• április

    29

    2014
  • 291
  • 0

Miért vegyél magyar parkettát?

vegyel magyar parkettátKiváló német termék! Kiváló magyar termék! Legyünk magunkkal őszinték. Honnan lehet vajon tudni, hogy egy termék csak azért mert más országban készült jobb minőséget képvisel-e. Persze vannak egyértelmű dolgok (pl: autogyártás, futball), de a parketta pont nem teljesen az a terület, amire azt lehetne mondani, hogy egyik ország jobb parkettákat gyárt, mint a másik.

Mert például nem egy prémium minőségű parkettát gyártó német cég szerzi be a fa alapanyagot Magyarországon. Ráadásul a magyar termékek 60-70%-a külföldi országokban talál gazdát. Nem beszélve arról, hogy a szabványok nemzetközi szintűek.

Elég megfoghatatlan dolog ez. Márkák vannak, termékek, amik között lehet különbséget tenni, de talán nem egyedül gondolom úgy, hogy országon belül már sokkal nehezebb valamire rávágni, hogy ez jobb, pusztán azért mert ott készült.

Én összegyűjtöttem néhány okot, ami a magyar parketták mellett szól. De nem arról lesz, szó, hogy miért vedd a Mátraparkett, Grabo, Befag termékeit, pusztán egyszerűen arról, miért vegyél magyar parkettát:

1. Mint már említettem a szabványok nemzetközi szinten működnek. Vagyis ugyanazon szabványok vonatkoznak egy magyar parkettára, mint egy németre. A parketta vagy megfelel neki, vagy nem.

2. Bármikor eléred a magyar gyárat. Bármilyen gondod, kérésed, kérdésed lenne nemcsak a forgalmazót keresheted meg vele, de egyszerűen telefonon is megkeresheted őket, és még a nyelvi problémákkal sem lesz gondod.

3. Minőséghibás termékek esetén a gyártó minőségellenőre gyorsabban elérhető lesz a számodra, mintsem ha azt Németországból, vagy épp Svédországból kellene várnod.

4. Magyar munkahelyeket támogatsz, ha magyar termékeket vásárolsz. A magyar parketta vásárlásával olyan magyar családok munkahelyét, megélhetését biztosítod, mint a tied, vagy akár az enyém.

5. Minden vásárlás ösztönöz, így a tied is. Ezzel is segíted a magyar parketta gyártókat, hogy folyamatosan képesek legyenek egyre jobb, és jobb minőséget lehozni a futószalagról.

És rátérhetnék még arra is, hogy vegyél Grabo szalagparkettát, mert minden darabja formaldehid-mentes, 7 rétegben lakkozott felületű, vagy említhetném a Mátraparkett svédpadlóját, ami kizárólag természetes alapanyagú olajokkal vannak kezelve, de ez már termékszintű összehasonlítás lenne, ami fontos is, de egyelőre arra szerettem volna felhívni a figyelmedet, hogy a magyar parketta megvásárlása egyáltalán nem rossz döntés, és semmivel sem hordoz több kockázatot.

Lehet rossz minőséget találni Németországban is, és az általános beidegződés ellenére kiváló kínai terméket is.

Érdemes elolvasni

Fa parketta lakás áron Egy jobb lakás négyzetméter árával vetekszik a 360.000 Ft/m2 árával. Ahhoz képest, hogy a világ legdrágább étele kb. 5.5 M Ft, ez nem is drága. Persze...
Parketta a tervezettnél szűkösebb büdzséből Kétségtelen, hogy egy lakásfelújítás, egy új lakás berendezése rengeteg összeget felemészthet. Nem meglepő, ha a felújítás vége felé a keretek kezdene...
Vagy így alkudj a parkettásnál, vagy inkább sehogy... Régen rossz, ha azt kérded, "Nem lehetne-e olcsóbb?", vagy kijelented, hogy "Bele kéne férni 200-ba". Ha szeretnéd megtudni, hogyan kell alkudni egy p...
Új fizetőeszköz: a kézfogás! Bármennyire is szeretjük, és rajongunk a szakmánkért, néha azért vannak meredek, és elképesztő dolgok, amikre visszaemlékezve, még a hideg is kiráz. ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!