vigyázz, mert lehet, hogy az egész parketta csiszolás nem neked való. Mindjárt az is eláruljuk, miért.

Akár még vacillálsz, vagy akár már el is döntötted, hogy új padló lerakása helyett inkább a régi parketta felújításával, a parketta csiszolás lehetőségével élnél, akkor jó helyen jársz. A régi parketta felújítása egy nagyon jó alternatíva, de azt is tudjuk, hogy nem érdemes mindenkinek a felújításra költeni, azt is el fogjuk árulni miért látjuk ezt így.

Kinek való a parketta csiszolás, felújítás?

Neked, ha tudod, és elfogadod hogy a végeredménynél nem lesz minden milliméter pontos geometriai csoda. Egy padló természetellenes tökéletességét a laminált padlóban megtalálod, de egy 40-50 éves fa parkettában az élet köszön vissza. Minden parketta felújítást úgy végeznek parkettásaink, mintha magunknak csinálnák, de sajnos lehetetlen azt elérni, hogy egy ilyen parkettából, olyan legyen, mintha az ember laminált padlót rakatna, aminek a szabvány szerinti illesztési pontossága maximum 0,1 mm, és az egyes lapok közötti méretkülönbség sem több ennél.

Persze vannak jobb, és rosszabb állapotban lévő parketták, mindazon által fontos, hogy tudd, a parketta csiszolás akkor való neked, ha tudod, hogy a végeredmény nem olyan lesz, mintha egy új 8.000-10.000 Ft-os parkettát tennél le. Ez nagyon fontos, mert nem akarjuk, hogy a végén csalódnod kelljen, annak ellenére, hogy a munkába  mindenki a szívét-lelkét, legjobb szaktudását beleteszi.

parketta csiszolás, lakkozás

Szóval, ha te az a típus vagy, akinél fontos a letisztult megjelenés, a tökéletes geometria, nem szereted a használt dolgokat, akkor inkább cseréld le a parkettát. De ha te hagyományőrző vagy, akinek fontos hogy a múlt jegyei visszaköszönjenek a jelenben, ha neked egy műemlék ház faláról nem az jut eszedbe, hogy “jaj, de romos”, hanem, hogy itt a falak mesélnek, akkor a legjobb, ha felújítod a parkettát, mert te biztosan nagyon fogod szeretni.

Képzeled el, hogy az a fa, amiből a parkettád készült, mit meg nem élt még fiatalon! Tartotta magát, szélben, hóban háborúban.Talán még látta a történelmi Magyarország felbomlását, de biztosan ott volt a német megszállás idejében. Talán még menedéket is nyújtott valakinek a golyók elől. Aztán kivágták, és feldolgozták. Mindennek már 40-50 éve is lehet.

Te pedig most itt állsz előtte, hogy megmentsd! A legjobbat teszed vele. Ha felújítod, részese leszel te is ennek a már 100 éves történetnek.

Hogyan történik a parketta csiszolás?

Minden egyes felújítást megelőz egy személyes felmérés. Nem lehet kihagyni. A parketta egészségi állapotától függ, hogy hogyan lehet azt megmenteni. Gondolom, te sem szívesen mennél műtőbe, előzetes diagnózis nélkül. A felmérésre elsősorban online tudsz bejelentkezni, és hozzávetőlegesen 1 héten belül meg is lesz.

Ha megvolt a felmérés, és elérkezett a parketta felújítás pillanata, először jön a munkaterület szabaddá tétele. És kezdődhet a tényleges munka. Bár a parketta csiszolás során megy a porelszívó, nem lehet azt kijelenteni, hogy pormentes. A pormentes ugyanis 0 gramm port jelent.

A parketta csiszolás során parkettásaink minden tőlük telhetőt meg fognak tenni, hogy a parkettából a lehető legtöbbet kihozzák. A minimális hézagtömítéstől, a párnafák javításán át, a teljes nyikorgásmegszüntetésig minden lehetőséget bevetnek, hogy a parkettád újabb 30-40 évnek nézzen elé. Ha a parketta csiszolás előtt még rendbe kell tenni a parkettát, az sem akadály akadálya. A parketta felszedése, párnafák javítása, igazítása, a parketta visszarakása, falkibontásból eredő pótlása, sőt esetleges pácolása sem okoz gondot.

A felmérés során mindent át fogsz tudni beszélni, azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnél.

A parkettacsiszolás folyamatából egy dolgot emelnék ki neked, amiről jó ha tudsz, akár minket választasz, akár nem.

A parkettacsiszolás során a durvább csiszolókorongtól haladnak az egyre finomabb korongokig. Először a durva szennyeződéseket, durva hibákat kell eltüntetni, majd egyre finomítani a felületet. Fontos, hogy mi nem hazardírozunk az értékes milliméterekkel. A parketta csiszolás során a még megmenthető parketta felülete folyamatosan elvékonyodik, és egyre kevesebb marad belőle, hiszen csiszolódik le a felülete.

Szerinted melyik a jobb szakács? Az aki elsőre oda tesz eléd egy tökéletes wellingtont, vagy aki csak 5. 6. próbálkozás után? Minden egyes feleslegesen lecsiszolt mm a parkettád lehetséges élettartamából évtizedeket vehet el. Szóval nálunk nincs pazarlás. (De, ha őszinte akarok lenni veled, ez az amit sosem fogsz megtudni. Úgysem tudod lemérni, és mi sem tudjuk igazolni feléd, de fontos, hogy tudd. Mi nem pazarlunk!)

Mennyibe kerül a parketta csiszolás?

A parketta csiszolás voltaképpen a legolcsóbb megoldás, hogy otthon egy minőségi tömörfa parkettával büszkélkedhess. Szép padlód lehet parketta csiszolás nélkül is. Ehhez viszont kell egy jobb minőségű faburkolat. Vegyük a szalagparkettát, aminek négyzetméter ára 7000-8000 Ft, a munkadíj további 1500-2000 Ft, vagyis ez a megoldás négyzetméterenként akár 10.000 Ft-ba is kerülhet.

Gondolkozhatsz laminált padlóban is, de ahhoz, hogy 15-20 éves tartósságot érj el, erre 5000-6000 Ft/m2-t biztosan költened kell, ami még 1000 Ft-os munkadíjjal jár, vagyis 7000 Ft/m2 is lehet. És mint tudjuk a laminált padló nem parketta.

A parketta csiszolás alapára ezzel szemben csupán 3200 Ft/m2 anyaggal együtt. 3200 Ft, ami tartalmazza a lakkok, és az elhasznált csiszoló korongok árát is. Az árat az esetleges plusz munkafolyamatok (pl: hézagtömítés, szegélycsere, pácolás, pótlás) megemelhetik, de ennek pontos kiszámításához kalkulátor áll majd a rendelkezésedre kicsit lejjebb. Ennél persze fogsz találni olcsóbbat is a piacon, de ha neked a minőség helyett inkább az ár a fontos, akkor nem vesztegesd itt az idődet, javasoljuk, hogy itt nézz körbe.

Csak addig ennyi, míg nem gondoljuk meg magunkat!

Őszinte leszek veled. A parketta csiszolásnak sokkal többe kellene kerülnie, mint ez a 3200 Ft/m2. Egy ilyen munka, ami a parkettázás szakma legnehezebbike, nagyon alul értékelt. Egy többszörös, tükörsimára történő csiszolás után 3 rétegben történő lakkozás, mint munkafolyamat legalább 5.000 – 6.000 Ft/m2-ba kéne, hogy kerüljön.

3200 Ft/m2, ami már tartalmazza a csiszolókorongok, a csiszolás, az (oldószeres) lakkot, és a lakkozás árát. Ha úgy érzed megéri ezt az összeget 25 évre befektetned a padlódba, akkor nincs más dolgod, mint kérni parkettásainktól egy felérést. Erre azért van szükség, hogy megnézzük mik a lehetőségeid, hogyan lehet a maximumot kihozni a padlódból. A felmérés 2500 Ft (Budapesten, vidéken megállapodás szerint), amit természetesen később jóváírunk. Mivel a felmérés az utazással, helyszíni szemlével, árajánlatírással egy több órás munkafolyamat, nem adhatjuk ingyen.

PRÓBÁLD KI ÁRKALKULÁTORUNKAT

Nem kell regisztrálni! Azonnali komplett költség becslés 1 perc alatt.

PRÓBÁLD KI!

ÁRAK

Parketta csiszolása + 3x lakkozása (oldószeres lakkal)3.500 - 4.500 Ft/m2
Parketta csiszolása + 3x lakkozása (vizesbázisú lakkal)4.500 Ft/m2
Szegélyezés400 Ft/fm
Hézagtömítés350-550 Ft/m2
Hézagtömítés (gyantás)800-1200 Ft/m2
Parketta pácolása2.900 Ft/m2
Bútormozgatás15.000 Ft/óra

Az árak nem minősülnek konkrét ajánlatnak. Néhány m2 esetén nem tudjuk tartani. az ára  tartalmazzák a segédanyagokat (kivéve szegőléc: 350-550 ft/fm), parkettásaink szívét-lelkét, évtizedes tapasztalatait, de az ÁFÁT nem.

MIÉRT A MI PARKETTÁSAINK?

Alapvetően nagyon kevés parkettás van az országban. Szépen dolgozni tudó meg még kevesebb. Mi büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legjobb parkettását tudjuk ajánlani neked. Egy elég hosszadalmas kiválasztás során (4 oldalas pályázat, tesztírás, személyes interjú, gyakorlati teszt…stb.) találtunk rá.

Ha rá bízod a parketta csiszolást, akkor biztos lehetsz abban, hogy mi nem fog sem rossz munkát végezni, sem felszívódni. Már rekordidős, 110 éves (!) parkettát is újított fel, amit azt korábban 3 másik parkettás sem mert elvállalni.

Amiért még érdemes rájuk bíznod a parkettázást az az őszinteségük. Korrektül el fogják mondani, hogy a parketta felújítás során mire számíthatsz majd, mit lehet kihozni a jelenlegi parkettádból. Nem fognak szakmailag kifogásolható ígéreteket tenni neked.

Érdemes tudnod, hogy a parkettádra értékként tekintenek. Mindig arra törekszenek, hogy csak a szükséges mennyiség legyen lecsiszolva a felületéről, és nem marják agyon a parkettád értékes millimétereit. Nem mindegy, hogy 10-15 év múlva újra felcsiszoltathatod a padlót, mert lesz még rajta elegendő felület, vagy dobhatod ki, mert a lélektani csap-horony határig lecsupaszították a parkettát.

GYAKORI KÉRDÉSEK

 • Hol vállalnak munkát?

  Sajnos csak Budapesten, és annak szűk (10-20km-es) körzetében tudnak parkettásaink munkát vállalni, és még itt is csak a megkeresések 1/3-ára jut idő. Sajnáljuk, ha te kívül esel, sajnos nem találunk emberileg, szakmailag is helytálló parkettást vidéken. (Ha te olyan vagy, jelentkezz nálunk.)

 • Mennyi időn belül tudják elvállalni?

  A parkettásaink nagyon népszerűek, így 2-3 héttel mindenképpen számolni kell, néha olykor 1 hónappal is számolni kell. Főként nyári időszakban. A felmérésre is általában 1 hetet kell várni.

 • SOS munkára van lehetőség?

  Nincs! Havonta annyi megkeresés érkezik be hozzánk, ami 3 hónapra is elég lenne. Sajnos nagyon feszített a tempó. Nagyon rövid határidős munkát szinte sosem tudnak elvállalni parkettásaink.

 • Beszélhetek a szakemberekkel?

  Parkettásaink a munkára koncentrálnak. Biztosan te sem szeretnéd, hogy az általad fizetett időben a szakember mások kérdésinek megválaszolásával foglalkozzon. Mi tiszteljük az ügyfeleinket, így parkettásaink nem érhetőek el telefonon. Ha felmérést kérsz, akkor meg fognak keresni, de amíg nem vagy ügyfelünk, addig általános kérdések megválaszolására csak írásban van lehetőség

 • Milyen lakkal dolgoznak?

  Általában oldószeres lakkal dolgoznak, mert a több 1.000 m2-nyi tapasztalat azt mutatja, hogy a több évtizedes korú parketták tartós egyenletes lakkozására még mindig az oldószeresek a legjobbak. Ettől általában csak az ügyfél saját felelősségére térnek el.

 • Pormentes lesz a csiszolás?

  A parketta csiszolás tapasztalataink szerint még a legjobb géppark esetén sem teljesen pormentes. Így ilyen kijelentés mellé parkettásaink nem tudnak odaállni.

Ha úgy érzed rájuk van szükséged:FELMÉRÉST KÉREK

KALKULÁTOR

Ha szeretnéd megtudni, nagyjából mennyibe kerül, használt kalkulátorunkat!

KALKULÁTOR

HOL VAGYUNK?

Bárkinek segítünk bárhol is legyen, de parkettásaink csak Budapest (+20km) körzetben dolgoznak.

FELMÉRÉST KÉREK
© Copyright 2017

ÍGY DOLGOZUNK A JÁRVÁNY ALATT!

A járvány alatt kizárólag olyan új megbízásokat tudunk vállalni, ahol a munkaterületet a kizárólagos használatunkra átadják, és ott rajtunk kívül és a megrendelőn kívül más nem tartózkodik. Parkettázáskor ez egyébként is fontos, de most különösebben. A várható vállalási határidő május. Köszönjük a megértést! Vigyázzatok magatokra, és másokra!

Próbáld ki árkalkulátorunkat!