• június

  25

  2013
 • 1191
 • 20

Meredek, de jól néz ki a parketta falon

Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik munka előtt irgalmatlanul berúgtunk, és csak másnaposan vettük észre, hogy a padló helyett véletlenül a falat parkettáztuk le.

Na, de a viccet félre téve!

Elsőre meredek ötletnek tűnhet, de a parketta nemcsak a padlón mutat jól. Némi kreativitással és megfelelő tervezéssel, a falra felfuttatott parkettával is lehet lehengerlő hatást elérni. Persze csak és kizárólag józanul.

Ha a falra parkettát futtatunk fel, akár a padlón is maradhat ugyanez a burkolat. Akár azonos színárnyalatban is. Érdemes ugyanakkor megnézni, hogy a hófehér szegő nélkül az eredmény egészen másképp nézne ki.

Bár drágább, mint a tapéta, de a falra futtatott parketta remek térelválasztó, funkciókijelölő szerepet is el tud látni. Ezzel lényegesen nagyobb hangsúlyt kaphat az adott tér.

Egyszerűbb a dolgunk, ha különböző típusú burkolatokkal dolgozunk a padlón. Ilyenkor a hatás is sokkal “drámaibb”.

Ha nem tudsz lemondani a hálószobában a padlószőnyeg nyújtotta puha melegségről, de oda vagy a fa természetes szépségéért, ötvözd őket: padlón szőnyeg, falon parketta.

Szinte bármely (felületkezelt) parketta jól mutathat a falon. Mivel ez a felület egyáltalán nem lesz kitéve forgalomnak, ezért az olyan tulajdonságok, mint kopásállóság, karcállóság, felújíthatóság teljesen figyelmen kívül hagyhatók. Egy a lényeg: a megjelenés!

Legyen szép!

Érdemes elolvasni

A legfehérebb fehér laminált padlók A magasított fehér szegők iszonyatosan népszerűek, és sokan kacérkodnak a fehér padlóval is, bár végül kevesen merik bevállalni.Azok, akik a neten k...
A 3 legjobb laminált padló márka árkategóriánként... Minél több tapasztalatot szerez az ember, annál jobban szűkül a jó laminált padlók köre. Láttunk már mindent. Márkásnak vélt laminált padlót rémes min...
Olcsó vs. Prémium kategória Laminált parketta 1.090 Ft/m2Ellenállhatatlanul hangzik? Ha csak az árát tekintjük, akkor igen. De, ha közelebbről megnézzük a címkét, és látjuk, h...
Az olcsó laminált padló hátulütői Sokan keresnek olcsó laminált padlót. De csak kevesen vannak felkészülve arra, hogy mit is jelent olcsó laminált padlót venni.Persze szokták mondani...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

20 HOZZÁSZÓLÁS

 • Roland
  2014-02-22, 15:42 VÁLASZ

  Üdv!
  Mivel lehet a mennyezetre rögzíteni a laminált parkettát?
  Természetesen nem csavaros megoldást keresek, hanem valami olyant ami nem töri meg a sík felületet!
  Láttam elvileg erre kitalált ragasztót! Az megtartja rendesen?
  Vagy…?
  Köszi

  • 2jepetto@Roland
   2014-02-22, 17:30 VÁLASZ

   Kedves Roland!

   A mennyezet burkolására és inkább direkt erre a célra készült panelokat alkalmaznék. Ezeknek olyan a klikk rendszere, amit látatlanul oda lehet szorítani egy speciális rögzítő segítségével. A mennyezetre előbb fa lécekből megfelelő “hálót” kell készíteni. De az induló, és záró sort mindenképp oda kell szögelni, de ezt a mennyezeti szegő takarni fogja. Mivel a klikk rendszere is más a szélek szögelése ellenére nem lesz gond a dilatációval. Vagyis fog tudni tágulni a fa.

   A Krono Original katalógusában találsz erre megoldást. Ez Magyarországon is beszerezhető. Áprilistól akár nálunk is.

   Itt nézz szét: http://www.krono-original.com/laminate-floor-wide-panel

   Üdv,
   2Jepetto

 • Melinda
  2014-08-05, 19:44 VÁLASZ

  Sziasztok!

  A szakértelmetekre lenne szükségem.
  Beleszerettem a parketta a falon látványába és én is szeretnék.
  Most adódott rá lehetőség,hogy megvalósíthassuk de nem tudom, hogyan kell felszerelni. Segítenétek???

  Köszönettel: Melinda

  • 2jepetto@Melinda
   2014-08-06, 10:39 VÁLASZ

   Kedves Melinda!

   A falra az összes Kaindl laminált padló feltehető, mert van hozzá külön rendszer (sínprofil, klipsz, végelzáró). Ezek ugyanakkor univerzálisak, így voltaképp bármelyik lamináltot fel lehet vele tenni, de szerintem a Kaindl 100 dekorja között biztosan fogtok találni megfelelőt.

   Itt egy videó Kaindl Floop Up megoldásra:
   http://www.youtube.com/watch?v=nLEdxPMCh2U

   Egy 2,5×3 m falszakasz a Kaindl FloorUp rendszerrel (padló nélkül) durván 4000 Ft/m2.

   De szóba jöhet még a Magic floor is, amit ragasztva fel lehet tenni a falra. Tömörfa padlót (svédpadló) a súlya miatt, és a felszültsége miatt nem tudok szívesen ajánlani.

   A Magic floornál a ragasztó a költség kb. 1300 Ft/m2. A Magic floornak viszont egyenes fal kell, mert a felületi egyenlőtlenségek átütnek rajta.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Mariann
  2016-02-02, 13:59 VÁLASZ

  Érdeklődnék hol szerezhető be a laminált padlót falra felrögzitő kapocs?

  • 2jepetto@Mariann
   2016-02-04, 10:53 VÁLASZ

   Kedves Mariann!

   A Kaind forgalmaz falrögzítő rendszereket. De sokat dob a költségeken, mert nem olcsó. Kb 3000-4000 Ft/m2 lehet a költsége. (https://www.kaindl.com/en/floors/accessories/floorup/) Ahol Kaindlt forgalmaznak, ott ezt a rendszert is be tudják rendelni. Mekkora felületről lenne szó, mert lehet, hogy a ragasztás is szóba jöhet.

   Persze mindegyiknek megvan a maga előnye,hátránya.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Balázs
  2016-02-14, 17:23 VÁLASZ

  Üdv!
  Érdeklődnék, hogy normál klikkes laminált padlót fel lehet e ragasztani a falra vagy érdemesebb csavarral rögzíteni?

  • 2jepetto@Balázs
   2016-02-17, 12:14 VÁLASZ

   Kedves Balázs!

   Van egy Floorup rendszer, amivel laminált padlót a falra fel lehet tenni, ez azonban megnyomja a költségeket. Megfelelő rugalmasságú ragasztóval fel lehet tenni a falra, de itt azért fontos a fal minősége, a felület mérete, és a belső légköri viszonyok (pl:mennyire párás a helyiség.)

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Milán
  2016-03-03, 07:50 VÁLASZ

  Üdv!

  Szintén falat szeretnénk laminált lapozni. Panel lakásról lenne szó, és ragasztásra gondoltunk. Az lenne a kérdésünk, hogy mennyire ajánlott panel esetén ez a módszer, és ha jó, akkor mire kell odafigyelni. Ha viszont nem jó, akkor milyen megoldás jöhet szóba.

  Válaszotokat előre is Köszönjük!

 • Hanna
  2016-05-15, 18:56 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Több üzletet bejártam már, de katasztrofális az eredmény. Ti gondolkodtok kizárólag hasonlóan, ezért szakmai tanácsot kérek. A fürdőszobafalat szeretném kb. 120 cm magasan feldobni fahatású vagy faalapanyagú dologgal. Az érintett felület páratűrő kell legyen, de közvetlenül csak akkor éri víz, ha kiborul a felmosóvíz, és ráfröccsen vagy elefánt zuhanyozik nálunk:))). A felület kb. 2.5 m2-nyi. Gondolkodom, hogy oldhatnám meg a fal szellőzését, hogy ne gombásodjon be a burkolat mögött. Már több megoldás is felmerült, de egyik sem az igazi. Párazárást mindenképp tervezek. A bambuszparkettát is néztem, de fehér színűre szeretném festeni. Lenne hasznos elképzelésetek?
  Előre is köszönöm!

  • 2jepetto@Hanna
   2016-05-17, 20:43 VÁLASZ

   Kedves Hanna!

   Exponára, esetleg Magic floorra, vagy más modul vinil padlóra nem gondoltatok? Azt ragasztással kell felvinni a falra, és teljesen vízálló. A pára miatti penészedéstől sem kell tartani. A fehér szín viszont elég ritka, lévén nem egy természetes fa színről van szó.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Ivett
  2016-07-17, 20:26 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Vinil parkettát fürdőszobai csempére milyen módszerrel ill.milyen típusú ragasztóval tudnék rögzíteni?
  Köszönöm a segítséget!

  • 2jepetto@Ivett
   2016-07-29, 13:59 VÁLASZ

   Kedves Ivett!

   elnézést, hogy csak most írunk választ, de a hozzászólásod elbújt a többi között, és nem vettük észre. Mi nem javasoljuk a vinilt csempére, mert át fog ütni rajta az egyenlőtlenség. A Magic floornak, és a többinek pengeéles fal kell.

   Üdv,
   2Jepetto

 • […] írtunk arról, hogy a falra rakott parketta mennyire hangsúlyos, és jó hangulatot tud teremteni egy szobának. Térelválasztó, funkció […]

 • Attila
  2016-08-25, 08:44 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Mi már elég régóta szeretnénk laminált
  lapot a falra felrakni, de sajnos nem tudom hol lehet a profilokhoz hozzájutni.
  Megtudnátok mondani, hogy hol és mennyiért lehet ilyet Magyarországon beszerezni?Ha túl drága a profil akkor milyen más módszerrel tudom biztonságosan rögzíteni a falon.
  Köszönöm
  Attila

  • 2jepetto@Attila
   2016-08-29, 14:24 VÁLASZ

   Kedves Attila!

   A Kaindl laminált padlókat forgalmazó cégeknél (szerintem bármelyiknél) lehet ilyen rendszert vásárolni/megrendelni. Az áruk, ha jól emlékszem 1 m2-re vetítve kb 3.000-4.000 Ft. A kollégánk már sok falat csinált, és szilót használt, aminek persze meg van az a hátránya, hogy később elég nehéz eltávolítani, de bevált. Csak a rakása technikásabb.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Zsolt
  2016-09-23, 21:27 VÁLASZ

  Hali. En 7 eve tettem a furdombe a falra 6mm szalagparkettat. Alul ragasztva sziloval, felul par csavarral rogzitve. Sarokban profillec festve. Tuti… Zuhanyzas utan le kell huzni a vizet a falrol, se penesz se szetazas… Remelem segitett.

 • Kriszta
  2017-07-02, 22:18 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Tudtok esetleg referenciafotót mutatni nekem lépcsőház parkettás burkolásról? Azt gondoltuk,h az emeletes házunkban lépcsőházat azzal burkolnánk a falat…el tudjuk képzelni,de jó lenne látni konkrétan egy ilyet is,az nagy segítség lenne 🙂

  Köszönöm

 • Katalin
  2017-08-21, 09:10 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Úgy látom már több mint egy éve nem érkezett válasz,de azért bepróbálkozom.😊
  Nekem most nagyon tetszenek a magasfényű leginkább fehér felületek és láttam is tegnap ilyen parkettát a neten. Ha szeretnék egy ilyen falfelületet, gondolom ezt is fel lehet tenni? Sziló kell hozzá és ennyi?

  Köszönöm szépen!🌺

  • 2jepetto@Katalin
   2017-08-21, 14:11 VÁLASZ

   Kedves Katalin!

   Nagyon leegyszerűsítve igen! Egyébként a falfelület minőségétől, burkolandó felület méretértől, átlagos páratartalmi adottságoktól függ. De kisebb felület 40-60%-os, nem ingadozó relatív páratartalom mellett, jó minőségű falnál egy jó szlióval meg lehet oldani.

   Üdv,
   2Jepetto

  © Copyright 2017

  Mit tudok kihozni a pénzemből?


  ELEMEZZ!