A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • február

    20

    2014
  • 340
  • 0

Parketta csiszolás olcsón?

Az olcsó vonzó. Tagadhatatlan! Nem is csoda, hogy a parketta csiszolásra rákeresve a “parketta csiszolás olcsón” a 3. legnépszerűbb kifejezés.

Az igazság az, hogy a parketta csiszolás, mint megoldás alapvetően egy igen olcsó lehetőség arra, hogy legyen egy szép, felújított parkettád otthon. Ezt nagyon könnyű bebizonyítani. Ha van két perced, akkor olvasd el, nem fogod megbánni!

Vegyük úgy, hogy a parketta csiszolás is csak egy lehetőség. A parketta felújítása mellett mindenki választhatja a padlója komplett cseréjét is. Szóval nagyon lecsupaszítva, és a semmit nem tevés kategóriájával nem foglalkozva, lényegében ez a két opció áll fenn. Csere vagy csiszolás?

A csiszolható valódi fa parketták alapvetően a közép, felső kategóriába tartoznak. Az, hogy most le van harcolva, semmit sem jelent, mert a csiszolás, a lakkozás pont abban segít, hogy a padló visszanyerje régi szépségét. Attól még az egy komoly kategóriás padló.

Ha az ember cserével szeretné megúszni ezt a dolgot, szinte biztos, hogy nem jönne ki jobban. Olcsóbban biztosan nem. A legolcsóbb megoldás a cserére a laminált padló. Meglehet, nem ugyan az a kategória, mint a parketta, de olcsó, és egy 2500 Ft/m2 ár felett meglepően gyönyörűek, és strapabírók kaphatóak. Ez mint alternatív megoldás bárki számára elérhető. De a szegők, alátétezés, és a lerakás díja, esetleg a korábbi parketta elbontása, az aljzat javítása, osb lerakása együttesen további több ezer forintokra rúghatnak.

Szóval a parketta csiszolás helyett választható csere, még a laminált padló választásával is legalább 3000 Ft/m2 – 4500 Ft/m2 összegre rúghatnak.

(Megjegyzés: Az olcsó ezer forintos laminált padlókkal nem számolok. Azok kifogásolható minősége miatt nemcsak a vásárlását nem javasoljuk, de egy lapon meg sem említhetőek egy olyan valódi fa parkettával, mely már több mint 30-50 éve az otthonodban lehet.)

Ezzel szemben egy megfelelően ár/érték arányú parketta csiszolás kb2.500 ft/m2. Mi ez, ha nem olcsó? Főleg annak fényében, hogy otthon valódi fa padló lesz a lábad alatt. Ráadásul a szakemberrel való konzultáláson kívül, nem kell a padló kiválasztásával, és megvásárlásával foglalkozni. Nem kell bíbelődni a házhoz szállítással, nem keletkezik “hulladék” sem. És szinte, ha nem kevesebbe kerül, mint egy új padló bolti ára, a kivitelezési költségeket nem számolva.

Szóval a parketta csiszolás már önmagában olcsó, és még 3000-4000 Ft-ért is olcsó lenne!

Ettől függetlenül lehet még jobban belemenni, és azt mondani, hogy “nekem olcsóbban elérhető szakember kell”. Tagadhatatlan, hogy biztosan fogsz találni. Sőt leszek annyira fair, és el is árulom, hogy a legolcsóbb parketta csiszolás, amit igénybe tudsz venni 1.800 Ft/m2 áron érhető el.

De mielőtt rohannál megkeresni azt a szakembert, ami ennyire őrült ajánlattal rukkolt elő, érdemes belegondolnod egy két dologba. A parketta csiszolásnak vannak fix költségei. A lakk, a csiszolópapír, a benzinköltség, a gép amortizációja, esetleges bérlése, a vállalkozói élettel járó fix költségek, és még a szakember munkadíja, mert hát meg kell élni valamiből.

A benzinből nem adnak kedvezményeket a kutakon, és az állam bácsinál sem lehet alkudni adó téren, és a gép hát kopik, ha használják. Nem marad sok lehetőség, ahol a nadrágszíjat összébb lehet húzni. De a többi spekulációt rád bízom! Gondolom érzed, hogy a dologból, mint ügyfél nem fogsz tudni nyertesen kijönni. Legfeljebb, csak nyertesnek fogsz látszani!

Szóval ha neked továbbra is a legolcsóbb parketta csiszolás kell, akkor irány a google. De ha belátod, hogy 2500 Ft/m2 díj egyáltalán nem rossz, sőt voltaképpen még így is olcsó, akkor kattints ide.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017