• március

  7

  2009
 • 1450
 • 9

A parketta ördögei

„Képzeld el, hogy úgy döntesz, megadod a módját, és több száz ezer forintért megveszed az otthonodba legjobban illő parkettát, megbízod a legprofibb szakembereket a parketta lerakására, és minden simán is megy, mikor is…

10 év elteltével éppen mész ki a konyhába a reggeli kávéért, mikor a parketta beszakad a lábad alatt.”

A parketta az egyik nagy kedvencünk a melegburkolatok közül. Klasszikus szépsége, és rendkívüli élettartama miatt szinte mindig jó választás.

De az ÖRDÖG nem alszik. Lehet, hogy a parkettád halálra van ítélve, és Te nem is tudsz róla.

Ha az otthonodban parketta van, elképzelhető, hogy megtámadták a rovarok, és Te még nem is tudsz róla.

Kopogóbogár, szíjácsbogár, házi cincér!

Ők hárman a leghírhedtebb farontó rovarok. Elsősorban fenyőféléket károsítanak meg. Nehezen lehet rajta kapni őket, és sokszor már késő is. A parketta rései között megbúvó rovarokról, a parketta felszínén található őrleményekről lehet következtetni arra, hogy valamelyik a 3 közül lecsapott a parkettára.

Ha a Te otthonodban parketta van, és Te is annyira értékesnek tartod, mint mi, akkor 2-3 évente érdemes rovarok elleni védőkezelést végeztetned.

Ez a 3 rovar ugyanis akár teljesen használhatatlanná is teheti a parkettádat a felszín alatt.

Ha már láttál erre utaló nyomokat, akkor hívd be a Google keresőt, és keress rá a faanyagvédelem, favédelem kulcsszavakra, és hívj segítségül szakembert.

Az ördög nem alszik. Legyél Te is éber!

UGYE TE SEM AKARSZ 10 ÉVIG EGY ROSSZUL LERAKOTT PARKETTÁT NÉZNI?!

(Megmutatjuk, hogyan kerüld el)

Több 100.000, talán millió forint elköltését tervezed a parkettádra, és lehet, hogy a kivitelezés fogja az egészet tönkretenni, miközben naívan azt gondolod, “ugyan már, velem ez nem történhet meg”!

Ne akard megégetni magad. Felkészítünk a csapdák elkerülésére!

Regsiztrálj ingyen!

Kérdezz! Már 400x írtunk! Jön válasz neked is!

(Ha csak annyit írsz, hogy tetszett a cikk, nekem az is sokat jelent. De ha van kérdésed, akkor azzal mindenképpen keress meg.)

9 HOZZÁSZÓLÁS

 • Anna
  2009-03-08, 12:24 VÁLASZ

  Ismerős szitu. Egyszer mi is belefutottunk a dologba, de kihívtunk egy szakembert. Valamilyen gázosításos, párologtatásos vagy fogalmam sincs módszerrel kezelték le a parkettát.

  Megoldódott!

 • Horváth István
  2009-03-11, 15:00 VÁLASZ

  Na neee, pont a napokban vettük észre, hogy apró faforgács van a padlón több helyen is.

  Én megőrülök, ha egy rovar tönkre vágja a parkettámat.

 • Szalay-Bognár
  2009-03-11, 15:05 VÁLASZ

  Kedves István,

  Még közel nem biztos, hogy késő.

  http://209.85.135.104/search?hl=hu&gl=hu&q=faanyagv%C3%A9delem&lr=

  Itt biztosan találsz megoldást!

 • Andi
  2009-03-16, 16:34 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Kicsit más, de parketta hiba.

  Miután beköltöztünk a felújított, frissen vásárolt panel lakásba, a laminált parketta hosszanti irányban elkezdett szétcsúszni. Olyan, mintha mosásban ment volna össze, szálirányban. Most már van ahol 4 cm-t is csúszkál a sávjában, és kissé veszélyes ha a talpam alatt csúszik meg. Lassan a nagy pocakommal szinte nem merek a bizonyos lapokra rálépni. 🙂

  Ha erről tudnátok csak pár szót említeni, hogy mitől lehet, és esetleg mivel lehet kijavítani, azt nagy örömmel venném. A parkettán amúgy látszik, hogy új, és jó minőségű, nem cserélném le. Max. javíttatnám.

  Nagyon szépen köszönöm, előre is!
  Üdv.
  Andi

 • Évi
  2009-03-16, 23:04 VÁLASZ

  Szép napot mindenkinek!
  Kérdés 🙂

  Van egy páncéltőkés pianínóm, egy félig felújított lakásban. A még lelakott szobát (és konyhát is) fel kell újítanom.
  Panel. Azon gondolkodom milyen burkolatot tegyek a szoba padlójára hogy elbírja a zongoratologatást. Eddig az úgy nevezett “étkezőben” volt a hangszer, ahol az eredeti 20 éves pvc padló van. Ez elég jól bírta a zongorát. Az étkező viszont a lakás közepén van ablak nélkül, csak közlekedőnek használtuk. Kicsi a hely. Sokat kell sakkozni majd a bútorokkal, kevés pénzből(Egyedül nevelek 2 kamasz gyereket). Az ablaktalan helyiségbe a szekrényeket könyvespolcokat raknám

  Lehetőleg meleg burkolatot szeretnék…
  és fontos a hangszigetelés. Alattunk ne őrüljenek meg a szomszédok.

  Mit javasol a mi két szakértőnk nekem?
  Parketta, pvc, parafa?
  Nyilván a laminált padló ehhez gyenge.
  Még időben vagyok semmit nem csináltam csak tervezek és gyűjtöm a rávalót.
  Üdv mindenkinek!
  Évi

 • Szalay-Bognár
  2009-03-20, 09:57 VÁLASZ

  Kedves Évi,

  Én az ipari faparkettát javaslom, mert a parketták között a legerősebb. Bár ezt a típust nem a szépsége miatt szeretjük de a színe pácolással változtatható és már meg is barátkozhatunk vele.

 • Szalay-Bognár
  2009-03-20, 09:55 VÁLASZ

  Kedves Andi,

  Látatlanban annyit tudok mondani, hogy a laminált padló ha kötésben van lerakva – mint mondjuk a téglák -, akkor annak nem szabadna szétjönnie, mivel az oldalsó lapok megakadályozzák ebben.

  Oldalt csapoknak kell lennie, és ezeknek egymásba kell kapaszkodniuk. Előfordul, hogy a helytelen lerakás következtében, ha a hosszanti irányból megpróbálják összeütni, letörik a laminált nútját és ezáltal nem kapaszkodnak meg egymásban.

  Igazából erre úgy tudnék 100%-os bizonyossággal nyilatkozni, ha meg tudnám nézni.Ha Budapesten élsz, akkor keress meg minket egy e-mailben és megbeszélünk egy személyes találkozót, hogy felmérjük Neked a helyzet lehetséges megoldásait.

 • Horváth Norbert
  2019-05-19, 20:01 VÁLASZ

  Szia! Nekem be szakadt a parketám tehát be süpedt most akkarom fel ujitani hogy degyem ezt meg hogy kevésbé legyen kölcséges? 3. Dologrol halottam 1 szegyem fel az egészet majd beton. 2 csak azt a részt vegyük fel ami be szakadt majd körbe beton. 3 hadjuk ugy usb lapot rá és jöhet a laminált. Te mid gondolsz? Elöre is köszi! Norbi

  • 2jepetto@Horváth Norbert
   2019-05-21, 17:56 VÁLASZ

   Kedves Norbert!

   Sajnos a kérdés összetettebb annál, hogy ennyiből meg lehetne mondani a legjobb megoldást. A legköltséghatékonyabb és még elfogadható megoldás, ha a parketta visszabontásra kerül. A párnafák, és hordozógerendák szükség esetén javításra kerülnek, majd erre rá az osb lap, és a kiválasztott burkolat.

   A 3. megoldás egyáltalán nem javaslom, A teljes felszedés és betonozás komolyabb kérdés. A megfelelő rétegvastagsághoz lehet, hogy annyi beton kellene, amibe már statikus bevonása is szükséges lenne. A vakpadló egyébként mint szerkezet jó megoldás, és költséghatékony is. Érdemes megtartani. A 2. megoldást nem pontosan értem. A beszakadt részt szeretnétek kibetonozni? Inkább ne!

   Röviden ennyi, de jó lenne inkább egy személyes felmérést végezni!

   Üdv,
   2 Jepetto

  © Copyright 2017

  ÍGY DOLGOZUNK A JÁRVÁNY ALATT!

  A járvány alatt kizárólag olyan új megbízásokat tudunk vállalni, ahol a munkaterületet a kizárólagos használatunkra átadják, és ott rajtunk kívül és a megrendelőn kívül más nem tartózkodik. Parkettázáskor ez egyébként is fontos, de most különösebben. A várható vállalási határidő május. Köszönjük a megértést! Vigyázzatok magatokra, és másokra!

  Próbáld ki árkalkulátorunkat!