A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • augusztus

  27

  2009
 • 1499
 • 41

Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?”

Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a hidegburkolatok uralják. De ennek nem feltétlenül kell így lenni.

Ha Te merész, újító gondolkodású vagy, akkor biztos tetszeni fog ez a bejegyzés.

Melegburkolatot rakni a fürdőszobába ugyanis nem annyira elvetélt ötlet, mint elsőre tűnik, és mint amennyire a barátaid őrültnek fognak nézni miatta. Ugyanakkor ezt a kérdést nem is szabad elhamarkodni. Nagyon fontos alapszabályokat kell betartani, ami felett nem lehet elsiklani.

Melyik parketta való fürdőszobába, és mire kell figyelni?

Erre a kérdésre, csak egyetlen esetben van egyértelmű válasz, de azt inkább hagyjuk a végére. Ezt az egy melegburkolatot leszámítva, azonban a többi esetében már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy rakható-e az fürdőszobába.

A kérdést inkább megfordítva érdemes feltenni:

“Alkalmas a fürdőszobám a parkettákhoz (melegburkolatokhoz)?”

A parketták ősi nagy fürdőszobai ellensége a víz, és a páratartalom. Ha a fürdőd olyan kialakítású, hogy ezt te egész jól uralni tudod, akkor lehet, hogy több melegburkolat közül is választhatsz, és nem csak arra a bizonyos “egy” megoldásra kell bíznod magad.

Mikor alkalmas a fürdőszobád melegburkolatos padlóra?

1. Ha a fürdőszobádban meg van oldva a szellőztetés. Azaz nem csak egy ajtó van rajta, mert az kevés. A legjobb a szellőztető-rendszerek kiépítése, ami nemcsak a padlód számára ad ideális körülményeket, de egészséges környezetet is biztosít a számodra.

2. Ha nem fenyeget csőtörés. Persze a csőtörés sosem előre bejelentve érkezik, de azért, ha tudod, hogy a falakban a csővezetékek már 100 évesek, és korábban volt már rá precedens is, akkor inkább, menj a bejegyzés végére, mert neked csak az az “egy” megoldás való.

De, ha a vízvezetékkel nem lesz gondotok, és a mosógépetek is bekötésileg, műszakilag, és “calgonizált” állapotban van, akkor már csak egy dologra kell odafigyelnetek.

3. Mi lesz a locspoccsal? Fürdés közben elég sok víz kerülhet a padlóra. Ez azonban kontrolálható. Megfelelő kabinnal nemcsak stílust vihetsz a fürdőszobádba, de meg is akadályozhatod a víz kifröccsenését.

Viszont a kabinodnak tényleg jól kell zárnia. Itt nincs apelláta.

Tipp: Ha végképp nem tudsz mit tenni a kifröccsenő vízzel, azt is megteheted, hogy a kádad, zuhanyzód egy hidegburkolattal fedett kis “szigetre” teszed, azt pedig körbeveszed a megfelelő melegburkolattal.

A víz, és a páratartalom kérdést azonban nem szabad felületesen végezni. Precíznek kell lenned, és nem elégedhetsz meg az “így is jó lesz!” megoldásokkal, sem azzal, hogy: “Majd mindig gyorsan feltörlöm!”

Ha ezek után úgy gondolod, hogy a fürdőszobád alkalmas egy melegburkolat számára, akkor ideje megvizsgálni, pontosan milyen lehetőségek közül választhatsz.

Ha eddig minden cikkünket olvastad, akkor sejtheted, hogy a megoldást a trópusi fából készült melegburkolatok háza táján kell keresni. A trópusi tájakon nőtt fák az állandó esőzések miatt jól megedződtek, szerkezetük olajossá vált, ezáltal sokkal jobban tűrik a nedvességet, mint európai társaik.

Szóval, ha a fürdőszobád alkalmas melegburkolatra, akkor válassz trópusi fából készült svédpadlót, vagy bambusz padlót. És minden esetben kerüld a padlószőnyeget, és a hagyományos laminált padlót.

Válassz az alábbi fajták közül:
– Teak
– Iroko
– Ipe
– Caslin
– Cumaru

Bennük nem fogsz csalódni. De ha mégis félnél, vagy a 25-30.000 Ft-os m2 áruk magas lenne, akkor…

Egy másik jó megoldás fürdőszoba melegburkolására!

Még ha a fürdőszobádban nincsenek is teljesen megteremtve azok az ideális körülmények, amikről korábban írtunk, még akkor is van lehetőséget egy melegburkolatra.

Ez pedig a Magic floor. Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk róla. Ez egy vinil alapú burkolat, de mintázatát tekintve a svédpadló ikertestvére is lehetne. Ellenáll a víznek, és nem tesz kárt benne a páratartalom.

Az egyetlen dolog, amire itt nagyon kell figyelni, hogy ez a burkolat – mint az össze vinil alapú – tükörsima aljzatot követel. Ára lényegesen kedvezőbb, mert már 4490 Ft-tól beszerezhető.

Vannak vízálló laminált padlók, mint a Berry floor, vagy az Aqua Step padlók. Az úsztatott lerakás végett dilatációs hézagokat nagyon alaposan zárni kell, ami egy kritikus pont ennél a padlónál. Áruk sokaknak fájó lehet, mert ezek a padlók 6.000-14.0000 Ft között mozognak.

Beszélhetünk még a PUR betétes marina parkettákról is. Ezek egyrészt nagyon magas hőfokon kezeltek, másrészt a PUR betéteknek köszönhetően ellenálnak a víznek és a különböző lúgos-savas kémhatásoknak.

Ezzel azonban nem szabad kisérletezni. Mindenképp szakember segítségét követeli meg.

Viszont jól ellenáll a páratartalomnak, és az UV sugárzásnak! A tulajdonságai miatt rendkívül jó választás nedves helyiségekbe. Ára szintén magasabb kategóriába keresendő, bőven 20.000 Ft körül.

Szóval van lehetőség, hogy melegburkold a fürdőszobádat. Csupán tudatos előkészítést, és ügyes kivitelezést igényel. De arról se feledkezz meg, hogy ezt a döntést nagyon kevesen merik meghozni, de ők végül mind egy egyedi, nagyszerű megoldást, és látványt élvezhetnek.

A fürdőszobába való parketták, melegburkolatok ára széles skálán mozog. A Magic floor 4450 Ft/m2-ről indul, a vízálló laminált padlók 6000-14.000 Ft között mozognak, a trópusi fa parketták 30.000 Ft/m2-be is kerülhetnek. Aki nagyon fél a víztől, és a padló helytállásától, annak a Magic floor a tökéletes választás, aki bátrabb, és megengedheti gondolkozzon trópusi parkettában.

A Magic floorról itt többet is írunk!Minket levett a lábunkról a Magic floor, ezért üzletünkben egy szívesen ajánlott melegburkolat, amiből több, mint 2 tucatnyi minta is megtekinthető.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

41 HOZZÁSZÓLÁS

 • Andy
  2009-08-27, 21:51 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Én, mivel nem rajongok a hidegburkolatért( és még a férjemet is sikerült meggyőzni, hogy a fürdőbe se rakjunk járólapot), ezért rávetettem magam a gépre és rátaláltam a Magic Floor-ra. Hú nagyon örültem, hogy végre megszabadulunk a kőtől. Fel is hívtam a boltot, majd egy kedves úr jótanácsként elmondta, hogy nem ajánlja fürdőbe, mivel tapasztalataik alapján kb. fél évet bír. Mit volt mit tenni, megvettem a járólapot a fürdőkbe, de a konyhába a Magic Floor-t teszem. Én nem mertem megkockáztatni. Ha valakinek a fürdője ezzel van burkolva, kérlek írd meg, mert még nem burkoltuk a fürdőt. Reménykedem, hátha van pozitív tapasztalat is 🙂
  Egyébként nagyon jól néz ki és az ára is kiváló, ha valaki egy kicsit utána jár.
  Sokkal jobban néznek ki, mint a laminált parketta.

  Hát ennyi,
  üdv,
  Andy

  • Szalay-Bognár@Andy
   2009-08-28, 07:32 VÁLASZ

   Kedves Andy,

   A legtöbben sajnos nem is tudnak a Magic floor-ról, ezért nagyon örülök, hogy Te mellette adtad le a voksod, ráadásul a konyhába, ahol általában szinte mindenki hidegburkolatot tesz.

   A Magic floor-ról hamarosan több információt fogunk adni, addig is, ha büszke vagy a konyhádra, és szívesen megmutatnád, csak küld át nekünk ide a fényképet róla, és szívesen közzétesszük.

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv.
   A 2 Jepetto

   • Andy@Szalay-Bognár
    2009-08-28, 09:35 VÁLASZ

    Sziasztok!

    Még csak most fog készűlni a konyha, de ha egyszer készen lesz elküldöm a képeket 🙂

    Üdv,
    Andy

   • Andy@Szalay-Bognár
    2009-12-11, 09:47 VÁLASZ

    Sziasztok Fiúk!

    Remélem tudtok segíteni!!! Most rakjuk le a padlót (2.próbálkozás), és a két vége felpúposodik. Hagytuk a szobában, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét, és szakember rakja le. És mégis… Akitől vettük csak hárít, hogy nem hozzá tartozik a reklamáció. Már mindent megpróbáltunk. Jó lenne tudni mi a baj, mert időközben sikerült meggyőznöm a férjem, hogy a fürdőbe is ez kerüljön.
    Van valami tippetek, hogy mi lehet a baj?

    Előre is köszönöm,
    Andy

 • Rozali
  2009-08-28, 16:08 VÁLASZ

  Sziasztok fiúk!

  Nekem már le van hidegburkolattal rakva a fürdőszoba, de ha választási lehetőségem lenne akkor tuti, hogy a trópusi fát választanám a füdőszobába, sőt még lehet, hogy a konyhába is, ugyanis a melegséget és az otthonosságot sugallja, és a fa az egyik természet része, ami legközelebb áll a emberhez,minden téren.

  • Szalay-Bognár@Rozali
   2009-08-29, 08:22 VÁLASZ

   Kedves Rozali,

   ha a fenti melegburkolatok közül választotok, és az stílusban passzolni fog az otthonotokba, akkor biztosan nem fogjátok megbánni. Konyhába melegburkolatot rakni egyáltalán nem kockázatos.

   Extrém helyzeteket leszámítva.

   2 támogatóra már találtál is:)

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • Katka
  2009-08-30, 20:19 VÁLASZ

  Sziasztok Fiúk!
  Mi most építkezünk, lassan (kb. fél év) a burkolatok jönnek. A konyhába és a fürdőbe is fát szeretnénk, igaz, eddig nem nagyon találtunk olyan embert, aki ne nézett volna bennünket őrültnek…
  Örülök, hogy azért nem vagyunk teljesen dilisek….
  Katka

  • Szalay-Bognár@Katka
   2009-09-01, 08:48 VÁLASZ

   Kedves Katka,

   Abszolút nem vagytok őrültek. Rakható parketta fürdőszobába, konyhába pedig még inkább. Ez utóbbival szemben sokkal kevésbé vannak olyan szigorú követelmények, mint a fürdőszobai melegburkolatokkal kapcsolatban.

   Ha szeretnél egy biztos tippet fürdőszobai parketták beszerzésére, ahol nem is néznek őrültnek, akkor irány a http://www.tropusifaparketta.hu

   A megfelelő parketta kiválasztása után már csak egy dolognak van NAGYON fontos szerepe. Hogy szakszerűen legyen lerakva.

   (Egyébként lehet, hogy most őrültnek néznek a barátaid, mert fát szeretnél a fürdőbe, de a projet után már irigykedni fognak.)

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • Zita
  2009-09-08, 16:54 VÁLASZ

  A négyzetméter árról tudtok valamit?

  Köszi előre is,
  Zit

  • Szalay-Bognár@Zita
   2009-09-08, 17:55 VÁLASZ

   Kedves Zita,

   pontosan melyik melegburkolat négyzetméter árára vagy kiváncsi? Magic floor, trópusi fa parketták?

   • Zita@Szalay-Bognár
    2009-09-09, 09:27 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Bocs, engem a Magic floor fogott meg. A trópusiról úgy tudom, drága, úgyhogy nem esik az érdelődési körömbe 🙂
    Köszi, Zit

    • Szalay-Bognár@Zita
     2009-09-11, 14:56 VÁLASZ

     Kedves Zita,

     a magic floor átlagos ára 2600 Ft/nm – 2800 Ft/nm környékén van. Szokás még csomagárban is megadni az árat. Vigyázz, hogy ez ne tévesszen meg Téged!

     Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

     Üdv.
     A 2 Jepetto

 • anna
  2009-09-19, 14:30 VÁLASZ

  Kedves fiúk!
  Kicsi, csempével burkolt fürdőszobánkat úgy bővítjük, hogy egy nagy ablakos, tölgyparkettával burkolt félszobával nyitjuk össze. A csövek, saniterek maradnak a csempeburkolat alatt. A kád lesz beforgatva a félszobába, kádparavánnal. Szeretnénk a lakkozott tölgyparkettánkat megtartani. Mivel kell impregnálni, lakkozni, speciálisan kezelni, ha maradhat?
  Köszönöm segítségüket.
  Anna

 • Orsi
  2010-02-17, 09:56 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Lassan új házba költözünk, és a nappali-konyhában mindenhol padlófűtés lesz. Szeretnénk az egészet parkettával burkolni. Tudnátok nekünk abban segíteni, hogy milyen parkettát válasszunk, ami padlófűtésre is rakható illetve a konyhában is állja a “sarat”. Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

  Orsi

  • Szalay-Bognár@Orsi
   2010-02-19, 09:11 VÁLASZ

   Kedves Orsi,

   Ennyi információ mellett nehezen tudnék parkettát javasolni. A választás ugyanis a szokásaitoktól is függ. Hányan laktok majd a lakásban, a konyha központi hely lesz, vagy csak elvétve fogjátok használni, papucsos család vagytok, vagy cipővel is sétálgattok a lakásban, milyen időtávra tervezitek a padlót, mennyi a nm keret rá? Ha le tudnád írni, hogy van-e már valamilyen elképzelésetek a parketta terén, az is segítene. Mert ha nem szűkítjük le egy kicsit, akkor annyi variáció van hogy képtelen lennék választani.

   Elnézést, hogy a kérdésedre kérdéssel felelek, de nem akarok felszínes választ adni.

   (Kedves Blog olvasók: Az utóbbi időben nem nagyon hallottatok felőlünk. Ezt a napokban bepótoljuk. Izgalmas időszak következik.)

   Üdv,
   a 2 Jepetto

 • Orsi
  2010-02-20, 21:05 VÁLASZ

  Először is köszönöm a gyors választ. Igyekszem jobban körvonalazni a kérdést:-) Kb. 36 négyzetmétert szeretnénk parkettával burkolni. Elsősorban a költséghatékony megoldások érdekelnének minket. (Kb. 3000 Ft/nm.) Gondoltunk laminált parkettára, de ezzel kapcsolatban elég ellentétes információkat kaptunk. Hallottunk a magic floor-ról is, ami szintén szimpatikusnak tűnt nekünk. A laminált parkettával az a gond, hogy félünk, a konyhai igénybevételt nem viselné túl jól (lecsöpögő víz, gyakori felmosás stb.) A magic floorral kapcsolatban pedig attól tartunk, hogy ha azt padlófűtésre tesszük, esetleg mérgező anyagokat bocsáthat ki a hő hatására. A cél tehát az lenne, hogy egy tartós parketta (jellegű) burkolatot találjunk, ami alkalmas a padlófűtéssel ellátott területek és a konyha padlójának burkolására is. Egyébként normál igénybevétellel számolunk. Egyelőre ketten vagyunk, de két gyermeket tervezünk. A konyha és a nappali is a lakás és az életünk központja lesz. Remélem, ezzel választ adtam a kérdéseidre. Segítségedet előre is köszönöm.

  • Szalay-Bognár@Orsi
   2010-03-01, 13:16 VÁLASZ

   Kedves Orsi,

   Én mindenképpen a Magic Floort javasolnám, mert jobban bírja az igénybevételt, és nem elhanyagolható az a tulajdonsága sem, hogy sérülés esetén könnyedén cserélhető (laponként is). Ez ha két babát is szeretnétek fantasztikus dolog.

   A padlófűtésre való lerakással kapcsolatban az aggodalmad jogos de reméljük hogy a padló tervezése során figyelembe veszik hogy mérgező anyagokat ne engedjen ki magából az anyag.
   Szóval szerintem ez a mai világban nem megengedhető egy cég részéről, hogy valami veszélyes dolgot készítsen, mert rámehet a cég hírneve, sőt az egész cég is ha rosszul alakulnak a dolgok.

   Én lamináltban nem gondolkoznék semmiképpen, mert ha nagyon jó minőséget szeretnél azért az árért akár szalagparkettát is vehetsz, ráadásul az tényleg fa és csiszolással új állapotba hozható évek múlva.

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • gergo
  2010-05-10, 11:48 VÁLASZ

  Ipe fa burkolatot szeretnenk a furdobe kileponek.
  Hol lehet ilyen burkolatot kis mennyisegben beszerezni?

  Koszonom a valaszotokat

 • Viki
  2010-05-25, 08:56 VÁLASZ

  Sziasztok,
  Nagyon sok hasznos infot találok ezen az oldalon. kicsit le is lombozódtam. régi vágyam, hogy a fürdőszobámban faburkolat lehessen, s mivel nem engedhetem meg magamnak a trópusi fa nyújtotta luxust, kompromisszumot kötöttem a laminált padlóval. Azt hiszem, találtam is olyat, ami tetszene a Berry Floor nevű, ha jól rémlik, belga termékek között. a Ti oldalatokon azonban azt olvasom, hogy semmiképpen ne tegyünk laminált padlót a fürdőbe. Ez a Berry Floor-os padló viszont kifejezetten fürdőszobai burkolat. Kicsit bizonytalan vagyok. Véleményetek szerint a vizes helyiségekbe kínált laminált padló sem teljesen megbízható? Ez itt a nagy kérdés… Nézegettem a Magic Floor-t is, de férjem nincs elájulva tőle. Azért megnézzük még élőben is, valahol. Válaszotokat előre is köszönöm.
  Szép napot,
  Viki

  • Szalay-Bognár@Viki
   2010-05-25, 09:28 VÁLASZ

   Kedves Viki,

   nem kell letörni. az általad kinézett Barry Floor laminált padló, ha Hydro Plus technológiával készült, akkor használható a fürdőbe.

   (Hamarosan írunk is erről bővebben!)

   A lerakásnál viszont nagyon szakszerűen kell eljárni. Igaz, hogy a nútjai is vízállóak, de a diletációs hézagokat maximálisan jól le kell szigetelni.

   A megbízhatóságot 10 év garancia biztosítja, de azért érdemes pontosítani náluk, hogy a garancia kitér-e arra, ha esetleg a víz mégis megkárosítaná a padlót. Tehát pontosítsatok, hogy mi fér bele a garanciába!

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Viki@Szalay-Bognár
    2010-05-25, 09:39 VÁLASZ

    Sziasztok,
    Most már derűs a napom :)..
    Köszönöm szépen a hiper-gyors választ.
    Üdv,
    Viki

 • Anna
  2010-09-24, 09:09 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Egy felújítás kezdetén vagyunk. A lakás teljes területét egyfajta melegburkolattal szeretnénk borítani. Nappali fürdőszoba, konyha…minden…
  A Magic Floor-ra gondoltunk, de egyenlőre kevés információnk van róla. Főleg beszerzési oldalról. Létezik nem fa mintájú belőle? Tudtok ajánlani valamit, hol tudom megnézni a teljes mintaválasztékot? Jó megoldásnak tartjátok ezt a burkolatot a teljes lakásra?
  Előre is köszi a segítséget!
  Üdv: Anna

 • Kata
  2010-12-28, 09:25 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Szakember segítségét szeretném kérni. Egy lakberendező, aki már azóta cserben hagyott minket, megvetette velünk a fürdőszobába szánt bambusz padlólapot. Most keresünk szakembert lerakni, de azt mondják, hogy mivel nincs gyárilag benne a gumiszalag vagy minek nevezik, így ez nem alkalmas a fürdőszobába. A padlólap pontos neve: Strand Woven Bamboo Floor. Van megoldás? Előre is köszi bármilyen ötletet: Kata

  • Szalay-Bognár@Kata
   2011-01-13, 16:20 VÁLASZ

   Kedves Kata!

   A bambusz, mivel trópusi éghajlatról származik, és valójában egy fű féle, jól bírja a nedvességet, és a páratartalom ingadozását. Vagyis megvan egy fürdőszobában. A gumibetét arra szolgál, hogy ne kerüljön az illesztések közé, és így a parketta alá víz. Alternatív megoldás a parketta vízálló fugázása. Az egyetlen kérdés, hogy menyire tudjátok biztosítani, hogy nagyobb víz ne érje majd a padlótokat? Oké, fürdőszobáról van szó, de a kialakítás során lehetett trükközni ezzel. Pl: fürdőkádat hidegburkolatos szigetre tenni.

   Beszéltetek már a forgalmazóval?

   Üdv,
   A2 Jepetto

   • Kata@Szalay-Bognár
    2011-01-17, 19:13 VÁLASZ

    Kedves A2 Jepetto!
    A kérdés leginkább az, hogy megoldható-e a vízálló fugázás. Beszerezhező-e ez a gumibetét vagy enélkül is lehet? Nagyobb víz nem éri, legalábbis az elmúlt tíz évben nem volt rá példa ebben a fürdőszobában. Persze, bármi lehet… Ráadásul épített zuhanykabin kerülne a fürdőszobába. Hogy ki a forgalmazó, azt nem tudom. A cserbenhagyásos lakberendező házhoz szállította és mi számla nélkül kifizettük.
    Üdv: Kata

   • Kata@Szalay-Bognár
    2011-03-20, 10:59 VÁLASZ

    Kedves A2 Jepetto!
    A forgalmazóról nincs információnk, mivel az azóta lelépett lakberendező intézett mindent és szállította házhoz a padlót. Leglényegesebb, hogy lehet-e vízzáró fugát létrehozni és hogyan? Zuhanykabin lesz, bár építettre gondoltunk, lehet, hogy a padló miatt a tálcás variációt kell választanunk. Kínunkban már arra is gondoltunk, hogy ne vesszen kárba a bambusz, hogy feltesszük valahogy falburkolónak vagy ebből készítjük el a fürdőszobabútort.
    Köszönet minden ötletért!
    Kata

    • Gyula@Kata
     2011-03-21, 15:23 VÁLASZ

     Én nem erőltetném padlónak, de ha nagyon akarjátok érdemes utánanézni szakembernek olyan helyen ahol hajókat fával burkolnak, építenek. Egyébként tegyétek a falra, és keressetek hozzá valami tuti járólapot, az a biztos.

 • Attila
  2011-12-14, 21:11 VÁLASZ

  Tiszteletem!

  Már járólappal burkolt nappali+konyha+étkezőt szeretné feleségem melegebb burkolattal ellátni. Létezik-e olyan faburkolat, amely bírja a konyhai igénybevételt (leesik egy lábas, kifolyik 2-3 liter víz, stb.) és max. 2 cm magas, mert a nyílászárók ennyit bírnak még el. Én szagparkettára gondoltam, de azok sem a vizes konyhai hétköznapokra vannak tervezve. Előre is köszönöm a választ!
  Attila

  • 2 Jepetto@Attila
   2011-12-15, 12:15 VÁLASZ

   Kedves Attila!

   A kérdés jó. Egy cikkben már foglalkoztunk hasonló kérdéssel, igaz akkor azt jártuk körül, hogy a laminált padló konyhában megállja-e a helyét. Ott általános dolgok is előjöttek, én javaslom, hogy olvasd át.

   A 2-3 liter kifolyó víz az viszont nagyon sok. A legtöbb padló csak nedvesség álló. Ha nálatok gyakori, hogy 2-3 l víz kerüljön a padlóra, akkor én maximum vízálló laminált padlóban mernék gondolkodni, amit nagyon-nagyon-nagy körültekintéssel szabad csak lerakni. És még akkor is meggondolnám.

   Egyébként rengeteg fa padló lehet ideális a konyhába. A szokásoitoktól, a hétköznapi rutinjaitoktól függ, hogy nálatok mi válhat be. Végül is a konyha is csak egy helyiség. A használóktól függ, mit szabad, és mit nem.

   Olvasd el a fent belinkelt cikket, és ha nem lettél okosabb, keress meg még egyszer egy levélben, vagy itt a blogon.

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Attila@2 Jepetto
    2011-12-15, 12:44 VÁLASZ

    KEdves 2Jepetto!

    Köszönöm a gyors választ.
    Igen az említett cikket elolvastam.
    Ezért vagyok tanácstalan.
    Éppen tegnap folyt ki a mosogatógépünkből 1,5 liter víz a kőre és kb. 2 órát állt ott. Feltöröltem.

    Hasonló eset volt már, pl. a hűtő olvadt le.

    Ez egy konyhában elkerülhetetlen.

    Nem lehet garantálni a sivatagi szárazságot, főleg a főzések páramentességét nem.

    Azon gondolkodom, hogy a rendelkezésre álló 2-2,5 cm küszöbmagasságokat figyelembe véve, lehet e afrikai kemény fát letenni, ami jobban bírja a konyhai adottságokat?

    Vagy a másik megoldás, ha csak a konyhát magic floor-ral burkoljuk, ha az esztétikusan illeszthető a nappali és étkező valódi fa szalagparketta burkolatával. Erre van megoldás?

    Mind ezt 2-2,5 cm magasságban és kb. 40 m2-ren.

    Válaszát előre is köszönöm!
    A.

    • 2 Jepetto@Attila
     2011-12-15, 21:20 VÁLASZ

     Kedves Attila!

     A magic floort csak végszükség esetén javaslom. Maximum 3-4 mm a szintmagassága, ami a burkolatváltásnál 2-2,1 cm-es szintkülönbséget fog eredményezni. Ezt mindenképpen ellensúlyozni kell, mert a szintkülönbséges burkolatváltók 13 mm-ig jók. (Vannak már szép burkolatváltók.)

     Meg aztán nem is fa.

     Szóba jöhetnek még bizonyos fajtájú gumibetétes trópusi fa parketták, vagy a berry floor hydro plus padlója, de ezekhez nagyon szép kivitelezés kell. Nem szabad hibázni.

     Az órákig álló víz sajnos a trópusi parkettákat is kikészíti idővel. Az ilyen esetek előfordulásának lehetőségeit maximálisan minimalizálni kell. 2-3 évi alkalmak előfordulhatnak, ha a fent leírtaknál nem drasztikusabbak, és esetleg a 2 órát 30-45 percre le lehet szorítani. Nem lesz könnyű, sem kompromisszummentes.

     Vannak olyan parketták, amik beltéri medencék köré lettek tervezve. Velük is lehet számolni. Ezeknek már borsós az ára, de akár a lakásbiztosítás külön része is lehet.

     A legkevesebbe a magic floor kerül persze. Őt viszont szintbe kell hozni, vagy esetleg plusz szinteltolással “dobogóra” tenni a konyhát. Utóbbi esetben esztétikus a burkolatváltás, és még térelválasztó szerepet is betölthet.

     Ha maradt még megválaszolatlan kérdés, továbbra is itt leszünk!

     Üdv,
     A 2 Jepetto

    • Attila@Attila
     2011-12-16, 01:53 VÁLASZ

     Köszönöm! Átgondolom.
     Ha a parkettázás mellett döntünk, felkeresném Önöket személyesen, ha lehet. Ez kb. jövő tavasszal esedékes. Tisztelettel: A.

 • Tibor
  2013-11-21, 21:08 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Fürdőszoba felújítást tervezek, és nem szeretnék hideg burkolatot letenni. Ajánlották, szaküzletben, a bambuszt…
  Most itt olvastam a Magic Floor-ról…
  A Pur betétes marina parkettáról…
  De ez utóbiról a neten nem találok semmit:(
  Ti mit ajánlanátok? Hisz cikk megjelenése óta bizonyára sok tapasztalat birtokában vagytok 🙂
  Köszönöm a segítséget!

  Üdv: T.

  • 2jepetto@Tibor
   2013-11-22, 09:12 VÁLASZ

   Kedves Tibor!

   Mindegyik jó megoldás alapvetően, de azért az is meg kell nézni, hogy ezt a fürdőszobát hogyan fogjátok használni. Mondhatni a Magic floor bírja a vizet a legjobban, hiszen vinil. Rajta állhat a víz órákig is, de a bambusz, és a PUR betétes trópusi parkettán már nem. Ha a fürdőszoba úgy lesz kialakítva (és ti is olyan használók vagytok), hogy víz csak a megszokott pára, és vízcseppek, kis loccsanások formájában fog a padlóra kerülni, és nem fog tocsogni, akkor a bambusz, és a PUR betétes parketta jó választás. A Magic Floor ugye vinil, ezért ő nem éppen meleg, neki kell a padlófűtés a maximális kényelemért.

   Az árkategóriák is döntőek lehetnek:
   A Magic floor kb. 3500 Ft/m2
   A bambusz parketta kb. 8-12.000 Ft/m2
   A PUR betétes trópusi parkettáké meg 25-35.000 Ft/m2

   A szívünk az utóbbi két megoldás felé húz. Ezek klasszikussal jobb megoldások, de persze tőletek, mint használóktól is sok minden függ. Még ha jobban bírják is a vizet, azért rájuk oda kell figyelni.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Sikashop.hu
  2015-02-07, 15:13 VÁLASZ

  Sziasztok gondoltam kellemeset a hasznosal összekötve megadom a tömítő anyagot amire szükségetek lehet, fürdőszobai faburkolat esetében!

  http://sikashop.hu/webshop/products/details/sikaflex-290i-dc-fekete-tomitoanyag-300-ml/4

  Sikashop.hu
  Mindenkinek sok sikert!

  • 2jepetto@Sikashop.hu
   2015-02-08, 11:00 VÁLASZ

   Kedves Sikashop.hu!

   Szívesen bemutatjuk a termékedet egy teszt során, ha a rendelkezésünkre bocsátasz belőle egyet, hogy letesztelhessük Felvettük veled a kapcsolatot e-mailben.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • […] szeretik a fürdőszobába letenni, hiszen felpattogzik a víztől és a párától. Azonban már számos olyan vízálló parketta kerül gyártásra, amelyik nemcsak esztétikussá teszi a fürdőt, hanem ugyanakkor […]

 • Judit
  2017-01-08, 20:09 VÁLASZ

  Kedves 2jepetto!
  Érdeklődnék. Van egy felújításra szánt fürdőszobám, ahol meleg burkolatot szeretnek lerakni, a dilemmám az, hogy okvetlen le kell e verni a csempét, vagy vannak lehetőségek a meleg burkolat ragasztására? Ha igen mit javasoltok?
  Köszönöm a választ
  Judit

  • 2jepetto@Judit
   2017-01-10, 10:49 VÁLASZ

   Kedves Judit!

   Nem írtál arról, hogy miért szeretnéd a járólapot melegburkolatra cserélni, így nem tudok annyira rád szabott megoldást sem írni. Mondok párat.

   A járólapot megfelelő alapozás után ki lehet önteni aljzatkiegyenlítővel. Erre rá lehet ragasztani hőszigetelés gyanánt parafa tekercset, vagy parafa lapot, amire aztán mehet a Magic floor, vagy Expona, vagy más vinyl burkolat. Ezzel lesz egy a járólapnál komfortosabb fa mintás melegburkolatod, ami viszont nem lesz fa. Előnye, hogy fa mintás padlód lesz, ami a parafa szigetelés miatt melegebb lesz, mint a járólap, és abszolút vízálló, a hátránya, hogy nem fa, és sok vele a munka (alapozás,kiöntés, visszacsiszolás, parafa szigetelés ragasztás, vinyl padló ragasztás). Ez a legdrágább megoldás.

   A másik, hogy ha egyenletes a járólap felülete akkor vízálló laminált padlót rá lehet rakni úsztatva, de ez kockázatosabb, mert nagyon jól le kell zárni a dilatációt a fal mentén. Én ezt a megoldást kevésbé választanám. Az előnye, hogy fa mintát ad, bár maga ez a dekor nem fa. Könnyebb megcsinálni, de nagy a macera, és kockázatos. Akkor választanám ezt, ha bomba biztos vízszigetelésem lenne, és tudnám, hogy a fürdés miatt a víz a padlóra maximum csak a lábamról fog kerülni, és nem fog ereszteni a szifon, mosógép…stb.

   A harmadik megoldás, ha a járólap megfelelő alapozása után önterülő aljzatkiegyenlítővel kiöntitek a helyiséget, majd erre ragasztott parafát 4-6 mm tesztek, amit aztán lakkoztok. Az előnye, hogy meleg, teljesen jó víztűrő melegburkolatod lesz. A munkaráfordítás kevesebb, mint a Magic floor esetében, de a parafa nem mindenkinek tetszik. Viszont egy nagyon meleg, kényelmes burkolatról van szó.

   Trópusi fa padlót, tömör bambuszt egy járólapra kiöntött aljzatra nem tennék. Viszont ez az igazi.

   Remélem fogtok tudni választani. Ha mégsem, írjátok meg!

   Üdv,
   2 Jepetto

 • […] létezik több vízálló parketta rendszer, ami kiválóan alkalmazható a fürdőben. Mielőtt nekiesnénk a válogatásnak, […]

 • […] a fürdőszobában, mint a meleg változatok. Ennek oka igencsak egyszerű, ami a nedvesség. A vízálló laminált padló segítségével, stílusos környezetet lehet teremteni a fürdőszobában, mivel nem a megszokott […]

  © Copyright 2017

  SZERESS MINKET A FACEBOOKON IS: