• augusztus

  4

  2013
 • 772
 • 27

Modul pvc-t választani nem olcsó

drága modul pvcModul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mulatság.

Legalább is nem annyira, mint az az ember alapvetően gondolja.

Éppen ezért egyre kevésbé jó szívvel tudjuk ajánlani azon ügyfeleinknek, akik otthonra választanának ilyen megoldást spórolás céljából.

(Mi az a modul pvc: lap kiszerelésben kapható vinil alapú pvc burkolat. Olyan akár a laminált padló, csak épp vinil, ragasztani kell, és persze nem fából készül.)

Az elfogadható, és korrekt minőségű modul pvc ára valahol 4.000 Ft/m2-nél kezdődik, de nem nehéz találni 5-10.000 Ft/m2 árút sem. A jó minőségű modul pvc nem olcsóbb, mint egy hasonló minőségű laminált padló. A vízálló tulajdonsága azonban megkérdőjelezhetetlen, így fürdőszobába otthonra még mindig jó választás.

De a modul pvc-t lerakni is költségesebb.

A modul pvc lerakása alapvetően többe is kerül mint bármely más úsztatott padlóé (pl: laminált padló, szalagparketta). Házilag már nem annyi, mint lerakni a laminált padlót. Először is kell egy tükörsima aljzat, amihez aljzatkiegyenlítés kell, majd a visszacsiszolás. Utána jöhet az alapozás, és a ragasztás, ami mivel alapvetően több munka, több költséget is jelent.

A lerakása akár kétszerese is lehet az úsztatott padlókhoz képest.

Ajánlott tehát alaposan átgondolni, hogy tényleg érdemes-e otthonra modul pvc-t választani, mert olcsóbban szinte biztosan nem fog kijönni az ember, ha a minőséget is a szem előtt tartja. A vízálló tulajdonságon kívül nem igazán lehet úgy megfogalmazni az igényt, hogy abban a modul pvc jöjjön ki győztesként otthoni felhasználásnál.

Amiben a Magic floor magasan a laminált padlók felett van, azt irodai, közületi, üzleti felhasználók fogják tudni csak igazán értékelni. elsősorban brutális kopásállósága miatt, de a ragasztásnak, rugalmasabb felületének köszönhetően csendesebb mint az úsztatott fa padlók. (Parafa kivételével)

Kell-e tehát a modul pvc? Ha csak az árhoz ragaszkodunk, akkor egyáltalán nem biztos, ha otthoni felhasználásra szánja az ember. Ha fontos a vízállóság, akkor abszolút jó alternatíva. Ha pedig közületi felhasználásról van szó, akkor arról külön kell beszélni.

Érdemes elolvasni

Kreatív ötletek lépcső dekorálására Az utóbbi években gyakran kérik a segítségünket lépcsők parkettázására. A lépcső parkettázása gyorsabb, költséghatékonyabb, mint csináltatni a lépcsőe...
Magic floor a falra Korábban írtunk arról, hogy a falra rakott parketta mennyire hangsúlyos, és jó hangulatot tud teremteni egy szobának. Térelválasztó, funkció kijelölő ...
Végelzáró készítés parketta szegőléchez saját anya... Nincs olyan kiegészítő elem a parkettázás során, amit jobban utálnánk, mint a szegélyezéskor használt műanyag végelzáró, és sarokprofilok. Egyszerűen ...
Nyikorog a parketta? Elviselhetetlenül nyikorog a a parketta a nappaliban? Settenkedve kell kiosonnod a halóban este, nehogy a parketta nyikorgása felébressze a többieket?...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

27 HOZZÁSZÓLÁS

 • Tamás
  2013-11-26, 11:32 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto,
  nekem lenne egy indokom, hogy miért választanám mégis az 5000 Ft/nm árért a PVC modul padlót, ez pedig nem más mint a padlófűtés nappaliba, ahova köszönjük de hideg burkolatot nem szeretnénk, valamint tartunk a szálló portól, amit a laminált parketta padlófűtésre való alkalmazása okozna. Ez szerintem elég érv. De kíváncsian várom véleményét, hogy mi más javaslata lenne tehát. Padlófűtés, nem hideg burkolat, szálló port kerüljük.
  Köszönettel,
  Tamás

  • 2jepetto@Tamás
   2013-11-27, 09:40 VÁLASZ

   Kedves Tamás!

   Érdekes szempontot vetett fel, köszönöm szépen! De engedje meg, hogy kifejtsem az ellenvéleményemet. A lakásba a szellőztetéssel, és a ruhákon bekerülő por a meleg levegő feláramlása miatt nem ülepszik le. Az ön félelme szerintem inkább a padlófűtéshez köthető jobban, mint a burkolathoz.

   Ugyanakkor igaza van, amikor arra utal, hogy bizonyos burkolatok jobban vonzák a port, mint mások. Fizika könyvek szerint ezt hívják adhéziónak. Amikor is különböző anyagok vonzó kölcsönhatásra lépnek egymással.

   Van egy bizonyos elektrosztatikus adhézió, ami érdekes lehet. Pl egy elektrosztatikus töltésű (laminált) padló erősebb kapcsolatban áll a leülepedett porral, mint azok amelyek nincsenek feltöltődve, így elképzelhető, hogy azok a meleg levegő feláramlás ellenére a padlón tarják a leülepedett port. Persze sok minden függ az errő-ellenerő dolgoktól is.

   Ezt az egészet én úgy értelmezem, hogy az elektrosztatikusan feltöltődött laminált padló, kevésbé engedi felszállni a port a lakásban, mert nagyobb az adhézió, mint más esetben.

   Ugyanakkor az elektrosztatikus feltöltődés a laminált padlóknál egy rossz tulajdonság, amit a legtöbb gyártó igyekszik elkerülni, és antisztatikussá tenni a padlójukat.

   Elnézést a kissé konyhanyelvi megfogalmazásért, de nem vagyok fizikus. Ez csupán egy következtetés, amit a szakirodalmak átolvasása után tettünk, de ígérjük, hogy megkérdezünk erről egy fizikust, professzort.

   A végkövetkeztetésünk annyi lenne, hogy a felszálló por inkább a padlófűtéshez köthető, és egy lakkozott szalagparketta, vagy épp a modul pvc szerepe ebben kevesebb.

   Én ezért nem mondanék le a természetes fa szépségéről, az antibakteriális felületről, és a felújíthatóság nyújtotta hosszú élettartamról.

   De feltétlenül megkérdezünk egy fizikust is erről, aki számításokkal alátámasztja nekünk a dolgokat, mert lehet persze, hogy tévedünk.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Béla
  2015-03-18, 12:10 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto,
  újabban látom, hogy van már öntapadós modul pvc is a piacon, arról van-e már véleményük? Mert egyre inkább arra hajlok, hogy a szobákba is azt fogok rakni laminált padló helyett, hangszigetelés és hőérzet miatt.
  üdv
  Béla

  • 2jepetto@Béla
   2015-03-18, 20:03 VÁLASZ

   Kedves Béla!

   Az öntapadós modul pvc-vel nincs jó tapasztalatunk. A Magic floor-nál is kivezették az öntapadós változatot. A szakító szilárdságuk sajnos nem az igazi. Mi mindenképpen a ragasztásos modul pvc-t javasoljuk. Mire gondol az alatt, hogy jobb hangszigetelés, és hőérzet? A laminált padlónak ugyanis alacsonyabb a hővezetési tényezője (0,09-0,08 W/mK), mint a vinily padlóknal (0,29 Wm/k), azaz a laminált padló jobban hőszigetel. Ha van padlófűtésük akkor valóban jobb a vinil, de ha nincs és az alulról jövő hideget szeretnék szigetelni, akkor viszont sokkal jobb a laminált padló.

   Ha bármi kérdés lenne még, szívesen segítünk!

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Kinga
  2016-06-03, 06:02 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!
  Családi ház felújítás közepén vagyunk, most szeretnénk kiválasztani a burkolatot a konyha-nappalba. Nagyon gondolkozunk a vinil padló választásán az alábbi okok miatt: nem szeretnénk burkolatváltást a konyha és nappali között, hidegburkolatot nem szeretnénk, padlófűtésünk van. A konyha miatt mindenképpen szeretnénk jó kopásállóságú és vízálló burkolatot, de sajnos a jó minőségű vízálló laminált padlók 10.000,-Ft-tól kezdődnek, míg vinilt már 5.000,- Ft-tól találtunk. Létezik már clickes változata is, amit ugyan úgy kell letakni, mint a laminált padlót, így a tükörsima aljzat és ragasztás költségeit meg tudjuk spórolni.
  Érdekelne a vélemémye ezzel kapcsolatban. Ajánlja-e a vinilt ilyen szempontok figyelembevételével, vagy van-e valami alternatívjavaslata. Előre is köszönöm! Üdvözlettel,
  Kinga

 • Gyorgy
  2017-01-31, 10:20 VÁLASZ

  Meglevo jarolap burkolatra szeretnenk jo minosegu Vynil padloburkolatot ragasztani. Jo lenne ha a padlo csempe (33x33cm) osztasai nem utnenek at a vynil padlon es rontanak el az osszhatast. Gondolom ez megoldhato lenne egy koztes habfolia lemez segitsegevel, ami mellesleg tovabb javitja a hoszigetelest. (szalagparkettaknal also retegkent paramentesito foliat is szoktak alkalmazni, de ha jol gondolom ez Vynil parkettanal nem szukseges). Kerek segitseget ahhoz, hogy mi a legjobb megoldas ebben az esetben.

  Udvozlettel

  Gyorgy

  • 2jepetto@Gyorgy
   2017-01-31, 11:35 VÁLASZ

   Kedves György!

   Megfelelő alapozás után ki lehet önteni a járólapot önterülő aljzatkiegyenlítővel, amit a száradást követően simára kell csiszolni. Ezt követően mehet majd rá a vinyl padló. Ha javítani kell a hőszigetelésen, akkor parafa alátétet is fel lehet ragasztani az aljzatra, és aztán arra mehet a vinyl.

   Én ezt a megoldást tudom jó szívvel ajánlani. Párazáróra vinyl padló esetében nincs szükség.

   Sok elrontott munkát láttunk, még építészeti különdíjas ingatlan esetében is. Kell egy jól előkészített aljzat hozzá.

   Üdv,
   2 Jepetto

   • Gyorgy@2jepetto
    2017-02-01, 10:28 VÁLASZ

    Kedves Jepetto,

    nagyon koszonom a szakszeru valaszt. Csak hogy pontosan ertsem: Amennyiben parafa alatetet ragasztatok a meglevo padlocsempere semmilyen mas elokeszites nem szukseges?
    Milyen parafa alatetet javasol?

    Udvozlettel

    Gyorgy

   • Gyorgy@2jepetto
    2017-02-01, 10:34 VÁLASZ

    Meg meg szeretnek kerdezni egy dolgot:
    A Fogarasi Parketta uzlet hirdeti a Lametta Vynil padlot. Ez egy 5 mm vastag lapokbol osszerakhato illesztett padlo. Ehhez is gondolom alkalmazhato a leragaszthato parafa reteg ami pl 750 Ft/m2 arban tekercsben kaphato.

    Mennyiert vallalnak negyzetmeterenket ennek a Vynil padlonak parafa reteg segitsegevel torteno elkesziteset. (kb 50 m2)?

    Udvozlettel

    Gyorgy

    • 2jepetto@Gyorgy
     2017-02-01, 13:47 VÁLASZ

     Kedves György!

     Persze alkalmazható,de úsztatott padló esetén már nem kell a parafát sem leragasztani. Érdemes ugyanakkor elgondolkodni a Wicanders vinyl padlóin is, ami már eleve tartalmaz parafát. A 10,5 mm-esnek bőven jó a hordozórétege ahhoz, hogy azon aztán a fugaközök semmilyen körülmények között ne üssenek át. Szinte csak le kell rakni. A Laurum Kft-t érdemes megkeresni, ők az importőrök, és Budapesten 2 helyen is elérhetőek.

     Üdv,
     2Jepetto

    • Gyorgy@Gyorgy
     2017-02-02, 09:32 VÁLASZ

     Kedves 2Jepetto,

     megneztem a a Laurum vynil padloit es azt hiszem el is dontottem, hogy ezt a valtozatot valasztjuk. Aprilis honapban keresni fogom ismet a megvalositas vegett. Addig is nagyon koszonom a szakszeru segitseget.

     Udv

     Gyorgy

     • 2jepetto@Gyorgy
      2017-02-02, 12:12 VÁLASZ

      Kedves György!

      Ennek örülök, a Wicandersbe nagyon nehéz belekötni. Aki amellett dönt, az tud valamit 🙂 Érdemes akkor a Laurumhoz fordulni, kiskerek, de egyben importőrök is, szóval nálunk biztos a legjobb tudást, és feltételeket kapod.

      Ha áprilisban a szakemberünk segíthet majd a kivitelezésben, azt meg köszönjük a nevükben is.

      Üdv,
      2Jepetto

 • Erzsi
  2017-05-06, 20:05 VÁLASZ

  Kedves 2 Jepetto!

  Én ebédlőbe, amolyan lábazatszerűen szeretnék valami tisztítható , mutatósabb felületet, kb. 2-2,5 nm lenne az egész. Laminált padlóban gondolkodtam, keresgélés közben akadtam rá a Magic Floorra. Érdekelne a véleménye, hogy ezt jó megoldásnak tartaná-e, ill. hogy ez szakértelem nélkül, pusztán a leírásra hagyatkozva megoldhatónak tartja-e ?

  Köszönettel : Erzsi

  • 2jepetto@Erzsi
   2017-05-07, 19:26 VÁLASZ

   Kedves Erzsi!

   Értsem ez alatt azt, hogy a falra a lábazatot Magic floorral szeretnétek megcsinálni. Megoldható, persze, de a “vastagsága” miatt nem takar semmit a szélső dilatációtól. A lerakáskor az egyenes vágás, és az egyenes, síik fal okozhat gondot. Mindkettőnél precízen kell eljárni, mert egyébként csúnya lesz.

   Ha félreértettem a “lábazatot”, kérlek jelezd.

   Üdv,
   2Jepetto

   • Erzsi@2jepetto
    2017-05-08, 21:58 VÁLASZ

    Kedves 2Jepetto!

    Köszönöm a választ, jól értetted a kérdést. Azt hiszem, csak akkor merek ebbe belevágni, ha találok egy szakembert.

    Üdv: Erzsi

 • Takács Magdi
  2017-05-09, 18:20 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!
  Tanácsodat kérem egy, a Diego-nál árult vinyl vízálló padlóval kapcsolatban: http://www.diego.hu/lvt-padlo/prime-marble-bei-marble-bei
  Lakótelepi konyhába-előszobába szánnám a mostani járólapra ragasztva.
  Még nem vettem meg, csak előleget fizettem rá, de talán még visszamondhatnám ha nagyon negatív a véleményed. Ilyet is vállaltok letenni?
  Köszönettel, Magdi

  • 2jepetto@Takács Magdi
   2017-05-17, 20:20 VÁLASZ

   Kedves Takács Magdi!

   A járólapot ki kell önteni megfelelő alapozást követően, majd visszacsiszolni, hogy pengeéles legyen, mert a 2-4 mm-es vinyl padlón átütnek a padló egyenlőtlenségei (pl:fugaközök).

   Tudunk benne segíteni.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Klári
  2017-05-26, 08:35 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto!

  Édesanyám új építésű lakásába keresnék vízálló, egész lakásban (fürdőszobában is) egységesen használható burkolatot. A modul pvc-re gondoltam, mert nekünk is ilyen van itthon, de mi padlófűtéssel használjuk. Nála viszont radiátorok lesznek, így a padló hidegebb lehet. 84 m2 lefedéséről lenne szó. A lakás most készül, most öntik ki estrich betonnal. Kérdésem az lenne, hogy melyik vinyl/modul pvc padlót tudná ajánlani. Expona, Tarkett, Magic Floor márkákat néztem. 5-6000 Ft-os nm árban gondolkodunk, indokolt esetben mennénk csak efölé. Válaszát előre is köszönöm.

  • 2jepetto@Klári
   2017-05-26, 13:55 VÁLASZ

   Kedves Klári!

   Bármelyiket szívesen ajánlom! Ha félnek a hideg felülettől, parafával alá lehet szigetelni. Erről itt írtunk korábban:http://www.2jepetto.hu/blog/magic-floor-alaszigetelese

   Bármelyik padlóra is essen a választás, a tökéletesen előkészített aljzaton fog múlni szinte minden. Ezt nagyon fontos, hogy ne felejtsétek el. A néhány mm vastag vinyl padlón ugyanis átüt az aljzat egyenlőtlensége.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Agonatic
  2017-08-01, 18:31 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto!

  Kérdezném igen jól sikerült esztrihre (nincsenek benne egyenlőtlenségek) leragasztható egyből vinyl? A betonban a padlófűtés dilatációs hézagjai fel lettek töltve kemény, de rugalmas PU hézagkitöltővel, ezen folytonosan mehet a ragasztott vinyl burkolat, vagy meg kell azt is dilatáltatni ?

  Köszönettel,
  Agonatic

  • 2jepetto@Agonatic
   2017-08-01, 20:45 VÁLASZ

   Kedves Agonatic!

   A Magic floort nem kell dilatálva rakni, viszont tükörsima aljzat kell neki. A kiöntés, és annak visszacsiszolása erősen ajánlott.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Melinda
  2017-08-25, 09:32 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto!
  Mi a falburkolatot szeretnénk megoldani vinyl burkolattal. Az öntapadós változatot néztük ki a felragasztás egyszerűsége végett. Mivel olvastam, hogy nem ajánlja padlóra ezt a megoldást, kérdezném, hogy falra sem jó megoldás? Mindenképp kell oda is egyéb ragasztó? Nincs nagy igénybevétel, de a gravitáció sem éppen kedvező. Kérem írja meg hogyan tenné fel ön a falra, 1m magasságig.
  köszönöm: Melinda

 • Éva
  2018-11-11, 21:50 VÁLASZ

  Kedves 2Jepetto,

  vásároltunk egy lakást ahol az egyik szobában régi parketta van, de viszonylag jó állapotú. Viszont szeretnénk az egyik sarokban konyhát kialakítani. Kérdésem hogy hogyan lehetne vízálló burkolatot tenni a szobába hogy ne kelljen a parkettát felszedni. A férjem simán ráragasztana pvc-t, csak arra a részre ahol a konyha lesz. Én meg lvt-vel raknám le az egész szobát. Az alapozás+aljzatkiegyenlítés mennyi lenne körülbelül? Anyagköltségre gondolok elsősorban, 25 nm-es a szoba. Tényleg van erre lehetősés és van olyan anyag amit a parkettára kenve majd önterűlővel leöntve utána lehet rá ragasztani a lvt burkolatot? Cirkó fűtés van amúgy, nem padlófűtés.
  Köszönettel
  Éva

  • 2jepetto@Éva
   2018-11-13, 11:39 VÁLASZ

   Kedves Éva!

   A befogadó aljzat tekintetében voltaképpen mindegy, hogy pvc, vagy vinyl. Mindkettő ragasztással kerül az aljzatra, és mindkettőnek azonosak a követelményei. Legyen az aljzat, sík, sima, egyenletes. A parketta állapotától függően, megfelelő alapozással ki lehet önteni a parkettát, de őszintén szólva én nagyon sajnálnám, mert ezzel visszavonhatatlanul tönkre lenne téve.

   Közvetlenül biztosan nem ragasztanám rá, mert a felületi egyenlőtlenségek ki fognak ütni, és nagyon látványos lesz a padlón.

   Amin én elgondolkodnék:
   – Ha a konyha csak egy falon fut, és nincs úgy közre zárva, akkor a 25 m2-nyi felületet nem megtörve inkább maradnék a hagyományos padlónál, és alaposan felújítanám, hogy a lakk teljes felületén védje a padlót a víztől. Ehhez persze az is kell, hogy az ember mindig figyeljen a vízre, és időben beavatkozzon. Ez persze valakinél nem olyan kompromisszum, amit meg tud kötni. Egyszerűen mert például folyamatos a “meló” a konyhában.
   – Ha a konyha viszonylag jól közrezárja a sarkot (pl: párhuzamos konyha esetén), akkor erősen meggondolnám, hogy a konyha területénél felszedném a parkettát, a helyére osb lapot raknék és arra tennék járólapot, vagy úsztatott vinylt. Jól lehet szintezni a szintkülönbséget, és hasonlóan a többi megoldáshoz itt is lehet burkolat váltani rendesen. Ennek még az is az előnye, hogy a padló alatt – feltéve, hogy vakpadló van -, nagyon jól vihetőek a szerelvények (plusz áram, víz, csatorna a konyhaszigethez)
   – Ha mindenképpen maradnia kellene a parkettának, akkor én egyszerűen ráúsztatnék egy klikkes vinylt. Persze csak akkor, ha a felületi víztől kell tartani, mert csőtörés félelmére csak a teljes padlócsere lenne a megnyugtató.

   Fogalmam sincs mivel tudtok, akartok kompromisszumot kötni, milyen élettér lesz nálatok ez a konyhasarok, és hogyan alakulna az alaprajz. Ezek az infók sokat segítenének az optimális döntés meghozatalához. De remélem azért így is sikerült hasznos tanácsokat adni.

   Írjatok!

   Üdv,
   2Jepetto

 • András
  2019-01-20, 13:13 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto!
  Egy kis fürdőszoba fényes felületű csempe burkolatát szeretném 2mm vastag, nem klikkes LVT bukolatra cserélni. A kő alapvetően nagyon szépen van lerakva, szintezve, így arra gondoltam, hogy elég lenne a fugákat simára glettelni. Találtam egy Mapei Planiprep nevű anyagot, ami erre alkalmas lehetett volna de már nem kapható.
  Tud esetleg hasonló anyagot, illetve működhet ez a megoldás?

 • András
  2019-01-20, 13:14 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto!
  Egy kis fürdőszoba fényes felületű csempe burkolatát szeretném 2mm vastag, nem klikkes LVT bukolatra cserélni. A kő alapvetően nagyon szépen van lerakva, szintezve, így arra gondoltam, hogy elég lenne a fugákat simára glettelni. Találtam egy Mapei Planiprep nevű anyagot, ami erre alkalmas lehetett volna de már nem kapható.
  Tud esetleg hasonló anyagot, illetve működhet ez a megoldás?

 • András
  2019-01-20, 13:14 VÁLASZ

  Kedves 2Japetto!
  Egy kis fürdőszoba fényes felületű csempe burkolatát szeretném 2mm vastag, nem klikkes LVT bukolatra cserélni. A kő alapvetően nagyon szépen van lerakva, szintezve, így arra gondoltam, hogy elég lenne a fugákat simára glettelni. Találtam egy Mapei Planiprep nevű anyagot, ami erre alkalmas lehetett volna de már nem kapható.
  Tud esetleg hasonló anyagot, illetve működhet ez a megoldás?

  © Copyright 2017

  Mit tudok kihozni a pénzemből?


  ELEMEZZ!