drága modul pvcModul pvc-t választani egyáltalán nem éri meg azoknak, akik jobban, akarnak kijönni, mintha más fa padlót választanának. Modul pvc-ni nem egy olcsó mulatság.

Legalább is nem annyira, mint az az ember alapvetően gondolja.

Éppen ezért egyre kevésbé jó szívvel tudjuk ajánlani azon ügyfeleinknek, akik otthonra választanának ilyen megoldást spórolás céljából.

(Mi az a modul pvc: lap kiszerelésben kapható vinil alapú pvc burkolat. Olyan akár a laminált padló, csak épp vinil, ragasztani kell, és persze nem fából készül.)

Az elfogadható, és korrekt minőségű modul pvc ára valahol 4.000 Ft/m2-nél kezdődik, de nem nehéz találni 5-10.000 Ft/m2 árút sem. A jó minőségű modul pvc nem olcsóbb, mint egy hasonló minőségű laminált padló. A vízálló tulajdonsága azonban megkérdőjelezhetetlen, így fürdőszobába otthonra még mindig jó választás.

De a modul pvc-t lerakni is költségesebb.

A modul pvc lerakása alapvetően többe is kerül mint bármely más úsztatott padlóé (pl: laminált padló, szalagparketta). Először is kell egy tükörsima aljzat, amihez aljzatkiegyenlítés kell, majd a visszacsiszolás. Utána jöhet az alapozás, és a ragasztás, ami mivel alapvetően több munka, több költséget is jelent.

A lerakása akár kétszerese is lehet az úsztatott padlókhoz képest.

Ajánlott tehát alaposan átgondolni, hogy tényleg érdemes-e otthonra modul pvc-t választani, mert olcsóbban szinte biztosan nem fog kijönni az ember, ha a minőséget is a szem előtt tartja. A vízálló tulajdonságon kívül nem igazán lehet úgy megfogalmazni az igényt, hogy abban a modul pvc jöjjön ki győztesként otthoni felhasználásnál.

Amiben a Magic floor magasan a laminált padlók felett van, azt irodai, közületi, üzleti felhasználók fogják tudni csak igazán értékelni. elsősorban brutális kopásállósága miatt, de a ragasztásnak, rugalmasabb felületének köszönhetően csendesebb mint az úsztatott fa padlók. (Parafa kivételével)

Kell-e tehát a modul pvc? Ha csak az árhoz ragaszkodunk, akkor egyáltalán nem biztos, ha otthoni felhasználásra szánja az ember. Ha fontos a vízállóság, akkor abszolút jó alternatíva. Ha pedig közületi felhasználásról van szó, akkor arról külön kell beszélni.