A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • július

  9

  2014
 • 763
 • 1

Szegélyezés: nem kellenek a sarokprofilok!

Kevesebb olyan húzás van, amivel le lehet rontani egy szép szegélyezést, mint a sarokprofilok, és toldók. A sarokprofil nem más, mint egy kis műanyag modul, ami arra szolgál, hogy szegélylécek találkozása esztétikus legyen.

A baj az, hogy ezek a sarokprofilok egyáltalán nem kölcsönöznek szép megjelenést. Bár a céljuk pont ez lenne, a hatása épp ellenkező.

Ráadásul a másik óriási baj a sarokprofilokkal, hogy bár a szegők több 100 dekorban kaphatóak, amik rendszerint mindig dekorazonosak a padlóval, ezek a sarokprofilok, mindössze 5-6 kommersz színben kaphatóak. Így nemcsak anyagában, de színében is garantáltan el fog ütni.

A szegélyezés belső-külső sarokelemekkel nagyon csúnya. Ha esetleg te ezt választottad, az vélhetően nem a te hibád. Nem mondtak más alternatívát az üzletben, és a katalógusokban is gyakran ezzel illusztrálják a szegélyezést.

A szegélyek megvágásával sokkal szebb eredmény érhető el. Amíg a sarokprofilokkal teljesen megtörjük a szegők folytonosságát, és egy műanyag, színben elütő profil látszik a szegők találkozásánál, addig egy szépen megvágott szegőnél semmit sem tapasztalunk.

Persze kellenek hozzá ügyes kezek, vagy jó kivitelezők, de nem kérdés, hogy a szegélyezésnél a sarokprofilokat érdemes elfelejteni. Ha a lerakását kivitelezőre bízod, akkor nem is kétséges, hogy a megvágás kell legyen a megoldás, de még ha magad is próbálod ezt a szegélyezést megcsinálni. Próbáld ki előbb a vágást, és ha nem boldogulsz vele, még mindig elmehetsz utólag sarokprofilt venni. 10-15 évig kell nézned a végeredményt, így bőven megéri megpróbálni.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

1 HOZZÁSZÓLÁS

 • András
  2016-07-20, 09:16 VÁLASZ

  Üdvözlöm!
  Kábelcsatornás padlószegély sarokillesztéséhez kérnék tanácsot, mert akárhogyan próbálom vágni nem megy…
  Mivel üreges műanyag, itt nem jó -vagy én vagyok béna- a 45′-os vágás, illetve a szegély vastagságában történő ferde vágás.
  Találok vhol videót/leírást, vagy marad a sarokelem? Bár jelzem, azt sem egyszerű kitalálni, hogyan fogom bepattintani a sarkoknál…
  Ha esetleg tudnak szakembert, aki már látott ilyet közelről és nem derogál kb. 20 folyóméter szegő lerakása elfogadható áron két napon belül, azért is hálás lennék!

  Köszönettel,
  Erdélyi András
  70/7728477

© Copyright 2017