A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • május

  21

  2009
 • 394
 • 16

Olcsó vs. Prémium kategória

Laminált parketta 1.090 Ft/m2

Ellenállhatatlanul hangzik? Ha csak az árát tekintjük, akkor igen. De, ha közelebbről megnézzük a címkét, és látjuk, hogy mindösszesen 6 mm-es, és alacsony a kopásállósága, máris elmehet tőle a kedvünk.

Az olcsó laminált parketta, és a prémium kategóriás laminált parketta között óriási különbségek vannak.

Íme néhány meggyőző példa:

Kopásállóság:
Egy laminált parkettának lehet 23-as a kopásállósága is, ami alig-alig áll ellen bárminek is. De ez az érték elérheti akár a 34-est is. Ez óriási különbség. Ami már az élettartamban is erősen megmutatkozik.

Karcolásállóság:
Az olcsó laminált parkettával ellentétben a prémium kategóriás modellek némelyike külön tartalmaz egy extra felső réteget, ami kiemelkedő karcolásállóságot biztosít a laminált parkettáknak.

Hangszigetelés:
Az olcsó laminált parkettáknál a hangszigetelést külön hanggátló anyagok lefektetésével tudod elérni. A prémium kategóriás laminált padlók között már található olyan típus, ami külön SoundBlock hangátló rendszerrel van felszerelve.

Antisztatikus felület:
A laminált padlók felülete könnyen kaphat elektrosztatikus feltöltést, ami nem kíván feszültséget okoz. Ráadásul építő eleme a porcicáknak. A prémium laminált parketták már antisztatikus felülettel rendelkeznek.

Garancia:
Mivel egy olcsó, és egy prémium laminált padló élettartama között jelentős különbségek vannak, a forgalmazó, és gyártó által adott garanciák között is generációk lehetnek. 5, vagy 25 év garancia – nem mindegy!

És akkor még nem beszéltünk az ergonómiáról, a vízzárásról, a környezetvédelmi szempontokról, a kiszolgálás minőségéről…

Egy azonban biztos!

Egy alacsony kategóriás nem fog annyit nyújtani mint egy prémium parketta! Nem is szabad annyit elárni tőle. Mert különben csak csalódások fognak érni!

Olcsó, és prémim kategóriás termékek és szolgáltatások mindenhol vannak.  Egy olcsó fodrász nem fog kávéval és kekszel várni, nem fog számítógéppel stílust tervezni neked, csak hajat vágni egy elfogadható szinten.

Egy olcsó könyvelő nem fog tanácsokat adni, nem fog konzultációt tartani, nem fog Téged korbácsolni, hogy hozd el hozzá a számláiadat, és a bérpapírokat is csak kérésre fogja küldeni.

Egy olcsó parkettás nem fog lakberendezési és lakásfelújítási tanácsokat adni. Nem fog segíteni Téged az ideális melegburkolat kiválasztásában.

És ezzel nincs is baj! Ezek csak különbségek olcsó és prémium kategóriák között. A baj az, ha olcsótól prémiumot vársz. Ha prémiumra vágysz, de sajnos csak az alacsonyabb kategóriára van lehetőséged!

Holnap azonban 7 napra minden megváltozik!

 (Nézd meg az e-mail fiókodat holnap – pénteken – 14:00 után!)

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

16 HOZZÁSZÓLÁS

 • Erzsi
  2009-05-22, 10:58 VÁLASZ

  Igazatok van abban, hogy nem mindegy a kopásállósági mutató, de egy hálószobába teljesen felelsleges a 34 erős irodai igénybevételnek megfelelő parkettát lerakni. Tehát azt is meg kell nézni milyen igénybevételi helyre szánod.
  Kösz a mázolással kapcsolatos jótanácsotok, ajtó ablak festésnél az üvegre ragasztott cellux nagyon bevált.
  Köszi

  • Szalay-Bognár@Erzsi
   2009-05-22, 11:46 VÁLASZ

   Kedves Erzsi,

   a fején találtad a szöget. 34-es kopásállóságú laminált parketta felesleges egy hálóba, hacsak nem Klump család lakja a házat.

   (Remélem ezt tőlünk tanultad!)

   De bárcsak azzal lenne a gond, hogy felesleges. Nagyon sokan esnek abba a csapdába – olcsó árak miatt -, hogy az igénybevételhez képest alacsony kopásállóságú laminált padlót vásárolnak.

   Az igénybevételnek és a kopásállóságnak összhangban kell lennie. Amire fent céloztunk az az, hogy nem szabad az igénybevételt alul becsülni:

   “Ki fogja bírni! Nem lesz gond!”

   Ha van egy akció, nem szabad abba a csapdába esni, hogy nem vesszük figyelembe a kopásállóságot.

   Gratulálunk a mázolási sikereidhez! 2 perces előkészület, mennyi felesleges munkától tud megmenteni.

   Sok van még hátra a lakásfelújításból?

   • Erzsi@Szalay-Bognár
    2009-05-23, 11:20 VÁLASZ

    Mig dolgoztam, a munkahelyemen szabványokkal foglalkoztam,így ismerem a padlókra vonatkozó előírásokat.
    A felújítás kész, már csak a diszítések vannak hátra.

    Üdvözlettel, Erzsi

 • krisztina
  2009-08-07, 14:59 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Lenne egy kérdésem, mégpedig , hogy lehet-e fehér magasfényű falicsempére, másik színű csempéből mozaikot rakni?
  Ha igen hogyan.
  Köszi

  • Szalay-Bognár@krisztina
   2009-08-10, 15:35 VÁLASZ

   Kedves Krisztina,

   ha jól értelmezem a kérdésed, azt szeretnéd tudni, hogy lehet-e csempére csempét rakni. Sajnos a hidegburkolásban nem vagyunk profik, de utána néztünk, és elvileg lehet.

   Flex ragasztóval, por és zsírmentes felülettre.

   A ragasztás előtt tapaásnövelő kötőhíddal kell lealapozni a felületet (Pl: Mapeprim sp).

   De melegburkolásban sokkal pontosabb, és precízebb választ tudunk adni. Ilyen kérdésed nincs? 🙂

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • Attila
  2009-11-06, 22:19 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Ezt (http://www.praktikerwebshop.hu/termekek/laminltpadl_fehr_tlgy_8mm/?id=230275) a lamináltparkettát vásárolnám meg, mert a lakásom nagyon sötét.
  Jó választás ez?
  Előre is köszönöm választok!
  Attila

  • Szalay-Bognár@Attila
   2009-11-08, 15:04 VÁLASZ

   Kedves Attila,

   mivel sötét a lakásod jól tetted, hogy világos színű laminált padlót választottál. Hogy technikailag mennyire tökéletes a választás (vastagság, kopásállóság…stb.) azt így nehéz megmondani.

   Ez függ attól, hogy milyen helyiségekbe lett/lesz lerakva, hányan laktok a lakásba, milyenek a bútoraitok, van-e háziállatotok, milyen távra terveztek, sőt milyen szokásaitok vannak.

   Egy agglegény lakásba tökéletes, de egy 3 gyerekes családi házban, ahol a gyerekek előszeretettel bicikliznek, görkoriznak bent a lakásban is ott már kevésbé.

   Írj konkrétumokat, de ha olvastad a cikkeinket, elvégezted a tanfolyamunkat, és figyeled a bolgunkat, akkor biztos, hogy jól fel lettél készve, és jól döntöttél.

   Derűs, kreatív napot kívánunk Neked!

   Üdv.
   A 2 Jepetto

 • Jocó
  2010-05-24, 21:48 VÁLASZ

  Nagyszüleimnél anno volt egy úgynevezett “tiszta szoba”. Egy afféle vendégváró, ahová a háziak csak takarítani, szellőztetni jártak be. Vendégeknek fenntartott hely volt, ott voltak a legszebb, legértékesebb díszei a háznak. Volt olyan év, hogy takarításon kívül nem volt másra használva, de előfordult az is, hogy havonta megfordult benne egy-egy vendég néhány napra. Ide szerintem bőven jó egy ú.n. 23-as kopásállóságú parketta. Nem? Egyébként mi ez a 23-as, meg 34-es? Nem lett volna egyszerűbb “kopó” :), “alig kopó”, meg “egyáltalán nem kopó” kategóriákat alkotni?
  És hogy tudom ellenőrizni, hogy a 34-es tényleg 34-es? Mi van, ha csak 32-es?
  Ti nagyon jól csináljátok, mert abból a szürke falból, amit magam előtt láttam eddig, már kezdenek körvonalazódni alakok, csak azt nem értem, a gyártók illetve a szabványok alkotói miért ellenünk dolgoznak?
  Még fényt! Mééég…
  Köszönöm!

 • Tibor
  2010-06-03, 07:09 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Nagy fába készülök vágni a fejszémet! Régi ragasztott parketámat készülök felszedni és cserélni laminált parketára. Sajnos évekkel ezelőtt az előző tulaj egy magára hagyott mosógéppl eláztata és a száradás után erős hézagok keletkeztek közöte. Sajnos úgy érezük, hogy dohos is. Kérdésem az lene, hogy milyen előkészítés kell a laminált parketának? Előre is köszönöm! Tibor

  • Szalay-Bognár@Tibor
   2010-06-06, 19:29 VÁLASZ

   Kedves Tibor,

   most nagyon összetett dolgot kérdeztél. Ha nem tudunk sokat az aljzatról, nem tudunk egyértelmű választ adni. Ha a régi parketta vakpadlós, akkor vélhetően azt megfelelően szintbe kell hozni, kitölteni homokkal, osbézni. Dióhéjban!

   Ha még nem csináltál hasonlót, inkább fordulj szakemberhez. Tőlünk itt tudsz erre felmérést kérni.

   Üdv,
   A 2 parkettás Jepetto

 • Tünde
  2010-08-02, 23:09 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Lehet, hogy borzasztó nagy butaságot kérdezek, akkor bocs.:-)
  Lakásvásárlás előtt állok (panel), 2 szobában a hagyományos halszálkás parkett van, de rendkívül csúnya, összeszáradt. Rá lehet rakni a laminált parkettet, vagy fel kell szedni?
  A kisszoba padlószőnyeges, arra simán rárakom, mert jó filc helyett (ilyet már csináltam, bevált). Köszönöm a választ, üdv.: Tünde

  • Szalay-Bognár@Tünde
   2010-08-05, 14:54 VÁLASZ

   Kedves Tünde,

   nincs rossz kérdés, csak rossz válasz:)

   Látatlanban annyit tudok mondani, hogy a parkettára alapvetően rá lehet rakni a laminált padlót. De ez függ attól, hogy egyenletes-e a parketta (félek, nem), mennyire nyikorog, és érdemes figyelni az ajtókra is.

   Akkor érdemes rátenni, hogy a halszálkás parkettának egyszer akartok majd még esélyt adni, vagy ha épp nincs sok idő a burkolásra. Vagy egyszerűsíteni szeretnétek.

   Padlószőnyegre viszont nem javaslom. A laminált padlónak egyenletes aljzat kell. A padlószőnyegre fektetett laminált esetében a nyomás ilyenkor a nútokra fog koncentrálódni, és ennek köszönhetően idővel elengedhetnek. Nem beszélve a poratka-konzerválásról.

   Ha ragaszkodsz hozzá, legalább atkamentesíts előtte.

   Sok sikert hozzá!

   Üdv,
   A 2 Jepetto

   • Tünde@Szalay-Bognár
    2010-08-05, 21:28 VÁLASZ

    Köszönöm szépen a választ. Nincs sok időm a szükséges felújításra, valószínűleg rárakom a halszálkásra, de azért előtte “nyikorgás” tesztet végzek.:-)
    Az említett problémákra nem is gondoltam a szőnyegpadlóra való lerakásnál, a jelenlegi otthonom egyik szobájában ezt műveltem.
    Köszönöm még egyszer a tanácsokat.
    Üdv.: Tünde

 • irene marton
  2010-12-18, 23:47 VÁLASZ

  szép napot,
  hol kaphatok olcsó parkettát.
  17 nm-kellene,
  irenemarton@gmail.com

  ha tudsz írj légyszives köszönöm.
  TRENCSÉNYINÉ.

 • Magdi
  2013-06-29, 18:32 VÁLASZ

  Sziasztok!
  Okos dolgokat olvastam Nálatok. A fiamnak egyszoba+előszobáját (26 négyzetméter)kellene parkettázni. Régit felszedni, kiegyenlíteni. Ráadásul van benne egy falnyi üveges tolóajtós beépített szekrény amit szétszedni, majd összeszerelni kéne. A parketta kiválasztásában mennyire tudtok tanácsot adni illetve tudom, hogy tudtok, csak nekem kellene megvennem vagy a munkán kívül a beszerzésre is vállalkoztok?
  Üdv:Magdi

  • 2jepetto@Magdi
   2013-06-29, 18:44 VÁLASZ

   Kedves Magdi!

   Természetesen segítünk a beszerzésben is, mert sok szaküzlettel van jó kapcsolatunk.

   Először érdemes egy felméréssel kezdeni, mert akkor nemcsak a helyszínt látjuk, amiből kalkulálni tudjuk a munkadíjat, de át is tudjuk beszélni az igényeket az új padlót illetően.

   Felmérésre itt lehet jelentkezni nálunk:
   http://www.2jepetto.hu/felmeres-keres

   Várjuk a jelentkezésedet!

   Üdv,
   2 Jepetto

  © Copyright 2017