A cikk végén számítunk rád! Tudjuk, hogy te az vagy, akiben nem csalódunk! Köszi a 2 perces segítséget>>

 • szeptember

  2

  2015
 • 1967
 • 6

A 3 legjobb laminált padló márka árkategóriánként

Minél több tapasztalatot szerez az ember, annál jobban szűkül a jó laminált padlók köre. Láttunk már mindent. Márkásnak vélt laminált padlót rémes minőségben, de dolgoztunk már névtelen kincsekkel is. Igazából nehéz márkákat említeni, márkákról beszélni.

Az építőiparra amúgy sem jellemző annyira a márkahűség. Mi nem is javasoljuk, hogy valaki pusztán márka alapján döntse el, hogy milyen laminált padlót választ otthonra. Persze vannak gyártók, akikben jobban meg lehet bízni, akinek a termékei folyamatosan hozzák az adott színvonalat. Mi most róluk szeretnénk beszélni.

a 3 legjobb laminált padló

Most megírjuk azt a 3 márkát, 3 különböző árkategóriában, melyekben a legjobban megbízunk. Ez egy szubjektív lista, csak a mi véleményünket tükrözi. Támpontnak javasoljuk, egyfajta iránymutatásnak, ha a sok laminált padló között elvesznél.

Következzék a 3 legmegbízhatóbb laminált padló márka árkategóriánként a 2Jepetto véleménye alapján:

1.000 – 2300 Ft:
Hát ez egy üres kategória. Bocs! Sajnos mi még nem találkoztunk olyan márkával, ami ebben az árkategóriában stabilan megbízható minőséget tudna hozni. Talán nem véletlen. A laminált padló egy 10-15 évre szóló építőipari anyag, ami aktív használatnak van kitéve. (Ha az árból levonjuk az adókat, és az árréseket, amíg a termékre rákerül a végső ár, lényegesen alacsonyabb összeg marad előállítási költségként, ami meghatározza a minőséget.)

2.301 – 4.000 Ft:
Ebben az árkategóriában legjobban a Krono Original termékeket tudjuk ajánlani. Bár itt is inkább a 8 mm-es Castello, vagy a Super Natural kollekciót ajánljuk, míg az árkategória aljába tartozó 7 mm-eseket kevésbé. Meglehet, hogy 7 mm-es laminált padlót ritka számban szoktunk javasolni. A Krono Original az árához képest egész jó műszaki paraméterekkel hozza ki a laminált padlókat, és egy tényleg kiváló ár/érték arányú laminált padlót tudtak piacra dobni. Hol találnál máshol 3590 Ft-ért 4 oldalt fózolt, 8mm-es, AC4-es kopásállóságú, 32-es igénybevételű, szinkron-struktúrás laminált padlót?

4.001 – 8.000 Ft:
Innentől kezdjük érinteni a felsőbb kategóriás laminált padlókat. Bár a 4.000 Ft-os induló ár még itt csak a beugró termékek érhetőek el, 6-7e Ft körül már igazi kincseket kapni, és persze minőséget. Ebben a kategóriában, akiben mi igazán megbízunk az a Haro. Bármikor mikor dolgoztunk vele, sosem volt gondunk. A Haro egy olyan laminált padló, amivel szemben minőségi kifogás nem merülhet fel.

Ha ezt a kategóriát megengedheted magadnak, akkor Haroban gondolkozz. Nincs is mit mondani róla.

7.001 – 12.000 Ft
Ez már egy igen magas árkategória. Sokakat kiverhet a víz ettől. Pedig van laminált padló 7.000 Ft felett is, és igen, ez meg is látszik már rajta. Meglehet itt tényleg el kell már gondolkodni, hogy érdemes-e ilyen árkategória mellett a laminált padlónál maradni, de ha valaki úgy döntene, annak a Parador laminált padlót tudjuk javasolni.

Erős hordozóréteg, tökéletes műszaki, technikai paraméterek, szép megjelenés, védett dekorok. Kifogástalan minőség.

Gratulálunk!

Ezen márkák mind elérhetőek Magyarországon, vagy forgalmazón keresztül berendelhetőek a gyártóktól. De mint mondtuk nem kell egy laminált padlót márka alapján megítélni, sok sok szempont mérlegelésével érdemes dönteni. Ez a lista a mi véleményünket tükrözi, amit a szakmában eltöltött tizenakárhány év tapasztalata során alakult ki bennünk.

Béna volt a cikk?

Ha nem, most ne scrollozz el közönyösen!

Szeretnénk ennél sokkal jobb tartalmakat csinálni. De elakadtunk, melyikbe vágjuk a fejszénket. Segíts választani. Pár kérdés, semmi személyes adat, semmi titkos kémlelés. Csak a válaszok érdekelnek, amik egyébként most is ott vannak a fejedben.

KÖSZI A SEGÍTSÉGET

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

6 HOZZÁSZÓLÁS

 • Sándor
  2017-06-03, 12:44 VÁLASZ

  Ma, 2017-ben is ez lenne a jó sorrend?
  (Bár nem tudom a cikk írásának pontos dátumát)

  Üdv: Bogyó Sándor

 • Haness Rita
  2018-10-22, 17:19 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Érdeklődöm, hogy mi a véleményetek a Kronopol márkáról?
  Sajnos a keresett színt ott találtam meg, de nem veszem meg, ha silány a minőség. 8mm-es 32-es kopásálló. Azt nem tudom, hogy szinkron struktúrás-e. Segítenétek? Köszönöm.

  • 2jepetto@Haness Rita
   2018-11-13, 11:52 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   Nagyon szívesen segítünk. Meg tudod mondani, hogy pontosan melyik termékre gondolsz. Bár egy márkán belül nincs sok technikai eltérés, de szívesen ránéznék. Ezen kívül azt tudom, mondani, hogy nem egy rossz laminált padló a Kronopol. Nem a kedvencünk, mert az most (2018-ban) az Eurowood, és az Egger, mert most nagyon szép színvonalat hoztak ebben a kategóriában, de tudod, lehet egy ember elégedett egy Diegos woodsteppel is, és lehet, hogy valakinek a Haro sem hozza a megfelelő szintet.

   Olvastad az általános útmutatónkat a laminált padlókról? Elég tartalmas. Mi egyébként a félelmed vele kapcsolatban? Mi az amiben leginkább bizonytalan vagy vele kapcsolatban? Értem, hogy minőséget írtál, de mire érted? Megjelenésben, stílusban, érzetben, ütésállóságban, kopásban?

   Egy 5 tagú kutyás család aggódhat egy laminált padló kopásállóságán, akiknél a fejetlenség – a szó jó értelmében – a 6. családtag, de egy fiatal párnak, akik kisebb lángon égnek, azoknak ezen nem kell, hogy sokat főjön a fejük. Melyik vagytok ti?

   Nagyon sok minden szokás kérdése.

   Üdv,
   2Jepetto

 • Dóra
  2019-02-27, 09:41 VÁLASZ

  "4.001 – 8.000 Ft:
  Ebben a kategóriában, akiben mi igazán megbízunk az a Haro. Bármikor mikor dolgoztunk vele, sosem volt gondunk. A Haro egy olyan laminált padló, amivel szemben minőségi kifogás nem merülhet fel."

  Na hát ehhez csak annyit hogy nekünk volt/van gondunk vele…. valszeg hibás terméket kaptunk mert az utólag kért + 2 doboz már totálisan más textúrájú volt mint az első adag ami tükörsima volt sérülékeny és egy szar…
  Mi is azért vettük mert minőséget akartunk, Jól rá is faragtunk vele…. A többi szobában lévő EGGER 1000x jobb minőség. 🙁

  • 2jepetto@Dóra
   2019-03-12, 07:49 VÁLASZ

   Kedves Dóra!

   Szörnyen sajnáljuk a csalódottságodat. Jelezted a problémádat a HARO-nak? Lehet, hogy nem ő a ludas, mert ha mást kaptál, mint korábban, akkor lehet, hogy valaki valahol trükközött. Régi időkről vannak történeteink, amikor a külföldön leselejtezésre váró termékeket felvásárolták, és itt értékesítették. Ilyen szempontból nagyon fontos a jó beszállító, a korrekt kereskedő.

   Az EGGER az utóbbi évek pozitív csalódása nekünk, nagyon szépet fejlődtek minőségben, ami sajnos sok márkáról nem mondható el. Mi még bízunk a HARO-ban. Szerintem jelezd a problémád a HARO felé!

   Üdv,
   2 Jepetto

 • Hruby Edith
  2019-04-19, 20:52 VÁLASZ

  Engem is a Kronopol érdekelne. Konkrétan a Platinum Excellence Füstös tölgy tetszik, de nem tudom mik a tapasztalatok vele. A Logoclic Hickory Donada-ja a "nagy szerelem" , csak az dupla annyiba kerül, (6999ft), és csak hálószobákba kellene–nem hiszem , hogy lenne értelme ennyit áldozni rá.
  Mi a véleményed?
  Válaszod előre is köszönöm!
  Edit

© Copyright 2017