• május

  20

  2010
 • 165
 • 10

Pantone színek 2011-re

Mindenki hallott már a PANTONE cégről, vagy legalább a pantone színskáláról. De kevesen tudják, hogy a Pantone minden évben egy csapat neves lakberendezővel, designerrel összeülve készít egy kiadványt. Egy, a következő évre szóló a lakberendezést, és a divatot is erősen meghatározó színkatalógust.

Márciusban kiadták a 2011 évre szóló előirányzatukat (Pantone View home + interiors 2011), és mivel közel 120.000 Ft, vélhetően nálunk kevés emberhez fog eljutni. Pedig a világ divatszíneire ők vannak leginkább hatással.

Erről Ti sem maradhattok le. Arra sajnos nincs lehetőségünk, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a teljes katalógust, de egy rövid összefoglalót készítettünk róla.

Ezzel a bejegyzéssel viszont a színt, mint témát 2010-re lezárjuk.

2011 lakberendezési színei a Pantone View home + interiors 2011 kiadvány szerint:

A Pantone View home + interiors 2011 kiadvány összesen 9 színpalettát állított össze a következő évre, mely összesen 77 színárnyalatot tartalmaz. Ezekből mutatunk be most néhányat.

Cottage Industry színpaletta:
Elsősorban a halk pasztelszínek dominánsak ebben a palettában. Mint a halványkék, rózsaszín és aranysárga, és ezek összekomponálva egy csoport semleges színnel. A paletta természetességét pedig a téglavörös, szürke szikla szolgálja.

Simply Stated színpaletta:
Az egyszerűség és kényelem találkozása a városi rusztikával. Ez a Simply Stated színpaletta fő irányzata. A színeire jellemző, hogy pihentetik a szemet, de elég meglepetésre szolgál benne a rózsa, az avokádó, a meténg-kék, a meleg taupa és az angórafehér ahhoz, hogy ne legyen unalmas.

Style & Substance színpaletta:
Az elegancia, és kifinomultság bár már szinte közhelyes, de ebben a színpalettában ez most remekül érvényesül. Elsősorban a fémes színek, mint arany, ezüst érvényesülnek, melyeket a kék, lilás, borvörös színek ellensúlyoznak.

Clarity színpaletta:
Ha eddig ezek túl erős kompozíciók lettek volna,akkor a Clarity színpaletta egyszerűsége tetszeni fog. Ez egy igen letisztult színpaletta. A Zen kék ötvöződik az ibolyával, a mályvával, és a tibeti vörössel.

Archetypes színpaletta:
A klasszikus az, ami soha nem megy ki a divatból. Az Archetypes színpaletta pontosan erre épít. Olyan klasszikus színek találhatóak meg benne, mint a barna, bézs, szürke, taupe. De persze most ezt is megbolondítják egy kis bossa nova vörössel.

Mixed Media színpaletta:
Ahogyan a neve is mutatja egy erősen vegyes színpalettáról van itt szó. Megtalálható benne a vadkacsákra emlékeztető kékes-zöld szín, az aqua, az okker és az áfonya, valamint a hermelin fehér, mindez ügyesen kiemelve arany, réz színekkel.

Wit and Whimsy színpaletta:
Az összes eddigi paletta közül ez a legvidámabb. Gyermekkorunk édességes tálkáját idézi teli erőteljes sárga, konzervatív rózsaszín, répa sárga, ultramarin kék, és a barnacukor kellemes színeivel.

Annak, aki még nem tudja, hogy milyen színt válasszon az otthonába, némi lökést adhat ez a kis összefoglaló.

Érdemes elolvasni

Ha Ikeába jársz, ezt is nézd meg… Közel egy év után tegnap sikerült eljutnunk az Ikeába. Az újév ugyanis nálunk azzal kezdődött, hogy a zsúfolásig telített kamránkat, eldöntöttük rendb...
Ilyen parkettát válassz, ha kicsi a lakásod Mivel kevesen vannak azok, akik kis lakásban lakva elégedettek lennének annak méretével, mindig felmerül a kérdés, hogyan lehetne tágasabbá varázsolni...
Az otthonod legunalmasabb része is lehet izgalmas Vannak a lakásban olyan területek, amire szinte soha nem fordítunk figyelmet. Ami, annak ellenére, hogy rendkívül stílusteremtő, és szemet gyönyörködt...
Cipőtárolási ötletek (parkettázott) előszobába, am... Van, hogy minden adott, hogy az előszobába laminált padló, vagy parketta kerülhessen, csak a nedves cipők okoznak gondot. Nagyon sok cipőtárolási ötle...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

10 HOZZÁSZÓLÁS

 • Judit
  2010-05-20, 09:12 VÁLASZ

  Nem győzöm megköszönni és továbbítani az általatok küldött anyagokat. Szenzációsak, és hasznosak mindenki számára.
  Gratulálok!

 • Éva
  2010-05-21, 12:12 VÁLASZ

  Köszönöm a segítséget, felnyitottátok a szemem . Sokkal bátrabban nyúlok a színekhez

 • Lajos
  2010-05-21, 14:11 VÁLASZ

  Köszönöm a segítséget. Nagyon hasznos anyagot kaptam. Megosztottam ismerőseimmel is a legujabb trendet.

 • Erika
  2010-05-21, 16:46 VÁLASZ

  Nagyon köszönöm sok okos – hasznos dolgot tanultam Tőletek!
  Munkátokhoz sok sikert és jókedvet Nektek!!!!

 • Erzsi
  2010-05-21, 19:55 VÁLASZ

  Köszönöm a nagyon érdekes anyagot, azt hiszem ezek után bátrabban alkalmazom ezeket a színeket.

 • Gőzeke
  2010-05-21, 20:06 VÁLASZ

  Köszi szépen az anyagot, pont most készülök gőzerővel átfesteni az egész lakhandimat…
  Amúgy lenne egy költői kérdésem….
  Van barátnőtök?? :-DDD

  • Gica@Gőzeke
   2010-05-22, 08:45 VÁLASZ

   Jó. hogy végülis nem felejtettétek elküldeni! Köszi. Én most festetek és iagazán pasztel színeket választottam, de a hálóban az egyik falat megbolondítanám -persze azért tudjunk aludni- segítettetek megint. A korábban kért “vezetékek rendszerezését” ha megkaphatnám, nagyön örülnék. Amúgy mindíg örül az ember ha levelet kap, hát még ha Tőletek (-: mindíg van benne vmi hasznos és izgalmas. Jó kedvet és szépnapot a további tevékenységetekhez (mert úgy tűnik, nem munkaként élitek meg, es ez jóóó)
   üdv: KertészÁgi

   • Szalay-Bognár@Gica
    2010-05-25, 12:17 VÁLASZ

    Kedves Ági,

    előkeressük Neked az a hiányzó leckét, és legkésőbb a héten elküldjük egy e-mailben.

    A szívbolondításhoz sok sikert. Reméljük elég talpalót adtunk Neked ahhoz, hogy beletrafálj!

    Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

    Üdv,
    A 2 Jepetto

 • Gőzeke
  2010-05-21, 20:07 VÁLASZ

  Jaj ez 2x ment el…Bocsika…A lényeg azért benne volt 🙂
  Pusza

 • Gica
  2010-05-22, 08:48 VÁLASZ

  Hát biztos rossz helyen írtam a HOZZÁSZÓLÁSOM és nem Gőzikének akartam válaszolni, de így is meg kell, hogy kapjátok, pá KertészÁgi

  © Copyright 2017

  Mit tudok kihozni a pénzemből?


  ELEMEZZ!