• szeptember

  2

  2015
 • 1421
 • 4

A 3 legjobb laminált padló márka árkategóriánként

Minél több tapasztalatot szerez az ember, annál jobban szűkül a jó laminált padlók köre. Láttunk már mindent. Márkásnak vélt laminált padlót rémes minőségben, de dolgoztunk már névtelen kincsekkel is. Igazából nehéz márkákat említeni, márkákról beszélni.

Az építőiparra amúgy sem jellemző annyira a márkahűség. Mi nem is javasoljuk, hogy valaki pusztán márka alapján döntse el, hogy milyen laminált padlót választ otthonra. Persze vannak gyártók, akikben jobban meg lehet bízni, akinek a termékei folyamatosan hozzák az adott színvonalat. Mi most róluk szeretnénk beszélni.

a 3 legjobb laminált padló

Most megírjuk azt a 3 márkát, 3 különböző árkategóriában, melyekben a legjobban megbízunk. Ez egy szubjektív lista, csak a mi véleményünket tükrözi. Támpontnak javasoljuk, egyfajta iránymutatásnak, ha a sok laminált padló között elvesznél.

Következzék a 3 legmegbízhatóbb laminált padló márka árkategóriánként a 2Jepetto véleménye alapján:

1.000 – 2300 Ft:
Hát ez egy üres kategória. Bocs! Sajnos mi még nem találkoztunk olyan márkával, ami ebben az árkategóriában stabilan megbízható minőséget tudna hozni. Talán nem véletlen. A laminált padló egy 10-15 évre szóló építőipari anyag, ami aktív használatnak van kitéve. (Ha az árból levonjuk az adókat, és az árréseket, amíg a termékre rákerül a végső ár, lényegesen alacsonyabb összeg marad előállítási költségként, ami meghatározza a minőséget.)

2.301 – 4.000 Ft:
Ebben az árkategóriában legjobban a Krono Original termékeket tudjuk ajánlani. Bár itt is inkább a 8 mm-es Castello, vagy a Super Natural kollekciót ajánljuk, míg az árkategória aljába tartozó 7 mm-eseket kevésbé. Meglehet, hogy 7 mm-es laminált padlót ritka számban szoktunk javasolni. A Krono Original az árához képest egész jó műszaki paraméterekkel hozza ki a laminált padlókat, és egy tényleg kiváló ár/érték arányú laminált padlót tudtak piacra dobni. Hol találnál máshol 3590 Ft-ért 4 oldalt fózolt, 8mm-es, AC4-es kopásállóságú, 32-es igénybevételű, szinkron-struktúrás laminált padlót?

4.001 – 8.000 Ft:
Innentől kezdjük érinteni a felsőbb kategóriás laminált padlókat. Bár a 4.000 Ft-os induló ár még itt csak a beugró termékek érhetőek el, 6-7e Ft körül már igazi kincseket kapni, és persze minőséget. Ebben a kategóriában, akiben mi igazán megbízunk az a Haro. Bármikor mikor dolgoztunk vele, sosem volt gondunk. A Haro egy olyan laminált padló, amivel szemben minőségi kifogás nem merülhet fel.

Ha ezt a kategóriát megengedheted magadnak, akkor Haroban gondolkozz. Nincs is mit mondani róla.

7.001 – 12.000 Ft
Ez már egy igen magas árkategória. Sokakat kiverhet a víz ettől. Pedig van laminált padló 7.000 Ft felett is, és igen, ez meg is látszik már rajta. Meglehet itt tényleg el kell már gondolkodni, hogy érdemes-e ilyen árkategória mellett a laminált padlónál maradni, de ha valaki úgy döntene, annak a Parador laminált padlót tudjuk javasolni.

Erős hordozóréteg, tökéletes műszaki, technikai paraméterek, szép megjelenés, védett dekorok. Kifogástalan minőség.

Gratulálunk!

Ezen márkák mind elérhetőek Magyarországon, vagy forgalmazón keresztül berendelhetőek a gyártóktól. De mint mondtuk nem kell egy laminált padlót márka alapján megítélni, sok sok szempont mérlegelésével érdemes dönteni. Ez a lista a mi véleményünket tükrözi, amit a szakmában eltöltött tizenakárhány év tapasztalata során alakult ki bennünk.

Érdemes elolvasni

Parketta fürdőszobába – “Megőrültél?” Nagy a verseny a hideg-, és melegburkolatok között. A határok, hogy melyiket mikor alkalmazzuk kezdenek elmosódni. A fürdőszobát, azonban még mindig a...
Sötét füstölt tölgy parketta variációk A tölgy parketta, tölgy laminált padló alapvetően egy klasszikusan jó választás. Bár a laminált padlók esetében találkozni lehet néhány nem túl kellem...
Aljzatkiegyenlítés házilag (eszközlista) Egy korábbi cikkünkben már részletesen írtunk az aljzatkiegyenlítésről, és az aljzatkiegyenlítőkről. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a m...
Laminált padló + padlófűtés = IGEN Vannak egyértelmű dolgok az életben, amikkel nem lehet vitatkozni, amiket az egyszerűségükből kifolyólag kár túlbonyolítani. Az ég kék, a fű zöld, a f...

Kérdezz, szólj hozzá! Jön válasz!

Köszönjük a tartalmas hozzászólást!

Válasz visszavonás

4 HOZZÁSZÓLÁS

 • Sándor
  2017-06-03, 12:44 VÁLASZ

  Ma, 2017-ben is ez lenne a jó sorrend?
  (Bár nem tudom a cikk írásának pontos dátumát)

  Üdv: Bogyó Sándor

 • Haness Rita
  2018-10-22, 17:19 VÁLASZ

  Sziasztok!

  Érdeklődöm, hogy mi a véleményetek a Kronopol márkáról?
  Sajnos a keresett színt ott találtam meg, de nem veszem meg, ha silány a minőség. 8mm-es 32-es kopásálló. Azt nem tudom, hogy szinkron struktúrás-e. Segítenétek? Köszönöm.

  • 2jepetto@Haness Rita
   2018-11-13, 11:52 VÁLASZ

   Kedves Rita!

   Nagyon szívesen segítünk. Meg tudod mondani, hogy pontosan melyik termékre gondolsz. Bár egy márkán belül nincs sok technikai eltérés, de szívesen ránéznék. Ezen kívül azt tudom, mondani, hogy nem egy rossz laminált padló a Kronopol. Nem a kedvencünk, mert az most (2018-ban) az Eurowood, és az Egger, mert most nagyon szép színvonalat hoztak ebben a kategóriában, de tudod, lehet egy ember elégedett egy Diegos woodsteppel is, és lehet, hogy valakinek a Haro sem hozza a megfelelő szintet.

   Olvastad az általános útmutatónkat a laminált padlókról? Elég tartalmas. Mi egyébként a félelmed vele kapcsolatban? Mi az amiben leginkább bizonytalan vagy vele kapcsolatban? Értem, hogy minőséget írtál, de mire érted? Megjelenésben, stílusban, érzetben, ütésállóságban, kopásban?

   Egy 5 tagú kutyás család aggódhat egy laminált padló kopásállóságán, akiknél a fejetlenség – a szó jó értelmében – a 6. családtag, de egy fiatal párnak, akik kisebb lángon égnek, azoknak ezen nem kell, hogy sokat főjön a fejük. Melyik vagytok ti?

   Nagyon sok minden szokás kérdése.

   Üdv,
   2Jepetto

 • enusov
  2019-02-16, 04:02 VÁLASZ

  Hozzászólás *

© Copyright 2017

Mit tudok kihozni a pénzemből?


ELEMEZZ!