• szeptember

    25

    2013
  • 156
  • 0

Mitől lehet rendkívül mű a laminált padló?

Korábban már írtunk az olcsó laminált padló hátulütőiről. Közülük az egyik leglátványosabb a dekorációs réteg változatosságának hiánya. Voltaképp ezen múlik leginkább, hogy a laminált padlónak végül milyen lesz a megjelenése.

Ha nem elég változatos a dekoráció, a végeredmény kiábrándító lesz. A napokban sikerült megint egy ilyenbe belefutnunk. Egy kedves Ügyfelünk keresett meg azzal, hogy a régi laminált padlóját, ami egyébként alig volt néhány éves, cseréljük le neki.

Mikor kimentünk a felmérésre azonnal láttuk, hogy ezzel a padlóval valami nagyon nem stimmel. És most nem is arról van szó, hogy elég sok helyen szét volt csúszva. Egyszerűen az egész valahogy nem volt rendben. Aztán elkezdtük alaposabban is szemügyre venni.

Nem kellett sok, és rögtön láttuk, hogy ugyanazon dekorációk rendkívül sűrűn ismétlődnek. A fa padló ugyebár azért szép, mert a fa természetes szinte soha nem ismétlő változatosságát adja vissza. Mivel a laminált padló nyomtatott dekorral rendelkezik, itt a dekoráció egy idő után ismétlődni fog. Ez elkerülhetetlen, na de milyen sűrűn?

Ebben a példában, amit most hoztunk, ez elég látványos. A szóban forgó 15 m2-es szobában 3 soros laminált padló volt lerakva. 3 erőteljes mintázat ismétlődését számoltuk össze a padlón. Egy mintázat mérete 6 cm * 35 cm, vagyis nem kicsi. Nem ujjnyi, nem tenyérnyi méretről van szó.

(Fénykép: ezek a mintázatok (is) ismétlődtek tucat számra.)

 

Szóval volt 3 db 6*35 cm-es dekorációs rész (fotónk csak kettőről van), ami ebben a 15 m2-es szobában összesen 13-14-17 alkalommal ismétlődött. És ezek alapvetően a padló intenzívebb mintázatai között szerepeltek. Vagyis, ami alapvetően erőteljesebb. (Ezért is volt könnyebb összeszámolni.)

Egy kis matek, és már el is mondható, hogy a vizsgált 3 dekoráció szinte minden négyzetméteren megjelent. Biztos vagyok benne, hogy ha tovább számolgattunk volna több mintázat ismétlésére is rábukkantunk volna. A mintázatok ilyen sűrű ismétlődése rendkívül lerontja az összképet, és az egész iszonyú művé válik tőle.

Szóval csak óvatosan az olcsó laminált padlóval. Ami 1 m2-en még jól mutat, nem biztos, hogy 15 m2-en is jól fog kinézni. Számtalan segítséget találsz nálunk az életedbe legjobban illő laminált padló megtalálásáról.

Érdemes elolvasni

Nem mindegy, hogy 2 vagy 4 oldali fózolt a laminál... A fózolásról, korábban írtunk már. Akkor beszéltünk már arról, mint jelent a fózolás. Érintőlegesen a fózolás a parketták szélének ferde (általában 45...
A szinkron struktúrás laminált padlókról hölgyekne... A laminált padló vásárlásánál tucatnyi szempontot lehet megvizsgálni. A felületi struktúra is egy ilyen. Mit is jelent a szinkron struktúra a laminált...
Laminált padló felmosási teszt A laminált padlót nem szabad vízzel felmosni. Erről azonban nagyon kevesen tudnak, másrészt ez a szokás annyira belénk égett, hogy nehezen tudunk róla...
Cementlap hatású laminált padlót hozott a Parador... Be kell vallanunk őszintén, hogy nem vagyunk éppen járólap pártiak. Nem azért mert elfogultak vagyunk a parkettákkal szemben, és rossz néven vesszük a...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017