• április

    28

    2014
  • 195
  • 0

Parketta a tervezettnél szűkösebb büdzséből

parketta kevesebb pénzbőlKétségtelen, hogy egy lakásfelújítás, egy új lakás berendezése rengeteg összeget felemészthet. Nem meglepő, ha a felújítás vége felé a keretek kezdenek kimerülni. Amikor az ember rátér a parketta megvásárlásának a kérdésre, már számtalan mérföldkőnek számító kiadáson túl van.

Így hát a pénz fogy! A kezdeti tervezetet ilyenkor szinte mindig felülírja a valóság. A tervezett 1.000.000 Ft helyett csak 800.000 Ft áll rendelkezésre. Vagy a 200.000 Ft, ami számolva lett rá, nemcsak a parkettát kell fedezze, de – utólag kiderülve – a lerakás járulékos költségeit.

Mit tegyen ilyenkor az ember? Mert az elképzelés, amire az egész lakás épül megvan, a padlót talán már korábban meg is néztük. Csak a keretbe nem fér be!

A várás persze szóba se jöhet. Időre be kell költözni!

Ha ilyen helyzetben vagy te is, fogadj el tőlünk pár jó tanácsot! Ha már pénzt nem tudunk adni.

1. Először is! Menj el egy szakboltba, és nézz alternatív lehetőségek után. Ha kinéztél magadnak egy padlót, elképzelhető, hogy van egy másik ugyan olyan. Azaz csak majdnem ugyan olyan. Mert lehet, hogy az más tulajdonságokkal rendelkezik. Olyanokkal, amik pont fontosak a számodra, de nincs benne semmi olyan extra, amire egyébként nincs is szükséged. PL: A padló, amit kinéztél 33 kopásállóságú, de van egy ikertestvére 32-es kopásállósággal 25%-kal olcsóbban.

Szóval keress fel egy szakboltot, mert egy igényfelmérés sokat tud segíteni. Ha budapesti, vagy közeli vagy, akkor minket is felkereshetsz. (1155 Bp., Kolozsvár u. 18.)

2. Alakulhat persze úgy a dolog, hogy a kinézett padlóhoz nem vezet más út. Nincs olcsóbb ikertestvére. Marad az eredeti felállás, a korábban tervezett áron. Hogy teremts elő rá elegendő összeget?

Spórolj a berendezésben, várj egy-két bútor vásárlásával.

A parketta vásárlásod egy 15-60 évre szóló döntés. Amit majd megvásárolsz magadnak, az legalább 15 évig az életed része lesz. Viszont egy kanapét, komódot, francia ágyat, de még akár egy gardróbot is bármikor lecserélhetsz. Lehet, hogy 1-2 hónapig bánati fogja a szemed, hogy hiányzik majd valahonnan egy bútor, de mégis csak jobb 1-2 hónapot várni egy bútorra, mint 15 évig olyan padlóval együtt élni, amire nem vagy 100% büszke.

Nem azt mondjuk, hogy vegyél olcsóbb bútort. Hanem egyszerűen az, hogy ne vedd meg:) Várj vele 1-2 hónapot, és inkább csoportosítsd át a büdzsédet a parkettára.

Érdemes elolvasni

Laminált padló padlószőnyegre Nincs mese, ezt nem lehet megúszni. Aki szép, igényes padlót szeretne, az nem rakhatja a laminált padlót padlószőnyegre.Laminált padlót padlószőny...
Csíkos fal lépésről lépésre Rugaszkodj el a megszokottól!Gyakran olvashattad ezt már tőlünk. De félre ne érts! Nem anarchiát akarunk ezzel hirdetni. A célunk, hogy elszakadj a ...
Miért járj ki rendezvényekre? Az emberek döntő többsége két okból kifolyólag megy ki (lakberendezési) kiállításokra.Az egyik, hogy nincs mit csinálni a hétvégén, a másik pedig, h...
Lakásfelújítás költözés nélkül Hogyan vitelezhető ki egy lakásfelújítás, úgy hogy ne uralkodjon el rövid időn belül a káosz? Hogy ne kelljen állandóan porban törmelékben járnunk, úg...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!