A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • október

  28

  2013
 • 356
 • 2

Parketta gyilkos bútor: kihúzható kanapé

parketta gyilkos kanapéSokan nem gondolják át, hogy ha fa parkettát választanak a lakásukba, akkor számos bútort, és kiegészítőt is gondosan meg kell válogatni. Azért kell ezt átgondolni, mert sokszor ha meg akarjuk óvni a parkettát akkor az előre megálmodott otthon képét némileg módosítani szükségeltetik, ahhoz, hogy az adott bútort megtarthassuk.

Van néhány parketta gyilkos bútor, amit csak gondos elővigyázatossággal, illetve a szükséges ellenlépések megtételével szabad csak fa parkettára elhelyezni.

Ilyen bútor például a (kerekes) kihajtható kanapé, amit ha napi szinten használ az ember, akkor a kerekek mentén szépen lassan kikophat a fa parketta. Ez esetben jó szolgálatot tud tenni egy szőnyeg. De nem csak a kerekes kihúzható kanapékkal lehet gond. Egy mezei franciaággyá alakítható kanapé lábai is gyakran okoznak kopást. Mert ugye, ahogy az ember napi szinten ki-be csukja ezeket az ágyakat, azok némileg ide-oda mozognak a parkettán, a lábaknál pedig megjelenik a kopás.

De más okból kifolyólag is van, hogy a kanapét ide-oda kell húzogatni. Ha úgy rendezzük el a lakást, hogy abban a kanapé a falra van tolva, és ráadásul az egy olyan kanapé, amire naponta fel kell húzni a huzatot, akkor megint csak ott vagyunk, hogy ide-oda kell húzogatnunk, hogy a huzatot fel tudjuk tenni.

A napi szintű használatú kihúzható kanapé egy tipikus padlógyilkos bútor. Mindenképpen alá kell tenni egy szőnyeget, vagy egy vastagabb gumiborítást.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Gabriella
  2013-12-18, 08:43 VÁLASZ

  Sziasztok! Horti Gabriella vagyok és segítségeteket szeretném kérni! Parkettámat kikoptatta a gurulós szék kör alakban..kérdésem a következő: van e olyan átlátszó fólia amit ha ráragasztok az új parkettámra megvédi a kopástól?? Várom válaszotokat,addig is szép napot kívánok!!:)

  • 2jepetto@Gabriella
   2013-12-19, 16:38 VÁLASZ

   Kedves Gabriella!

   A gurulós székek alá padlóvédő fóliát érdemes tenni. Ezt nem kell ragasztani, csak lerakni a szék alá. 7-15.000 Ft-ba kerül. Mivel áttetsző, nem annyira rontja az összképet, és ha esetleg átrendeződne, elköltözne az iroda, vihető tovább.

   Keress rá a neten a padlóvédő fóliára, székalátétre!

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017