A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • április

  2

  2012
 • 1042
 • 2

Parafa padló konyhába

parafa padló konyhábaAzok, akik parafa padlót tettek a konyhába, nagyon jó tapasztalatokról számoltak be nálunk, és számos helyen olvassuk szintén a jó véleményeket.

Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenkinek való a parafa padló a konyhába, de aki alapos mérlegelés után úgy látja, hogy ezt imádná, az valószínűleg nem fog tévedni.

A parafa padlóról már egy korábbi cikkben beszámoltunk, és mikor azt vitattuk, hogy a laminált padló való-e konyhába, érintőlegesen említettük a parafa padlót is, mit egy jó lehetőséget.

A véleményünk azóta semmit sem változott, sőt. Egyre inkább fedezzük fel a parafa padló szépségét, és azon tulajdonságait, aminek köszönhetően tényleg jó csapattárs lehet egy konyhában.

A kővel szemben minden parkettáról elmondható, hogy kényelmesebb, kellemesebb rajta járni, de mind közül a parafa padló viszi a prímet. Jó dolgozni úgy a konyhában, hogy a lábunk alatt parafa padló fekszik. Kényelmes!

Ezen felül nem szabad elfelejteni, hogy rendkívül környezetbarát, hiszen a parafatölgy kérgéből – a fa kivágása nélkül – gyártják, és saját gyantatartalmával állítják össze, anélkül, hogy külön adalékanyagot kellene hozzátenni.

Mivel a parafa egy igen jó hőszigetelő, padlófűtéses konyhába nem feltétlen ideális, de ez ugyanakkor azt is jelenti, hogy a parafa padló padlófűtés nélkül is érezhetően meleg marad a konyhába. A legmelegebb parketta mind közül

Arról pedig, hogy anti-allergén (gyártótól függően), nem támadják meg a rovarok, vízlepergető (de nem vízálló), rendkívül hosszú élettartamú, már csak említést teszek.

parafa padló konyhába

parafa padló konyhába

A kopásról viszont beszélni kell!

A parafa mint anyag sérülékeny, éppen ezért a hagyományos módon lakkozott 4-6 mm vastag parafa padlót csak komoly felelősségérzettel szabad konyhába tenni. Ideális a konyhába olyan parafa padlót tenni, ami erősebb igénybevételre készültek. Ilyen lehet a Wicanders X-treme WRT védőréteggel ellátott parafa padlói. A Wicanders parafa padlóiból több mint 30 minta üzletünkben megtekinthető, de megnézhető online is.

Ezek a parafa padlók mind kopás-, és karcállóbbak, jobban ellenállnak a napfénynek, vagyis igazán jól tűrik a konyhai igénybevételt.

parafa padló konyhába

Érdemes tehát fontolgatni a parafa padlót, mint burkolatot a konyhába, mert igazán könnyen össze lehet vele barátkozni a használat során, főleg igaz ez gyerekes családoknál!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Gabi
  2012-08-14, 18:22 VÁLASZ

  T.Cím!
  Konyhafelújításra készülünk, és szóba került a parafapadló lehetősége. Egy gondunk van, hogy a konyhából egy lépcsőfok vezet a további helyiségekbe. Tehát az lenne a kérdésünk, hogy a lépcsőre, az oldalsó felületre milyen módon, lehet-e egyáltalán elhelyezni a padlót? Jelenleg járólap van, annál megoldható volt.
  Tudnak valami ötletet erre?

  Üdvözlettel: Jakocs Gabriella

 • Attila
  2013-11-23, 08:35 VÁLASZ

  Sziasztok!
  A gázkonvektoros szobába 4 éve fektettem le úsztatott parafa-parkettát, amivel eddig nem is volt semmi baj. Hogy a felületét kíméljem, ráterítettem egy filchát padlószőnyeget is. Mostanában azonban egyes területein minden lépésnél nyikorog, ami egy Wicanders-parafánál elég szokatlan. Azt szeretném megkérdezni, hogy érdemes-e a nyikorgó padlórészeket felszedni, és újabb lapokkal pótolni (vannak tartalék elemek!), és egyáltalán, ez természetes öregedés-e? Ha az egyes elemeket cserélni lehet/kell, szükséges-e ezeket leragasztani? Vagy az egyetlen megoldás az egész szoba újbóli parkettázása? (Nem volt olcsó, több, mint 240 ezer…..!)
  Üdvözlettel,
  Attila

© Copyright 2017