• július

  25

  2013
 • 391
 • 2

Mi lesz ha a parkettát és a járólapot keresztezzük?

Ez most nem egy rossz vicc! Igazán!

Mint parkettások, és a fa padlók szerelmesei alapvetően nem vagyunk oda a járólapokért. Mondhatnánk azt is, hogy nem szeretjük, de nem vitatjuk azt sem, hogy vannak bizonyos tulajdonságai, ami miatt sokszor a járólap jobb szolgálatot tud tenni, mint egy fa parketta. És persze azt is elfogadjuk, ha valaki jobban szereti a járólapot, mint a fa parkettát.

Persze csak akkor, ha az illető látott már igazi fa parkettát, és nem valami ócska 1.000 Ft négyzetméter árú laminált padlóra gondol ilyenkor. Mert az nem parketta. Attól minket is kiver a víz!

De visszatérve a járólaphoz, és a parkettához. Első blikkre ezek ég, és földnek tűnnek. Távol állnak egymástól. Legalább is, ami az alkalmazásukat illeti.

Most néhány olyan példát mutatunk be, ami ezzel a megszokott alkalmazással pont szembe megy. Megnézzük mi lesz, ha a járólapot és a parkettát keresztezzük. De nem úgy, ahogy esetleg üzletekben már láthattad.

Egészen más kapcsolat is lehet a járólap és a parketta között.

parketta járólap kereszteződése

parketta járólap kereszteződése

parketta járólap kereszteződése

parketta járólap kereszteződése

Lehet, hogy elsőre furcsának tűnhet ez a megoldás, pedig még neve is van: Palermo kötés. 🙂

Érdemes elolvasni

Egy nap parkettázás nélkül Az építőiparban az ember találkozik mindennel. A napjukat felessel indító mérnökökkel, selyemágyban részegen fekvő kőművesekkel, köddé válni tudó gene...
A magas fehér szegő felrakásának alapszabályai... A magas, amerikai típusú fehér szegők felrakásának vannak bizonyos alapszabályai, amit érdemes betartani, hogy a végeredmény valóban szép legyen. Mive...
Laminált padló felszedés lépésről lépésre Nem vált be a lépészaj-csökkentő alátét? Nem lett jól kiöntve az aljzat? Megsérült egy szál a szoba közepén, és ki kell cserélni? Számtalan oka lehet,...
Ágyfejvég ötletek megmaradt fa padló lapokból... Szinte sosincs úgy, hogy egy lakásfelújítás, építkezés után ne maradna meg jó pár lap, vagy akár csomag a parkettából, lamináltból. Ha van maradék az ...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

2 HOZZÁSZÓLÁS

 • Zsolt
  2016-03-19, 22:28 VÁLASZ

  Szia!
  Ėrdeklődni szeretnék, hogy meglévő parkettára megvalósítható-e ez a padlólap+parketta kombináció? Mindenképp el szeretnėm kerülni a parkettám felszedését.. Hogyan lesz ez a kėt anyag felülete egy szintben, teljesen homogėn?
  Köszönettel,
  Zsolt

  • 2jepetto@Zsolt
   2016-03-25, 08:44 VÁLASZ

   Kedves Zsolt!

   A levélben azt írtad, hogy a parketta nyikorog, mozog, és valamennyi egyenlőtlenség is van benne. Mivel ennél a lerakásnál nagyon fontos a különböző burkolatok szintbe hozása, itt ez nem kivitelezhető. Ne felejtsd el, hogy ehhez a kötéshez olyan fapadló kell, ami minimálisan dilatál, és figyelned kell arra, hogy az egyensúlyi nedvességtartalmat a fában tartani tudod.

   Üdv,
   2 Jepetto

© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!