• május

  20

  2010
 • 51
 • 10

Pantone színek 2011-re

Mindenki hallott már a PANTONE cégről, vagy legalább a pantone színskáláról. De kevesen tudják, hogy a Pantone minden évben egy csapat neves lakberendezővel, designerrel összeülve készít egy kiadványt. Egy, a következő évre szóló a lakberendezést, és a divatot is erősen meghatározó színkatalógust.

Márciusban kiadták a 2011 évre szóló előirányzatukat (Pantone View home + interiors 2011), és mivel közel 120.000 Ft, vélhetően nálunk kevés emberhez fog eljutni. Pedig a világ divatszíneire ők vannak leginkább hatással.

Erről Ti sem maradhattok le. Arra sajnos nincs lehetőségünk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a teljes katalógust, de egy rövid összefoglalót készítettünk róla.

Ezzel a bejegyzéssel viszont a színt, mint témát 2010-re lezárjuk.

2011 lakberendezési színei a Pantone View home + interiors 2011 kiadvány szerint:

A Pantone View home + interiors 2011 kiadvány összesen 9 színpalettát állított össze a következő évre, mely összesen 77 színárnyalatot tartalmaz. Ezekből mutatunk be most néhányat.

Cottage Industry színpaletta:
Elsősorban a halk pasztelszínek dominánsak ebben a palettában. Mint a halványkék, rózsaszín és aranysárga, és ezek összekomponálva egy csoport semleges színnel. A paletta természetességét pedig a téglavörös, szürke szikla szolgálja.

Simply Stated színpaletta:
Az egyszerűség és kényelem találkozása a városi rusztikával. Ez a Simply Stated színpaletta fő irányzata. A színeire jellemző, hogy pihentetik a szemet, de elég meglepetésre szolgál benne a rózsa, az avokádó, a meténg-kék, a meleg taupa és az angórafehér ahhoz, hogy ne legyen unalmas.

Style & Substance színpaletta:
Az elegancia, és kifinomultság bár már szinte közhelyes, de ebben a színpalettában ez most remekül érvényesül. Elsősorban a fémes színek, mint arany, ezüst érvényesülnek, melyeket a kék, lilás, borvörös színek ellensúlyoznak.

Clarity színpaletta:
Ha eddig ezek túl erős kompozíciók lettek volna,akkor a Clarity színpaletta egyszerűsége tetszeni fog. Ez egy igen letisztult színpaletta. A Zen kék ötvöződik az ibolyával, a mályvával, és a tibeti vörössel.

Archetypes színpaletta:
A klasszikus az, ami soha nem megy ki a divatból. Az Archetypes színpaletta pontosan erre épít. Olyan klasszikus színek találhatóak meg benne, mint a barna, bézs, szürke, taupe. De persze most ezt is megbolondítják egy kis bossa nova vörössel.

Mixed Media színpaletta:
Ahogyan a neve is mutatja egy erősen vegyes színpalettáról van itt szó. Megtalálható benne a vadkacsákra emlékeztető kékes-zöld szín, az aqua, az okker és az áfonya, valamint a hermelin fehér, mindez ügyesen kiemelve arany, réz színekkel.

Wit and Whimsy színpaletta:
Az összes eddigi paletta közül ez a legvidámabb. Gyermekkorunk édességes tálkáját idézi teli erőteljes sárga, konzervatív rózsaszín, répa sárga, ultramarin kék, és a barnacukor kellemes színeivel.

Annak, aki még nem tudja, hogy milyen színt válasszon az otthonába, némi lökést adhat ez a kis összefoglaló.

Érdemes elolvasni

Cipőtárolási ötletek (parkettázott) előszobába, am... Van, hogy minden adott, hogy az előszobába laminált padló, vagy parketta kerülhessen, csak a nedves cipők okoznak gondot. Nagyon sok cipőtárolási ötle...
Az otthonod legunalmasabb része is lehet izgalmas Vannak a lakásban olyan területek, amire szinte soha nem fordítunk figyelmet. Ami, annak ellenére, hogy rendkívül stílusteremtő, és szemet gyönyörködt...
Skandináv stílusú lakásba milyen típusú és árnyala... Szeretem a skandináv stílust. Bármennyire is egyszerűnek tűnik egy-egy skandináv stílusú lakás, voltaképpen sok kreativitást igényel. Az egyszerűségre...
A legyegyszerűbb színharmónia, ami minden parkettá... A színekkel kapcsolatban már többször írtunk, kezdve az energiavámpír színektől, a pantone színtrendeken át, egészen egy 4 részes rövid színharmóniás ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

10 HOZZÁSZÓLÁS

 • Judit
  2010-05-20, 09:12 VÁLASZ

  Nem győzöm megköszönni és továbbítani az általatok küldött anyagokat. Szenzációsak, és hasznosak mindenki számára.
  Gratulálok!

 • Éva
  2010-05-21, 12:12 VÁLASZ

  Köszönöm a segítséget, felnyitottátok a szemem . Sokkal bátrabban nyúlok a színekhez

 • Lajos
  2010-05-21, 14:11 VÁLASZ

  Köszönöm a segítséget. Nagyon hasznos anyagot kaptam. Megosztottam ismerőseimmel is a legujabb trendet.

 • Erika
  2010-05-21, 16:46 VÁLASZ

  Nagyon köszönöm sok okos – hasznos dolgot tanultam Tőletek!
  Munkátokhoz sok sikert és jókedvet Nektek!!!!

 • Erzsi
  2010-05-21, 19:55 VÁLASZ

  Köszönöm a nagyon érdekes anyagot, azt hiszem ezek után bátrabban alkalmazom ezeket a színeket.

© Copyright 2017