• 5534
  • 1

Szegélyezés: nem kellenek a sarokprofilok!

Kevesebb olyan húzás van, amivel le lehet rontani egy szép szegélyezést, mint a sarokprofilok, és toldók. A sarokprofil nem más, mint egy kis műanyag modul, ami arra szolgál, hogy szegélylécek találkozása esztétikus legyen.

A baj az, hogy ezek a sarokprofilok egyáltalán nem kölcsönöznek szép megjelenést. Bár a céljuk pont ez lenne, a hatása épp ellenkező.

Ráadásul a másik óriási baj a sarokprofilokkal, hogy bár a szegők több 100 dekorban kaphatóak, amik rendszerint mindig dekorazonosak a padlóval, ezek a sarokprofilok, mindössze 5-6 kommersz színben kaphatóak. Így nemcsak anyagában, de színében is garantáltan el fog ütni.

A szegélyezés belső-külső sarokelemekkel nagyon csúnya. Ha esetleg te ezt választottad, az vélhetően nem a te hibád. Nem mondtak más alternatívát az üzletben, és a katalógusokban is gyakran ezzel illusztrálják a szegélyezést.

A szegélyek megvágásával sokkal szebb eredmény érhető el. Amíg a sarokprofilokkal teljesen megtörjük a szegők folytonosságát, és egy műanyag, színben elütő profil látszik a szegők találkozásánál, addig egy szépen megvágott szegőnél semmit sem tapasztalunk.

Persze kellenek hozzá ügyes kezek, vagy jó kivitelezők, de nem kérdés, hogy a szegélyezésnél a sarokprofilokat érdemes elfelejteni. Ha a lerakását kivitelezőre bízod, akkor nem is kétséges, hogy a megvágás kell legyen a megoldás, de még ha magad is próbálod ezt a szegélyezést megcsinálni. Próbáld ki előbb a vágást, és ha nem boldogulsz vele, még mindig elmehetsz utólag sarokprofilt venni. 10-15 évig kell nézned a végeredményt, így bőven megéri megpróbálni.

TUDOD MÁR HOL VESZEL PADLÓBURKOLATOT?

(Vigyázz, szakmai elhivatottságot nem mindenhol kapsz)

Tőlünk minden segítséget megkapsz, hogy ki tudd választani az álmaid parkettáját, padlóját otthonodba, de mi nem árulunk parkettákat, padlókat. Ha szeretnél olyan helyen padlót, parkettát vásárolni, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, tőlünk megszokott szakmai alázattal szolgálnak ki, Megtaláltuk azt az üzletünket, ahol hozzánk hasonló szenvedéllyel, és szaktudással találkozhatsz.

 

Nézz be online a kínálatba
 

Ha Zuglóban jársz nézz be az IPS-be, alig 5 percre vannak az Örs vezért téri IKEÁ-tól. Tényleg vizálló laminált padlótól, prémium LVT-n át, I. osztályú svédpadlóig igen széles a választék. Induló középkategóriától felfelé több 100 laminált padlót fogsz találni. 🙂

parketta üzletpartnerünk

Miért az IPS?

Bérelhető eszközpark parkettázáshoz

(Ha magad parkettáznál, béreld ki a profi eszközparkunkat.)

Minden eszközt megkapsz tőlünk, sőt rengeteg hasznos tudást is, hogy olyan minőségben, olyan profizmussal tudd lerakni a laminált padlót, lvt-t, vagy más úsztatott (klikkes) padlót, amit talán nem is nézel most ki magadból.

(Több mint 15 különböző eszköz, amik a kezed alá fognak dolgozni.)

 

ÉRDEKEL?

 

TOVÁBB

INSPIRÁCIÓS ATOMBOMBAŐRÜLTEKNEK, MINT ÉN

(22.000.000 kép szobára, színre, méretre, stílusra, költségre szűréssel)

Imádsz inspirálódni, képes vagy órákig ötleteket keresve képeket nézni, de a Google képkeresőjébe nem tudsz úgy keresni, hogy jó találatokat adjon ki? NEM IS KELL!

Facebook, Google képkereső, Pinterest.. Sokkal jobb lesz, amit mutatni fogok. A kedvenc eszközöm, és sosem volt inspirációs gondom. A sírba akartam vinni magammal, de inkább kiadom. Több mint 22 millió inspirációs kép! Biztos fogsz tudni úgy szűrni, hogy megtaláld álmaid inspirációját legyen szó egy hálószobáról, konyháról, nappaliról vagy akár mosókonyháról.

(19 féle helyiségre nappalitól a mosókonyháig, több féle színre, stílusra, méretre, költségvetésre is tudsz szűrni. Egy inspirációs atombomba, mert elsöpri az egyhangúságot, és tele leszel ötlettel inspirációval már 1-2 perc után.)

 

HOVÁ KÜLDJEM A LINKET?

 


PARKETTÁT VENNÉL?

Gyere partnerüzletünkbe, az IPS-be, mert ott nemcsak hogy a szakcikkeink kötelező olvasmányok, de szívvel dolgoznak azon, hogy te trendi lenyűgöző padlót tudj venni akár laminált akár tömörfa mellett voksolsz. Nem fogsz csalódni!

Hol találod?

MAGAD PARKETTÁZNÁL?

Bérelj tőlünk profi eszközöket a lerakáshoz. Ezzel az eszközparkkal a lehető legjobb énedet fogod tudni kihozni magadból, és a végén lesz egy szuper padlód, amire büszke lehetsz.

DIY ESZKÖZÖK

KALKULÁTOROK

Mennyibe kerül a parkettázás? Mennyi vágási veszteséggel kell számolni? Használd kalkulátorainkat DÍJMENTESEN!

KALKULÁTOROK
MÁSOK OLVASSÁK

Kérdezz! Már 400x írtunk! Jön válasz neked is!

(Ha csak annyit írsz, hogy tetszett a cikk, nekem az is sokat jelent. De ha van kérdésed, akkor azzal mindenképpen keress meg.)

Subscribe
Visszajelzés
guest

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
András
András
7 éve

Üdvözlöm!
Kábelcsatornás padlószegély sarokillesztéséhez kérnék tanácsot, mert akárhogyan próbálom vágni nem megy…
Mivel üreges műanyag, itt nem jó -vagy én vagyok béna- a 45′-os vágás, illetve a szegély vastagságában történő ferde vágás.
Találok vhol videót/leírást, vagy marad a sarokelem? Bár jelzem, azt sem egyszerű kitalálni, hogyan fogom bepattintani a sarkoknál…
Ha esetleg tudnak szakembert, aki már látott ilyet közelről és nem derogál kb. 20 folyóméter szegő lerakása elfogadható áron két napon belül, azért is hálás lennék!

Köszönettel,
Erdélyi András
70/7728477

© Copyright 2017