• szeptember

    25

    2013
  • 268
  • 0

Mitől lehet rendkívül mű a laminált padló?

Korábban már írtunk az olcsó laminált padló hátulütőiről. Közülük az egyik leglátványosabb a dekorációs réteg változatosságának hiánya. Voltaképp ezen múlik leginkább, hogy a laminált padlónak végül milyen lesz a megjelenése.

Ha nem elég változatos a dekoráció, a végeredmény kiábrándító lesz. A napokban sikerült megint egy ilyenbe belefutnunk. Egy kedves Ügyfelünk keresett meg azzal, hogy a régi laminált padlóját, ami egyébként alig volt néhány éves, cseréljük le neki.

Mikor kimentünk a felmérésre azonnal láttuk, hogy ezzel a padlóval valami nagyon nem stimmel. És most nem is arról van szó, hogy elég sok helyen szét volt csúszva. Egyszerűen az egész valahogy nem volt rendben. Aztán elkezdtük alaposabban is szemügyre venni.

Nem kellett sok, és rögtön láttuk, hogy ugyanazon dekorációk rendkívül sűrűn ismétlődnek. A fa padló ugyebár azért szép, mert a fa természetes szinte soha nem ismétlő változatosságát adja vissza. Mivel a laminált padló nyomtatott dekorral rendelkezik, itt a dekoráció egy idő után ismétlődni fog. Ez elkerülhetetlen, na de milyen sűrűn?

Ebben a példában, amit most hoztunk, ez elég látványos. A szóban forgó 15 m2-es szobában 3 soros laminált padló volt lerakva. 3 erőteljes mintázat ismétlődését számoltuk össze a padlón. Egy mintázat mérete 6 cm * 35 cm, vagyis nem kicsi. Nem ujjnyi, nem tenyérnyi méretről van szó.

(Fénykép: ezek a mintázatok (is) ismétlődtek tucat számra.)

 

Szóval volt 3 db 6*35 cm-es dekorációs rész (fotónk csak kettőről van), ami ebben a 15 m2-es szobában összesen 13-14-17 alkalommal ismétlődött. És ezek alapvetően a padló intenzívebb mintázatai között szerepeltek. Vagyis, ami alapvetően erőteljesebb. (Ezért is volt könnyebb összeszámolni.)

Egy kis matek, és már el is mondható, hogy a vizsgált 3 dekoráció szinte minden négyzetméteren megjelent. Biztos vagyok benne, hogy ha tovább számolgattunk volna több mintázat ismétlésére is rábukkantunk volna. A mintázatok ilyen sűrű ismétlődése rendkívül lerontja az összképet, és az egész iszonyú művé válik tőle.

Szóval csak óvatosan az olcsó laminált padlóval. Ami 1 m2-en még jól mutat, nem biztos, hogy 15 m2-en is jól fog kinézni. Számtalan segítséget találsz nálunk az életedbe legjobban illő laminált padló megtalálásáról.

Érdemes elolvasni

Mitől lesz egy 990 ft-os laminált padló 5690 Ft?... Az építőiparra nem jellemző annyira a márka értéke, a márkahűség fogalma, hogy azt lehessen mondani, hogy pusztán azért kerül többe egy laminált padló...
Trendi laminált padlók Azért szeretem a laminált padlót, mert olyan dolgokra képes, amire más parketta nem. Aki unja már a bükk, cseresznye színeket, és szeretne inkább vada...
3 az 1-ban laminált padló, na végre! Vagy mégsem?... Mikor először olvastam a Kaind 3in1 laminált padló kollekciójáról, nagyot dobbant a szívem. Na végre! Jó lenne már egy olyan laminált padló, ami nemcs...
“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megké... Erre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót válasz...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!