A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • augusztus

  1

  2014
 • 1293
 • 20

Recseg a laminált padló

Korábban már többször is írtunk a recsegő parkettáról, és elérkezett az ideje, hogy külön foglalkozzunk a laminált padlókkal is. Az elmúlt 2 napban ugyanis több olyan telefon is befutott hozzánk, ahol recsegő laminált padlóval kapcsolatban kértek segítséget.

Amióta egyre többen próbálkoznak a laminált padló házilagos lerakásával, annál több bejelentésünk van recsegő laminált padlóval kapcsolatban.

Mi is lehet a gond?

A recsegést a laminált padló esetében három dolog okozhatja: az aljzat, vagy a dilatáció, vagy a szoruló klikk rendszer. Most az aljzatot vesszük górcső alá, mert a legtöbb esetben a recsegés mögött ő szokott állni.

(A szoruló klikk rendszer pattogó recsegő hangja időszakonként jelentkezik, általában párásabb időszakban, aztán meg is szűnik, de puposodás nem figyelhető meg. Erről később még írni fogunk. Ha szép az aljzat, van még hová dilatálnia a padlónak, vagyis a szegőt leszedve a fal és a padló között van mindenhol rés, mégis pattogva recsegő hangot ad ki a padló, akkor itt a nút túlzott szorulásáról beszélünk. Ha ilyen gondod van, keress meg e-mailben. Térjünk vissza az aljzatra.)

Amennyiben nem egyenletes az aljzat úgy a rá fektetett laminált padló illesztései a folyamatos igénybevétel során feszültséget kapnak. Ha egy kisebb gödör van az aljzatban (amit szabad szemmel laikusként észre sem venni) a terhelés miatt a laminált padló meg fog süllyedni, de nem a laminált padló teste kapja a legnagyobb erőt, hanem az illesztési rendszere

Ilyenkor recseg a laminált padló. A jó minőségű laminált padló recseg, mert szenved. A rossz minőségű viszont egész egyszerűen letörik, és az illesztése megadja magát.

Mi a megoldás a recsegő laminált padló ellen?

Az aljzat okozta recsegést a laminált padlónál a visszabontás, és az aljzat kiöntése fogja csak megszüntetni. Amennyiben szeretnél ebben segítséget kérni, keress meg minket. Igyekszünk a lehető legfájdalommentesebben a segítségedre lenni.

Egy bebútorozott lakásban senki nem vág ennek neki szívesen, de amiben tudunk segítünk, így a bútorok egyik szobából a másikba logisztikálásában is. Keress meg minket, és kérj egy felmérést a recsegő laminált padló javítására.

A recsegést nem szabad elviselni, mert csak idők kérdése mikor adja meg magát az illesztés és törik le egyszerűen.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

20 HOZZÁSZÓLÁS

 • Viktor
  2016-05-26, 21:11 VÁLASZ

  Sziasztok.Nálunk csak nyáron pattog a laminát parketta , télen meg egyáltalán nem pattog.Mitől lehet ez? Parketta márkája kaindl.

  • 2jepetto@Viktor
   2016-05-27, 20:42 VÁLASZ

   Kedves Viktor!

   Az illetési rendszer szorul. Mivel télem szárazabb a levegő, a laminált is kevesebb nedvességet vesz fel, jobban mondva inkább leadja a nedvességét. Ilyenkor összemegy a laminált, amit persze nem lehet látni. aztán mikor nyáron párásabb lesz a levegő újra felveszi a nedvességet, amíg egyensúlyba nem áll. Ilyenkor a fa megduzzad, és a klikk rendszer szorul. Nincs semmi mozgástér a klikk rendszernél.

   Két megoldás van:
   Vagy tartja az ember télen is azt a száraz, alacsony páratartalmú levegőt, de az elég nehéz, és lehet, hogy nem is egészséges.
   Vagy felszedi az ember, és mielőtt újra rakná, a nutot, vagyis ahová a klikk becsúszik, ott egy kicsit bevágja sniccerrel, csak egy sima húzással, és így már nem fog szorulni.

   A 2014-ben jelentkezett új Kaindl kollekciónál erre többször panaszkodtak. Azóta sajnos mi sem tudjuk ajánlani. A Kaindl nem olyan, hogy ne foglalkozna ilyen problémával, szóval lehet, hogy a mostaniakkal már nincs ez a gond.

   Tudsz segíteni abban , hogy mikor vettétek, és melyik padlót?

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Viktor@2jepetto
    2016-05-29, 21:52 VÁLASZ

    Jo napot. 2013-08-01 vasaroltam a Kaindl Classic Touch 10 dekor Amazon parkettot 90 m2. Csak ez a ket lehetoseg van amit irt? Az a gondom hogy mar az ajtok is benn vannak. Koszonom, Viktor

   • Alexandra@2jepetto
    2016-08-21, 21:52 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Mi kb egy hónapja cseréltük le a régi lamináltat a Kaindl 2016-os kollekciójából a bükk swaran árnyalatra. A parkettánk szinte napról napra jobban recseg. Sokkal jobban, mint a korábbi 8 éves laminált, ami egy kisgyerek mellett különösen zavaró. Attól félünk, ha felszedjük, nem tudjuk újra visszarakni sérülés nélkül, és a felszedés munkadíját és a felfordulást sem igazán tudnánk újra vállalni. Biztos nincs más megoldás a probléma megszüntetésér? Köszönöm.

    • 2jepetto@Alexandra
     2016-08-22, 16:22 VÁLASZ

     Kedves Alexandra!

     A Kaindl esetében előfordulhat, hogy a recsegést a túl jól záró klikk rendszer okozza. A dilatálás miatt az illesztések túlságosan egymásnak feszülnek. De okozhatja a gondot az aljzat egyenlőtlensége. Mindkettő javítható, de felszedés nélkül recsegő problémát nem lehet orvosolni. Ideális esetben nem kell számolni semmi veszteséggel, de ha maradt pár egész szál, ami félre lett téve, az nem hátrány.

     Üdv,
     2Jepetto

    • Alexandra@Alexandra
     2016-08-22, 17:04 VÁLASZ

     Sziasztok!
     Köszönöm a gyors választ. Ha kérünk felmérést Tőletek, tudtok segíteni abban, hogy mit kell tenni az újrarakásnál, hogy utána ne recsegjen újra a laminált?

     Előre is köszönöm.
     Üdv.: Alexandra

     • 2jepetto@Alexandra
      2016-08-22, 18:32 VÁLASZ

      Kedves Alexandra!

      Persze, javítottunk már nem egy ilyen esetet. Most szabin vannak a kivitelezők, ezért legkorábban szeptember 1-től tudtok felmérést kérni.

      Üdv,
      2Jepetto

 • Ildikó
  2016-08-29, 12:06 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Múlt hét óta próbálkozom visszahívás kéréssel recsegő parketta javítása ügyében, de sajnos az oldalon nem működik a visszahívás kérés. Ha mégis bejutott hozzátok többször is az üzenetem, akkor ne haragudjatok, nem a türelmetlenségem miatt volt, hanem mert újra próbálkoztam.

  Köszönöm. Ildikó

  • 2jepetto@Ildikó
   2016-08-29, 12:51 VÁLASZ

   Kedves Ildikó!

   Nem kaptunk tőled visszahívás kérést. Kérlek a 2jepetto[kukac]2jepetto.hu címre írd meg nekünk miről lenne szó, és hol tudunk elérni. A technikai dolgoknak pedig utána fogunk nézni. Meg tudod írni, hogy pontosan milyen hibával találkoztál?

   Üdv,
   2Jepetto

   • Ildikó@2jepetto
    2016-08-29, 13:54 VÁLASZ

    Köszönöm a gyors választ. Elküldtem a problémát és az elérhetőségem a megadott e-mail címre. Lehet, csak nálam van gond a visszahívás kéréssel. Nem tudom. Ahányszor rákattintottam a visszahívás kérés gombra, minden alkalommal csak gondolkodott, és nem történt utána semmi.
    Köszönöm.
    Üdv.: Ildikó

    • Ildikó@Ildikó
     2016-08-31, 22:50 VÁLASZ

     Sziasztok!

     Érdeklődnék, hogy megkaptátok-e a hétfői e-mailem?

     Előre is köszönöm.

     Üdv.:
     Ildikó

   • Ildikó@2jepetto
    2016-09-06, 17:00 VÁLASZ

    Sziasztok!

    Sajnos visszahívás kérést még mindig nem tudok küldeni, és az e-mailemre sem kaptam választ. Meg tudnátok nézni, hogy megkaptátok-e?
    Néhányszor próbáltam a telefonos elérhetőségeket is, de nem jártam sikerrel.

    Előre is köszönöm.

    Üdv.: Ildikó

 • Tamás
  2017-07-02, 09:37 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Idén tavasszal sajátkezüleg lerakott woodstep luxury lamináltpadlóm időnként, napszakonként is változva, ha járunk rajta recseg, pattog. Az aljzat jó, a szegőket már visszaszedtem a hézagok ellenőrzése miatt. Én alátétfóliát használtam a gyártó által javasolt 5mm-es alátétlapok helyett. Nem lehet, hogy ez a gond?
  Ha a nút-féder illesztés szorul esetleg gyártási szériahiba miatt nem lehet a forgalmazónál reklamálni?
  A nútnak a kismértékű bevágása tutira megszünteti a recsegést?
  Ez a megoldás nem árt a lapok stabil összekapcsolódásának?

  Köszönettel, Tamás

  • 2jepetto@Tamás
   2017-07-02, 10:06 VÁLASZ

   Kedves Tamás!

   A Kaindlnél is időnként előfordul ez. Ott 5 mm-es izoboard alátétet szoktunk javasolni. Ha tényleg jó az aljzat, és a dilatáció is rendben van, akkor az esetek többségében ez egy jó alátéttel orvosolható. Az apró bevágás pedig nem bántja az illesztés erősségét, kivéve, ha valaki rosszul csinálja. Az izoboard növényi eredetű farostlemez, inkább azt javasoljuk.

   Reklamálni ezzel elég kemény, mert saját kezűleg lett lerakva, vélhetően nem készült jegyzőkönyv, ami leírta a lerakással kapcsolatos körülményeket (hőmérséklet, pára), és ha a pára az elmúlt napok esőzései hatására megnőtt a lakásban, akkor borul minden. De ez persze csak feltételezés. Nem mondom, hogy ne próbáld meg, de ha azt is figyelembe vesszük, hogy a gyártó által javasolt alátét helyett más került a padló alá, akkor nehéz lesz érvényesülni.

   Üdv,
   2Jepetto

   • Tamás@2jepetto
    2017-07-04, 16:09 VÁLASZ

    Szia!

    Köszi a választ. Ha kicserélném az alátétet, akkor esetleg be is vágdosnám. Csak ott kellene bevágni, ahol jellemzően recseg?
    Át tudnád adni a tudást, hogy a bevágás érjen is valamit, és hogy ne ártsak vele?

    Köszi. DT

 • Kata
  2017-08-03, 13:56 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Pár napja költöztünk be az új lakásunkba, ahova a Kaindl Hickory Maroon laminált lapját választottuk burkolatnak az egész lakásban!90négyzetméter! Minden lépésnél, mindenhol recseg-ropog a padló, egyre jobban, pedig csak negyedik napja lakunk itt! A legborzasztóbb, hogy minden helyiségben padlótól plafonig beépített szekrényeket csináltattunk, el is kezdtük őket telepakolni, de most megtorpantunk…ezt hosszú távon így nem lehet elviselni! Kérlek segítsetek, mert fogalmunk sincs, mi tévők legyünk! Kértem tőletek felmérést tegnap a honlapotokon, de nem kaptam még választ!Hálásan köszönöm a segítséget előre is!

 • Szabò Hajnalka
  2018-11-14, 02:47 VÁLASZ

  Üdvözlöm!
  A mi nappalinkba is recseg a laminált parketta. Drága vìzzáròsat tettünk le.
  Az alja viszont ki lett aljatkiegyenlìtőzve.
  A laminált padlò szegélye még nincs lerakva.. Segìtségét kérjük mitől recseg mit tehetünk! Köszönöm!

  • 2jepetto@Szabò Hajnalka
   2018-11-14, 14:21 VÁLASZ

   Kedves Szabó Hajnalka!

   Vannak bizonyos laminált padló márkák, ahol ez a recsegés, mint gyerekbetegség nagyon nehezen nőhető ki. Privátban bárkinek megírom, melyek ezek – több nagy márka is van -, de nem akarok konkrétan senkit megnevezni, nehogy rágalomnak vegyék, bár mi úgy tapasztaljuk, hogy ez nagyon létező jelenség.

   Ha látszólag minden rendben van a laminált padlóval – aljzat, alátét, dilatáció, pára – és ennek ellenére recseg, akkor sajnos azért van, mert túl patent az illesztése.

   Két dolgot kellene tenni:
   – Ha habfólia, vagy xps van alatta, akkor növényi rostból lévőre kell cserélni (pl:izoboard)
   – Ha padlófűtésen van, akkor iszappapír alátétet kell letenni
   – Az újrarakás során a nútot sniccerrel nagyon enyhén be kell vágni
   – Figyelni kell a pára szint tartásra.

   Az előbbiekre azért van szükség, hogy a lehető legjobban kizárjuk a laminált padló apró mozgásait. Minél rugalmasabb az alátét, annál jobban mozognak a lapok, és ez bizony kihat az illesztésre. A sniccerrel bevágásra pedig azért, hogy ne legyen annyira patent az illesztés belső része. Nem valami elegáns, de hótziher, hogy garanciálisan ez ügyben nem fogsz tudni eljárni sem a kereskedőnél, sem az importőrnél, sem a szakinál. Mindenki egymásra fog mutogatni, pedig csak 1 oka van a dolognak.

   Ez egyébként lehet a pára oka is, ha ugyanis nagyon ingadozik a relatív páratartalom (pl +15-20%), akkor a laminált padló a felvett víztömegtől megnő. Bevallom hősiesen, hogy a viasz nem tudom pontosan matematikailag megmondani, mennyire véd a páraváltozás ellen. Jó lenne 10% alatt tartani a páraingadozást, ami nemcsak rohadt nehéz, de nem is 100%-os az ilyen recsegés ellen.

   Egyébként egy K betűs márkáról van szó?

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Stekler Edina
  2019-04-04, 10:42 VÁLASZ

  Tisztelt Cim!

  A 4 honapja konyha, eloszobaban lerakott laminalt lapom egy pár helyen recseg. Nehezen tudom elviselni. Két helyen kifejezetten a lap két végenel hallani. Ugyanazon laprol van szo. A diltacio rendben van, a lap jo minosegu es 0.5 xps van alatta. Mit tudnak ajanlani a megszuntetesre? Koszonom Stekler Edina Cegléd

  © Copyright 2017