A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • március

  30

  2013
 • 364
 • 9

Parafa padló gyerekszobába

parafa padló gyerekszobábaKorábban azt vizsgáltuk, hogy a laminált padló jó választás lehet-e gyerekszobába. Maradunk a gyerekszobánál, ám most egy egészen más padlóról lesz szó. A parafa padlóról.

Voltaképpen ha nem szeretnénk igazán ragozni a dolgot, annyit mondanánk, hogy nincs tökéletesebb padló gyerekszobába, mint a parafa padló.

A parafa padló ugyanis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami kiált azért, hogy gyerekszobába kerüljön.

Először is a parafa padló minden fa parketta közül az egyik legmelegebb. Gyerekszobában, babaszobában minden szülő aggodalma, hogy kúszás-mászás, és játék közben nem fog-e fölfázni a család kicsi kincse. A parafa padló rendkívül jó hőszigetelő, ami nem csak azt jelenti, hogy alulról kevésbé engedi át a hideget, de az ember testhőjét is jobban “visszatartja”.

A parafa padló mellett szól még, hogy antiallergén, és antisztatikus. Ez utóbbi azt jelenti, hogy nem tud elektrosztatikusan feltöltődni. Azaz, ha a gyerekek zokniban csoszognak a padlón, és utána megfogják egymást, nem fognak rázni. Nem telepszenek meg rajta a gombák sem.

Ugyanakkor rugalmas anyagának köszönhetően rendkívül kényelmes, ami egyben azt is jelenti, hogy kíméli az ízületeket, és jót tesz a gerincnek. Viszont nem kell attól félni, hogy azért mert rugalmas, sérülékeny is. Megfelelő kopásállósággal, lakkréteggel a parafa padló könnyedén meg tudja állni a helyét gyerekszobába, még ha ott rendszeres a csatatér is. Hiszen nem szabad elfelejteni, hogy sok óvodában alkalmazzák a parafa padlót, ott pedig 15-20 gyerek is jut 40-50 m2-re.

A tisztíthatósága megint csak szülőbarát. Hasonlóan könnyen tisztítható mint a többi fa parketta. Hiszen lakkozott, laminált (típustól függő) felületéről a foltok, elpottyantott ételdarabok, pisi, filc egy nedvesebb ronggyal könnyedén letörölhetőek. Ez az, ami viszont a padlószőnyegről már nem mondható el.

Van még egy tulajdonsága a parafa padlónak, ami már nem annyira funkcionális, hogy konkrét haszna lenne a gyerekszobába.  De nagyon is fontos, hiszen minden szülő számára fontos, hogy gyermeke számára milyen jövőt hagy hátra. Mennyire élhető környezetben tud majd felnőni, és családot alapítani.

Azt tudni kell a parafa parkettáról, hogy a gyártása során a fa kérgét hántják csak le, amiből a padló lesz, de egyetlen fát sem vágnak már ki. Már ez is egy fontos szempont, de ennél sokkal lényegesebb az, hogy a kéreg folyamatos lehántásával a paratölgy a regenerálódás során 3-5x több káros CO2-t köt meg, mint normál esetben.

A parafa padló az egyetlen, aminek az előállítása során hasznos környezeti hatások is megfigyelhetőek.

Azt hiszem, hogy ennél többet már mondanom sem kell. A parafa padló gyerekszobába messzemenően a legjobb választás. Hiszen minden tulajdonsága szolgálja a gyereket, és a szülőt. És ha parafa padló, akkor elsősorban Wicanders. Mikor üzletünk termékpalettáját állítottuk össze, nem volt kérdés, hogy a mire essen a választásunk. Több mint 30 parafa padló minta üzletünkben, és online is megtekinthető.

Az egyetlen “sajnálatos” dolog, hogy a jó minőségű parafa padló nem olcsó. Nem egy alsó, és középkategóriás laminált padló 2-4.000 Ft/m2-es árkategóriába mozog, hanem jellemzően 6.500 Ft/m2-ről indul. De annyit mindenképpen hozzá kell fűzni, hogy sokkal többet is nyújt, így bőven megéri az árát. Ráadásul egy 8-12 m2-es gyerekszobába alapvetően könnyebben ki lehet gazdálkodni a fennálló 40-50.000 ft-os árkülönbözetet, mintha 50-100 m2-ről beszélnénk.

A parafa padlót imádni fogod mint szülő ez egyértelmű, és a babádat, gyermekedet igazán jól ki fogja szolgálni. Hosszú-hosszú évekig!

 

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

9 HOZZÁSZÓLÁS

 • kata
  2014-02-26, 12:07 VÁLASZ

  Lassan 2 éve, hogy parafa padló van a Luca szobájába, nagyon imádjuk. Egyszerűen nem kell azt lesnem, hogy mikor jár mezítláb a földön, ami a reggeli, és esti órákban áldás.

  Nem volt olcsó, de egy 10 négyzetméteres szobára ki tudtuk gazdálkodni, és máig hálás vagyok magamnak, hogy kötöttem az ebet a karóhoz.

  Üdv,
  Kata

  • 2jepetto@kata
   2014-02-26, 13:09 VÁLASZ

   Kedves Kata!

   Köszi, hogy megosztottad a tapasztalataidat. Mint szülő, pontosan tudom mire gondolsz:)

   Érdemes volt akkor kigazdálkodni. Egy komplett felújításból, vagy építkezésből mindig lehet úgy átcsoportosítani, hogy egy gyerekszobára való parafa padló kijöjjön.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Péter
  2014-12-10, 13:01 VÁLASZ

  Régi vakpadlós mindenhol nyikorgó parkettánkat cserélnénk le, bár ezt a ráfordítást soha nem hozza vissza a lakás ára, tudom. Nézegettem a parafa padlót (60m2 kellene 3 szobába), de attól félek, hogy a szekrények és bútorok lábai, görgői, élei könnyen benyomódnak és csúnya huplikat hagynak a parafában. Ilyen tapasztalatuk van esetleg?

  Köszönöm,
  Péter

  • 2jepetto@Péter
   2014-12-10, 20:33 VÁLASZ

   Kedves Péter!

   A régi parketták sajnos mostanra adták fel a szolgálatot. Ez nem túl hálás azoknak, akik épp egy ilyen lakásban laknak. Sajnos Magyarországon nem értékelt annyira a padló egy lakáseladás során, mint más országokban, pedig egy parafa padlós lakásnak rengeteg előnye van. A kérdésre egy igen szemléletes példát hozok. Mi történik, ha a borosüvegből az összenyomott parafa dugót kihúzzuk? Visszaugrik eredeti állapotára. Legyen szó akár egy 15-20 éves borról is, a parafa dugó korábbi térfogatát fogja felvenni.. A parafa egy rugalmas burkolat, ami azt is jelenti, hogy terhelésnek kitéve benyomódik ugyan, de később szépen vissza is ugrik. Ez a rugalmasság, amit a sejtes szerkezete adja rejti magába még a parafa padló jó hőszigetelő képességét, és jelentősen csendesebb használatát.

   Mi parafa kérdésben a Wicanders padlókat tudjuk nyugodt szívvel ajánlani. Amennyiben szükség van rá, szívesen készítünk egy előzetes kalkulációt az átalakításra vonatkozóan. Elég sok ilyen kaliberű munkát csinálunk.

   Én abszolút támogatom az elhatározást. A két legjobb melegburkolat ma Magyarországon a Wicanders parafa padló, és az ExoticalWorld bambusz parketták.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Szilvi
  2015-04-01, 13:35 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!

  Milyen kezeléseket igényel a padló? Azt olvastam h évente lakkozni kellene.

  Köszönettel,
  Szilvi

  • 2jepetto@Szilvi
   2015-04-01, 16:42 VÁLASZ

   Kedves Szilvia!

   Feltételezem egy lakkozott parafa padlóról beszélünk. Azt nem szükséges évente lelakkozni. A Loba termékcsalád ápolószereit javasoljuk. A legjobb beszerezési forrás erre a Laurum Kft. (http://laurum.hu/)

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Anita
  2015-09-10, 15:24 VÁLASZ

  Készül új kis otthonunk és a párommal ellentétben én nem akartam padlószőnyeget a gyerekszobába (de máshova sem). Egy kicsit utánanéztem a dolgoknak és rátaláltam a parafa padlóra, megmutattam a páromnak, neki is tetszik. A kérdésem viszont a következő: Nem rizikós elsőre, “friss” betonra ráburkolni ezt az elég drága padlót? Férjemnek kétségei támadtak, hogy netán megreped, mert nem száradt mégsem meg megfelelôen a beton alatta. Tudna esetleg tanácsot adni? Válaszát köszönöm! Üdvözlettel: Anita

  • 2jepetto@Anita
   2015-09-10, 21:45 VÁLASZ

   Kedves Anita!

   Erre megoldás a (CM) betonnedvesség mérés, amivel rögtön kiderül, hogy mennyire nedves a beton. A határérték (minden fa padló esetén) 2%. Az klikkes parafát úsztatva kell lerakni, ami alá 0,2 mm-es párazárót kell letenni, de a nedves beton nem amiatt baj, hogy szétreped tőle a parafa, hanem a nedvesség miatt bepenészedik, vetemedik hordozó rétege.

   Egy CM beton nedvesség mérés költsége 7-10.000 Ft.

   Üdv,
   2jepetto

 • Dóri
  2017-05-22, 23:13 VÁLASZ

  Üdv! Van egy kölyökkutyám aki még nem szobatiszta és sajnos néha a pelus mellé megy a pisi. Van egy folt amit nem sikerült azonnal feltörölni a parafa padlóról és ott maradt a nyoma.Nem tudom sehogy sem kiszedni/feltörölni..esetleg van erre valami megoldás?Előre is köszönöm a választ!:)

© Copyright 2017