• május

  15

  2010
 • 86
 • 22

Online színkeverő program – videóval

Számodra is nehéz falat kiválasztani a színeket az otthonodba? Szeretnél kipróbálni jó pár színsémát még mielőtt végleg döntenél, de neked nem elég, hogy a laptopot a fal elé állítod, és annak változtatva a hátterét próbálod elképzelni, milyen lenne ez a szín a lakásban?

Ezzel többé nem kell bajlódnod. Ahogy azzal sem, hogy egy zseb méretű textilt oda tégy a falra, hogy megnézd, hogy mutatna ez a szín a bútorokkal, a fal színével. Ehhez aztán igazán nagy fantázia kell.

De ennek vége! Mostantól a lakásodban könnyedén kipróbálhatod a színeket, megváltoztathatod a bútoraid színét, és ehhez csak egy egyszerű számítógépre lesz szükséged.

Szeretnék bemutatni Neked egy színkeverő programot, ami amellett, hogy online elérhető, azaz semmit sem kell installálnod, még azt is lehetővé teszi, hogy a lakásodról készített képedet is fel töltsd, és egy kis szerkesztés után kedved szerint variáld annak színeit.

A végeredményt elmentheted a gépedre, de akár e-mailben is megoszthatod. A legpraktikusabb eszköz, ami segíthet a lakás színeinek kiválasztásában.

Mi ez a program, és hol tudod online elindítani?

Online színkeverő program elindításához kattints ide!

(Bár  nagyon egyszerű kezelni, készítettünk egy rövid bemutató videót is Neked, hogy semmi akadályba ne ütközz.)

Ezzel az online színkeverő programmal akár százszor is átfestheted a lakásodat anélkül, hogy ecsetet kellene ragadnod. De vigyázat, mert ha belelendülsz, akár órákra is a gép elé szögezhet.

Kiegészítés (update):

Tikkurila színtervező: többfunkciós színtervező program. Rövid installálás után válogathatunk a beépített képekből, de lehetőség van saját kép felhasználására. Ezért azonban már fizetni kell.

Tikkurila színtervező letöltése.

Érdemes elolvasni

Fantasztikus példák burkolatváltásra Alapvetően nem vagyunk oda azért, ha egy térben több típusú burkolatot alkalmaznak, és azt valamilyen megoldással elválasztják egymástól. Mivel a legt...
Kreatív ötletek lépcső dekorálására Az utóbbi években gyakran kérik a segítségünket lépcsők parkettázására. A lépcső parkettázása gyorsabb, költséghatékonyabb, mint csináltatni a lépcsőe...
Skandináv stílusú lakásba milyen típusú és árnyala... Szeretem a skandináv stílust. Bármennyire is egyszerűnek tűnik egy-egy skandináv stílusú lakás, voltaképpen sok kreativitást igényel. Az egyszerűségre...
Magasfényű vagy matt laminált padló Rengeteg cikkben foglalkoztunk már a laminált padlóval, de még sosem ejtettünk szót arról, hogy melyik a jobb választás a matt és a magasfényű laminál...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

22 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsuzsi
  2010-05-15, 19:47 VÁLASZ

  Kedves jó Tanácsadóim!
  Soha jobbkor ezek a levelek. Most van folyamatban a lakásvétel. Két hét mire kiköltözik az előző tulajdonos, aztán jöhet a festés. Pont ez a dilemmám, milyen legyen hogy jó legyen.
  Fotót nem tudok még küldeni, de azt leírom ami már meg van.
  Nagyszoba: calvados színű szekrény
  Konyha bükk színű beépített bútor+sötét dió tálalószekrény.
  Kérdés: milyen színű legyen a fal?????????
  Köszönettel: Zsuzsy

  • Szalay-Bognár@Zsuzsi
   2010-05-16, 08:20 VÁLASZ

   Kedves Zsuzsy,

   erre több szempont miatt is nehéz válaszolni. Mivel a legfontosabb, hogy a lakás hozzád, a Te egyéniségedhez álljon közel, erre Neked kell rájönnöd. Megkaptad már a 3 leckét a színválasztásról a tanfolyamon?

   Egyébként a fenti programban vannak beépített képek, amivel dolgozhatsz. És arra is lehetőséged van, hogy meglévő színsémákat alkalmazz.

   Csak válassz ki egy beépített képet majd egy színt a listából, és kattints a bal panel alsó “Apply colors to scene” gombra, és máris kapsz egy elképzelést.

   Sok sikert hozzá, és derűs kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

 • Kriszti
  2010-05-16, 18:13 VÁLASZ

  Köszi szépen!!Soha jobbkor nem jöhetett ez a mail…:-)

  • Szalay-Bognár@Kriszti
   2010-05-19, 14:47 VÁLASZ

   Nincs mit! Holnap küldünk még valamit. Ha a színek nálatok aktuális, akkor ennek örülni fogsz.

 • margit
  2010-05-17, 10:06 VÁLASZ

  Igazan koszonetre melto amit tesztek.Meg sok ilyen segitokesz emberre volna szuksege a vilagnak.

  • Szalay-Bognár@margit
   2010-05-19, 14:50 VÁLASZ

   Nos, nagyon szívesen! Igyekszünk hasznosak lenni.

   • istván@Szalay-Bognár
    2016-09-28, 20:21 VÁLASZ

    Üdv. színkeveréssel kapcsolatban ,lenne egy kérdésem ha lehetséges. Rendelkezem citromsárga festékkel nagyobb mennyiséggel, szeretnék belőle halvány barna ,világos barna színt keverni. valami megoldás lenne valami tipp?? köszönöm , üdv:si

    • 2jepetto@istván
     2016-10-17, 09:15 VÁLASZ

     Kedves István!

     A festék kikeverés nem a mi asztalunk, de azt tudjuk, hogy ez nagyon összetett. A festék pigment-tulajdonságától sok minden függ. Mivel több szín hozzákeverése kell, hogy abból barna legyen, mindenképpen szakemberhez kéne fordulni.

     Üdv,
     2 Jepetto

 • Blanka
  2010-05-23, 06:04 VÁLASZ

  Fiúk!

  Hát ez csodálatos! Csodálatosak vagytok Ti is!
  Ritka az ilyen ember 🙂

 • Márta
  2010-08-06, 18:22 VÁLASZ

  Nagyon tetszett a program. A gondom az hogy minden festékgyártó más és más szinskálát alkalmaz. A programotokban a szineket RGB szerint azonosíthatjuk de a szinkeverésnél a boltok a fehérhez keverik a szineket .Jó lenne ha RAL és NCS skálákat összevethetnénk az RGB koordinátákkal.

  üdv Márti

  • Szalay-Bognár@Márta
   2010-08-06, 18:59 VÁLASZ

   Kedves Márta,

   ha jól sejtem, akkor erre gondoltál. http://www.color-converter.com/ Az RGB-t ezzel Ral-ra tudod váltani.

   Töltsd le, csomagold ki, és futtathatod is (no install). Az értékek megadása után enterrel tudsz convertálni. Ne keress erre Gombot!

   Sok sikert!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Márta@Szalay-Bognár
    2010-08-06, 19:34 VÁLASZ

    Nagyon köszönöm

    Márta

    • Péter@Márta
     2017-01-02, 06:57 VÁLASZ

     Kedves Márta!

     Én is festék keverés előtt állok, de találtam egy remek online felületet, amin szinte az összes színskála és festékkód összehasonlítható:

     http://www.e-paint.co.uk/Colour_alternatives.asp

     Üdv, Péter.

     • 2jepetto@Péter
      2017-01-02, 08:40 VÁLASZ

      Kedves Péter!

      Ez szuper, köszi, de ezzel nagyon óvatosan kell bánni, mert a monitor színhelyes beállításától függ a megjelenés. A végső szín, árnyalat kikeverése előtt érdemes élőben is megnézni, vagy egy színhelyesen beállított monitoron, de ezek általában nyomdáknak, grafikusoknak fontos. Egyszer mi is körbejártuk a színhelyesség kérdést. Nem egyszerű!

      Üdv,
      2Jepetto

© Copyright 2017