Kerüld el a parkettázás legnagyobb pofonjait!  Lesd el az összes fogásunkat>>

 • április

  22

  2014
 • 909
 • 2

A parafa padlót meg kell szeretni!

Ha mostanában találkoztál először a parafa padlóval, akkor biztos ellentétes érzéseid lehetnek. A tulajdonságai végett imádod a parafa padlót, de látványra nem azt nyújtja, mint amit a fa padlóktól megszoktál. A parafa padlóval meg kell barátkozni annak, akinek még nem volt dolga vele, de utána…

Na jó, előtte még egy gyors kérdést engedj meg nekem! Volt már olyan ismerősöd, aki látszatra elég távol állt tőled, mégis jól kijöttök egymással? Egy olyan személy, akire, ha rá gondolsz úgy látod, nem is érted, hogy jössz ilyen jól ki vele? Vagy volt már olyan kütyüd, ruhád, amit sosem gondoltál volna, hogy leveszel a polcról, most mégis az egyik leghasznosabb dolog az életedben?

A parafa padló pontosan ilyen! A parafa padló elsőre nem lopja be magát az ember szívébe. Hiába érzi, vagy tudja az ember, hogy ez a burkolat számára tökéletes lenne, mégis csak nem úgy fest, mint a klasszikus fa burkolatok. Hol vannak a göcsök, az évgyűrűk, a fa strukturáltsága?

Bevallom, évekkel ezelőtt, mikor először találkoztam a parafa padlókkal, nem lopták magukat a szívembe. Én is ugyan így lehettem vele, mint te, vagy sokan mások. Fura volt. Nem tetszett! Legyünk őszinték.

Aztán telt múlt az idő. Egyre sűrűbben találkoztam a parafa padlóval. Elkezdtem többen utána olvasni, mert azért tetszett, amit megtudok róla. Közben nézegettem mások mit hoztak ki a parafa padlóból. Az interneten számtalan katalógust megnéztem, inspirációk képet, és mára láss csodát az egyik kedvenc burkolatommá vált.

Pedig előtte, én is szörnyülködtem tőle. Nem tudtam elképzelni, hogy én ezt valaha szeretni fogom. És most mégis, hála a Wicanders kollekciójának, nemcsak, hogy megszeretem, de üzletünkben 30 Wicanders parafa padló is megtalálható, amik mellett mind bátran kiállunk. Gyönyörű színezett felületűekkel, fehértől a fekete árnyalatig.

Összegyűjtöttünk belőlük egy csokornyi képet, hogy te is lásd, mások mit hoztak ki belőle. Hogy ne csak a parafa padló tulajdonságait szeresd, de az egyedi, klasszikus fa parkettától eltérő felületét is.

identity campagne parafa padlóWicanders Identity Champagne parafa padló 11500 Ft

identity moonlight parafa padlóWicanders Identity Moonlight parafa padló 11500 Ft

identity silver parafa padlóWicanders Identity Silver parafa padló 11500 Ft

linn moon parafa padlóWicanders Linn Moon parafa padló 11900 Ft

linn cioccolato parafa padlóWicanders Linn Cioccolato parafa padló 11900 Ft

originals accent parafa padlóWicanders Originals Accent parafa padló 10900 Ft

originals shell parafa padlóWicanders Originals Shell parafa padló 9350 Ft

originals character parafa padlóWicanders Originals Character parafa padló 10400 Ft

Ha szeretnéd megkedvelni a parafa padlót, és egyszer időd engedi, gyere el parketta stúdiónkba, és nézd meg élőben is. Tapogasd, nyomkodd, szagolgasd bátran!

Végezetül pedig még elhoztunk pár képet inspiráció gyanánt. Bízom benne, hogy ha nem is most ezzel a tucatnyi képpel, de rendszeres cikkeinkkel sikerül majd veled megbarákoztatni a parafa padlót.

parafa padló közlekedőbe

parafa padló konyhába

parafa padló nappaliba

parafa padló modern konyhába

Forrás: Wicanders, Houzz

SZERETNÉL POFONOK, ÉS CSALÓDÁSOK NÉLKÜL PARKETTÁZNI?

Ha igen, akkor ezt neked találtuk ki!

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre útmutatók, online tanácsadás. Csak néhány dolog, amit 4990 Ft-os egyszeri díj mellett megkapsz tőlünk.  Ne öregedj 5 évet 2 hónap alatt., ne szenvedj több 100.000 Ft-os kárt egy kivitelezési hiba miatt.

Tartalomjegyzék megnézése

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Mária
  2016-08-20, 23:09 VÁLASZ

  Érdekelne, hogy konyhába is lehet parafa padlót rakni? Mivel kell tisztítani? A lerakása hogy történik? burkoló végzi?
  Várom válaszukat: Mária

  • 2jepetto@Mária
   2016-08-21, 12:54 VÁLASZ

   Kedves Mária!

   Erről egy korábbi cikkünkben foglalkoztunk. Itt tudod elolvasni: http://www.2jepetto.hu/blog/parafa-padlo-konyhaba.

   Tömören: Nincs akadálya, hogy parafa padló kerüljön egy konyhába, de minden egyéni életvitel függő. Én bátran be merném vállalni, de mások helyett nem tudok dönteni. Klikkes, és ragasztott kivitelben is kapható parafa. Én az előbbit javasolnám első körben. A parafa padlóval lakkozott padlóként kell bánni. A LOBA padlóápoló termékei között vannak napi takarításra, és mélytisztításra alkalmas szerek is.

   Jó párszor került már parafa padló konyhába, szóval nem rossz ötlet ez.

   Üdv,
   2Jepetto

© Copyright 2017

SZERETNÉL POFONOK, ÉS CSALÓDÁSOK NÉLKÜL PARKETTÁZNI?

Ha igen, akkor ezt neked találtuk ki!

Segédletek, ellenőrző naplók, lépésről lépésre útmutatók, online tanácsadás. Csak néhány dolog, amit megkapsz tőlünk. Ne öregedj 5 évet 2 hónap alatt, ne szenvedj több 100.000 Ft-os kárt egy elkerülhető kivitelezési hiba miatt. Légy magabiztos csináld akár magad, csinálja akár egy (szak)ember neked!

Tartalomjegyzék megnézése