• augusztus

    26

    2013
  • 17
  • 0

Új fizetőeszköz: a kézfogás!

kézfogásBármennyire is szeretjük, és rajongunk a szakmánkért, néha azért vannak meredek, és elképesztő dolgok, amikre visszaemlékezve, még a hideg is kiráz.

Ahogy egy megbízó fél a kóklerektől, mi parkettások épp úgy félünk bizonyos megbízóktól.

Mert bizony nem csak kókler szakemberek léteznek, de kókler megbízók is.

Mi ugyanakkor nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert bizony kiváló ügyfelekkel van dolgunk. Akik hallgatnak ránk, akik adnak a szavunkra, akik megbíznak bennünk, és akikben mi is megbízhatunk, és akikkel öröm az együttműködés. De persze azért becsúsznak ügyfelek.

Akikkel viszont rémálom együtt dolgozni. Ha a munkád során te is emberekkel foglalkozol, akkor biztosan találkoztál már te is ilyenekkel. Ugye mondanom sem kell.

Utólag persze már csak nevetünk mi az ilyen eseteken, és mindig próbálunk belőle tanulni, hogy mit rontottunk el mi, hogy az ügyféllel nem sikerült megtalálnunk a közös nevezőt. Ha van mit levonni, akkor azt levonjuk.

De mikor az elszámoláskor, csak egy kézfogással akarnak fizetni, hát ott úgy érzem, nem magunkban kell keresni a hibát. Mivel nem hallottunk még a kézfogásról, mint új high-tech fizetési eszköz, elég megrökönyödve álltunk, mikor a kezünket rázva az ügyfél annyit mondott: “Isten fizesse meg!”.

De akartak már kifizetni közel 100.000 Ft-os munkadíjat ebéddel is, amit, ha a Costes áraival is számolom, még így is túlzóan sok. Ezeket persze bármely viccesnek tűnik is, nem kellemes átélni, de meg kell tanulnunk kezelni őket.

Addig is…

A kézfogást, mint fizetőeszközt nem áll módunkban elfogadni!

Érdemes elolvasni

Fantasztikus példák burkolatváltásra Alapvetően nem vagyunk oda azért, ha egy térben több típusú burkolatot alkalmaznak, és azt valamilyen megoldással elválasztják egymástól. Mivel a legt...
Mi lesz ha a parkettát és a járólapot keresztezzük... Ez most nem egy rossz vicc! Igazán!Mint parkettások, és a fa padlók szerelmesei alapvetően nem vagyunk oda a járólapokért. Mondhatnánk azt is, hogy ...
Fa parketta lakás áron Egy jobb lakás négyzetméter árával vetekszik a 360.000 Ft/m2 árával. Ahhoz képest, hogy a világ legdrágább étele kb. 5.5 M Ft, ez nem is drága. Persze...
Ezért kell egy 7 m2-nyi lépcsőre 15,54 m2 parkettá... Sokszor, és sokan esnek abba a hibába, hogy lépcső parkettázásakor a lépcsőfokok területét összeadva számítják ki a lépcsőre kerülő parketta szükséges...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017