pantone színskálaBár ez egy parkettás blog, a színekkel mégis láthatóan sokat foglalkozunk. Ennek egyszerű az oka. A padló a lakás egy meghatározó, hangsúlyos felülete. A színének kiválasztása megköveteli tőlünk, hogy jó viszonyban álljunk a színekkel.

Tudnunk kell különböző színsémákban gondolkodni, és megalkotni a megfelelő színharmóniát. Hacsak nem dolgozunk lakberendezőkkel!

A legszebb parketta is nyújthat kellemetlen összhatást, ha a lakás színei nem stimmelnek. Mi ezt nem engedhetjük meg!

Most egy egyszerű Pantone színskálát szeretnénk mutatni, aminek a segítségével reményeink szerint könnyebb lesz a lakás színeinek kiválasztása. Érdemes azonban nem csak a digitális színskálákra támaszkodni, mert a monitor megjelenítése eltér a valóságtól.

A nyomtatott és a digitális Pantone színskála a monitortól függően eltérést mutathat egymástól, arra azonban tökéletesen alkalmazható, hogy meghatározzuk azokat a színeket és árnyalatokat, amelyeket szívesen viszontlátnánk az otthonunkba.

Digitális Pantone színskála letöltése…>>

A jól ismert legyezős Pantone színskála (PANTONE FASHION + HOME) meg is vásárolható, de mivel az ára 40-50.000 Ft (195$), csak azoknak ajánljuk, akik egyébként aktívan használnák.

pantone fashion + home színskála

Mi az a Pantone színskála?

A Pantone színskála előre definiált, kikevert egyedi színek halmaza, rendszere. A színskálán több ezer kóddal ellátott szín található. A célja, hogy a színeket egyértelműen lehessen azonosítani. Ne kelljen magyarázkodni, hogy milyen színt szeretnél bekeverni, hanem csak a kiválasztott Pantone szín kódját kelljen megadnod.