• június

  25

  2013
 • 99
 • 20

Meredek, de jól néz ki a parketta falon

Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik munka előtt irgalmatlanul berúgtunk, és csak másnaposan vettük észre, hogy a padló helyett véletlenül a falat parkettáztuk le.

Na, de a viccet félre téve!

Elsőre meredek ötletnek tűnhet, de a parketta nemcsak a padlón mutat jól. Némi kreativitással és megfelelő tervezéssel, a falra felfuttatott parkettával is lehet lehengerlő hatást elérni. Persze csak és kizárólag józanul.

Ha a falra parkettát futtatunk fel, akár a padlón is maradhat ugyanez a burkolat. Akár azonos színárnyalatban is. Érdemes ugyanakkor megnézni, hogy a hófehér szegő nélkül az eredmény egészen másképp nézne ki.

Bár drágább, mint a tapéta, de a falra futtatott parketta remek térelválasztó, funkciókijelölő szerepet is el tud látni. Ezzel lényegesen nagyobb hangsúlyt kaphat az adott tér.

Egyszerűbb a dolgunk, ha különböző típusú burkolatokkal dolgozunk a padlón. Ilyenkor a hatás is sokkal “drámaibb”.

Ha nem tudsz lemondani a hálószobában a padlószőnyeg nyújtotta puha melegségről, de oda vagy a fa természetes szépségéért, ötvözd őket: padlón szőnyeg, falon parketta.

Szinte bármely (felületkezelt) parketta jól mutathat a falon. Mivel ez a felület egyáltalán nem lesz kitéve forgalomnak, ezért az olyan tulajdonságok, mint kopásállóság, karcállóság, felújíthatóság teljesen figyelmen kívül hagyhatók. Egy a lényeg: a megjelenés!

Legyen szép!

Érdemes elolvasni

“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megké... Erre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót válasz...
3 az 1-ban laminált padló, na végre! Vagy mégsem?... Mikor először olvastam a Kaind 3in1 laminált padló kollekciójáról, nagyot dobbant a szívem. Na végre! Jó lenne már egy olyan laminált padló, ami nemcs...
Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...
Milyen laminált padlót vegyek? Sokszor kapunk olyan levelet, amiben azt kérdezik tőlünk, hogy milyen laminált padlót tudunk ajánlani. A baj az, hogy az ilyen típusú kérdésekre nincs...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

20 HOZZÁSZÓLÁS

 • Roland
  2014-02-22, 15:42 VÁLASZ

  Üdv!
  Mivel lehet a mennyezetre rögzíteni a laminált parkettát?
  Természetesen nem csavaros megoldást keresek, hanem valami olyant ami nem töri meg a sík felületet!
  Láttam elvileg erre kitalált ragasztót! Az megtartja rendesen?
  Vagy…?
  Köszi

  • 2jepetto@Roland
   2014-02-22, 17:30 VÁLASZ

   Kedves Roland!

   A mennyezet burkolására és inkább direkt erre a célra készült panelokat alkalmaznék. Ezeknek olyan a klikk rendszere, amit látatlanul oda lehet szorítani egy speciális rögzítő segítségével. A mennyezetre előbb fa lécekből megfelelő “hálót” kell készíteni. De az induló, és záró sort mindenképp oda kell szögelni, de ezt a mennyezeti szegő takarni fogja. Mivel a klikk rendszere is más a szélek szögelése ellenére nem lesz gond a dilatációval. Vagyis fog tudni tágulni a fa.

   A Krono Original katalógusában találsz erre megoldást. Ez Magyarországon is beszerezhető. Áprilistól akár nálunk is.

   Itt nézz szét: http://www.krono-original.com/laminate-floor-wide-panel

   Üdv,
   2Jepetto

 • Melinda
  2014-08-05, 19:44 VÁLASZ

  Sziasztok!

  A szakértelmetekre lenne szükségem.
  Beleszerettem a parketta a falon látványába és én is szeretnék.
  Most adódott rá lehetőség,hogy megvalósíthassuk de nem tudom, hogyan kell felszerelni. Segítenétek???

  Köszönettel: Melinda

  • 2jepetto@Melinda
   2014-08-06, 10:39 VÁLASZ

   Kedves Melinda!

   A falra az összes Kaindl laminált padló feltehető, mert van hozzá külön rendszer (sínprofil, klipsz, végelzáró). Ezek ugyanakkor univerzálisak, így voltaképp bármelyik lamináltot fel lehet vele tenni, de szerintem a Kaindl 100 dekorja között biztosan fogtok találni megfelelőt.

   Itt egy videó Kaindl Floop Up megoldásra:
   http://www.youtube.com/watch?v=nLEdxPMCh2U

   Egy 2,5×3 m falszakasz a Kaindl FloorUp rendszerrel (padló nélkül) durván 4000 Ft/m2.

   De szóba jöhet még a Magic floor is, amit ragasztva fel lehet tenni a falra. Tömörfa padlót (svédpadló) a súlya miatt, és a felszültsége miatt nem tudok szívesen ajánlani.

   A Magic floornál a ragasztó a költség kb. 1300 Ft/m2. A Magic floornak viszont egyenes fal kell, mert a felületi egyenlőtlenségek átütnek rajta.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Mariann
  2016-02-02, 13:59 VÁLASZ

  Érdeklődnék hol szerezhető be a laminált padlót falra felrögzitő kapocs?

  • 2jepetto@Mariann
   2016-02-04, 10:53 VÁLASZ

   Kedves Mariann!

   A Kaind forgalmaz falrögzítő rendszereket. De sokat dob a költségeken, mert nem olcsó. Kb 3000-4000 Ft/m2 lehet a költsége. (https://www.kaindl.com/en/floors/accessories/floorup/) Ahol Kaindlt forgalmaznak, ott ezt a rendszert is be tudják rendelni. Mekkora felületről lenne szó, mert lehet, hogy a ragasztás is szóba jöhet.

   Persze mindegyiknek megvan a maga előnye,hátránya.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Balázs
  2016-02-14, 17:23 VÁLASZ

  Üdv!
  Érdeklődnék, hogy normál klikkes laminált padlót fel lehet e ragasztani a falra vagy érdemesebb csavarral rögzíteni?

  • 2jepetto@Balázs
   2016-02-17, 12:14 VÁLASZ

   Kedves Balázs!

   Van egy Floorup rendszer, amivel laminált padlót a falra fel lehet tenni, ez azonban megnyomja a költségeket. Megfelelő rugalmasságú ragasztóval fel lehet tenni a falra, de itt azért fontos a fal minősége, a felület mérete, és a belső légköri viszonyok (pl:mennyire párás a helyiség.)

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Milán
  2016-03-03, 07:50 VÁLASZ

  Üdv!

  Szintén falat szeretnénk laminált lapozni. Panel lakásról lenne szó, és ragasztásra gondoltunk. Az lenne a kérdésünk, hogy mennyire ajánlott panel esetén ez a módszer, és ha jó, akkor mire kell odafigyelni. Ha viszont nem jó, akkor milyen megoldás jöhet szóba.

  Válaszotokat előre is Köszönjük!

© Copyright 2017