Az egész úgy kezdődött, hogy az egyik munka előtt irgalmatlanul berúgtunk, és csak másnaposan vettük észre, hogy a padló helyett véletlenül a falat parkettáztuk le.

Na, de a viccet félre téve!

Elsőre meredek ötletnek tűnhet, de a parketta nemcsak a padlón mutat jól. Némi kreativitással és megfelelő tervezéssel, a falra felfuttatott parkettával is lehet lehengerlő hatást elérni. Persze csak és kizárólag józanul.

Ha a falra parkettát futtatunk fel, akár a padlón is maradhat ugyanez a burkolat. Akár azonos színárnyalatban is. Érdemes ugyanakkor megnézni, hogy a hófehér szegő nélkül az eredmény egészen másképp nézne ki.

Bár drágább, mint a tapéta, de a falra futtatott parketta remek térelválasztó, funkciókijelölő szerepet is el tud látni. Ezzel lényegesen nagyobb hangsúlyt kaphat az adott tér.

Egyszerűbb a dolgunk, ha különböző típusú burkolatokkal dolgozunk a padlón. Ilyenkor a hatás is sokkal “drámaibb”.

Ha nem tudsz lemondani a hálószobában a padlószőnyeg nyújtotta puha melegségről, de oda vagy a fa természetes szépségéért, ötvözd őket: padlón szőnyeg, falon parketta.

Szinte bármely (felületkezelt) parketta jól mutathat a falon. Mivel ez a felület egyáltalán nem lesz kitéve forgalomnak, ezért az olyan tulajdonságok, mint kopásállóság, karcállóság, felújíthatóság teljesen figyelmen kívül hagyhatók. Egy a lényeg: a megjelenés!

Legyen szép!