• augusztus

    26

    2013
  • 142
  • 0

Új fizetőeszköz: a kézfogás!

kézfogásBármennyire is szeretjük, és rajongunk a szakmánkért, néha azért vannak meredek, és elképesztő dolgok, amikre visszaemlékezve, még a hideg is kiráz.

Ahogy egy megbízó fél a kóklerektől, mi parkettások épp úgy félünk bizonyos megbízóktól.

Mert bizony nem csak kókler szakemberek léteznek, de kókler megbízók is.

Mi ugyanakkor nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert bizony kiváló ügyfelekkel van dolgunk. Akik hallgatnak ránk, akik adnak a szavunkra, akik megbíznak bennünk, és akikben mi is megbízhatunk, és akikkel öröm az együttműködés. De persze azért becsúsznak ügyfelek.

Akikkel viszont rémálom együtt dolgozni. Ha a munkád során te is emberekkel foglalkozol, akkor biztosan találkoztál már te is ilyenekkel. Ugye mondanom sem kell.

Utólag persze már csak nevetünk mi az ilyen eseteken, és mindig próbálunk belőle tanulni, hogy mit rontottunk el mi, hogy az ügyféllel nem sikerült megtalálnunk a közös nevezőt. Ha van mit levonni, akkor azt levonjuk.

De mikor az elszámoláskor, csak egy kézfogással akarnak fizetni, hát ott úgy érzem, nem magunkban kell keresni a hibát. Mivel nem hallottunk még a kézfogásról, mint új high-tech fizetési eszköz, elég megrökönyödve álltunk, mikor a kezünket rázva az ügyfél annyit mondott: “Isten fizesse meg!”.

De akartak már kifizetni közel 100.000 Ft-os munkadíjat ebéddel is, amit, ha a Costes áraival is számolom, még így is túlzóan sok. Ezeket persze bármely viccesnek tűnik is, nem kellemes átélni, de meg kell tanulnunk kezelni őket.

Addig is…

A kézfogást, mint fizetőeszközt nem áll módunkban elfogadni!

Érdemes elolvasni

Egyszerű parkettás trükk: parketta lerakása átlósa... Mindig keressük azokat az újításokat és ötleteket, amikkel akár egy átlagos parkettát is meg lehet úgy fűszerezni, hogy az teljesen lehengerlő legyen....
Miért nem lehet fehérre pácolni a régi parkettát?... Az utóbbi években (2014 óta) újra divatba jöttek a fehér padlók. Amióta mi is foglalkoztunk a fehér padlókkal, és parkettákkal, sokszor keresnek meg m...
Az ördög a részletekben van - Hú, ez jól néz ki! - Nekem ez is tetszik! - Ez is jól néz ki! - Azért ez se rossz, szerinted?Általános beszélgetés ez egy parkettás szakboltb...
Online kalkulátor: parkettás árak Belekerült pár álmatlan éjszakánkba, de elkészült online munkadíj kalkulátorunk. Ha szeretnéd tudni mennyi a parkettázás ára, költsége, de nem igazods...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!