• július

  1

  2015
 • 69
 • 4

Miért élethűbbek a szinkron-sturktúrás laminált padlók

Minden laminált padló rendelkezik valamiféle felületi struktúrával. Bár az elnevezések gyártónként változnak, alapvetően minden laminált padlónál ugyanazon felületi struktúrák szoktak váltakozni. A számuk körülbelül 6-8 féle, amik közül most egyet szeretnénk kiemelni.

A szinkron struktúra, sokszor valódi dombornyomottnak nevezett felületi struktúra az egyik legélethűbb megjelenést kölcsönöz a laminált padlóknak.

Ennek a felületi struktúrának a lényege, hogy a dombornyomás a rajzolatot követi. A dekor és a felületi kialakítás szinkronban van, ami bár nem összetéveszthető, de a keményfa parkettákhoz nagyon hasonló megjelenést kölcsönöz. Amikor a fény megtörik egy ilyen laminált padlón, az nagyon jól tud kinézni, mint egy enyhén kefélt svédpadló, főleg ha keskenyebb panelről, és 4 oldalt fózolt változatról van szó.

Ezt a felületi struktúrát érdemes mindenkinek keresni, aki szebb laminált padlót szeretne magának.

Bár nehéz fényképezni, és az élet jobban vissza tudja adni ezt a struktúrát, zárásképp álljon itt néhány kép arról, amiről eddig írtunk. (Plusz a végén még egy fontos bekezdés is lesz.)

autentikus5

autentikus4

Super Natural - Narrow - Havana Oak - 8574.jpg

autentikus2

autentikus1

autentikus

A fenti kép egy ilyen valódi dombornyomat egyfajta negatív képe. Hozzá kell tennem, hogy azért ez a felületet is lehet azért cifrázni. Ha megnézzük ennek a negatívnak a képét látni lehet, hogy a felületi struktúráltságot sok-sok apró, tizedmiliméternyi mélyedések teszik ki. Vagyis egy ilyen panel dombornyomásán több százezernyi apró csíkozások adják a felületi struktúrát.

Minél változatosabbak ezek a kis mélyedések, csíkok, annál természetesebb lesz a hatása. Hiszen ha egy fát megkefélnek szinte sosem azonos hosszúságú, és mélységű barázdás lesznek a felületén. Egy ilyen laminált padlóért ugyanakkor már nagyon a zsebünkbe kell nyúlnunk. 8.000 Ft alatt nem igen lehet találni, viszont az “egyszerűbb szinkronstrúktúrás” laminált padlók, amik a fenti képen is szerepelnek, már 3890 Ft-tól elérhetőek.

Érdemes elolvasni

Ezért ne válassz gyerekmintás laminált padlót A laminált padló vásárlásának sok szempontját végig kell venni a kiválasztás során. A felületi minta is egy a legalább tucatnyi szempontból. Ha elfoga...
A laminált padló NEM parketta Szinte nincs olyan szakma, ahonnan a köznyelvbe ne tévesen kerülne be egy-két szó. Cellulitisz, skizofrénia, kifutópálya, vakbélgyulladás, hangfal, li...
Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...
Szürke parketták, laminált padlók Nagy kedvencünk a szürke színű parketták, és laminált padlók. A világosabb árnyalattól a sötétig szinte minden jöhet. Szeretjük, de ezzel nem vagyunk ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

4 HOZZÁSZÓLÁS

 • Palma
  2016-01-31, 17:52 VÁLASZ

  Ez aztán minőség. Kedvező áron fehér-matt színben keresek a fenti képek alapján bemutatott szinkron-struktúrás laminált padlót.
  Tartalmas oldal , köszönet a jó tanácsokért.
  Üdvözletem: Pálma

  • 2jepetto@Palma
   2016-02-04, 10:57 VÁLASZ

   Kedves Palma!

   A Krono Original Aspen tölgy laminált padlója emlékezetem szerint egy szinkronstruktúrás 2 oldalt fózolt matt tört-fehér laminált padló. Érdemes megnézni.

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Gabor
  2017-02-02, 18:43 VÁLASZ

  Szia

  Meg lehet tudni, hogy 1,2,3 képen milyen laminált padlók vannak?

  Gábor

  • 2jepetto@Gabor
   2017-02-02, 21:37 VÁLASZ

   Kedves Gábor!

   A képen a Krono Original Super Natural Classic kollekciójából a Harlech tölgy laminált padló látható.

   Üdv,
   2Jepetto

© Copyright 2017