• július

  25

  2013
 • 158
 • 2

Mi lesz ha a parkettát és a járólapot keresztezzük?

Ez most nem egy rossz vicc! Igazán!

Mint parkettások, és a fa padlók szerelmesei alapvetően nem vagyunk oda a járólapokért. Mondhatnánk azt is, hogy nem szeretjük, de nem vitatjuk azt sem, hogy vannak bizonyos tulajdonságai, ami miatt sokszor a járólap jobb szolgálatot tud tenni, mint egy fa parketta. És persze azt is elfogadjuk, ha valaki jobban szereti a járólapot, mint a fa parkettát.

Persze csak akkor, ha az illető látott már igazi fa parkettát, és nem valami ócska 1.000 Ft négyzetméter árú laminált padlóra gondol ilyenkor. Mert az nem parketta. Attól minket is kiver a víz!

De visszatérve a járólaphoz, és a parkettához. Első blikkre ezek ég, és földnek tűnnek. Távol állnak egymástól. Legalább is, ami az alkalmazásukat illeti.

Most néhány olyan példát mutatunk be, ami ezzel a megszokott alkalmazással pont szembe megy. Megnézzük mi lesz, ha a járólapot és a parkettát keresztezzük. De nem úgy, ahogy esetleg üzletekben már láthattad.

Egészen más kapcsolat is lehet a járólap és a parketta között.

parketta járólap kereszteződése

parketta járólap kereszteződése

parketta járólap kereszteződése

parketta járólap kereszteződése

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet ez a megoldás, pedig még neve is van: Palermo kötés. 🙂

Érdemes elolvasni

Mit tegyél, ha rés, illesztési hézag van a laminál... Illesztési hézag, rés a laminált padló lerakása során több okból kifolyólag keletkezhet. Van két eset, ami a legáltalánosabb ezért most erről fogunk b...
Alapok: a parkettázás helye a lakásfelújításban... Egy lakásfelújítás során sok folyamatot meg kell tervezni. Már a költségvetés elkészítése is rengeteg munkát igényel, nem beszélve arról, hogy az egym...
Pára, parketta, gyorsétterem A pára olyan a parkettának, mint a testednek a hamburger. Ha túl sokat fogyasztasz belőle, hízni kezdesz, végül az ajtón se férsz be tőle.A pá...
Fantasztikus példák burkolatváltásra Alapvetően nem vagyunk oda azért, ha egy térben több típusú burkolatot alkalmaznak, és azt valamilyen megoldással elválasztják egymástól. Mivel a legt...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsolt
  2016-03-19, 22:28 VÁLASZ

  Szia!
  Ėrdeklődni szeretnék, hogy meglévő parkettára megvalósítható-e ez a padlólap+parketta kombináció? Mindenképp el szeretnėm kerülni a parkettám felszedését.. Hogyan lesz ez a kėt anyag felülete egy szintben, teljesen homogėn?
  Köszönettel,
  Zsolt

  • 2jepetto@Zsolt
   2016-03-25, 08:44 VÁLASZ

   Kedves Zsolt!

   A levélben azt írtad, hogy a parketta nyikorog, mozog, és valamennyi egyenlőtlenség is van benne. Mivel ennél a lerakásnál nagyon fontos a különböző burkolatok szintbe hozása, itt ez nem kivitelezhető. Ne felejtsd el, hogy ehhez a kötéshez olyan fapadló kell, ami minimálisan dilatál, és figyelned kell arra, hogy az egyensúlyi nedvességtartalmat a fában tartani tudod.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017