A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • október

    30

    2014
  • 712
  • 0

Ezért rossz ötlet parketta csiszolás után festetni!

festés felújított parkettánHa a szobafestőd nem olyan, hogy vakon bízol benne, és tűzbe tennéd érte a kezed, akkor egyáltalán nem jó ötlet, ha a frissen csiszolt, és lakkozott parkettádon fogja kifesteni a lakást. Takarófólia, hullámpapír ide vagy oda. A szobafestéskor ugyanis szinte rendszeres, hogy a festők összekarcolják a parketta felületét. De mondok majd még rosszabbat is!

Nem figyelnek oda, nem érdekli őket, tök mindegy! Ezzel ugyanis komoly munkát tesznek tönkre, amit rendszerint mindig a parkettáson akarnak leverni, mondván nem jól végezte a dolgát.

Szóval szigorúan tilos a parketta csiszolás utánra időzíteni a szobafestést, ha a szobafestődben nem bízol meg vakon!

Megértjük, hogy a parkettacsiszolással keletkező por (mert 100%-os pormentes parketta csiszolás nem létezik) rászáll ilyenkor a festet falra, ami nem szimpatikus, de még mindig nem arról van szó, hogy ettől a festés tönkre menne, ellenben a karcolásokkal, amik miatt újra kell lakkozni a parkettát.

De nem csak a karcolásokkal van gond. Bizonyos Tesa szalagok (a festőszalagok), amikkel a fóliákat ragasztják le, képesek egy frissen felújított (1-3 hetes) parkettáról feltépni a lakkot legyen az akár vizes bázisú, vagy oldószeres. Ez persze elhanyagolható probléma akkor, ha a szobafestő csak a széleken ragasztja le a takarófóliát, és akkor is a falon, vagy esetleg a szegőlécen, ami kisebb gond. De számtalan szobafestő egy 5-7 m2-es darabot húzogatva ragasztja ide-oda a parkettára a takarófóliát. A Tesa szalagok pedig szépen szakítják fel a friss lakkot, amitől a szoba parkettája foltos lesz.

Lehet újra lakkozni!

A Tesa szalagok egy frissen lakkozott parkettáról, akár a lakkozást követő 3. héten is fel tudja szakítani a lakkot. Számtalan parkettással egyeztettünk erről, és sajnos másoknak is volt ezzel kellemetlen tapasztalata.

Ha pedig mindenképpen a parketta csiszolást fogjátok előbb elvégeztetni, akkor a szobafestőtől ne elégedjetek meg ígéretekkel: “Áá, vigyázni fogunk!”. Kérjetek tőlük garanciát! Rögzítsétek le, hogy ha felszakítják a lakkot a ragasztószalagjaikkal, esetleg összekarcolják a felületét, akkor az újralakkozás az ő költségükön lesz megcsináltatva. Rögtön össze fogják szedni magukat!

Másképp sajnos nem megy!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017