A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • április

    20

    2009
  • 152
  • 0

Te mivel készülsz?

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított a Föld védelmében. Először 25 millió amerikai állt mögé, ma már az egyész Földre kiterjed a mozgalma. Ez a Föld napja!

Te mivel készülsz április 22-re?

Mi egy gumikesztyű hadművelettel, de előtte, had mutassak Neked egy döbbenetes számítást, és aminek az eredményéért Neked is köszönetet mondhatunk.

Eddig 1987 ember végezte el a “Hogyan hozd ki a lakásodból a MAXIMUMOT?!” tanfolyam szelektív hulladékgyűjtésével foglalkozó leckéjét. Ez a szám elgondolkodtatott.

Mi lenne, ha mind az 1987-en szelektíven gyűjtenék a hulladékot, és ezzel heti 2 kg-mal kevesebb szemét menne a telepre? És ha Te már szelektálsz egy óriási köszönettel tartozunk Neked. Mindjárt meglátod, hogy miért is?

Menjünk vissza a számokhoz.

Mit jelent ez a Te esetedben?

Heti 2 kg szelektív hulladék * évi 52 hét * 30 évig = 3120 kg, ami újrafelhasználásra kerül, és amit nem kell elásni, elégetni. Csupán azért, mert szelektíven gyűjtöd a hulladékot.

És ha mindenki így gondolkodna?

1987 hétköznapi hős * 3120 kg = 6.199.440 kg-mal kevesebb szemét a telepeken. 

Mi lenne, ha ez a magatartás átragadna később a gyermekeidre, unokáidra?

Hány fa, hány erdő menekülne meg? Hogyan csökkene a mérgesgáz kibocsátás? Hány szemétteleppel lenne kevesebb?

Holnap felfedjük a részletet a Gumikesztyű hadmúveletünkről, amibe szeretnénk majd Téged is bevonni. Nagyon egyszerű, bárki által kivitelezhető hadművelet lesz.

Vagy már készülsz valamivel április 22-re?

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017