• augusztus

  4

  2013
 • 70
 • 22

Modul pvc-t választani nem olcsó

drága modul pvcModul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mulatság.

Legalább is nem annyira, mint az az ember alapvetően gondolja.

Éppen ezért egyre kevésbé jó szívvel tudjuk ajánlani azon ügyfeleinknek, akik otthonra választanának ilyen megoldást spórolás céljából.

(Mi az a modul pvc: lap kiszerelésben kapható vinil alapú pvc burkolat. Olyan akár a laminált padló, csak épp vinil, ragasztani kell, és persze nem fából készül.)

Az elfogadható, és korrekt minőségű modul pvc ára valahol 4.000 Ft/m2-nél kezdődik, de nem nehéz találni 5-10.000 Ft/m2 árút sem. A jó minőségű modul pvc nem olcsóbb, mint egy hasonló minőségű laminált padló. A vízálló tulajdonsága azonban megkérdőjelezhetetlen, így fürdőszobába otthonra még mindig jó választás.

De a modul pvc-t lerakni is költségesebb.

A modul pvc lerakása alapvetően többe is kerül mint bármely más úsztatott padlóé (pl: laminált padló, szalagparketta). Először is kell egy tükörsima aljzat, amihez aljzatkiegyenlítés kell, majd a visszacsiszolás. Utána jöhet az alapozás, és a ragasztás, ami mivel alapvetően több munka, több költséget is jelent.

A lerakása akár kétszerese is lehet az úsztatott padlókhoz képest.

Ajánlott tehát alaposan átgondolni, hogy tényleg érdemes-e otthonra modul pvc-t választani, mert olcsóbban szinte biztosan nem fog kijönni az ember, ha a minőséget is a szem előtt tartja. A vízálló tulajdonságon kívül nem igazán lehet úgy megfogalmazni az igényt, hogy abban a modul pvc jöjjön ki győztesként otthoni felhasználásnál.

Amiben a Magic floor magasan a laminált padlók felett van, azt irodai, közületi, üzleti felhasználók fogják tudni csak igazán értékelni. elsősorban brutális kopásállósága miatt, de a ragasztásnak, rugalmasabb felületének köszönhetően csendesebb mint az úsztatott fa padlók. (Parafa kivételével)

Kell-e tehát a modul pvc? Ha csak az árhoz ragaszkodunk, akkor egyáltalán nem biztos, ha otthoni felhasználásra szánja az ember. Ha fontos a vízállóság, akkor abszolút jó alternatíva. Ha pedig közületi felhasználásról van szó, akkor arról külön kell beszélni.

Érdemes elolvasni

Sötét füstölt tölgy parketta variációk A tölgy parketta, tölgy laminált padló alapvetően egy klasszikusan jó választás. Bár a laminált padlók esetében találkozni lehet néhány nem túl kellem...
Új fizetőeszköz: a kézfogás! Bármennyire is szeretjük, és rajongunk a szakmánkért, néha azért vannak meredek, és elképesztő dolgok, amikre visszaemlékezve, még a hideg is kiráz. ...
A magas fehér szegő felrakásának alapszabályai... A magas, amerikai típusú fehér szegők felrakásának vannak bizonyos alapszabályai, amit érdemes betartani, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Mive...
Egy nap parkettázás nélkül Az építőiparban az ember találkozik mindennel. A napjukat felessel indító mérnökökkel, selyemágyban részegen fekvő kőművesekkel, köddé válni tudó gene...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

22 HOZZÁSZÓLÁS

 • Tamás
  2013-11-26, 11:32 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto,
  nekem lenne egy indokom, hogy miért választanám mégis az 5000 Ft/nm árért a PVC modul padlót, ez pedig nem más mint a padlófűtés nappaliba, ahova köszönjük de hideg burkolatot nem szeretnénk, valamint tartunk a szálló portól, amit a laminált parketta padlófűtésre való alkalmazása okozna. Ez szerintem elég érv. De kíváncsian várom véleményét, hogy mi más javaslata lenne tehát. Padlófűtés, nem hideg burkolat, szálló port kerüljük.
  Köszönettel,
  Tamás

  • 2jepetto@Tamás
   2013-11-27, 09:40 VÁLASZ

   Kedves Tamás!

   Érdekes szempontot vetett fel, köszönöm szépen! De engedje meg, hogy kifejtsem az ellenvéleményemet. A lakásba a szellőztetéssel, és a ruhákon bekerülő por a meleg levegő feláramlása miatt nem ülepszik le. Az ön félelme szerintem inkább a padlófűtéshez köthető jobban, mint a burkolathoz.

   Ugyanakkor igaza van, amikor arra utal, hogy bizonyos burkolatok jobban vonzák a port, mint mások. Fizika könyvek szerint ezt hívják adhéziónak. Amikor is különböző anyagok vonzó kölcsönhatásra lépnek egymással.

   Van egy bizonyos elektrosztatikus adhézió, ami érdekes lehet. Pl egy elektrosztatikus töltésű (laminált) padló erősebb kapcsolatban áll a leülepedett porral, mint azok amelyek nincsenek feltöltődve, így elképzelhető, hogy azok a meleg levegő feláramlás ellenére a padlón tarják a leülepedett port. Persze sok minden függ az errő-ellenerő dolgoktól is.

   Ezt az egészet én úgy értelmezem, hogy az elektrosztatikusan feltöltődött laminált padló, kevésbé engedi felszállni a port a lakásban, mert nagyobb az adhézió, mint más esetben.

   Ugyanakkor az elektrosztatikus feltöltődés a laminált padlóknál egy rossz tulajdonság, amit a legtöbb gyártó igyekszik elkerülni, és antisztatikussá tenni a padlójukat.

   Elnézést a kissé konyhanyelvi megfogalmazásért, de nem vagyok fizikus. Ez csupán egy következtetés, amit a szakirodalmak átolvasása után tettünk, de ígérjük, hogy megkérdezünk erről egy fizikust, professzort.

   A végkövetkeztetésünk annyi lenne, hogy a felszálló por inkább a padlófűtéshez köthető, és egy lakkozott szalagparketta, vagy épp a modul pvc szerepe ebben kevesebb.

   Én ezért nem mondanék le a természetes fa szépségéről, az antibakteriális felületről, és a felújíthatóság nyújtotta hosszú élettartamról.

   De feltétlenül megkérdezünk egy fizikust is erről, aki számításokkal alátámasztja nekünk a dolgokat, mert lehet persze, hogy tévedünk.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Béla
  2015-03-18, 12:10 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto,
  újabban látom, hogy van már öntapadós modul pvc is a piacon, arról van-e már véleményük? Mert egyre inkább arra hajlok, hogy a szobákba is azt fogok rakni laminált padló helyett, hangszigetelés és hőérzet miatt.
  üdv
  Béla

  • 2jepetto@Béla
   2015-03-18, 20:03 VÁLASZ

   Kedves Béla!

   Az öntapadós modul pvc-vel nincs jó tapasztalatunk. A Magic floor-nál is kivezették az öntapadós változatot. A szakító szilárdságuk sajnos nem az igazi. Mi mindenképpen a ragasztásos modul pvc-t javasoljuk. Mire gondol az alatt, hogy jobb hangszigetelés, és hőérzet? A laminált padlónak ugyanis alacsonyabb a hővezetési tényezője (0,09-0,08 W/mK), mint a vinily padlóknal (0,29 Wm/k), azaz a laminált padló jobban hőszigetel. Ha van padlófűtésük akkor valóban jobb a vinil, de ha nincs és az alulról jövő hideget szeretnék szigetelni, akkor viszont sokkal jobb a laminált padló.

   Ha bármi kérdés lenne még, szívesen segítünk!

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Kinga
  2016-06-03, 06:02 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!
  Családi ház felújítás közepén vagyunk, most szeretnénk kiválasztani a burkolatot a konyha-nappalba. Nagyon gondolkozunk a vinil padló választásán az alábbi okok miatt: nem szeretnénk burkolatváltást a konyha és nappali között, hidegburkolatot nem szeretnénk, padlófűtésünk van. A konyha miatt mindenképpen szeretnénk jó kopásállóságú és vízálló burkolatot, de sajnos a jó minőségű vízálló laminált padlók 10.000,-Ft-tól kezdődnek, míg vinilt már 5.000,- Ft-tól találtunk. Létezik már clickes változata is, amit ugyan úgy kell letakni, mint a laminált padlót, így a tükörsima aljzat és ragasztás költségeit meg tudjuk spórolni.
  Érdekelne a vélemémye ezzel kapcsolatban. Ajánlja-e a vinilt ilyen szempontok figyelembevételével, vagy van-e valami alternatívjavaslata. Előre is köszönöm! Üdvözlettel,
  Kinga

 • Gyorgy
  2017-01-31, 10:20 VÁLASZ

  Meglevo jarolap burkolatra szeretnenk jo minosegu Vynil padloburkolatot ragasztani. Jo lenne ha a padlo csempe (33x33cm) osztasai nem utnenek at a vynil padlon es rontanak el az osszhatast. Gondolom ez megoldhato lenne egy koztes habfolia lemez segitsegevel, ami mellesleg tovabb javitja a hoszigetelest. (szalagparkettaknal also retegkent paramentesito foliat is szoktak alkalmazni, de ha jol gondolom ez Vynil parkettanal nem szukseges). Kerek segitseget ahhoz, hogy mi a legjobb megoldas ebben az esetben.

  Udvozlettel

  Gyorgy

  • 2jepetto@Gyorgy
   2017-01-31, 11:35 VÁLASZ

   Kedves György!

   Megfelelő alapozás után ki lehet önteni a járólapot önterülő aljzatkiegyenlítővel, amit a száradást követően simára kell csiszolni. Ezt követően mehet majd rá a vinyl padló. Ha javítani kell a hőszigetelésen, akkor parafa alátétet is fel lehet ragasztani az aljzatra, és aztán arra mehet a vinyl.

   Én ezt a megoldást tudom jó szívvel ajánlani. Párazáróra vinyl padló esetében nincs szükség.

   Sok elrontott munkát láttunk, még építészeti különdíjas ingatlan esetében is. Kell egy jól előkészített aljzat hozzá.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Gyorgy@2jepetto
    2017-02-01, 10:28 VÁLASZ

    Kedves Jepetto,

    nagyon koszonom a szakszeru valaszt. Csak hogy pontosan ertsem: Amennyiben parafa alatetet ragasztatok a meglevo padlocsempere semmilyen mas elokeszites nem szukseges?
    Milyen parafa alatetet javasol?

    Udvozlettel

    Gyorgy

   • Gyorgy@2jepetto
    2017-02-01, 10:34 VÁLASZ

    Meg meg szeretnek kerdezni egy dolgot:
    A Fogarasi Parketta uzlet hirdeti a Lametta Vynil padlot. Ez egy 5 mm vastag lapokbol osszerakhato illesztett padlo. Ehhez is gondolom alkalmazhato a leragaszthato parafa reteg ami pl 750 Ft/m2 arban tekercsben kaphato.

    Mennyiert vallalnak negyzetmeterenket ennek a Vynil padlonak parafa reteg segitsegevel torteno elkesziteset. (kb 50 m2)?

    Udvozlettel

    Gyorgy

    • 2jepetto@Gyorgy
     2017-02-01, 13:47 VÁLASZ

     Kedves György!

     Persze alkalmazható,de úsztatott padló esetén már nem kell a parafát sem leragasztani. Érdemes ugyanakkor elgondolkodni a Wicanders vinyl padlóin is, ami már eleve tartalmaz parafát. A 10,5 mm-esnek bőven jó a hordozórétege ahhoz, hogy azon aztán a fugaközök semmilyen körülmények között ne üssenek át. Szinte csak le kell rakni. A Laurum Kft-t érdemes megkeresni, ők az importőrök, és Budapesten 2 helyen is elérhetőek.

     Üdv,
     2Jepetto

    • Gyorgy@Gyorgy
     2017-02-02, 09:32 VÁLASZ

     Kedves 2Jepetto,

     megneztem a a Laurum vynil padloit es azt hiszem el is dontottem, hogy ezt a valtozatot valasztjuk. Aprilis honapban keresni fogom ismet a megvalositas vegett. Addig is nagyon koszonom a szakszeru segitseget.

     Udv

     Gyorgy

     • 2jepetto@Gyorgy
      2017-02-02, 12:12 VÁLASZ

      Kedves György!

      Ennek örülök, a Wicandersbe nagyon nehéz belekötni. Aki amellett dönt, az tud valamit 🙂 Érdemes akkor a Laurumhoz fordulni, kiskerek, de egyben importőrök is, szóval nálunk biztos a legjobb tudást, és feltételeket kapod.

      Ha áprilisban a szakemberünk segíthet majd a kivitelezésben, azt meg köszönjük a nevükben is.

      Üdv,
      2Jepetto

 • Erzsi
  2017-05-06, 20:05 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto!

  Én ebédlőbe, amolyan lábazatszerűen szeretnék valami tisztítható , mutatósabb felületet, kb. 2-2,5 nm lenne az egész. Laminált padlóban gondolkodtam, keresgélés közben akadtam rá a Magic Floorra. Érdekelne a véleménye, hogy ezt jó megoldásnak tartaná-e, ill. hogy ez szakértelem nélkül, pusztán a leírásra hagyatkozva megoldhatónak tartja-e ?

  Köszönettel : Erzsi

  • 2jepetto@Erzsi
   2017-05-07, 19:26 VÁLASZ

   Kedves Erzsi!

   Értsem ez alatt azt, hogy a falra a lábazatot Magic floorral szeretnétek megcsinálni. Megoldható, persze, de a “vastagsága” miatt nem takar semmit a szélső dilatációtól. A lerakáskor az egyenes vágás, és az egyenes, síik fal okozhat gondot. Mindkettőnél precízen kell eljárni, mert egyébként csúnya lesz.

   Ha félreértettem a “lábazatot”, kérlek jelezd.

   Üdv,
   2Jepetto

   • Erzsi@2jepetto
    2017-05-08, 21:58 VÁLASZ

    Kedves 2Jepetto!

    Köszönöm a választ, jól értetted a kérdést. Azt hiszem, csak akkor merek ebbe belevágni, ha találok egy szakembert.

    Üdv: Erzsi

© Copyright 2017