A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

  • április

    17

    2014
  • 898
  • 0

Miért a Kaindl laminált padló?

mért a kaindl laminált padlóMikor összeállítottuk az üzletünk termékpalettáját, sokat gondolkodtunk, milyen laminált padlókat forgalmazzunk, amik mellett még ki is tudunk állni.

Talán már te is tudod, vagy csak sejted, hogy laminált padlóból dunát lehetne rekeszteni.

Számtalan márka található a piacon. Pergo, Kronoswiss, Kronotex Kronopol, Wood-Step, Logoclick, Haro, Berry Alloc, Krono Original, Kaindl, Parador, Quick-Step, Eegger…stb. Az árak pedig az 1200 Ft/m2-től egészen a 12.000 Ft/m2-ig mozognak. Talán még feljebb is van.

Nehéz dönteni, de ha talán elmondjuk neked, hogy mi miért választottuk a Krono-Original mellett még a Kaindlt is, talán segítünk vele.

Három okból kifolyólag döntöttünk a Kaindl laminált padlók forgalmazása mellett:

1. Pontosan azt az árkategóriát képviseli, amit ár/érték arányban egy laminált padlónak képviselnie kell. Mi azt valljuk, hogy a laminált padló valahol 2000-2500 Ft-tól kell, hogy kezdődjön, de már alaposan meggondolandó, hogy 7000 Ft felé menjünk vele.

A laminált padló alapvetően egy szenzációs burkolat. De nem szabad elfelejteni, hogy azért született meg, hogy hidat képezzen a valódi fa parkettát jelentő szalagparketták 6.000 Ft-os indulási árához.

Azaz a laminált padló egy alternatív megoldása a valódi fa parkettáknak, és elsősorban az árát tekintve az. A Kaindl laminált padlók ilyen szempontból tökéletes áthidalója ennek. Beszerzési ára 2290 Ft-tól indul, és pontosan addig tart, amíg az ember nem tud a szalagparketták felé nyújtózni, azaz durván 6000 Ft-ig.

(Ha bizonyos tulajdonságok miatt kell ragaszkodnunk egy márkához, akkor persze lehet magasabb öszegben is gondolkodni. PL: vízálló laminált padló a Berry floortól 6000 Ft-ért.)

2. A másik fontos szempont, hogy a fára jellemző változatosságot, és természetes szépséget a ár/érték arányban jól visszaadja. Számtalan laminált padlóval volt már dolgunk, ezért nekünk már feltűnik, ha a laminált padlón megtalálható dekoráció kevésbé variálódik.

A Kaindl laminált padlók ilyen szempontból szépek. Biztosan vannak szebbek, de mivel ezek ára már meghaladja azt a szintet, amit érzésünk szerint egy laminált padlóra érdemes kiadni, így azoktól alapvetően elzárkózunk. Mert az igazság az, hogy az ilyen laminált padlók mellett mi már nem tudunk őszintén kiállni.

3. A Kaindl szimpatikus cég. Mind a külföldi osztrák anyavállalata, mind a hazai importőre, gyors, rugalmas. A Kaindl anyavállalattal korábban több alkalommal folytattunk levelezést, ami minden esetben meghallgatásra talált.

Bár laminált padlót gyártanak, igyekeznek ehhez a padlótípushoz mérten a legjobban „zöldek” maradni. Bár nem egy Wicanders, de termékük FSC, Greenguard minősítésekkel rendelkeznek. Termékeik formaldehid tartalma a WHO által meghatározott szint alatt van bőven.

A Kaindl laminált padló egyetlen vetélytársa a szemünkben a Krono-Original, ami mellet azonban szintén kiállunk, és amit szintén felvettünk üzletünk kínálatában. Bár ez megér egy külön fejezetet, még röviden annyit elmondanék, hogy a Krono-Original vagy Kaindl közötti döntés meghozatalában 2 dolgot érdemes figyelembe venni.

A Krono-Original valamivel jobb minőséget képvisel, talán egy kicsit drágább is, de ezt a minőségi különbséget te vélhetően nem fogod észrevenni a használat közben, ha még nem volt dolgod rendszeresen e két márkával. A Krono-Originallal talán könnyebb dolgozni, mint a Kaindllel, utóbbinak azonban szélesebb a kínálata, és valamivel olcsóbb is.

Ha házilag rakod le, először nézz körül a Krono-Original termékek között, de ha szakemberre fogod bízni, akkor neki a Kaindl laminált padlókkal is meg kell birkóznia. Mivel a Krono-Original palettája nincs akkora, mint a Kaindl, lehet, hogy a kínálat is döntő lesz számodra.

Otthoni használatra alapvetően mindkét burkolat megfelel, hiszen kopásállóságuk 31/32/33 értékekkel már magasan túlnőtték a lakásokat.

Ha már Kaindl, akkor első körben a natural touch család tagjait érdemes megnézni, mert ezek szinkron struktúrásak, ami az egyik legjobb felületi struktúra laminált padlók között. A 4 oldalt fózolt (élvágott) típusok pedig még közelebb állnak a valódi fa látványához.

A kaindl ár-érték arányban egy jó padló, rendre szép dekorokat szállít, köztük pár különlegeset is. Bár a hordozórétegük nem a legjobb, nem annyira kemény, mint a Krono Original esetében, aki tud vigyázni rá, jól dönt, ha Kaindlt választ. A 8 mm-es natiral Touch család szép felületi struktúrával rendelkezik. Lakossági felhasználásra tökéletesen alkalmas.

Egy apró, bár lényeges megjegyzés: érdemes izoboard alátétet tenni alá. Bizonyos Kaindl padlóknál előfordul, hogy a túl szoros illesztés miatt, párásabb időben a padló a használat során pattogó hangot ad. Ha megfelelő stabilitású alátét kerül a Kaindl alá (nem a habfólia), akkor ez nem fog előfordulni.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás
© Copyright 2017