• február

    25

    2014
  • 97
  • 0

Összefüggő terek alkotása padlóval

Ha összefüggő tereket szeretnél otthon, ha szeretnél egy egységes képet, akkor ne dolgozz több típusú, és színárnyalatú parkettával. Ez a tipp nagyon egyszerű, de annál nehezebb sokszor betartani.

A padló a lakás egy jelentős részét elfoglalja, ezért nagy befolyással bír az összkép kialakításában. Ha egységes összképet szeretnénk, akkor érdemes a padlónál a folytonosságot tartani. Azaz ne alkalmazzunk feleslegesen túl sok típusú, árnyalatú padlót.

Persze könnyű ezt mondani, de annál nehezebb megvalósítani. Nemcsak arról van szó, hogy a családtagok között is dűlőre kell jutni a padlóval kapcsolatban, de sokszor azzal is meg kell küzdeni, hogy egy-egy helyiségben más, és más burkolatok nyújtanak optimális megoldást.

Vegyünk egy amerikai konyhás nappalit, ahol a konyha nemcsak dísz, hanem klubhelyiség is, és egy gyerekszobát, ami a nappaliból nyílik. Amíg a nappaliban szimpatizálunk egy laminált padlóval, addig lehet, hogy a konyhába már félnénk tőle, ugyanakkor a parafa rendkívüli tulajdonságai végett a gyerekszobába parafa padlót szeretnénk. Az anya a világosabb szín felé húz, de az apának jobban tetszenek a sötétebb tónusú padlók.

Hogy lesz így egységes az otthonunk?

Ilyenkor már nem könnyű a dolog. Valahogyan kompromisszumokra kell jutni egymással. Ezek szinte biztos, hogy nem lesznek fájdalommentesek. De van, hogy megéri meghozni egy kisebb kompromisszumot, amivel többet nyerünk végül. Ha kompromisszumot kötünk azzal, hogy bizonyos padlóvédő intézkedéseket teszünk a konyhába (nem mossuk fel, csak nedvesen tisztítjuk, rászokunk arra, hogy ami leesik az viszonylag gyorsan felvegyük), akkor lehet, hogy az kevésbé fog fájni, mintha a lakás egységes képét meg kellene azzal törni, hogy az amerikai konyhás nappaliban a járólapot, és a laminált padlót keresztezzük.

Ha 5-7 alkalommal csinálsz valamit, az könnyen rutinná tud válni. Néhány hónap alatt fel tudsz venni olyan szokást, ami eddig közel nem volt az életed része. És ez egyáltalán nem kell, hogy rossz legyen. Az, hogy odafigyelsz a padlódra egyáltalán nem rossz. Fölvenni egy rutint rövid távon sokkal fájdalommentesebb, mint évekig, évtizedekig bánkódni azon, hogy a padlóválasztásnál nem voltunk elég bátrak.

Ha szerencsés vagy, akkor van olyan padló, parketta, ami az otthonodba, és az életedbe minden tekintetben beleillik. De mivel az élet nem ilyen egyszerű, vélhetően elő kell majd venned a jó öreg kompromisszumkészségedet. Ami persze nem azt jelenti, hogy úgy indul a dolog, hogy ez már csak rosszabb lesz. Egy kompromisszum meghozatala simán válhat az előnyödre.

Egy szó mint száz, érdemes belegondolni abba, hogy mit nyújt nekünk egységes otthon képe, mekkora kompromisszumokat kell kötni érte, milyen nehéz ezeket meghozni. Én úgy gondolom, hogy nem. A gyakorlat is azt mutatja, hogy menni szokott ez másoknak. És ezek a kompromisszumok végül mindig előnyre szoktak válni.

Érdemes elolvasni

Halszálka mintában rakott parketta, te hogy vagy v... Ódivatú. Klasszikus. Időtálló. Unalmas. Recsegő. Nyikorgó. Kopott. Mindenki másképp gondol a halszálkás parkettára. Pontosabban a halszálka mintában r...
Téglakötés? Csak óvatosan, nagy felületen csúnya!... A téglakötés fél-egész szálak futtatását jelenti. Sztenderd téglalap, négyszög alapú szobáknál általánosan bevett, hogy a parkettázást egy hosszú szál...
Online kalkulátor: parkettás árak Belekerült pár álmatlan éjszakánkba, de elkészült online munkadíj kalkulátorunk. Ha szeretnéd tudni mennyi a parkettázás ára, költsége, de nem igazods...
Jövőre, veled, ugyanitt! Köszönjük, hogy 2011-ben is velünk tartottál! Hálásak vagyunk, hogy követsz és olvasol minket. Köszönünk minden egyes levelet, és kommentet, amit elju...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017