• május

  5

  2009
 • 243
 • 5

Színtrend 2009: ez a fapadlók éve!

Több helyen is utána olvastunk, és nagyon úgy néz ki, hogy 2009 nagy színtrendje a vörös-naracs, és a sárga-lila kombinációja lesz.

A vörös-narancs jellemzően textileken, és inkább matt és sötét változatokban fog megjelenni. Vagyis nem a legélénkebb variációja fog megjelenni.

De ezen a blogon most inkább térjünk át a sárga trendre, mert ezzel ugyanis beköszönthet a fa padlók éve.

A sárga legtöbb árnyalatához jól illenek a fa padlók, parketták. Tavaly előtérbe került már az arany szín. Most ez egy kicsit kifinomodott, ami remek lehetőség Neked arra, hogy nemcsak egy harmonikus otthonod legyen, hanem trendi is.

Mi ennek a színtrendnek különösen örülünk, hiszen a fa padlók klasszikus színeivel, és azok legújabb trendjeivel kölcsönösen jó harmóniára tudnak lépni.

Egy sárga falszínnel, fa padlóval, és jó kiegészítő színekkel remek harmóniát lehet összehozni az otthonodba. És most nem feltétlen élénk sárgára gondolok.

Ha kell egy jó szín-tipp az évre, bátran nyúlj a sárga színhez. A színkör segítségével könnyedén megtalálhatod a sárga szín hozzád legjobban illő színsémáit.

De még csak nem is feltétlen kell a sárgát főszínként használnod. Akár alkalmazhatod kiegészítő színként is. Ha elvégezted az ingyenes tanfolyamunkat, akkor tudod milyen jelentős szerepe van a kiegészítő színeknek.

Egy biztos: sárga színnel, és a fa padlók kombinálásával nehezen lehet mellé lőni. Kőris, tölgy, merbau. A klasszikus parketta színektől a legújabb változatokig szinte minden természetes színezetű padló jól harmonizál a sárga színnel.

Csak nézz körbe a sárga monokróm színsémáinál!

Érdemes elolvasni

A legyegyszerűbb színharmónia, ami minden parkettá... A színekkel kapcsolatban már többször írtunk, kezdve az energiavámpír színektől, a pantone színtrendeken át, egészen egy 4 részes rövid színharmóniás ...
Hogy fog kinézni a parketta otthoni fények mellett... "Az üzletben máshogy nézett ki!" Bizony vannak esetek, mikor az emberben ez a gondolat szárnyra kap. A baj, hogy ilyenkor már a legtöbb esetben késő....
Fehér laminált padló, fehérített parketta A fehér szín újra hódít. Igaz, elsősorban a falakon, de ennek nem feltétlenül kell így lennie. Egyre jobban terjed a fehér, fehérített parketta és lam...
Skandináv hangulatban (fehér és a tölgy) Egy leendő munkához kapcsolódóan kerestünk jó példákat fehér-tölgy kombinációkra. A svédeknél ez egy igen gyakori párosítás, szóval a keresgélés közbe...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

5 HOZZÁSZÓLÁS

 • Irén
  2009-05-06, 07:32 VÁLASZ

  Szerintem is nagyszerű. Mi ez, tapéta, vagy matrica?

  Azért az első képen lévő lakásban is remek lehet, mikor a déli napsütés beragyog a sárga függönyökön keresztül. Látva mellette a lila hálót, tényleg jó párosítás.

  Köszi, ebből lesz valam nálunk is.

  • Szalay-Bognár@Irén
   2009-05-06, 09:36 VÁLASZ

   Kedves Irén,

   Pontosan ezért a látványért, ezért az érzésért érdemes egy kicsit elszakadni a megszokottól.
   Bátrabban hozzányúlni a színekhez, és variálni azokat a falakon.

   A legtöbb embernél a bútorok kiválasztásával indul a lakberendezés. Pedig jóval előtte elkezdődik. Bár nem vagyunk lakberendezők!

   A véleményem mégis az, hogy aki nem mer, az nem nyer. Remélem, Irén, Te mersz:)

   A következő blog bejegyzés témáját már ki is találtuk. Arról fog szólni, hogyan lehet egy egyszerű falat egy kicsit megbolondítani a festéskor.

   Egy egyszerű kis trükk, aminek rendkívül látványos az eredménye.

 • Patanyó
  2009-05-06, 10:34 VÁLASZ

  Sziasztok Szeretteim!
  A keretbe foglalt tapéta szerű betét nagyon tetszik,bár a színe nem. Ez mindösszesen csak azt jelenti,hogy ez a szín VELEM nincs harmóniában…:)Nagyon hamar megvalósítom,csak más színnel! 🙂
  A tojáshéj+fehér+napsárga szín-összeállítású nappali viszont káprázatos! No ez az én színvilágom….
  A lila háló is nagyon szép,de nekem kissé hűvös.
  Köszönöm a sok-sok Pazar ötletet!
  Szerető üdvözlettel:
  Patanyó

 • Ana
  2009-05-07, 07:39 VÁLASZ

  Nagyon örülök ennek a bejegyzésnek. A sárga szín az egyik nagy kedvencem. És, hogy ez lesz az egyik színtrend 2009-ban, annak még inkább örülök.

  Csak így tovább fiúk!:)

 • Éva
  2009-10-18, 19:26 VÁLASZ

  Kedves Segítőim!

  Én most rendezem be az új lakásomat, s mivel nem vagyok elég kreatív, nagyon örülök a jó tanáccsoknak. Mindig az a cél, hogy olyan legyen amilyen én vagyok, s ne legyen másnak is ilyen. Nekem már eddig is sokat segítetttek, s továbbra is kérem a segítségeteket.

  Köszönöm. Üdvözlettel: Éva

© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!