• augusztus

  27

  2009
 • 71
 • 41

Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?”

Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a hidegburkolatok uralják. De ennek nem feltétlenül kell így lenni.

Ha Te merész, újító gondolkodású vagy, akkor biztos tetszeni fog ez a bejegyzés.

Melegburkolatot rakni a fürdőszobába ugyanis nem annyira elvetélt ötlet, mint elsőre tűnik, és mint amennyire a barátaid őrültnek fognak nézni miatta. Ugyanakkor ezt a kérdést nem is szabad elhamarkodni. Nagyon fontos alapszabályokat kell betartani, ami felett nem lehet elsiklani.

Melyik parketta való fürdőszobába, és mire kell figyelni?

Erre a kérdésre, csak egyetlen esetben van egyértelmű válasz, de azt inkább hagyjuk a végére. Ezt az egy melegburkolatot leszámítva, azonban a többi esetében már nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy rakható-e az fürdőszobába.

A kérdést inkább megfordítva érdemes feltenni:

“Alkalmas a fürdőszobám a parkettákhoz (melegburkolatokhoz)?”

A parketták ősi nagy fürdőszobai ellensége a víz, és a páratartalom. Ha a fürdőd olyan kialakítású, hogy ezt te egész jól uralni tudod, akkor lehet, hogy több melegburkolat közül is választhatsz, és nem csak arra a bizonyos “egy” megoldásra kell bíznod magad.

Mikor alkalmas a fürdőszobád melegburkolatos padlóra?

1. Ha a fürdőszobádban meg van oldva a szellőztetés. Azaz nem csak egy ajtó van rajta, mert az kevés. A legjobb a szellőztető-rendszerek kiépítése, ami nemcsak a padlód számára ad ideális körülményeket, de egészséges környezetet is biztosít a számodra.

2. Ha nem fenyeget csőtörés. Persze a csőtörés sosem előre bejelentve érkezik, de azért, ha tudod, hogy a falakban a csővezetékek már 100 évesek, és korábban volt már rá precedens is, akkor inkább, menj a bejegyzés végére, mert neked csak az az “egy” megoldás való.

De, ha a vízvezetékkel nem lesz gondotok, és a mosógépetek is bekötésileg, műszakilag, és “calgonizált” állapotban van, akkor már csak egy dologra kell odafigyelnetek.

3. Mi lesz a locspoccsal? Fürdés közben elég sok víz kerülhet a padlóra. Ez azonban kontrolálható. Megfelelő kabinnal nemcsak stílust vihetsz a fürdőszobádba, de meg is akadályozhatod a víz kifröccsenését.

Viszont a kabinodnak tényleg jól kell zárnia. Itt nincs apelláta.

Tipp: Ha végképp nem tudsz mit tenni a kifröccsenő vízzel, azt is megteheted, hogy a kádad, zuhanyzód egy hidegburkolattal fedett kis “szigetre” teszed, azt pedig körbeveszed a megfelelő melegburkolattal.

A víz, és a páratartalom kérdést azonban nem szabad felületesen végezni. Precíznek kell lenned, és nem elégedhetsz meg az “így is jó lesz!” megoldásokkal, sem azzal, hogy: “Majd mindig gyorsan feltörlöm!”

Ha ezek után úgy gondolod, hogy a fürdőszobád alkalmas egy melegburkolat számára, akkor ideje megvizsgálni, pontosan milyen lehetőségek közül választhatsz.

Ha eddig minden cikkünket olvastad, akkor sejtheted, hogy a megoldást a trópusi fából készült melegburkolatok háza táján kell keresni. A trópusi tájakon nőtt fák az állandó esőzések miatt jól megedződtek, szerkezetük olajossá vált, ezáltal sokkal jobban tűrik a nedvességet, mint európai társaik.

Szóval, ha a fürdőszobád alkalmas melegburkolatra, akkor válassz trópusi fából készült svédpadlót, vagy bambusz padlót. És minden esetben kerüld a padlószőnyeget, és a hagyományos laminált padlót.

Válassz az alábbi fajták közül:
– Teak
– Iroko
– Ipe
– Caslin
– Cumaru

Bennük nem fogsz csalódni. De ha mégis félnél, vagy a 25-30.000 Ft-os m2 áruk magas lenne, akkor…

Egy másik jó megoldás fürdőszoba melegburkolására!

Még ha a fürdőszobádban nincsenek is teljesen megteremtve azok az ideális körülmények, amikről korábban írtunk, még akkor is van lehetőséget egy melegburkolatra.

Ez pedig a Magic floor. Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk róla. Ez egy vinil alapú burkolat, de mintázatát tekintve a svédpadló ikertestvére is lehetne. Ellenáll a víznek, és nem tesz kárt benne a páratartalom.

Az egyetlen dolog, amire itt nagyon kell figyelni, hogy ez a burkolat – mint az össze vinil alapú – tükörsima aljzatot követel. Ára lényegesen kedvezőbb, mert már 4490 Ft-tól beszerezhető.

Vannak vízálló laminált padlók, mint a Berry floor, vagy az Aqua Step padlók. Az úsztatott lerakás végett dilatációs hézagokat nagyon alaposan zárni kell, ami egy kritikus pont ennél a padlónál. Áruk sokaknak fájó lehet, mert ezek a padlók 6.000-14.0000 Ft között mozognak.

Beszélhetünk még a PUR betétes marina parkettákról is. Ezek egyrészt nagyon magas hőfokon kezeltek, másrészt a PUR betéteknek köszönhetően ellenálnak a víznek és a különböző lúgos-savas kémhatásoknak.

Ezzel azonban nem szabad kisérletezni. Mindenképp szakember segítségét követeli meg.

Viszont jól ellenáll a páratartalomnak, és az UV sugárzásnak! A tulajdonságai miatt rendkívül jó választás nedves helyiségekbe. Ára szintén magasabb kategóriába keresendő, bőven 20.000 Ft körül.

Szóval van lehetőség, hogy melegburkold a fürdőszobádat. Csupán tudatos előkészítést, és ügyes kivitelezést igényel. De arról se feledkezz meg, hogy ezt a döntést nagyon kevesen merik meghozni, de ők végül mind egy egyedi, nagyszerű megoldást, és látványt élvezhetnek.

A fürdőszobába való parketták, melegburkolatok ára széles skálán mozog. A Magic floor 4450 Ft/m2-ről indul, a vízálló laminált padlók 6000-14.000 Ft között mozognak, a trópusi fa parketták 30.000 Ft/m2-be is kerülhetnek. Aki nagyon fél a víztől, és a padló helytállásától, annak a Magic floor a tökéletes választás, aki bátrabb, és megengedheti gondolkozzon trópusi parkettában.

A Magic floorról itt többet is írunk!Minket levett a lábunkról a Magic floor, ezért üzletünkben egy szívesen ajánlott melegburkolat, amiből több, mint 2 tucatnyi minta is megtekinthető.

Érdemes elolvasni

Laminált padló + padlófűtés = IGEN Vannak egyértelmű dolgok az életben, amikkel nem lehet vitatkozni, amiket az egyszerűségükből kifolyólag kár túlbonyolítani. Az ég kék, a fű zöld, a f...
Nem mindegy, hogy 2 vagy 4 oldali fózolt a laminál... A fózolásról, korábban írtunk már. Akkor beszéltünk már arról, mint jelent a fózolás. Érintőlegesen a fózolás a parketták szélének ferde (általában 45...
Magic floor: tökéletes másolat Ha jártál már kínai piacon, biztosan Te is láttál már olyan utánzatokat, amik az eredeti márkás termékkel teljesen azonosak. Látszatra legalább is. Én...
Fózolt parketta előnyei Mindenki különleges padlóról álmodik. A parketta lehet különleges anyagában, mintázatában, színében, de akár a lerakás során is lehetünk technikásak. ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

41 HOZZÁSZÓLÁS

 • Andy
  2009-08-27, 21:51 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Én, mivel nem rajongok a hidegburkolatért( és még a férjemet is sikerült meggyőzni, hogy a fürdőbe se rakjunk járólapot), ezért rávetettem magam a gépre és rátaláltam a Magic Floor-ra. Hú nagyon örültem, hogy végre megszabadulunk a kőtől. Fel is hívtam a boltot, majd egy kedves úr jótanácsként elmondta, hogy nem ajánlja fürdőbe, mivel tapasztalataik alapján kb. fél évet bír. Mit volt mit tenni, megvettem a járólapot a fürdőkbe, de a konyhába a Magic Floor-t teszem. Én nem mertem megkockáztatni. Ha valakinek a fürdője ezzel van burkolva, kérlek írd meg, mert még nem burkoltuk a fürdőt. Reménykedem, hátha van pozitív tapasztalat is 🙂
  Egyébként nagyon jól néz ki és az ára is kiváló, ha valaki egy kicsit utána jár.
  Sokkal jobban néznek ki, mint a laminált parketta.

  Hát ennyi,
  üdv,
  Andy

  • Szalay-Bognár@Andy
   2009-08-28, 07:32 VÁLASZ

   Kedves Andy,

   A legtöbben sajnos nem is tudnak a Magic floor-ról, ezért nagyon örülök, hogy Te mellette adtad le a voksod, ráadásul a konyhába, ahol általában szinte mindenki hidegburkolatot tesz.

   A Magic floor-ról hamarosan több információt fogunk adni, addig is, ha büszke vagy a konyhádra, és szívesen megmutatnád, csak küld át nekünk ide a fényképet róla, és szívesen közzétesszük.

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv.
   A 2 Jepetto

   • Andy@Szalay-Bognár
    2009-08-28, 09:35 VÁLASZ

    Sziasztok!

    Még csak most fog készűlni a konyha, de ha egyszer készen lesz elküldöm a képeket 🙂

    Üdv,
    Andy

   • Andy@Szalay-Bognár
    2009-12-11, 09:47 VÁLASZ

    Sziasztok Fiúk!

    Remélem tudtok segíteni!!! Most rakjuk le a padlót (2.próbálkozás), és a két vége felpúposodik. Hagytuk a szobában, hogy átvegye a szoba hőmérsékletét, és szakember rakja le. És mégis… Akitől vettük csak hárít, hogy nem hozzá tartozik a reklamáció. Már mindent megpróbáltunk. Jó lenne tudni mi a baj, mert időközben sikerült meggyőznöm a férjem, hogy a fürdőbe is ez kerüljön.
    Van valami tippetek, hogy mi lehet a baj?

    Előre is köszönöm,
    Andy

 • Rozali
  2009-08-28, 16:08 VÁLASZ

  Sziasztok fiúk!

  Nekem már le van hidegburkolattal rakva a fürdőszoba, de ha választási lehetőségem lenne akkor tuti, hogy a trópusi fát választanám a füdőszobába, sőt még lehet, hogy a konyhába is, ugyanis a melegséget és az otthonosságot sugallja, és a fa az egyik természet része, ami legközelebb áll a emberhez,minden téren.

  • Szalay-Bognár@Rozali
   2009-08-29, 08:22 VÁLASZ

   Kedves Rozali,

   ha a fenti melegburkolatok közül választotok, és az stílusban passzolni fog az otthonotokba, akkor biztosan nem fogjátok megbánni. Konyhába melegburkolatot rakni egyáltalán nem kockázatos.

   Extrém helyzeteket leszámítva.

   2 támogatóra már találtál is:)

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • Katka
  2009-08-30, 20:19 VÁLASZ

  Sziasztok Fiúk!
  Mi most építkezünk, lassan (kb. fél év) a burkolatok jönnek. A konyhába és a fürdőbe is fát szeretnénk, igaz, eddig nem nagyon találtunk olyan embert, aki ne nézett volna bennünket őrültnek…
  Örülök, hogy azért nem vagyunk teljesen dilisek….
  Katka

  • Szalay-Bognár@Katka
   2009-09-01, 08:48 VÁLASZ

   Kedves Katka,

   Abszolút nem vagytok őrültek. Rakható parketta fürdőszobába, konyhába pedig még inkább. Ez utóbbival szemben sokkal kevésbé vannak olyan szigorú követelmények, mint a fürdőszobai melegburkolatokkal kapcsolatban.

   Ha szeretnél egy biztos tippet fürdőszobai parketták beszerzésére, ahol nem is néznek őrültnek, akkor irány a http://www.tropusifaparketta.hu

   A megfelelő parketta kiválasztása után már csak egy dolognak van NAGYON fontos szerepe. Hogy szakszerűen legyen lerakva.

   (Egyébként lehet, hogy most őrültnek néznek a barátaid, mert fát szeretnél a fürdőbe, de a projet után már irigykedni fognak.)

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • Zita
  2009-09-08, 16:54 VÁLASZ

  A négyzetméter árról tudtok valamit?

  Köszi előre is,
  Zit

  • Szalay-Bognár@Zita
   2009-09-08, 17:55 VÁLASZ

   Kedves Zita,

   pontosan melyik melegburkolat négyzetméter árára vagy kiváncsi? Magic floor, trópusi fa parketták?

   • Zita@Szalay-Bognár
    2009-09-09, 09:27 VÁLASZ

    Sziasztok!
    Bocs, engem a Magic floor fogott meg. A trópusiról úgy tudom, drága, úgyhogy nem esik az érdelődési körömbe 🙂
    Köszi, Zit

    • Szalay-Bognár@Zita
     2009-09-11, 14:56 VÁLASZ

     Kedves Zita,

     a magic floor átlagos ára 2600 Ft/nm – 2800 Ft/nm környékén van. Szokás még csomagárban is megadni az árat. Vigyázz, hogy ez ne tévesszen meg Téged!

     Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

     Üdv.
     A 2 Jepetto

 • anna
  2009-09-19, 14:30 VÁLASZ

  Kedves fiúk!
  Kicsi, csempével burkolt fürdőszobánkat úgy bővítjük, hogy egy nagy ablakos, tölgyparkettával burkolt félszobával nyitjuk össze. A csövek, saniterek maradnak a csempeburkolat alatt. A kád lesz beforgatva a félszobába, kádparavánnal. Szeretnénk a lakkozott tölgyparkettánkat megtartani. Mivel kell impregnálni, lakkozni, speciálisan kezelni, ha maradhat?
  Köszönöm segítségüket.
  Anna

© Copyright 2017