• május

    26

    2012
  • 502
  • 0

Pantone színskála letöltése, nemcsak parketta kiválasztáshoz

pantone színskálaBár ez egy parkettás blog, a színekkel mégis láthatóan sokat foglalkozunk. Ennek egyszerű az oka. A padló a lakás egy meghatározó, hangsúlyos felülete. A színének kiválasztása megköveteli tőlünk, hogy jó viszonyban álljunk a színekkel.

Tudnunk kell különböző színsémákban gondolkodni, és megalkotni a megfelelő színharmóniát. Hacsak nem dolgozunk lakberendezőkkel!

A legszebb parketta is nyújthat kellemetlen összhatást, ha a lakás színei nem stimmelnek. Mi ezt nem engedhetjük meg!

Most egy egyszerű Pantone színskálát szeretnénk mutatni, aminek a segítségével reményeink szerint könnyebb lesz a lakás színeinek kiválasztása. Érdemes azonban nem csak a digitális színskálákra támaszkodni, mert a monitor megjelenítése eltér a valóságtól.

A nyomtatott és a digitális Pantone színskála a monitortól függően eltérést mutathat egymástól, arra azonban tökéletesen alkalmazható, hogy meghatározzuk azokat a színeket és árnyalatokat, amelyeket szívesen viszontlátnánk az otthonunkba.

Digitális Pantone színskála letöltése…>>

A jól ismert legyezős Pantone színskála (PANTONE FASHION + HOME) meg is vásárolható, de mivel az ára 40-50.000 Ft (195$), csak azoknak ajánljuk, akik egyébként aktívan használnák.

pantone fashion + home színskála

Mi az a Pantone színskála?

A Pantone színskála előre definiált, kikevert egyedi színek halmaza, rendszere. A színskálán több ezer kóddal ellátott szín található. A célja, hogy a színeket egyértelműen lehessen azonosítani. Ne kelljen magyarázkodni, hogy milyen színt szeretnél bekeverni, hanem csak a kiválasztott Pantone szín kódját kelljen megadnod.

Érdemes elolvasni

Fehér laminált padló, fehérített parketta A fehér szín újra hódít. Igaz, elsősorban a falakon, de ennek nem feltétlenül kell így lennie. Egyre jobban terjed a fehér, fehérített parketta és lam...
A legyegyszerűbb színharmónia, ami minden parkettá... A színekkel kapcsolatban már többször írtunk, kezdve az energiavámpír színektől, a pantone színtrendeken át, egészen egy 4 részes rövid színharmóniás ...
2012-es szín trend a Pantone-tól Végre itt van! Igen! Megjelent a Pantone View home + interiors 2012. Ez az a kiadvány, mely alapvetően minden designerre és lakberendezőre nagy hatáss...
Sötét füstölt tölgy parketta variációk A tölgy parketta, tölgy laminált padló alapvetően egy klasszikusan jó választás. Bár a laminált padlók esetében találkozni lehet néhány nem túl kellem...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!