A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • január

  15

  2013
 • 545
 • 2

“Milyen parkettát válasszak?” Kitől kell ezt megkérdezni?

parketta varázslóErre a kérdésre több módszer is van, hogy választ kapj. A legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb, hogy megkérdezed az ismerőseidet, ők milyen padlót választottak legutóbbi építkezésükkor, és nekem merik-e ajánlani.

Ez alapján eldönteni, hogy milyen padlót válassz, vakmerő és meggondolatlan ötlet. Az ami az ismerőseidnek bejött, nem biztos, hogy számodra is jó választás lesz. A parketta kiválasztása  ahhoz túl költséges, hogy ilyen egyszerű módon döntse el az ember, hogy milyen parkettát válasszon otthonra. Persze a vélemények nem ártanak, de nem szabad (csak) rájuk hagyatkozni.

Mondanom sem kell, hogy hasonlóan rossz ötlet lehet ebben a kérdésben a (generál) kivitelezőre hagyatkozni. (Azt már nem is mondom, hogy ebben a kérdésben internetes fórumokhoz, gyakori kérdésekhez fordulni még végső elkeseredettségben sem szabad.)

Ha senki semmi biztatóval nem tud előállni, jöhet egy másik megoldás. Menjünk el valahová. Rossz esetben egy barkácsáruházba, jobb esetben egy szaküzletbe. Arra senki se számítson, hogy barkácsüzletben kézzelfogható segítséget fog kapni e kérdés megválaszolásában. Mondnom sem kell, hogy a barkácsáruházak kínálata rendkívül egyoldalú. Ráadásul egy eladóra a parketták mellett még több tucat, talán több száz egyéb termék jut, ami azt jelenti, hogy az eladóknak csak felületesen van módjuk megismerni a termékeket.

Jobb választás a szaküzlet, ahol már olyan emberekkel találkozhatsz, akik kizárólag parkettákkal foglalkoznak. A termékismeretük maximális, ám nem biztos, hogy ők is tökéletes válasszal tudnak szolgálni.

Az igényfelmérésük legtöbb esetben 4-5 sztenderd kérdésből áll, amiből már javaslatot lehet tenni, hogy az illetőnek milyen parkettát érdemes választania. “Milyen keret áll rendelkezésre?”, “Milyen igénybevételnek lesz kitéve?”, “Milyen elképzelésük van?”.

Mi azonban azt gondoljuk, hogy a tökéletes padlóválasztás érdekében ennél sokkal messzebbre kell menni. A padlóválasztás kiindulópontja nem elsősorban a parkett kell legyen, hanem a leendő gazdája. Nem a parketta tulajdonságait kell elsősorban figyelembe venni, hanem az illető szokásait, amihez aztán egy olyan padlót kell javasolni, amivel a lehető legkevesebb kompromisszumot kell majd kötni az évek során.

Ennek érdekében elkészítettük Parketta varázslónkat. Ha szeretnéd tudni, milyen parkettát válassz, akkor töltsd ki igényfelmérőnket, és személyesen kiértékelve elküldjük neked a javaslatunkat.

A kiértékelés (jelenleg) ingyenes, és mivel mi végezzük személyesen, azaz nem egy automata szoftver, 3-4 nap is lehet mire a kiértékelést elvégezzük.

Használjátok egészséggel!

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Lilla
  2013-09-13, 19:00 VÁLASZ

  Kedves 2jepetto!

  Nagyon szeretném kipróbálni a parketta varázslót, de egy ideje nem lehet használni. Mikor lesz újra elérhető?

  Válaszotokat előre is köszönöm.

  Üdv,
  Lilla

  • 2jepetto@Lilla
   2013-10-08, 15:03 VÁLASZ

   Kedves Lilla!

   A parketta varázslónkat át kell ejtenünk egy ráncfelvarráson, de hamarosan újra elérhető lesz.

   De terveink szerint már a facebookon.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017