A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • augusztus

    25

    2015
  • 895
  • 1

Nem való akárkinek a horizontális, és a vertikális bambusz padló. Nekem se!

Mi egyszerűen nagyon oda vagyunk a bambusz padlóért, nem tudunk mit csinálni. Ismerjük, és tudjuk, hogy fantasztikus tulajdonságokkal bír, és nem utolsó sorban, olyan gyönyörűek, hogy csak egy népmesei fordulattal tudok élni: a napra lehet nézni, de rájuk nem.

Mégis azt kell, hogy mondjam, hogy nem való mindenkinek. A horizontális, és a vertikális bambusz bármennyire is a kedvencem, én magam nem tudnám otthonra ezt választani. Az oka a két gyerek.

bambusz padló

A horizontális, és a vertikális bambusz padló sérülékeny.

Nagyon, legalább annyira, mint a fenyő hajópadló. A sűrűségük ugyanis valahol 750 kg/m3 körül van, ami alacsonynak tekinthető a 850 kg/m3 feletti kemény kategória induló határától.

A horizontális, vertikális bambusz padlókon szinte minden pontszerűen ráeső nehezebb tárgy nyomot tud hagyni, ha az nagyobb erővel esik le. Lehet az egy vízzel teli bögre éle, egy földhöz vágott matchbox, egy polcról leeső kalapács (miközben IKEA bútort szerelsz).

Gyerekek mellé nem túl jó ötlet a bambusz padló, mert nagyon nagy odafigyelést igényel. De ha előszeretettel rohanunk vissza a lakásba cipővel, ha épp induláskor jut eszünkbe, hogy valami a szobába maradt, akkor sem túl célszerű e mellett a burkolat mellett voksolni. De nem szabad például erre a padlóra nehezebb, pontlábakon álló bútorokat sem tenni.

Lényegesen keményebb a fonott bambusz padló!

A fonott bambusz padlóval már más a helyzet. Ez már bivalyerős. 1000-1200 kg/m3 sűrűségűek. Szinte képtelenség rajtuk fogást találni. Őket már én is bátran be merném vállalni a két gyerek mellé előszobástul, konyhástul.

Szóval, ha bambusz padló, akkor inkább a fonott, mert a horizontális/vertikális szigorúan zoknis burkolat. Csak azoknak ajánljuk, akinél maximális a kontroll. Mi ezt két gyerek mellet nem mondhatjuk el! Pedig, jaj, de szeretjük a vertikális bambuszt.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

1 HOZZÁSZÓLÁS

© Copyright 2017