• június

    13

    2015
  • 295
  • 0

Ne újítsd fel a parkettát, ha ezeket nem tudod elfogadni

Na akkor vegyük ezt át még egyszer! Bár korábban már írtunk arról, hogy kinek érdemes a régi parketta felújítását választania, ideje újra ezt a témát elővenni.

Sokaknak ugyanis teljesen más elképzelésük van arról, hogy mit látnak majd viszont a parketta felújítás után. Egy elhasználódott, 30-40 éves parkettából, nem lesz katalógusfotó. Különösen igaz ez, ha a parketta szálak annyira kiszáradtak, megvetemedtek az idők során, hogy a lapok között kisebb, nagyobb hézagok keletkeztek. De tovább rontja a helyzetet az is, ha a parketta bizonyos lécei, kicsit mozognak.

A hézagokat ilyenkor vagy újrarakással, vagy fugázással szüntethetőek. Tipikusan utóbbira szokott esni a választás. Ebből azonban máris következik, hogy kritikus szemmel nézve ez a fugázás sosem fog visszaadni egységes felületet.

De volt már akiken az sem tetszett, hogy látszottak az egyes parketta lécek illesztései, vagyis, hogy hol találkozik egy egy parketta. Bár extrém elvárás lenne úgy parkettázni, hogy ne látszódjanak a találkozási élek, az elmondható, hogy egy régi parketta felcsiszolásakor, és újralakkozásakor az élek alapvetően hangsúlyosabbak, mint egy teljesen új parketta lerakása esetében.

Ne újítsd fel a parkettád, ha nem tudod elfogadni:
– A parketta nem fog úgy kinézni, mintha egy vadi új 7-10.000 Ft/m2-es parkettát tennél le.
– Ha katalógusba illő lakást szeretnél
– Ha nem szeretnéd, hogy a régi parkettádon akár egy picit is, de vissza-tükröződjön az elmúlt 30-40 év.

Miért mondjuk ezt?

Mert nem szeretnénk, hogy csalódnod kelljen. Nem arról van szó, hogy már előre magyarázzuk a bizonyítványunkat, de több 1000 m2-nyi felcsiszolt parkettával a hátunk mögött már látjuk, hogy kik azok, akik túlzott elvárásokkal állnak egy 30-40 éves parketta felújítása elé.

Ha eleve úgy állsz neki a parketta felújításnak, hogy kétségeid vannak afelől, hogy tetszene-e a végeredmény, ha átnéztél rengeteg referenciafotót, de mégis ott bujkál benned az, hogy mégis inkább újat kéne rakni, akkor esélyes, hogy igazad lesz.

Viszont, ha mindaz, amit most írtunk számodra teljesen magától értetődő, akkor te bátran vágj bele a felújításba.

Érdemes elolvasni

Parketta csiszolás olcsón? Az olcsó vonzó. Tagadhatatlan! Nem is csoda, hogy a parketta csiszolásra rákeresve a "parketta csiszolás olcsón" a 3. legnépszerűbb kifejezés.Az iga...
Parketta csiszolás, vagy csere? A legtöbb ember, aki régi elkopott parkettája helyett szeretne valami újat, ami persze nem feltétlenül jelent újat, felmerül a kérdés, hogy csiszolja ...
Miért nem lehet fehérre pácolni a régi parkettát?... Az utóbbi években (2014 óta) újra divatba jöttek a fehér padlók. Amióta mi is foglalkoztunk a fehér padlókkal, és parkettákkal, sokszor keresnek meg m...
Ezért rossz ötlet parketta csiszolás után festetni... Ha a szobafestőd nem olyan, hogy vakon bízol benne, és tűzbe tennéd érte a kezed, akkor egyáltalán nem jó ötlet, ha a frissen csiszolt, és lakkozott p...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!